Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje Laurko Teraz bedzie styczniowy bobasek ( mam nadzieje ze dziewczynka ) a taki watek na pewno juz jest Od czerwa pojde na zwolnienie i bede sie powoli nastawiac na kolejna rewolucje w moim zyciu. Dzis tak patrzylam na ten test to troche przerazenia poczulam ale ciesze sie niezmiernie. Dam rade, innego wyjscia nie mam
-
No w Polsce jest to cudowne ze szybko mozna isc na zwolnienie. Slabo sie czuje i spac mi sie chce jak cholera!
Mam nadzieje ze nie bede miala takich mdlosci i wymiotow jak z Natusiem.
Dzis oglosilam mojemu P ze jestem w ciazy dajac mu rozowy gryzaczek i test ciazowysłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Gratuluje Dorcia, super że wszystko poszło po Waszej mysli i pierwsze starania są owocne:) Podziwiam mamy ogarniajace 3 dzieci i wiecej z małą roznica wieku, ja na ten momet ledwo co Laure upilnuje a dom mam zaniedbany:-/
A ze zwol i macierzynskim nie ma problemu przy krotkim czasie pracy?
Spokojniej ciazy i "różowego brzuszka""Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A wczoraj zrobilam pierwszy raz mleko roslinne (owsiane) i dzis na nim budyn z bananem, Laura całą miske zjadla i nawet ją wylizala potem normalnie w szoku bylam bo po ostatnim karmieniu golebi na spacerze racuszkami z jablek z maki amarantusowej sily do eksperymentowania w kuchni mnie opadly
A swoja droge uwielbiam ta stronke alaantkowe blw, super przepisysłoneczna 85 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Ojj tak baardzo liczymy na coreczke, dwoch chlopcow juz mamy Moj P mowi a co to? W ciazy jestes? A ja ze tak. Mowi ze przeczuwal ciaze i sie cieszy i w szoku jest
Musi byc przepracowane ponad 30dni zeby moc isc na zwolnienie w ciazy i miec pozniej macierzynskie.
Juz od kilku dni domyslalam sie ze jestem w ciazy i dzis sie potwierdzilo. Powiem szczerze ze jestem w szoku bo nastawialam sie na dluzsze starania.
Dziekuje wszystkim bardzo i oby sie udalo corcie miec.
Marcela jak zrobilas to mleko? -
Dorocia - gratuluję trzeciego bobasa. Niech ciąża minie bezproblemowo i sielankowo!
Jak tak się cieszycie tymi kolejnymi pozytywnymi testami, to sobie myślę,że też bym mogła jeszcze jednego dzieciaczka mieć, ale cholera najpierw trzeba tę ciążę przetrwać... Jak sobie pomyślę,że musiałabym leżeć przy Maksymilianie, to mi ochota przechodzi
A jeśli chodzi o karmienie, to ja też nadal swoim mlekiem karmię, tylko odciągniętym, więc nie mam nocnych pobudek na cycusiowanie. Jakoś nie mam odwagi wyciszać laktacji. Maks naprawdę lubi mlesio..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 17:14
-
Dorcia przepis na mleko jest na stron.ie alaantkowe blw w dziale mleka rosline
Kurcze nie pomyslalam zeby odciagac mleko i dodawac malej do kaszek bo mimo ze juz tydzien mala nie je to nadal mleko mam wiec chyba nie ma sensu odbierac juz malej mleka, zawsze to dla jej zdrowia"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dorcia ogromne gratulacje!!!!! super.
Naprawde Cie podziwiam, ja wrocilam do pracy, maly z niania a ja naprawde ledwo ogarniam dom itd. Choc mamy z mojej ulicy ktore maja po 4 dzieci, a jest ich kilka. Sa to juz starsze osoby, powiedzialy mi ze przy drugim dziecku jest prawdziwa rewolucja, a trzecie i kolejne juz nie robia roznicy w natężeniu obowiazkow moze to Cie pocieszy hihihi
W każdym razie zycie Ci spokojnej ciaży i zdrowego dzidziusia i oby w koncu była upragniona dziewczynkadorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Kurcze doczytalam Was troszke Wy tak piszecie o końcu kp. A misiek w dzien nawet ok, jak dostanie do drzemki to juz sie nie upomina, jak wracalam z pracy to raz chcial innym razem nie. Ale w nocy je kilka razy i do spania ciagnie i chyba nie zapowiada sie na samoodstawienie.
Czy tylko moje dziecko jeszcze nie jadlo nabialu? Misiek nie je nic mlecznego, mial skaze ale wydaje mi sie ze jest troszke lepiej chyba wiec musze znow sprobowac.
Laurka Piotrus tez nie pozwala sie dotknac nikomu!!!! I to jest taka histeria ze szok. Na pobraniu krwi 3 osoby musza go trzymac a pani doktor nie moze go dotknac, ledwo sie zblizy juz krzyk. Chyba nam sie takie okazy trafily wyrosną z tego. To jeat chyba bardzo silny instynkt przetrwania, moze i dobrze nikt im krzywdy nie zrobi bo ich uslysza na koncu swiata hehehehe choc nie powiem zeby to bylo mile jak tak krzyczy kurcze.
Dlatego strasznie sie np. Boje szpitala bo ja nie wiem jak ja bym miala miska ogarnac z tyloma roznymi zabiegami. Odpukac jeszcze nie bylismy i oby tak zostalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 12:54