Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Grzes juz wrocil do normy po prawie 2 tygodniach i tez zaczal normalnie jesc to co mu daje, tylko chleb calkowicie odrzucil ale to nie wazne.
U mnie cisza, juz sie czuje jakbym miala nigdy nie urodzic, termin z om minal 10.08, z usg 19.08 i cisza. Dzis maz mi zabronil rodzic bo sam ma urodziny i mowi, ze nie chce w ten sam dzien a jak u Ciebie? Lepiej sie czujesz? Kiedy wizyta z ustaleniem plci?
-
Oj wiem jak to jest przenosic bo w obu ciazach rodzilam po terminie i teraz pewnie tez tak bedzie. Trzymam kciuki zeby sie szybko i lekko rozwiazalo. To dobrze ze Grzes znow ladnie je. Dzieci miewaja rozne okresy w zyciu i kazdy trzeba przetrwac.
Ja ogolnie dobrze sie czuje choc mdlosci mam caly czas ale da sie przezyc. Jezeli chodzi o reke po ukaszeniu to nadal jest troche napuchnieta bo pierscionka nie moge zalozyc ale juz nie boli tylko czasem swedzi jeszcze. Jutro mam wizyte u gina i mam nadzieje ze w tym tyg wyznaczy mi usg. Jak cos to na pewno dam znac. -
Witam,
My właśnie wracamy z urlopu i o ile zeszłoroczny był miły i spokojny to w tym roku były chwile że oboje z mężem mielismy dosc, w wozku zle, na piechote tez zle bo Laura w swoja strone sama a w takim tlumie jej nie puszcze, zjedzenie obiadu dramat bo bylo milion ciekawszych rzeczy, w podmiejskim pociagu dramat bo biegac musiala, w tamta strone jechalismy autem noca to ok, w ta w dzien tez kiepska, ale mimo to udalo sie ciut odpoczac
Dorcia to już połowa, ale czas leci
Ja wizytuje jutro, mam usg prenatalne"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Bella mam nadzieję że w WASZEJ sprawie już lepsze relacje nastąpiły. Trzymam mocno kciuki bo termin cc tuż tuż...
Coś mi się obilo o uszy że megg już rozpakowana? Jeżeli tak to ogromne gratulacje.
Aniab młody się zagnoezdzil tak mocno że Noe chce wyjść? Mały uparciuszek.
DOrocia daj znać czy dobrze wywrozylam Ci dziewczynkę.
Marcela mam nadzieję że na prenatalnych wszystko ok. Może i płeć już znacie?
asiam lubi tę wiadomość
-
U nas na szczescie prenatalne ok, a plec poki co "chyba" wiec czekamy do nast wizyty za 4tyg
kasia_1988 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Megg gratulacje, wypoczywaj póki maluszek dużo śpi.
Aniab jak sytuacja u Ciebie? Czy córcia zdecydowała się wyjść? Trzymam kciuki za zdrowie maluszka, daj znać czy już ją przytulasz bo to czas najwyższy.
Bella u was termin już tuż tuż, wierzę że sobie poradzisz i córcia szybko zaakceptuje rodzeństwo ale na początku warto mieć kogoś do pomocy.
Ale ten czas szybko leci, widać to po waszych ciążach i naszych dzieciach -
Młodszy brat został zaakceptowany ale w zasadzie nie wzbudza wielkiego zainteresowania ze strony starszego. Karol czasem chce popatrzeć co młody robi albo poglaszcze go czasem po głowie, zbliża buzię jakby chciał mu dać buziaka ale ciężko czasem z delikatnością i mimo tych czułości trzeba uważać żeby mu nie zrobił krzywdy. Oczywiście tłumaczymy że trzeba delikatnie i mu pokazuje, jeszcze może nie do końca rozumie ale widzę że się stara.
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
hej
24.08.2016 przyszla na swiat Lenka 2870g 52cm
jest grzeczna i mam nadzieje tak zostanie:)
Franiu troche zazdrosny ale mam nadzieje przywyknie do nowej sytuacji
niki jak sobie radzicie? ciezko jest ?dorocia2324, marcela29, niki640, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
Alicja urodziła sie sn 24.08 o 23.20.
Dzis dopiero wyszlysmy do domu bo u mnie w szpitalu nie ma neonatologa w weekendy i nie robia wypisow . Napisze wiecej jak sie troszke oogarniemy, na razie wszystko jest w porzadku, mala grzena, duzo spi w dzien a w nocy baluje ale nie ma tragedii.niki640, dorocia2324, marcela29, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję zdrowych i grzecznych coreczek, oby tak zostało to dadzą wam trochę odpocząć.
Megg o ile ma się dziecko w miarę spokojne to źle nie jest, wszyscy muszą się przyzwyczaić do nowej sytuacji a dzieciom chyba przychodzi to łatwiej niż nam się wydaje w końcu nasze półtora roczniaki już całkiem dużo rozumiejąmegg lubi tę wiadomość
-
Witam mamusie. Dawno mnie u was nie było. A tu same dobre wieści gratuluję szczęśliwych porodów tym co niedawno urodziły.
U mnie do rozpakowania jeszcze dwa miesiące, ale zważywszy na fakt, że remont dobiega końca i czeka mnie wielkie sprzątanie, szykowanie wyprawki córeczce i inne, to nim się obejrzę urodzę.
Troszkę się stresuję jak to będzie z dwójką i jak Tymcio przyjmie siostrę. Ale mądry i grzeczny z niego chłopiec.
Młodszymi dziećmi interesuje się i na swój sposób opiekuje. Więc oby mu nie przeszłomegg lubi tę wiadomość
-
Ja juz po usg. Z dzidzia wszystko w porzadku, jest zdrowa i najprawdopodobniej jest dziewczynka Na 100% nie wiadomo bo nie chciala sie pokazac. W kazdym razie ja tez mialam przeczucia na corcie wiec mam nadzieje ze tak zostanie.
przedszkolanka:), aniab91, niki640, megg, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dorcia super że usg ok.. no i wkońcu troche rozu w Twoim meskim świecie;)
Mnie ten maluch wykonczy, dopiero co troche mdłosci ustaly to zaczal kregoslup mocniej dokuczac i na jednej nodze wychodza mi żylaki, w tym jeden mnie boli:-/ a to dopiero 15tc:-/"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Super wiesci Dorocia. Trzymam kciuki zeby płeć sie potwierdzila na kolejnym usg dacie rade dziewczyny, szybko zleci i bedziecie tulic malenstwa. Mi ta druga ciaza duzo szybciej uciekła niz pierwsza bo nie bylo czasu sie nad nią rozczulac dluzylo mi sie najbardziej juz po terminie bo wiadomo jak sie czlowiek czuje na koncowce i jeszcze to ovzekiwanie i szukanie objawow porodu... ehhh nie wracam juz do tego. Powodzenia!