Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ma kubek TT, nie zauwazylam zeby jakos duzo powietrza lapal przy tym. Na kolacje o 19 kanapka i o 20 kaszka z butli ale chce przejsc na lyzeczke zeby zabki byly czyste bo mamy juz 5 tylko nie wiem jak bedzie z usypianiem i ciagle to odwlekam...
-
dorocia2324 wrote:Laurka moj tez szybko sie denerwuje jak nie dostanie tego co chce. Wtedy sa nerwy i placz.
Sara nar czyli poczatek ciazy
Co dajecie dzieciom na kolacje? Mam z tym najwiekszy problem.
Jakie macie te kubeczki z rurka? Dzieci nie zalapuja przez to za duzo powietrza?
Przez kubeczki z rurka chyba nir da się nalapac powietrza a napewno z tych noekapkowych...
My też na kolacje mleko bez kaszek.
Aniab jak samopoczucie? Chyba pominelam informacje o ile taka byla- jaka płeć drugiego dzieciatka?
Ciekawe co tam u Belli? Czy maleństwo na 100% okazało się dziewuszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 14:06
-
My mamy bidon tt ze slomka, fajny bo rurke sie chowa i nie cieknie wiec idealny do torby na spacer i w lecie sie nie nagrzewa
U nas tez nerwy ze szok
Na kolacje ok 18.30 zawsze kaszka i po godzinie piersaniab91 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas problem z lewa stopka, mała koślawi ją jak staje, w pn jedziemy pokazac sie lekarzowi rehabilitacj
Ps duzo z Was juź po szczepieniu? Jesli tak to mmr czy priorix?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
kasia_1988 wrote:
Aniab jak samopoczucie? Chyba pominelam informacje o ile taka byla- jaka płeć drugiego dzieciatka?
Ciekawe co tam u Belli? Czy maleństwo na 100% okazało się dziewuszka?kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Ja mam kubek z rurka z canpol babies. Natan pije z niego potem dmucha i potem jakby zasysa z powietrzem kolejna wode. Ale juz sama nie wiem czy to jakis problem czy nie.
Ostatnio Natus nie chce mi jesc tych kaszek nestle zdrowy brzuszek i musze pomyslec o innych kolacjach, moze wlasnie kanapki bo przed spaniem, kolo 21 jest cyc.
Marcela Natan troche koslawi prawa noge ale mysle ze to przejdzie. Daj znac co Wam powie specjalista.
Dostalam umowe na rok a mialo byc na 2 lata wiec szefowa sobie przygrala. Mam wtorki wolne ale w zwiazku z tym musze pozostale dni byc 11-19 w pracy. Postanowilismy od przyszlego cyklu zaczac starac sie o maluszka. Ciekawe ile tym razem to potrwa i czy bez wspomagaczy sie uda bo jak nie to bede musiala Natanka odstawic od piersi tylko nie wiem co w zamian? Mm?aniab91, Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Dorocia podziwiam Twoj zapal.
To zeby jeszcze zahaczyc o poprzedni temat, to napisze, ze u nas kolacja miedzy 17:30 a 18:30 i rozne rzeczy Luna je: a to kaszka, a to kanapka, a to sloiczek, a w weekendy jak gotuje, to cos lepszego dostaje np. kurczaka z ziemniakami, pulpecika. Sam ser zolty potrafi wcinam i az uszy jej sie trzesa.
Z kubka z rurka nadal nie chce pic. Nie rozumie o co chodzi. Bedzie sie nim bawic, ale nie napije sie. Za pozno czy za wczesnie dla niej? Sama nie wiem. Moze za dlugo juz pije z butelki ze smoczkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:08
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka ale moj zapal na co?
Ja mysle ze Luna ma czas na nauke picia z rurki. Moj pije pieknie z rurki ale znow jak dalam mu taka butelke z woda z dziubkiem to nie moze zalapac ze to trzeba do gory podniesc tylko probuje pic tak jak z rurki. Musze pomagac.
Srednio nam idzie siusiu na nocnik. Jak chlopcy sa z babcia to go w ogole nie sadza a w domu to ciezko wylapac bo zawsze robi siusiu jak spusci sie go chwile z oka. Jak go obserwuje to nie sika. No ale ma jeszcze czas.
Jaka dzis piekna pogoda Szkoda ze w pracy trzeba siedziec -
Podziwiam Twoj zapal do macierzynstwa To wspaniale. Ja wczoraj myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok, bo nam zima przywalila z poczatkiem kwietnia, snieg i wiatr 100 km/h! A jak nie moge w weekend wyjsc z mala na dwor chocby na godzine, to mnie w zamknieciu trafia, bo nie wiem co z tym dzieckiem robic
No a dzisiaj rano przez te pogode malo sie w drodze do pracy nie zabilam trzy razyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 20:34
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja juz odstawilam butelke Adzie w ciagu dnia (chyba, ze spi i sie przebudzi, bo nie chce jej pionizowac, gdy wiem, ze napije sie i spi dalej).
Z newsow to Ada zrobila 4 kroczki samodzielne dzisiaj, ale ogolnie z chodzeniem to u Nas daleka droga.
Ostatnio kupilysmy butki marki RenBut, bo Adzie ciezko jakiekolwiek kupic - ma wysokie podbicie i w Smyku wchodza jej np trampki 2 rozmiary za duze
Kupilismy wczoraj wozek tzw parasolke - EasyGo Nitro - eh, odciski mi sie porobily! Ale wozek dosc taki, jako jedyny wsrod parasolek jako tako dla mnie wygladal.
A co u mnie? Szyje, szyje i jeszcze raz szyje - ubranka dzieciece, piekna sprawa zwlaszcza jak sie lubi to, co sie robi i sie slyszy piekne slowa ku temu -
Dorocia, wow, co za wieści, trzymam kciuki z całych sił.
My mamy od miesiąca pierwsze buciki marki emel i sobie bardzo chwalimy. U nas Janeczka też ma wysokie podbicie, ale te buciki nam pasują i są polecane dla dzieciaczków.
Adulcova, masz jakąś stronkę z ofertą ciuszków?
Od 24.03 mamy adaptację w żłobku. Żłobek jest baardzo fajny, kameralny - jest w nim 9 dzieci i dwie bardzo ciepłe, sympatyczne ciocie. Pierwsze 2-3 dni Janeczka biegła do dzieci zanim ją rozebrałam. Potem zaczęła płakać przy pożegnaniu, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Wczoraj pierwszy raz została na drzemkę. Janeczka jest jednym z trójki dzieci lekko powyżej roczku, reszta ma ok. 2 lat, więc panie praktycznie noszą ją kiedy tylko chce. Jest najmłodsza stażem.
Ja do pracy wracam od maja, więc myślę, że do tego czasu zaadaptuje się całkowicie.
-
heja!
dawno mnie nie bylo!
co u was? jak ciezarowki? sa nowe?
NIki czy nadal karmisz? maly sie przestawil z niespania w nocy??
u nas z chodzeniem tez ciezko, robi pare kroczkow wiec i z tego sie ciesze ale nie tak na buty i na dwor:)
z jedzeniem lepiej ale ostatnie dni to koszmar, nie chce prawie nic.
chyba te czworki mu tak daja w kosc.
wrocilam do pracy na troche, tak w sumie jakos pol etatu wiec bede zagladac czesciej:) -
No ja to bym chciala jeszcze dwojke maluchow a najlepiej dwie cory teraz, wezme nawet blizniaczki A tak powaznie to wole teraz kolejnego malucha i moze jeszcze jednego i koniec niz robic dluzsze przerwy i znow zaczynac wszystko od nowa, bawic sie w pieluchy. Dziewczyny trzymajcie kciuki zeby bez wspomagaczy sie udalo i zebym nie musiala Natanka odstawiac od cyca.
Gosiak dziekuje To fajnie ze Janeczka ma tak dobrze w zlobku. A jak Wasze starania? I jak z kp? Ile razy dajesz cyca? -
słoneczna 85 wrote:heja!
dawno mnie nie bylo!
co u was? jak ciezarowki? sa nowe?
NIki czy nadal karmisz? maly sie przestawil z niespania w nocy??
Ja przestałam karmić już jakoś tydzień przed świętami, nie było z tym najmniejszego problemu. Z karmienia 1-2 razy dziennie przed spaniem postanowiłam uśpić małego bez piersi i się udało a potem sam już nie chciał. Myślę że mleko też już się zmieniło w smaku i składzie na tą siare bo nie było już takie białe jak kiedyś.
Co do spania to narazie nie narzekam. Odkąd przestałam kp to mały budzi się tylko raz w nocy na godzinę i wtedy dostaje butlę, pobawi się i śpi dalej. Zasypia ok. 16 i śpi do 5-6 rano łącznie z tą pobudką więc jest super. Ostatnio coś mu się znowu przestawia ale zobaczymy jak będzie dalej.
Co do jedzenia to u nas znowu jest niejadek ale to napewno przez zęby. Teraz wychodzą mu trójki a ma już 12 ząbków. Jest więc marudny, płaczliwy, wybredny okropnie, je najchętniej chleb, jogurt naturalny i wszystko co słodkie czyli np te placuszki bananowe ale znowu wszystko w mini ilościach. Skoro tyle mu wystarcza to trudno ja nie ganiam za nim z łyżeczką
Mój syn już prawie biega nie wiem jak latem za nim nadąże z tym brzuchem byłam z nim wczoraj w galerii to przez pół godziny tak biegał, krzyczał, cieszył się, ludzi zaczepiał a ja za nim z wózkiem się tak zmachalam, nie dał się złapać póki się nie zmeczył
-
sara_nar wrote:Mamuśki zajęte maluchami. Cisza tu. Chociaż poogoda dopisuje więc trzeba korzystać
Umrę chyba niby początek ciąży a tu hemoroidy. Coś polecacie dobrego?
Spróbuj może ProctoGlyvenol maść leczniczaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 10:22
sara_nar lubi tę wiadomość