X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Vel w tym momencie można powiedzieć, że dobrze się to wszystko skończyło - będziesz miała upragnioną dzidzię.

Januszkowa oczywiście, ja z chęcią dałabym na imie mojej CÓRUNI ROZALIA - po teściowej, no ale już je zarezerwowała, haha! Najlepsze jest to, że kobieta na każdym kroku mówi wszystkim, że nazywa się Ewa - dlatego mój ojciec na weselu z racji tego, że nie napawa miłością do tej kobiety cokolwiek mówiąc do niej wołał 'Ależ Pani Rozalio!' o zgrozo, była wściekla ;] i dobrze, a goście mięli ubaw.

Swoją drogą nie często spotyka sie małego Stefana, Hermenegildę, Wacława czy o zgrozo, ŻUROSŁAWA.

Penelope zapodaj jej jakąś Zeldą, Kaliporą, Miuriel i takie tam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 18:49

Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem przerażona moimi piersiami, tyle że z innego powodu.zawsze miałam duże, a teraz urosły mi już do miseczki G, a jak zacznę karmić, to bede miala wymiona... A później jak jeszcze mi opadną, to już w ogóle pewnie będą worki z piaskiem...

Ja mam spoko rodzinę, nikt nie ucina się jeszcze w nasze decyzje, ciekawe jak będzie jak maluch pojawi się na świecie;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak wasza cera? Bo moja teraz jest wręcz idealna, nic mi nie wyskakuje, właściwie proste zabiegi pielęgnacyjne wystarczą. Każdy też mi powtarza, że promienieję, więc Chyba pod tym względem ciąża mi służy;)

c7hyim7.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel w tym momencie można powiedzieć, że dobrze się to wszystko skończyło - będziesz miała upragnioną dzidzię.

Januszkowa oczywiście, ja z chęcią dałabym na imie mojej CÓRUNI ROZALIA - po teściowej, no ale już je zarezerwowała, haha! Najlepsze jest to, że kobieta na każdym kroku mówi wszystkim, że nazywa się Ewa - dlatego mój ojciec na weselu z racji tego, że nie napawa miłością do tej kobiety cokolwiek mówiąc do niej wołał 'Ależ Pani Rozalio!' o zgrozo, była wściekla ;] i dobrze, a goście mięli ubaw.

Swoją drogą nie często spotyka sie małego Stefana, Hermenegildę, Wacława czy o zgrozo, ŻUROSŁAWA.

Penelope zapodaj jej jakąś Zeldą, Kaliporą, Miuriel i takie tam :D

słodki Jezu- Zurosława...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to imie widnieje na liście najbrzydszych więc.. nie trzeba komentować. Pewnie znalazłby się ktoś, kto by mnie od razu zlinczował za takie bezczeszczenie staropolskiego imienia.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobraziłam sobie tą sytuację, i się aż na głos zaśmiałam. Zajebiste imię, Zdziebąd !!! Już mnie śmieszy jak bym mojej teściowej dokładnie to imię powiedziała, tak jak brzmi, po polsku. Nie mogę ze śmiechu. Dzisiaj sprawdzę to na mężu, tylko będę musiała się nastroić żeby się nie śmiać.
    kasia_1988 wrote:
    ale bawi mnie do tej pory jak się rozmawia i ktoś powie, że widziałem się ostatnio z X i był mały Zdziebąd...

kasia_1988, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe , że ktoś by się znalazł, ale mnie Zurosława rozbawiła do rozpuchu...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka pytalam wczoraj mojego gina o szkole rodzenia w Praskim - to mowi ze spokojnie po 20 tyg bo zawsze sa miejsca.

Ty tez sie tam wybierasz?

a ja dzis bez wymiotow:) troche ogarnelam mieszkanie przynajmniej, tak to mozna zyc.. jakos normalnie sie czuc:)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie tak mysle jak można zwracać się do takiego małego człowieczka o takim imieniu - Żurciu? Parodia..

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziebad i Zuroslawa - jakbym miała bliźniaki dwujajowe, to tak bym je nazwała.
    Uśmiałam sie do lez:)

Moze byc tez Alojz albo Hermenegilda :)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• MS Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Chyba MS jest jeszcze z Gdańska, ale się prawie nie odzywa...
    Na bieżąco czytam sobie co piszecie,ale skoro Gosiak przypomniała o mnie czas się w końcu z Wami przywitać:)
    Jutro zaczynamy z moim Maleństwem 16-ty tydzień i od 2 dni nareszcie chyba delikatniutko daje mi poczuć swoją obecność subtelnym 'bulgotkami' różniącymi od tych wszelkich pokarmowych;)
    Ciążę prowadzę w Invikcie w Gdańsku, w Madisonie, u dr Brzoski-śmiało polecam zarówno klinikę, super dokładny sprzęt jak i bardzo dokładną lekarz prowadzącą.
    Moje oczekiwanie na Maluszka póki co-i oby tak do końca-odbywa się zupełnie bezproblemowo i praktycznie bezobjawowo. Czasami rosnący powoli brzusio musi mi przypominać o odmiennym stanie;) Cieszę się z tego powodu podwójnie bo zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu w 10tc i pierwszy cały trymestr drżalam ze strachu.

Penelope, angelcia, kasia_1988, Gosiak, Fedra, anni_e lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miron i Anatol też okropne

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na chlopca nie mam pomyslu- jak dziewczynka to pewnie bedzie ALicja ( jak mowilam) chlopca tez bym chciala jakos po ludzku- zeby w zyciu dziecko nie
    musialo sie wstydzic:)

czytalaam liste imion w Warszawie 2014
    to nawet Żyraf byl jeden :) to w ogole nei wiem skad taki pomysl i jak to wolac?

Zyrafku?:)

Fedra lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna dzięki za informację:) właśnie od tygodnia zbieram się żeby tam zadzwonić i jakoś nie mogłam się zmobilizować;)
    Ja długo miałam dylemat jaki szpital wybrać, bo ostatnio dużo kobiet polecalo mi ten na żelaznej, ale ostatecznie zrezygnowałem z niego.

Sloneczna Ty wiesz już w jakim terminie chcesz chodzić? Bo ja myślę, że od około połowy listopada.

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :) ale naskrobałyście tematów tyle ze nie wiem do czego sie odnieść :)

Co do facebooka to mam i jestem uzależniona ale nie pisałam o ciąży na FB. Pewnie i tak z sesji ciążowej kiedyś tam zdjecia wstawie, dziecko jak sie urodzi nie rozumiem czemu nie wstawić :) kazdy robi co chce na swoim profilu i tyle. Moze nie zdjecia jak mówicie, pod prysznicem, pierwsza kupka itp :) to akurat uważam za głupotę :D :)

Wlasnie wróciłam z Ikea i w dużym smyku na Matarni i utwierdzilam sie w przekonaniu ze Ikea jest moja najwieksza miloscia <3 znalazłam to co chcialam a nawet więcej <3 i jak bylam w smyku jeszcze raz patrzyłam na bebetto i wiem ze to ten jedyny <3 jest po prostu cudowny, boski i wspanialy :)

Penelope, olcia87, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a który model Bebetto Cię tak urzekł?;p

• Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ja też jestem przerażona moimi piersiami, tyle że z innego powodu.zawsze miałam duże, a teraz urosły mi już do miseczki G, a jak zacznę karmić, to bede miala wymiona... A później jak jeszcze mi opadną, to już w ogóle pewnie będą worki z piaskiem...

Ja mam spoko rodzinę, nikt nie ucina się jeszcze w nasze decyzje, ciekawe jak będzie jak maluch pojawi się na świecie;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak wasza cera? Bo moja teraz jest wręcz idealna, nic mi nie wyskakuje, właściwie proste zabiegi pielęgnacyjne wystarczą. Każdy też mi powtarza, że promienieję, więc Chyba pod tym względem ciąża mi służy;)

Bietka z taka figura i takimi piersiami to Ty idz do reklamy albo na modelke :O chuda jak patyk, a biust jak u pameli :D

Sue lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MS wrote:
    Na bieżąco czytam sobie co piszecie,ale skoro Gosiak przypomniała o mnie czas się w końcu z Wami przywitać:)
    Jutro zaczynamy z moim Maleństwem 16-ty tydzień i od 2 dni nareszcie chyba delikatniutko daje mi poczuć swoją obecność subtelnym 'bulgotkami' różniącymi od tych wszelkich pokarmowych;)
    Ciążę prowadzę w Invikcie w Gdańsku, w Madisonie, u dr Brzoski-śmiało polecam zarówno klinikę, super dokładny sprzęt jak i bardzo dokładną lekarz prowadzącą.
    Moje oczekiwanie na Maluszka póki co-i oby tak do końca-odbywa się zupełnie bezproblemowo i praktycznie bezobjawowo. Czasami rosnący powoli brzusio musi mi przypominać o odmiennym stanie;) Cieszę się z tego powodu podwójnie bo zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu w 10tc i pierwszy cały trymestr drżalam ze strachu.

a zdradzili Ci w Inviccie płeć ? :)

bo ja robie rozeznanie, jak mi nie powiedza do 3 wrzesnia to ide prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:18

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath a który model Bebetto Cię tak urzekł?;p
    Bez dwóch zdań bebetto Luca kolor 230 :) calkiem inaczej wygląda na zdjęciu a inaczej na zywo :) i bialy stelarz z białymi kolami :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, model Luca jest również moim faworytem, ale tak jak pisałam.. Riko Nano też jest u nas na wysokiej pozycji.. Zobaczymy co to będzie;p

cath lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie kluje w pachwinach, tylko bol byl taki seryjny non-stop jak po ekstremalnej gimnastyce rozciagajacej. Caly dzien wczoraj chodzilam jak pokraka. Tez mysle, ze to normalne, bo wszystko sie tam rozciaga. Po prostu zaskoczylo mnie to tak ni z tego ni z owego. Zobacze co bedzie dzisiaj.

A rozmiar biustu nie ma nic wspolnego z karmieniem. Co innego wielkosc sutkow. Bo jak sa male, to dziecko ponoc czesto ma problem, zeby dobrze uchwycic. Ale od czego sa w szpitalu ekspertki laktacyjne jak nie po to, zeby pomoc? :)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ