X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to faktycznie może taki etap,albo tylko u chłopców bo akurat macie a ja córę :D

Sylwia u nas ostatnie szczepienie 10.08 :) a z dzieckiem ja też do jesieni czekam na pewno ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Marcela gratuluję z całego serca, dużo nas się -ciężarnych się "zrobiło".

Dorocia który tydz?

W zeszła środę miałam prenatalne, wszystko było w porządku, dziecko ruchliwe. Odpowiadało wiekiem do terminu z Om. We wtorek mam usg ze wskazaniem na płeć.

Ciekawa jestem choć myślę że chłopak jest

Fedra lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba chlopcy tacy sa "agresywni" bo w otoczeniu tez widze, moja corka ma chwile buntu ale nie bije i w szal nie wpada
    Ja mam termin na 26luty, mdlosci powoli mijaja, ale sennosc okropna:-/ o l4 na razie z roznych powodow nie mysle, i pewnie do konca roku bede pracowac jak dr pozwoli, nas czeka zmiana auta n jakiegos suva bo w tym ciasno bedzie gdzies jechac z bagazami i dziecmi:-/ ale poki co finansow brak:-/ mysle co z wozkiem bo 2latek na dluzsze trasy nie pojdzie, szkoda mi kasy na taki rok po roku wiec raczej dostawke kupie z siedziskiem

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja kupilam wozek podwojny za 750zl uzywany ale to dla tego ze u mnie wszedzie sa schody i podjazdy i dostawka na pewno by nie dala rady, no i jak urodze to zaraz bedzie jesien i zima wiec na sniegu i deszczu tez chyba by to nie zdalo egzaminu.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez zmieniamy auto ale na ciut mniejsze niz mamy:-) maz ma teraz sluzbowe duze i stwierdzilismy ze bez sensu utrzymywac 2 duze auta.
    Zanim bede miala 2 dziecko to Grzes troche podrosnie wiec nie powinno byc takiego problemu. Chociaz my jezdzimy z wiekszym psem wiec w sumie robi zas dziecko :-D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela- zobacz cos takiego jak dostawka buggy pod. WIdzialam PAni miala i bardzo fajne to jest bo mozesz odpiac

chodzi mi o dostawke boczna a nie ta deseczke na kolkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 13:26

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ta dostawka tylko wozek z nią szeroki:-/ widzialam tez takie z siedziskiem montowane do osi koła, ale jeszcze mam duzo czas, pomysle

Czy Wam w drugiej ciazy tez tak szybkc wyskoczyl brzuch? U mnie dopiero 11tydz a brzuch jak w 4-5mc:-/ nosze luzniejsze bluzki bo juz widac, a chcemy dopiero po prenatalnych sie pochwalic

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo pozno bylo widac brzuch w przeciwienstwie do pierwszej ciazy, i jest mniejszy zdecydowanie caly czas

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u marceli brzuch szybko było widać i też był duży no a teraz to już taka wielka piłka z przodu tylko, zupełnie jak w ciąży z Karolkiem.
    Ja mam nadzieję że do końca tygodnia urodze bo chodzę już z rozwarciem, coraz to nowe bóle mi dokuczaja i dużo ciezsza jest ta końcówka ciąży dla mnie, przy dziecku to nie ma za bardzo kiedy posiedzieć, odpocząć. Teraz czuję się jak stara babcia, wszystko boli, nogi, brzuch, w krzyżu łamie i chodzę też żółwim tempem :-)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jeszcze do porodu nie spieszy bo malutka za malo wazy jeszcze i wole zeby posiedziala do terminu, zreszta boje sie tego i nie czuje sie gotowa.
    A czuje sie w miare znosnie, lepiej niz w pierwszej ciazy, bole malo co mi dokuczaja. Ale ja dosc duzo bawie sie z mlodym na lezaco/siedzaco. Czasem jak juz na prawde cos mi dolego to wlaczem mu bajki choc zawsze sie przed tym bronilam. Sprzatanie praktycznie olewam i mieszkanie mam nieogarniete... Moze jak maz bedzie w niedziele wiecej w domu to sie uda nadrobic porzadki bo gdzie tu noworodka do tego syfu przynoesc :-/

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Tak szybko mi czas leci ze nawet nie mam kiedy pisac. Natus jest bardzo wymagajacy, potrzebuje duzo uwagi. Oczywiscie nie moge narzekac bo Kubus duzo sie nim zajmuje i bawia sie razem ale nanosic sie go tez musze. Bardzo dokucza mi bol plecow ktory przechodzi na boki. Nie chce ciagle brac nospy i apapu bo to nie zagraza ciazy. Staram sie oszczedzac ale ciezko przy dzieciach. Wczoraj bylam u gina, wszystko jest w porzadku, mam zapalenie pochwy i dostalam globulki, przytylam 2 kg od wagi sprzed ciazy. Do tego moj P wzial dodatkowa prace i wraca 20-21 a czasem nawet pozniej do domu. Jestem wykonczona bo caly dom i dzieci na mojej glowie ale coz trzeba dac rade.

Co do brzucha to mi w drugiej i trzeciej ciazy szybko bylo widac, wiekszosc osob mowi ze tak jest.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia znasz już pleć?
    Mi w tej ciazy maluch daje w kosc, z Laurą miałam mdłości z rana do 10tyg, zero wymiotow, zero sennosci i ulubiony nabiał, a teraz mdlosc od rana do nocy mimo skonczonego 11tyg, wieczorne wymioty, mega sennosc, niechec do wszelkiego jedzenia i nawet do picia wody, bole brzucha i kregoslupa promieniujace do posladka- mam dosc i pociesza mnie jedynie fakt ze to moja ostatnia planowana ciaza

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela jeszcze nie znamy plci, bede miala usg pod koniec sierpnia to moze wtedy sie ujawni. Ja pierwsza ciaze przechodzilam dobrze, druga juz gorzej a ta ciaza jest straszna. Wymioty przez dlugi czas, mdlosci przez caly dzien mam nadal choc teraz juz sa do wytrzymania, okropny bol kregoslupa, itd. Chcialabym miec czworke dzieci ale nie wiem czy zdecydujemy sie jeszcze na jedno. Czas pokaze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam napisać że w niedzielę o godzinie 4:30 powitalismy na świecie Patryka. Mój synek okazał się sporym chłopcem waga 3930g i długość 58cm. Poród siłami natury i w tempie ekspresowym o godz 2 w nocy obudził mnie mocny skurcz, godz 3 jestem w szpitalu , badanie a tam już 8 cm rozwarcie i szybko na salę porodowa i po 1,5 godz mały się urodził. Łatwo nie było ale szybko :-)

bella84, LadyDi, marcela29, kasia_1988, dorocia2324, przedszkolanka:), słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Niki, gratulacje! Faktycznie duży chłopak :) szybki porod aż nie do uwierzenia normalnie. Pomyśleć że ja się tak męczyłam a tu można urodzić w chwilę dosłownie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:38

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Niki gratulacje:) a ktory to tc byl? Jak sie czujecie? Daj znac jak synek zareagowal na rodzenstwo :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki gratulacje! Maamy pierwsze dzieciątko po naszych lutowych.

Tak tak koniecznie daj znać jak jak zareagował na rodzenstwo?
    Jak się czujesz?

Ja mam półtora rocznika w domku od soboty. Gada jak najeta, zaczęła pięknie jeść i ogólnie uwielbiam ten okres. Biegamy na zajęcia 3 razy w tygodniu do klubiku maluszka. Zabawa 3 h z rodzicami i dziećmi. Integracja z maluszkami super. Lila je uwielbia. Dzięki tym zajęci rozwija się piorunem. Wszystko szybko łapie. Jest też mała zlosnica, ale tragedii nie ma.

U mnie w brzuszku rośnie wielki człowiek. Wczoraj na wizycie mal już 2300. Lekarz obstawia podobnie jak u Niki ok 4 kg raczej nie mniej. Aż byłam w szoku. Czuje się w tej ciazy tak genialnie że góry mogłabym przenosić z Lila nie miałam tyle energii. A i termin mam na 28 września więc tuż tuż...

Mam pytanie odnośnie chustowania. Im więcej czytam na ten temat tym glupsza jestem. Jaka wybrać chuste elastyczna, korkowa, tkana jaki splot? Nie mam doświadczenia w chystach. Chciałabym taka która będzie najzdrowsza dla dzieciaczka a jednocześnie nieskomplikowana dla mnie. Mam nadzieje ze pomożecie.
    Bella Ty chyba nosilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 15:08

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasia ja nosilam ale tez nie jakos duzo, najwiecej Gosiak i AsiaSzw, one sa weterankami w chustowaniu, ja mam chuste tkana skosnokrzyzowa, lennylamb ma bardzo fajne chusty i szeroki wybor :) a kuoujesz wozek podwojny czy nie? U nas od miesiaca ponad nie uzywam wozka, dla ulatwienia tylko by nie nosic jak nie chce wracac do domu biore rowerek, to lrzejedzie bez zrzedzenia 5 min :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin cc na 2.09 :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki ogromne gratulacje!! To super porod, tak szybko, no ale masz kawal chlopa :) :)

Kasia Ty tez niedlugo bedziesz rodzic, do wrzesnia szybko zleci. A jaka plec?

Bella Ty tez juz na finiszu a dlaczego cc?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 3533 3534 3535 3536 3537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ