X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • anni_e Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma 9 lat, wczoraj obchodziła urodziny, każdemu życzę takiej radości jak ta, którą przeżywałam w dniu jej narodzin. Choć czekaliśmy na chłopca, bo tak wynikało z usg ;)

Fedra, Gosiak, juska19, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

c55fdqk3pv4bcvk2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia , Sylwia jesteście w piątce osób które znam i są mniej wiecej w moim wieku które nie maja fb tak jak ja... a jednak można bez niego zyc...

Dzisiaj znowu mam jeden z tych dni kiedy leze na kanapie i umieram z powodu mdłości i zgagi... codziennie mam mdłości ale 3 czy 4 razy w tygodniu mam takie, że nie potrafię sobie nimi poradzić. Kiedy to ustąpii...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zasadzie nie miałam wielkich mdłości w I trymestrze, ale od jakiegoś tygodnia mdli mnie lekko w nocy w trakcie snu lub przed zaśnięciem,........dziwne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Gosia , Sylwia jesteście w piątce osób które znam i są mniej wiecej w moim wieku które nie maja fb tak jak ja... a jednak można bez niego zyc...

Dzisiaj znowu mam jeden z tych dni kiedy leze na kanapie i umieram z powodu mdłości i zgagi... codziennie mam mdłości ale 3 czy 4 razy w tygodniu mam takie, że nie potrafię sobie nimi poradzić. Kiedy to ustąpii...

No ja nigdy nie potrzebowałam żadnych kontaktów na formach społecznościowych. Belly i wczesniej Ovu jest jednym z pierwszych, ale to wynika raczej ze względów praktycznych, a niekoniecznie towarzyskich (przepraszam, że tak bezpośrednio). Ale tutaj można więcej rzeczy się dowiedzieć niz z samego netu i lekarza. Z reszta tyle tysięcy opinii.... ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakies fajne stronki z ubrankami dla dzieci? Szukam po necie i szukam, ale takie dziadostwo, że szkoda mowic

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie na początku nie ma co szaleć z ubrankami bo dziecko rośnie w takim tempie, że przynajmniej co 2 tygodnie będziesz kupować nowe

angelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt tu nie mowi o szaleństwach, dziecko tez trzeba w coś ubrać, a u mnie w miescie ciężko żeby dostać cos godnego uwagi. Kilka sztuk kupie mniejszych, kilka większych i jakos to będzie.. W końcu po porodzie nie będę miała całego tygodnia wolnego żeby tak jak teraz latac po sklepach, wozic się po galeriach... No coz;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;] a w marketach? jakieś tesco albo cos w tym stylu? albo pepco?

• Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    hej! Mam pytanie czy wszystkie robiłyście badanie na wykrycie wirusa HIV? Moja pani dr napisała mi to badanie żebym zrobiła, a wczoraj byłam na NFZ po skierowanie i nie dostałam na to badanie. Jest płatne. Położna powiedziała, że kobiety przychodzą do porodu bez tego badania i nikt nie robi im problemów. Zastanawiam się czy robić, bo wiem, że na pewno nie mam tego wirusa, dlatego, że jestem w bazie dawców DKMS, dostałam kartę dawcy. Jeśli coś w wymazie wychodzi nie tak to nie dostaje się tej karty. Nie mam wyniku nigdzie na piśmie, tylko kartę. Jak uważacie powinnam zrobić?

Ja dostalam dwa skierowania na HIV od dwoch lekarzy na NFZ za darmo
    a na druga czesc pytania nie odpowiem bo nie wiem :( ja wolalam wiedziec bo róznie to bywalo i sama bylam ciekawa czy wszystko jest ok, a w Twojej sytuacji to nie wiem czy byl robila.. skoro jestes dawca to chyba nie musisz

Fedra ale ja bylam pewna koloru dopoki mi nie przywieziono do domu innego

Sylwia dopiszesz sie do naszej listy ?!?!

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jedynie, jednak pytam z ciekawości o sklepy internetowe żeby nacieszyć oko, ewentualnie mieć jakąś koncepcje na zakupy internetowe jak mi czegoś zabraknie;]

• Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu wrze dziś od tematów :)
    zgodzę się zarówno z Fedrą jak i Penelope. Dla kobiety, która straciła dziecko, kolejna ciąża jest błogosławieństwem i płeć nie jest na pewno istotna, tylko to, żeby dziecko przeżyło i urodziło się zdrowe. Jeśli natomiast to pierwsza ciąża i ktoś np. marzy o synku, to może być delikatnie rozczarowany (ale pewnie tylko przez momencik taki malusieńki:)
    Ja nie potrafię (i nawet nie chcę) sobie wyobrażać tego bólu po stracie dziecka. Moje dziecko już ma imię, jest cżłonkiem rodziny, mimo, że nawet go jeszcze nie ma. Potrafię więc trochę zrozumieć oburzenie dziewczyn, ale nie rozumiem po co oceniać czyjeś poglądy ;/ Tym bardziej jechać bo biednej dziewczynie, która napisała o swoich uczuciach, ale wiadomo w ciąży to nad hormonami za bardzo nie panujemy :)
    Nie czytałam tej dyskusji, więc też nie wiem jak to wyglądało

Ale kochałam go całym sercem, od początku bez względu na to czy chłopczyk czy dziewczynka.

Powiem Wam, że ja jestem raczej na nie jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć dzieci takich swieżo co urodzonych (często nagich i nieumytych). Wczoraj jednak, tak mnie ręce świerzbiły, zeby napisać, że będę miała syna, że masakra jakaś :)

Moj znajomy wrzucił zdjęcie z usg, na którym widać siusiaka jego nienarodzonego syna. I to jest przegięcie!
    Zdjęcie z USG ok, jak najbardziej - ale buźki, albo całego ciałka, ale nie takie zdjęcie.
    Już wiem, że moja tablica będzie zarzucana milionem zdjęć jego dziecka. Niektórzy rodzice nie szanują prywatności swoich dzieci. Bo pokazanie znajomym zdjecia maluszka jest ok, ale wrzucanie żyliarda zdjęć pt. "A tak siobie siedzie", albo "A taką zlobiłam kupeckę" - żyg na kolorowo :)

Penelope, Suri, Fedra, Laurka, Sewerynka lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cale zycie chcialam syna, a jak juz zaszlam w ciaze stalo sie to kompletnie bez znaczenia, z usg prognozuja chlopca ale jakby byla dziewuszka cieszylabym sie tak samo :) dziewczynki tez sa cudowne przeslodziutkie :) za to tesciowa niezadowolona, chciala wnuczkr :p ale to juz jej problem :) my sie bardzo cieszymy :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat ciazy moj fejsbuk milczy, to jednak bardzo prywatna sprawa w razie jakby cos poszlo nie tak pozniej wynikla by dziwna sytuacja

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sylwia jedynie, jednak pytam z ciekawości o sklepy internetowe żeby nacieszyć oko, ewentualnie mieć jakąś koncepcje na zakupy internetowe jak mi czegoś zabraknie;]

racja zapomniałam ;]. tu nie pomogę bo niestey nie znam. ZObacz na allegro, ale nowe nie uzywane

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dyskusja o FB, to mi się zawsze przypomina ten demotywator:
    http://demotywatory.pl/4317117/To-widza-Twoi-znajomi

Sue, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha dobre

• justta Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia pooglądaj sobie ubranka w ENDO ;-) fajne mają endo.pl

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha, dokładnie!
    To tak samo jak ktoś wrzuca jakieś paskudne zdjęcia, zrobione tosterem, a wszyscy piszą ślicznie wyszłaś itd :D

Penelope, Sewerynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zmieniają co chwile swoje dane na FB... jeden typ ode mnie - EDEK WARIAT, Mietek Podnietek etc. i domysl się który był taki madry i tak się nazwal..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:25

Sue lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo... zostaję zaproszona na profil koleżanki ze szkoły, wchodzę, patrzę, są jakieś albumy, naturalną koleją rzeczy myślę, zobaczę jak wygląda teraz, wchodzę, klikam zdjęcie po zdjęciu a tam WSZYSCY, tylko jej nie ma ;) mnie to rozbraja

SUE, a z tym "tosterem" to masz rację !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:29

Suri lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ