Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Sto lat nie pisałam ale podczytuję
U nas wszystko ok,rośniemy,szalejemy i ciągle zaskakuje mnie jak taki człowieczek dużo rozumie
Z takich ogólnych to mamy 10 zębów,właśnie druga czwórka odkryta już całkiem spora więc nie narzekam nosimy rozmiar 80/86 a bucików już 21 moje dziecko dużą stopę po tacie będzie mieć,już to widać chodzi w kapciach ,butach i lubi to,je wszystko co dam (oczywiście bacznie pilnuję co dajemy) i jest przecudownym przytulasem od jakiegoś czasu
Gratuluję zafasolkowanym,jak się czujecie? Podziwiam Was i lekko zazdroszcze chociaż bym się chyba zapłakała zostawiając Polę na czas porodu :p
Która jeszcze się stara?
Ja z tarczycą lepiej ,tsh ruszyło więc jestem dobrej myśli
Cycujemy się jeszcze ale raz nawet 9.5h przerwy było więc jest spoko
Pozdrawiam Was wszystkie,uciekam do mojego szycia,buziaki!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 21:43
-
Witaj przedszkolanko To dobrze ze z tarczyca sie normuje. Ja sie staram i czekam na okres a raczej jego brak
Mam problem z pokarmem. Mam go juz tak malo i nie wiem czy to przez zblizajacy sie okres czy juz mi zanika. Maly je coraz rzadziej i tylko troche ciagnie i koniec. W ogole jakby zapomnial jak ciagnac cyca. Troche zlapie, pociumka i puszcza.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Laurka wrote:Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki w USA dla mnie Luna konczy 15 miesiecy
Krotkie podsumowanie na 15 miesiecy: oba gorne trzonowce przebite, wiec Luna ma 10 zebow. Z najnowszych slowek jest myju-myju jak idziemy ja kapac. Umie pokazac Indianina (drewniana figura) oraz gdzie ma "shirt, pants, socks" Jak dziadek do niej mowi, ze trzeba zmienic pieluche, rusza do swojego pokoju i wyjmuje pieluche i mu podaje (chociaz przewijanie nadal jest tortura). Jak bardzo chce jesc, to chwyta za tacke od krzeselka do karmienia i chce na nie wejsc.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
dorocia2324 wrote:Witaj przedszkolanko To dobrze ze z tarczyca sie normuje. Ja sie staram i czekam na okres a raczej jego brak
Mam problem z pokarmem. Mam go juz tak malo i nie wiem czy to przez zblizajacy sie okres czy juz mi zanika. Maly je coraz rzadziej i tylko troche ciagnie i koniec. W ogole jakby zapomnial jak ciagnac cyca. Troche zlapie, pociumka i puszcza.
A sam prosi o piers czy nie? Moze jest juz prawie gotowy sie odstawic?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ogolnie jak bym mu przed spaniem nie proponowala piersi to spokojnie by bez niej usnal. W nocy bez problemu bierze smoczka ale kolo 2-3 godz musi byc cyc. Pociumka chwile i spi wiec za duzo nie wypije. O 5 rano podaje mu na spiaco cyca bo o 5.30 ja wstaje. Wtedy tez troche pocycka i koniec. Moze i powoli sie odstawia ale ja jeszcze nie jestem na to gotowa i szkoda by mi bylo juz konczyc kp.
-
My tez sie staramy, ale u nas to bardziej czekanie na cud niz wynik usilnych staran
U nas wlasnie chyba Laura podjela decyzje o odstawieniu, po prostu pewnego dnia usnela z M bez cycka, nie wstala w nocy i tak juz kilka dni. Ja nie rozwazalam konca kp przed 2rz, a juz napewno nie przed 18mc i nie jestem na to gotowa:-/ ale skoro
mała juz nie chce, tylko co jak to tylko tydzien potrwa i mi pokarm zaniknie a potem znow wstanie w nocy glodna a butli nadal nie akceptuje:-/"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
ja nadal karmie,
w nocy maly dzis ciagloe sie budzil i szukal.
ja juz nie wiem co robic ale wykoncze sie bo to nei sa 2 pobudki tylko dzis np kilkanascie! juz go nie odkladam tylko lezy ze mna
w dzien tylko do drzemki
no czasem wiecej jak sytuacja tego wymaga i bardzo chce i mnie meczy. -
Marcela czyli u nas podobna sytuacja tylko my mamy jedna pobudke w nocy na cyca. Tez chcialam jeszcze pokarmic ale chyba moje kp dobiega do konca Piersi prawie puste a przeciez od ostatniego karmienia tyle juz minelo. I nie wiem teraz co robic. Czy kupowac mm? Co podac jak sie w nocy obudzi i bedzie domagal piersi? Ehh...
-
dorocia mi pediatra mowila ze dziecko nie musi mm jesc juz, moj np nie chce!
i robie kaszke na mleku kozim.
Generalnie polecala albo krowie z krotka data do spozycia albo kozie! nie musisz podawac mleka do picia tylko maja byc posilki mleczne- kaszka lub serek, jogurt,,
2-3 razy dziennie.
takze nie martw sie! i tak dlugo karmilas!!!!! -
A Pola za to w nocy też ciumka,popije i śpi ale nie wiem ile razy bo daję na śpiocha. W dzień potrafi zapomnieć bo zajęcia,podwórko itp.albo wpycha łapki to odwracam uwagę ale na odstawienie się nie zapowiada
Ja przeziębiona i chyba mnie rozbiera:/ Pola miała katarek wczoraj ale dzisiaj już spokojnie więc oby to na zęby bo idą ostatnie dwie czwórki
Kciuki za starania dziewczyny może i Was zaskoczy kto wie -
Wprowadzam poprawke: Luna ma 12 zebow, nie 10. Dolne czworki tez obie sa przebite. Dalo sie dzisiaj zobaczyc, bo tak sie darla u pediatry. Horror. Ona sie nie da nikomu obcemu dotknac. Histeria jakby ja ktos ze skory obdzieral - i to jeszcze przed szczepieniem! Czy ktos jeszcze tak ma?
Lekarka kazala przestac dawac jej w nocy mleko, bo uwaza ze jak przestanie dostawac to i budzic sie przestanie w srodku nocy. Luna nawet w ciagu dnia nie chce pic wody, wiec na pewno w nocy jak placze jej nie oszukam! Raczej nie zastosuje sie do jej zalecen. Dam dziecku czas. Od piersi sie sama spokojnie odstawila, to i butelki jej sie w koncu odechce w nocy. Poza tym jak czytam, ze tyle z Was nadal piers w nocy i to tyle razy, to co to jest przy tym jedna pobudka na noc u nas?
No i jest w koncu magiczne 10 kg08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Bede sie jeszcze ratowala femaltikerem i kawa inka i sprobuje troche w dzien odciagnac. Moze wtedy ruszy produkcja, ja jeszcze nie chce konczyc kp! Dzis moje dziecko przespalo cala noc zamiast napedzac matce laktacje, nie wspolpracuje ze mna
Wczoraj tak plakal przed snem ze nie moglam go uspokoic, pomogla masc na dziasla bo ida nam kolejne zabki. Moj biedak.
Natus jest otwarty do ludzi, usmiecha sie, zaczepia ich wiec u nas nie ma takich problemow Laurka. -
Aha nie no moj nawet nie plakal jak mu zastrzyk robila. Oczywiscie musze byc w poblizu niego.
Tak mnie dzis brzuch boli i plecy ze masakra. Zastanawiam sie czy nospy nie wziac. Tylko czy moge ja brac przy kp? W ogole nie za dobrze sie czuje a tu jeszcze 3godz pracy -
Pola od jakiegoś czasu wybiera sobie do kogo się uśmiechnie a do kogo nie ,ale nie chce iść do obcych ,ale to od czasu zajęć jakby się bała że wtedy dzieje mi siè krzywda.
Dorota ja karmię ale chyba w końcu dojrzałam do decyzji o końcu kp. Ale nic na siłę,jak chce to jej daje a jak nie upomina się to nie namawiam
Mnie też wszystko boli ale walczę z przeziębieniem...odpukać u Poli 2 dni lekki katar i tyle,może to na zèby było. -
Witajcie Dzis zobaczylam piekne dwie kreseczki na tescie Po raz trzeci mam fasolke w brzuszku Normalnie nie moge uwierzyc ze udalo sie za pierwszym razem
aniab91, marcela29, przedszkolanka:), sebza, Gosiak, bella84, Lara 82, słoneczna 85, niki640 lubią tę wiadomość