Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Marcela gratuluję z całego serca, dużo nas się -ciężarnych się "zrobiło".
Dorocia który tydz?
W zeszła środę miałam prenatalne, wszystko było w porządku, dziecko ruchliwe. Odpowiadało wiekiem do terminu z Om. We wtorek mam usg ze wskazaniem na płeć.
Ciekawa jestem choć myślę że chłopak jestFedra lubi tę wiadomość
-
Chyba chlopcy tacy sa "agresywni" bo w otoczeniu tez widze, moja corka ma chwile buntu ale nie bije i w szal nie wpada
Ja mam termin na 26luty, mdlosci powoli mijaja, ale sennosc okropna:-/ o l4 na razie z roznych powodow nie mysle, i pewnie do konca roku bede pracowac jak dr pozwoli, nas czeka zmiana auta n jakiegos suva bo w tym ciasno bedzie gdzies jechac z bagazami i dziecmi:-/ ale poki co finansow brak:-/ mysle co z wozkiem bo 2latek na dluzsze trasy nie pojdzie, szkoda mi kasy na taki rok po roku wiec raczej dostawke kupie z siedziskiem"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Marcela ja kupilam wozek podwojny za 750zl uzywany ale to dla tego ze u mnie wszedzie sa schody i podjazdy i dostawka na pewno by nie dala rady, no i jak urodze to zaraz bedzie jesien i zima wiec na sniegu i deszczu tez chyba by to nie zdalo egzaminu.
-
nick nieaktualnymy tez zmieniamy auto ale na ciut mniejsze niz mamy:-) maz ma teraz sluzbowe duze i stwierdzilismy ze bez sensu utrzymywac 2 duze auta.
Zanim bede miala 2 dziecko to Grzes troche podrosnie wiec nie powinno byc takiego problemu. Chociaz my jezdzimy z wiekszym psem wiec w sumie robi zas dziecko -
Fajna ta dostawka tylko wozek z nią szeroki:-/ widzialam tez takie z siedziskiem montowane do osi koła, ale jeszcze mam duzo czas, pomysle
Czy Wam w drugiej ciazy tez tak szybkc wyskoczyl brzuch? U mnie dopiero 11tydz a brzuch jak w 4-5mc:-/ nosze luzniejsze bluzki bo juz widac, a chcemy dopiero po prenatalnych sie pochwalic"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
U mnie tak jak u marceli brzuch szybko było widać i też był duży no a teraz to już taka wielka piłka z przodu tylko, zupełnie jak w ciąży z Karolkiem.
Ja mam nadzieję że do końca tygodnia urodze bo chodzę już z rozwarciem, coraz to nowe bóle mi dokuczaja i dużo ciezsza jest ta końcówka ciąży dla mnie, przy dziecku to nie ma za bardzo kiedy posiedzieć, odpocząć. Teraz czuję się jak stara babcia, wszystko boli, nogi, brzuch, w krzyżu łamie i chodzę też żółwim tempem -
Mi sie jeszcze do porodu nie spieszy bo malutka za malo wazy jeszcze i wole zeby posiedziala do terminu, zreszta boje sie tego i nie czuje sie gotowa.
A czuje sie w miare znosnie, lepiej niz w pierwszej ciazy, bole malo co mi dokuczaja. Ale ja dosc duzo bawie sie z mlodym na lezaco/siedzaco. Czasem jak juz na prawde cos mi dolego to wlaczem mu bajki choc zawsze sie przed tym bronilam. Sprzatanie praktycznie olewam i mieszkanie mam nieogarniete... Moze jak maz bedzie w niedziele wiecej w domu to sie uda nadrobic porzadki bo gdzie tu noworodka do tego syfu przynoesc
-
Czesc. Tak szybko mi czas leci ze nawet nie mam kiedy pisac. Natus jest bardzo wymagajacy, potrzebuje duzo uwagi. Oczywiscie nie moge narzekac bo Kubus duzo sie nim zajmuje i bawia sie razem ale nanosic sie go tez musze. Bardzo dokucza mi bol plecow ktory przechodzi na boki. Nie chce ciagle brac nospy i apapu bo to nie zagraza ciazy. Staram sie oszczedzac ale ciezko przy dzieciach. Wczoraj bylam u gina, wszystko jest w porzadku, mam zapalenie pochwy i dostalam globulki, przytylam 2 kg od wagi sprzed ciazy. Do tego moj P wzial dodatkowa prace i wraca 20-21 a czasem nawet pozniej do domu. Jestem wykonczona bo caly dom i dzieci na mojej glowie ale coz trzeba dac rade.
Co do brzucha to mi w drugiej i trzeciej ciazy szybko bylo widac, wiekszosc osob mowi ze tak jest. -
Dorcia znasz już pleć?
Mi w tej ciazy maluch daje w kosc, z Laurą miałam mdłości z rana do 10tyg, zero wymiotow, zero sennosci i ulubiony nabiał, a teraz mdlosc od rana do nocy mimo skonczonego 11tyg, wieczorne wymioty, mega sennosc, niechec do wszelkiego jedzenia i nawet do picia wody, bole brzucha i kregoslupa promieniujace do posladka- mam dosc i pociesza mnie jedynie fakt ze to moja ostatnia planowana ciaza"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela jeszcze nie znamy plci, bede miala usg pod koniec sierpnia to moze wtedy sie ujawni. Ja pierwsza ciaze przechodzilam dobrze, druga juz gorzej a ta ciaza jest straszna. Wymioty przez dlugi czas, mdlosci przez caly dzien mam nadal choc teraz juz sa do wytrzymania, okropny bol kregoslupa, itd. Chcialabym miec czworke dzieci ale nie wiem czy zdecydujemy sie jeszcze na jedno. Czas pokaze.
-
Chciałam napisać że w niedzielę o godzinie 4:30 powitalismy na świecie Patryka. Mój synek okazał się sporym chłopcem waga 3930g i długość 58cm. Poród siłami natury i w tempie ekspresowym o godz 2 w nocy obudził mnie mocny skurcz, godz 3 jestem w szpitalu , badanie a tam już 8 cm rozwarcie i szybko na salę porodowa i po 1,5 godz mały się urodził. Łatwo nie było ale szybko
bella84, LadyDi, marcela29, kasia_1988, dorocia2324, przedszkolanka:), słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Niki gratulacje! Maamy pierwsze dzieciątko po naszych lutowych.
Tak tak koniecznie daj znać jak jak zareagował na rodzenstwo?
Jak się czujesz?
Ja mam półtora rocznika w domku od soboty. Gada jak najeta, zaczęła pięknie jeść i ogólnie uwielbiam ten okres. Biegamy na zajęcia 3 razy w tygodniu do klubiku maluszka. Zabawa 3 h z rodzicami i dziećmi. Integracja z maluszkami super. Lila je uwielbia. Dzięki tym zajęci rozwija się piorunem. Wszystko szybko łapie. Jest też mała zlosnica, ale tragedii nie ma.
U mnie w brzuszku rośnie wielki człowiek. Wczoraj na wizycie mal już 2300. Lekarz obstawia podobnie jak u Niki ok 4 kg raczej nie mniej. Aż byłam w szoku. Czuje się w tej ciazy tak genialnie że góry mogłabym przenosić z Lila nie miałam tyle energii. A i termin mam na 28 września więc tuż tuż...
Mam pytanie odnośnie chustowania. Im więcej czytam na ten temat tym glupsza jestem. Jaka wybrać chuste elastyczna, korkowa, tkana jaki splot? Nie mam doświadczenia w chystach. Chciałabym taka która będzie najzdrowsza dla dzieciaczka a jednocześnie nieskomplikowana dla mnie. Mam nadzieje ze pomożecie.
Bella Ty chyba nosilas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 15:08
-
Hej Kasia ja nosilam ale tez nie jakos duzo, najwiecej Gosiak i AsiaSzw, one sa weterankami w chustowaniu, ja mam chuste tkana skosnokrzyzowa, lennylamb ma bardzo fajne chusty i szeroki wybor a kuoujesz wozek podwojny czy nie? U nas od miesiaca ponad nie uzywam wozka, dla ulatwienia tylko by nie nosic jak nie chce wracac do domu biore rowerek, to lrzejedzie bez zrzedzenia 5 min