X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja mam z Momma i jeden zwykły z Pepco za 8zł - i ten lubi najbardziej ;)

Na kolacje mleko.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma kubek TT, nie zauwazylam zeby jakos duzo powietrza lapal przy tym. Na kolacje o 19 kanapka i o 20 kaszka z butli ale chce przejsc na lyzeczke zeby zabki byly czyste bo mamy juz 5 tylko nie wiem jak bedzie z usypianiem i ciagle to odwlekam...

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Laurka moj tez szybko sie denerwuje jak nie dostanie tego co chce. Wtedy sa nerwy i placz.

Sara nar czyli poczatek ciazy :)

Co dajecie dzieciom na kolacje? Mam z tym najwiekszy problem.

Jakie macie te kubeczki z rurka? Dzieci nie zalapuja przez to za duzo powietrza?

Przez kubeczki z rurka chyba nir da się nalapac powietrza a napewno z tych noekapkowych...

My też na kolacje mleko bez kaszek.

Aniab jak samopoczucie? Chyba pominelam informacje o ile taka byla- jaka płeć drugiego dzieciatka?
    Ciekawe co tam u Belli? Czy maleństwo na 100% okazało się dziewuszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 14:06

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna sie budzi i jej pierwsze slowo to kot. Hahaha co za dziecko ;D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bidon tt ze slomka, fajny bo rurke sie chowa i nie cieknie wiec idealny do torby na spacer i w lecie sie nie nagrzewa
    U nas tez nerwy ze szok
    Na kolacje ok 18.30 zawsze kaszka i po godzinie piers

aniab91 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem z lewa stopka, mała koślawi ją jak staje, w pn jedziemy pokazac sie lekarzowi rehabilitacj
    Ps duzo z Was juź po szczepieniu? Jesli tak to mmr czy priorix?

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela my pójdziemy w okolicach 11-16 kwietnia. Ada była przeziębiona 2,5 tyg temu i wolę odczekać.

relgdf9hqgugqitx.png

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:

Aniab jak samopoczucie? Chyba pominelam informacje o ile taka byla- jaka płeć drugiego dzieciatka?
    Ciekawe co tam u Belli? Czy maleństwo na 100% okazało się dziewuszka?
    Dziekuje, u mnie roznie ale na razie ogolnie pozytywnie, spodziewalam sie ze bedzie ciezej, pewnie lato da mi w kosc. Prawdopodobnie bedzie coreczka ale za 3 tygodnie bedziemy potwierdzac czy nic sie nie schowalo wiec jestem zadowolona bo chcialam miec zawsze dziewczynke a wiecej dzieciaczkow raczej nie planuje :-)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kubek z rurka z canpol babies. Natan pije z niego potem dmucha i potem jakby zasysa z powietrzem kolejna wode. Ale juz sama nie wiem czy to jakis problem czy nie.

Ostatnio Natus nie chce mi jesc tych kaszek nestle zdrowy brzuszek i musze pomyslec o innych kolacjach, moze wlasnie kanapki bo przed spaniem, kolo 21 jest cyc.

Marcela Natan troche koslawi prawa noge ale mysle ze to przejdzie. Daj znac co Wam powie specjalista.

Dostalam umowe na rok a mialo byc na 2 lata wiec szefowa sobie przygrala. Mam wtorki wolne ale w zwiazku z tym musze pozostale dni byc 11-19 w pracy. Postanowilismy od przyszlego cyklu zaczac starac sie o maluszka. Ciekawe ile tym razem to potrwa i czy bez wspomagaczy sie uda bo jak nie to bede musiala Natanka odstawic od piersi tylko nie wiem co w zamian? Mm?

aniab91, Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia podziwiam Twoj zapal.

To zeby jeszcze zahaczyc o poprzedni temat, to napisze, ze u nas kolacja miedzy 17:30 a 18:30 i rozne rzeczy Luna je: a to kaszka, a to kanapka, a to sloiczek, a w weekendy jak gotuje, to cos lepszego dostaje np. kurczaka z ziemniakami, pulpecika. Sam ser zolty potrafi wcinam i az uszy jej sie trzesa.

Z kubka z rurka nadal nie chce pic. Nie rozumie o co chodzi. Bedzie sie nim bawic, ale nie napije sie. Za pozno czy za wczesnie dla niej? Sama nie wiem. Moze za dlugo juz pije z butelki ze smoczkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:08

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ale moj zapal na co?
    Ja mysle ze Luna ma czas na nauke picia z rurki. Moj pije pieknie z rurki ale znow jak dalam mu taka butelke z woda z dziubkiem to nie moze zalapac ze to trzeba do gory podniesc tylko probuje pic tak jak z rurki. Musze pomagac.

Srednio nam idzie siusiu na nocnik. Jak chlopcy sa z babcia to go w ogole nie sadza a w domu to ciezko wylapac bo zawsze robi siusiu jak spusci sie go chwile z oka. Jak go obserwuje to nie sika. No ale ma jeszcze czas.

Jaka dzis piekna pogoda :) Szkoda ze w pracy trzeba siedziec :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Twoj zapal do macierzynstwa :) To wspaniale. Ja wczoraj myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok, bo nam zima przywalila z poczatkiem kwietnia, snieg i wiatr 100 km/h! A jak nie moge w weekend wyjsc z mala na dwor chocby na godzine, to mnie w zamknieciu trafia, bo nie wiem co z tym dzieckiem robic :/

No a dzisiaj rano przez te pogode malo sie w drodze do pracy nie zabilam trzy razy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 20:34

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz odstawilam butelke Adzie w ciagu dnia (chyba, ze spi i sie przebudzi, bo nie chce jej pionizowac, gdy wiem, ze napije sie i spi dalej).

Z newsow to Ada zrobila 4 kroczki samodzielne dzisiaj, ale ogolnie z chodzeniem to u Nas daleka droga.

Ostatnio kupilysmy butki marki RenBut, bo Adzie ciezko jakiekolwiek kupic - ma wysokie podbicie i w Smyku wchodza jej np trampki 2 rozmiary za duze :/

Kupilismy wczoraj wozek tzw parasolke - EasyGo Nitro - eh, odciski mi sie porobily! Ale wozek dosc taki, jako jedyny wsrod parasolek jako tako dla mnie wygladal.

A co u mnie? Szyje, szyje i jeszcze raz szyje - ubranka dzieciece, piekna sprawa ;) <3 zwlaszcza jak sie lubi to, co sie robi i sie slyszy piekne slowa ku temu :)

relgdf9hqgugqitx.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, wow, co za wieści, trzymam kciuki z całych sił.

My mamy od miesiąca pierwsze buciki marki emel i sobie bardzo chwalimy. U nas Janeczka też ma wysokie podbicie, ale te buciki nam pasują i są polecane dla dzieciaczków.

Adulcova, masz jakąś stronkę z ofertą ciuszków?

Od 24.03 mamy adaptację w żłobku. Żłobek jest baardzo fajny, kameralny - jest w nim 9 dzieci i dwie bardzo ciepłe, sympatyczne ciocie. Pierwsze 2-3 dni Janeczka biegła do dzieci zanim ją rozebrałam. Potem zaczęła płakać przy pożegnaniu, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Wczoraj pierwszy raz została na drzemkę. Janeczka jest jednym z trójki dzieci lekko powyżej roczku, reszta ma ok. 2 lat, więc panie praktycznie noszą ją kiedy tylko chce. Jest najmłodsza stażem.
    Ja do pracy wracam od maja, więc myślę, że do tego czasu zaadaptuje się całkowicie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja!
    dawno mnie nie bylo!

co u was? jak ciezarowki?:) sa nowe?
    NIki czy nadal karmisz? maly sie przestawil z niespania w nocy??

u nas z chodzeniem tez ciezko, robi pare kroczkow wiec i z tego sie ciesze ale nie tak na buty i na dwor:)

z jedzeniem lepiej ale ostatnie dni to koszmar, nie chce prawie nic.
    chyba te czworki mu tak daja w kosc.

wrocilam do pracy na troche, tak w sumie jakos pol etatu wiec bede zagladac czesciej:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki zajęte maluchami. Cisza tu. Chociaż poogoda dopisuje więc trzeba korzystać :)
    Umrę chyba niby początek ciąży a tu hemoroidy. Coś polecacie dobrego?

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to bym chciala jeszcze dwojke maluchow a najlepiej dwie cory teraz, wezme nawet blizniaczki ;) A tak powaznie to wole teraz kolejnego malucha i moze jeszcze jednego i koniec niz robic dluzsze przerwy i znow zaczynac wszystko od nowa, bawic sie w pieluchy. Dziewczyny trzymajcie kciuki zeby bez wspomagaczy sie udalo i zebym nie musiala Natanka odstawiac od cyca.

Gosiak dziekuje :) To fajnie ze Janeczka ma tak dobrze w zlobku. A jak Wasze starania? I jak z kp? Ile razy dajesz cyca?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie mam strony, podeślę Ci zdjęcia na fb ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relgdf9hqgugqitx.png

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    heja!
    dawno mnie nie bylo!

co u was? jak ciezarowki?:) sa nowe?
    NIki czy nadal karmisz? maly sie przestawil z niespania w nocy??

Ja przestałam karmić już jakoś tydzień przed świętami, nie było z tym najmniejszego problemu. Z karmienia 1-2 razy dziennie przed spaniem postanowiłam uśpić małego bez piersi i się udało a potem sam już nie chciał. Myślę że mleko też już się zmieniło w smaku i składzie na tą siare bo nie było już takie białe jak kiedyś.

Co do spania to narazie nie narzekam. Odkąd przestałam kp to mały budzi się tylko raz w nocy na godzinę i wtedy dostaje butlę, pobawi się i śpi dalej. Zasypia ok. 16 i śpi do 5-6 rano łącznie z tą pobudką więc jest super. Ostatnio coś mu się znowu przestawia ale zobaczymy jak będzie dalej.

Co do jedzenia to u nas znowu jest niejadek ale to napewno przez zęby. Teraz wychodzą mu trójki a ma już 12 ząbków. Jest więc marudny, płaczliwy, wybredny okropnie, je najchętniej chleb, jogurt naturalny i wszystko co słodkie czyli np te placuszki bananowe ale znowu wszystko w mini ilościach. Skoro tyle mu wystarcza to trudno ja nie ganiam za nim z łyżeczką :-)

Mój syn już prawie biega nie wiem jak latem za nim nadąże z tym brzuchem :-) byłam z nim wczoraj w galerii to przez pół godziny tak biegał, krzyczał, cieszył się, ludzi zaczepiał a ja za nim z wózkiem się tak zmachalam, nie dał się złapać póki się nie zmeczył :-)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Mamuśki zajęte maluchami. Cisza tu. Chociaż poogoda dopisuje więc trzeba korzystać :)
    Umrę chyba niby początek ciąży a tu hemoroidy. Coś polecacie dobrego?

Spróbuj może ProctoGlyvenol maść lecznicza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 10:22

sara_nar lubi tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
‹‹ 3514 3515 3516 3517 3518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ