X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie.
    Właśnie przeczytałam dwa artykuły na temat niepracujących i pracujących mam, najwięcej jednak opinii, jak mogłam się spodziewać, było w komentarzach (pozytywnych jak mnóstwo hejtu). Czytałam o tym ponieważ zapytano mnie wczoraj jak ja to widzę, czy mam jakieś plany odnośnie powrotu do pracy czy skłaniam się być z dzieckiem itp. Nie mam zdania jeszcze.
    Czy któraś z Was już ma podjętą decyzję co do "życia" po macierzyńskim? Wiem, że to kawał czasu jeszcze ale może niektóre z Was już wiedzą?

ja na pewno zostane w domu z dzieckiem mi niestety nie ma kto zostać z dzieckiem żłobkom nie ufam :) ale jak wyjdzie w praniu to czas pokaze :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    całkiem fajne ale nie wiem jak to sie będzie miało do ciażowego brzuszka...

w decathlonie swego czasu były stroje kompielowe góra w postaci takiej koszulki ze sznureczkami po bokach idealne na ciaze i po ciaży i w sumie przed ciaza też ;)

o coś takiego:

http://allegro.pl/8-s-10-bpc-kostium-kapielowy-tankini-r-40-i4517681206.html
    Dzięki, zaczęłam licytować ten: http://allegro.pl/show_item.php?item=4528696315

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • anni_e Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam możliwość pracy w domu, tak było przy córce i teraz też tak pewnie będzie :)

Fedra lubi tę wiadomość

c55fdqk3pv4bcvk2.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, też mi przez myśl przechodzi druga ciąża od razu, mnie też mogę powiedzieć czas już zaczął gonić. Rozmawiamy o tym z mężem, On też jest za tym, jeśli tylko z tą ciążą wszystko się skończy dobrze i jakiejś traumy nie będę miała ;) to rozważamy taką opcję.
    Zapytałam męża jak widzi to dalej, na co on że będę w domu przez 5 lat minimum a potem jak zechcę, mogę iść do pracy, ale też nie muszę, nie wiem skąd mu się wzięło 5 lat ale tak mówi. Ja mam taką pracę że mogę ustawić na wieczory i weekendy jak mąż będzie w domu, tym samym nie musielibyśmy oddawać dziecka w ogóle pod opiekę. Ale będę jeszcze rozważać te opcje.
    Gosiak wrote:
    Ja wracam do pracy raczej (mam bardzo dobrą pracę i pod sobą sporo ludzi), ale rozważam jeszcze opcję drugiej ciąży, bo nie chcemy jedynaka - a czas nas trochę nagli... wtedy tak sobie myślę, że po macierzyńskim bym poszła na L4 ciążowe od razu...

Gosiak, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dzięki, zaczęłam licytować ten: http://allegro.pl/show_item.php?item=4528696315

ojej jaki słodki taki dziewczęcy :D

ja mam góre czarną dół niebieski - ja niestety już przed ciaza byłam "większa" więc czarny ładnie maskował mi brzuch ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gosiak, też mi przez myśl przechodzi druga ciąża od razu, mnie też mogę powiedzieć czas już zaczął gonić. Rozmawiamy o tym z mężem, On też jest za tym, jeśli tylko z tą ciążą wszystko się skończy dobrze i jakiejś traumy nie będę miała ;) to rozważamy taką opcję.
    No właśnie, ja tez dużo uzależniam od tego jaki będzie przebieg całej ciąży i porodu. Ale z tą jogą jestem na razie pełna optymizmu ;)
    Ja jak tylko poinformowałam mojego M. że jednak chciałabym mieć dziecko (wcześniej przez 10 lat mu mówiłam, że never ever), to jak ochłonął stwierdził, że super, tylko on by nie chciał jedynaka. I że jak będę miała traumę, to zawsze możemy zaadoptować drugie dziecko.
    I tak naprawdę też M. wspomina o tym, że może się gdzieś wyprowadzimy, żeby dzieci się chowały na wsi np. On pracę wszędzie znajdzie, może po porodzie mi tak "odbije", że faktycznie nie będę chciała wracać do mojej ukochanej pracy, kto wie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:13

anni_e, justta, Penelope, Fedra, truskawkax25 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy drugiego bejbika szybko, ale ze względu na cc pewnie z rok trzeba będzie odczekać do poczęcia, to jak się urodzi drugi to będzie dwa lata różnicy, eh żeby jeszcze te plany wypaliły ;-)

Gosiak, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała o długość maluszka. U nas dzidzia miała 6,95 cm i lekarka powiedziała ze na 80-90% dziewuszka.

Co do kostiumów to ja całe lato chodziłam w dwuczęściowym a na brzuch zakładałam apaszkę, tym sposobem zaoszczędziłam kasę :)

Fedra, juska19, kasia_1988 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś jesteśmy w tym samym dniu ciąży ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Katiś jesteśmy w tym samym dniu ciąży ;-)

anoo :D

justta lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:

Co do kostiumów to ja całe lato chodziłam w dwuczęściowym a na brzuch zakładałam apaszkę, tym sposobem zaoszczędziłam kasę :)
    Tak, ale za ponad miesiąc będę już miała sporo większy brzuch, poza tym cycki mi nie wejdą w stary strój ;D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, u mnie dokładnie to samo było przez lata, dziecko? NO way ! aż w sierpniu ubiegłego roku, po ślubie kościelnym stwierdziłam że możemuy spróbować, ale też bez przekonania, wrzesień, październik i listopad były próby. Nic nie wyszło. od grudnia do maja ani jednej próby bo się po prostu nie widzieliśmy, wiecznie w rozjazdach, aż się spotkaliśmy w maju, wtedy ni z tego ni z owego zrobiłam test owu, wyszło że jest i wtedy jedno podejście było. Miesiąc później w dniu spodziewanego krwawienia, już w kurtce ubrana, z walizkami w bagażniku gotowa do wyjazdu na kolejne 3 tygodnie coś mnie tknęło, wpadłam do łazienki i zrobiłam test, i wyszło....ależ się rozpłakałam na głos, ale wtedy jeszcze nie ze szczęścia chyba, przerażona byłam. Ależ się rozpisałam o tym.
    Ps. Mój M też jest za adopcją, on w sumie pierwszy kiedyś napomknął o tym.
    Gosiak wrote:
    No właśnie, ja tez dużo uzależniam od tego jaki będzie przebieg całej ciąży i porodu. Ale z tą jogą jestem na razie pełna optymizmu ;)
    Ja jak tylko poinformowałam mojego M. że jednak chciałabym mieć dziecko (wcześniej przez 10 lat mu mówiłam, że never ever), to jak ochłonął stwierdził, że super, tylko on by nie chciał jedynaka. I że jak będę miała traumę, to zawsze możemy zaadoptować drugie dziecko.
    I tak naprawdę też M. wspomina o tym, że może się gdzieś wyprowadzimy, żeby dzieci się chowały na wsi np. On pracę wszędzie znajdzie, może po porodzie mi tak "odbije", że faktycznie nie będę chciała wracać do mojej ukochanej pracy, kto wie ;)

Gosiak, truskawkax25, anni_e, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, ale za ponad miesiąc będę już miała sporo większy brzuch, poza tym cycki mi nie wejdą w stary strój ;D

No tak. Kurde lubie moje cycki teraz :D są zajefajne :D

Gosiak, justta, anni_e, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ja nadrobie 13 stron tego watku? xD

Wczoraj pojawil mi sie nowy objaw - bol pachwin. Czy ktoras z Was tego doswiadcza na obecnym etapie?

Dzisiaj zaczynam 15 tydzien.
    Swoja droga belly przestal mi przesylac na maila cotygodniowe updejty chyba tydzien temu i nie bardzo wiem dlaczego.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie.
    Właśnie przeczytałam dwa artykuły na temat niepracujących i pracujących mam, najwięcej jednak opinii, jak mogłam się spodziewać, było w komentarzach (pozytywnych jak mnóstwo hejtu). Czytałam o tym ponieważ zapytano mnie wczoraj jak ja to widzę, czy mam jakieś plany odnośnie powrotu do pracy czy skłaniam się być z dzieckiem itp. Nie mam zdania jeszcze.
    Czy któraś z Was już ma podjętą decyzję co do "życia" po macierzyńskim? Wiem, że to kawał czasu jeszcze ale może niektóre z Was już wiedzą?

Penelope ja to bym chciala byc w domu z dzieckiem przynajmniej do skonczonego 1. roku zycia. Ale to jest marzenie, bo raczej nie mam wyboru. W USA nie ma czegos takiego jak urlop macierzynski, a tym bardziej nie ma platnego urlopu. Wszystko, co kobiecie przysluguje to 6 tyg. disability po porodzie naturalnym i 8 tyg. po cesarce. Tyle tylko, zeby sie zagoic. I oczekuja, ze zostawisz 2 miesiecznego noworodka i wrocisz harowac. Wiec albo musisz miec bogatego meza albo nie wiem co... - zasilek pobierac. Masakra. Zalamuje mnie to.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka witaj , mi się pojawił taki ból pachwin, ale praktycznie to dopiero teraz jakoś na dniach, wcześniej tego nie miałam

Masakra z tą ameryką, naprawdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:22

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak zakuje od czasu do czasu w pachwinach tylko, myślę że normalne ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dzisiaj zaczynam 15 tydzien.
    Swoja droga belly przestal mi przesylac na maila cotygodniowe updejty chyba tydzien temu i nie bardzo wiem dlaczego.

Pewnie skończył Ci się ten abonament belly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:26

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, to rzeczywiście słabo, potem na pełnych obrotach do pracy a dziecko pod opiekę. Smutno to brzmi, to jednak za mało 2 miesiące na bycie z dzieckiem.
    Laurka wrote:
    Penelope ja to bym chciala byc w domu z dzieckiem przynajmniej do skonczonego 1. roku zycia. Ale to jest marzenie, bo raczej nie mam wyboru. W USA nie ma czegos takiego jak urlop macierzynski, a tym bardziej nie ma platnego urlopu. Wszystko, co kobiecie przysluguje to 6 tyg. disability po porodzie naturalnym i 8 tyg. po cesarce. Tyle tylko, zeby sie zagoic. I oczekuja, ze zostawisz 2 miesiecznego noworodka i wrocisz harowac. Wiec albo musisz miec bogatego meza albo nie wiem co... - zasilek pobierac. Masakra. Zalamuje mnie to.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniajac temat dziewczyny boje sie ze nie bede miala czym karmic maluszka... Moje piersi nie sa duze i wcale nie urosły mam typowe 85B i niewiem jak on złapie piers ;/ tm sie stresuje..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ