Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba trzydniówka bo gorączki od 24h nie ma a cała w plamko-kropkach jest..dzisiaj apetyt średni,zobaczymy jaka nocka będzie.
Laurka Pola na krowim je budyń,jaglankę i owsiankę czasem
Gdybym nie dała rady to już napiszę Zdrowych,Spokojnych i Rodzinnych Świąt -
Radosnego Świętowania w rodzinnym gronie:)
ja nadal nie moge sie ondlazezc w nowej sytuacji i kompletnie nie mam czasu dla siebie, ale musze wkoncu sie wybrac do dentysty i lekarza rodzinnego bo kazalao sie ze mam problemy zdrowotne, ktore wkoncu zdiagnozowoano wlasciwie-\ a i wlasnie konczy mi sie pierwszy okres po porodzie
U nas tez byla kiedys niby 3 dniowka ale bez goraczki tylko z mega marudzeniem 3 dni, a na 4 dzien wysypka
3majcie sie cieplo i dziekuje za slowa wsparcia..."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dzis zrobie malemu kapiel w krochmalu i na razie bedziemy smarowac bepanthenem i sudocremem. A do obmywania woda gotowana i rumianek. Oczywiscie czeste wietrzenie do tego.
Ja nie podaje mleka krowiego. Jedynie nalesniki robie na takim mleku. Zamiast mleka podaje jogurt naturalny, bialy ser i czasem zolty ale nie bardzo go chce jesc.
Ja dzis okropnie sie czuje. Jest mi niedobrze, glowa mnie boli, slabo mi i wszystko mnie boli. Ledwo chodze i funkcjonuje. A do 16 w pracy. Masakra. -
Hej mamuśki. Wieki mnie nie było.
Tymcio jest grzecznym i kochanym dzieckiem. Pięknie chodzi tylko jest problem z butami, gdy je tylko założę płacze i stoi jak wryty lub próbuje ich się pozbyć. Nie wiem jak go do nich przekonać.
od poniedziałku zaczęłam pracę jako kasjer/ sprzedawca w kauflandzie. Skierowali mnie z urzędu pracy. .... a dziś rano dowiedziałam się że jestem w ciąży.
ostatnią @ miałam 21 grudnia. .... zaś jeszcze miesiąc temu test wyszedł negatywny. Ale,że od ponad tygodnia dziwnie było mi niedobrze i jakoś zauważyłam, że brzuch chyba mi urósł postanowiłam zrobić test.... i niespodzianka.
jeszcze jestem w szoku.
teraz kompletnie nie wiem co z pracą bo umowa o pracę na 3/4 etatu do 31maja na okres próbny.
We wtorek pędzę do ginekologa. Oby wszystko było dobrze z dzieckiem i może dowiem się który to mniej więcej tydzień ciąży.LadyDi lubi tę wiadomość
-
Gratulacje sara_nar, oby wszysystko bylo dobrze i spokojnych 9 miesiecy!
Swoja droga mam pytanie: czy nadal karmisz piersia, ze 3 miesieczna obsuwa okresu wczesniej Cie nie zaalarmowala?
Ja sie dzisiaj czuje gorzej niz przez caly zeszly tydzien razem wziety i tez czekam na okres. Jak sie dzisiaj nie zjawi, to od jutra bede juz cala w stresie. W ciaze szczerze watpie, ale nigdy nie wiadomo. Niestety nie mam juz takiej kontroli nad swoim cialem jak kiedyssara_nar lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
sara_nar wrote:Laurko piersią już nie karmię. Mam stwierdzony PCOS i od zawsze miałam rozjechane cykle. Właśnie podejrzewałam ciążę ale test miesiąc temu wyszedł negatywny i odczuwałam silny ból jajników
Jutro dowiem się który to mniej więcej tydzień ciąży.
Jakies newsy?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Też na pazdzrnikowkach czekamy na informacje...
http://iv.pl/images/84786623730533792431_thumb.jpg
A to moje szczęście. Juz po prenatalnych wszystko ok. Ma 6 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:21
przedszkolanka:), marcela29, niki640 lubią tę wiadomość
-
Laurka ja normalnie daję mleko krowie w budyniu, naleśnikach, z owsianką czy nawet ryż na mleku itp. Oprócz mleka bardzo lubi też jogurty naturalne i serek.
Sara gratuluję ciąży
Moje dziecko też na początku miało problem z butami, nie chciał w nich chodzić, wolał raczkować, płakał wiec zakładam buty tylko na chwilę, ale po jakimś czasie je zaakceptował, może spróbuj odwrócić czymś jego uwagę, zabawić, zagadać i na chwilę zapomni że ma buciki na nóżkach, potem pomóc trochę chodzić i powinien się przekonać. -
niki640 wrote:Kasia gdzie kupiłaś ten kubek bo patrzę na allegro i nie ma, on jest z czego wykonany, nie cieknie jak się go odwróci?
Niki sorka zapomniałam Ci odpisać. Kubek kupowałam w hurtowni bebe Club. Tylko ja stacjonarnie bo jestem że Szczecina. W nir wiem z czego jest zrobiony. Pewnie w danych produktu będzie ale jest bardzo wytrzymały. I Noe, nie cieknie. -
Hej. Po wizycie dobrze i małe zaskoczenie.
Bo to dopiero 6 tydzień 4 dzień... czyli sam początek.
Nie wiem kiedy moge iść na zwolnienie. Prace zaczęłam 21 marca na umowe o pracę na okres próbny do 31 maja. Heh masakra taka padnięta jestem jeszcze mdłości doskwierają na szczęście dziś mniej. Ake jak pomyślę ile męczyłam się w pierwszej ciąży to beczeć mi się chce.
Tp na 18 listopada.
A o to fasolinkaLadyDi, kasia_1988, aniab91, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:Czy Wasze dzecie tez sie szybko denerwuja jak nie dostana tego, co chca lub jak im cos nie wychodzi?
Mój to nerwus jest okropny, potrafi rzucać co mu w rękę wpadnie jak mu nie pozwalam na coś a i ugryźć w nerwach potrafi ale mnie to strasznie póki co śmieszy
A czuję się dobrze chociaż brzusio już dosyć duży, szybciej się męczę przy Karolu i już nosić go nie mogę tyle ile by chciał. Zleciała ta połowa niewiadomo kiedy, w drugiej ciąży już tracę rachubę który to już tydzień i miesiąc, maleństwo już daje o sobie znaćsara_nar lubi tę wiadomość
-
Laurka moj tez szybko sie denerwuje jak nie dostanie tego co chce. Wtedy sa nerwy i placz.
Sara nar czyli poczatek ciazy
Co dajecie dzieciom na kolacje? Mam z tym najwiekszy problem.
Jakie macie te kubeczki z rurka? Dzieci nie zalapuja przez to za duzo powietrza?