Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel figura od zawsze jest moją obsesją. W gimnazjum prawie miałam anoreksje, bo chcialam być szczupla...na szczęście się ogarnęłam:) Teraz żeby wyglądać dobrze po prostu Dbam o siebie ćwiczeniami i dietą.
A piersi mi urosły późno dopiero pod koniec liceum, wcześniej byłam jak deska -
angelcia wrote:Cath, model Luca jest również moim faworytem, ale tak jak pisałam.. Riko Nano też jest u nas na wysokiej pozycji.. Zobaczymy co to będzie;p
-
kasia_1988 wrote:słuchajcie dziewczyny to jest niepewny grunt tak robić, bo u mnie w rodzinie była taka historia , że kuzynostwo bardzo długo nawet najbliższej rodzinie nie chciało powiedzieć czy spodziewaja się chłopczyka czy dziewczynki. Nagle w 7 miesiacy ciązy powiedzieli ze bedzie mały Zdziebąd (oczywiście było to dla jaj, chociaż oni utrzymywali wtedy ze to na serio). Ja to umierałam ze smiechu, ale nie skomentowałam nigdy, że nie takie imie.
i najlepsze jest to ze rodzinie sie tak opatrzyło to imie ze teraz malec ( zresztą Pawełek) jest przez całą rodzine nazywany Zdziebądem... Porażka ... ile oni się teraz wściekają i poprawiaja rodzine od juz prawie 2 lat. I takim głupim sposobem można narobić sobie bigosu.
ale bawi mnie do tej pory jak się rozmawia i ktoś powie, że widziałem się ostatnio z X i był mały Zdziebąd... -
Carola, Dam znać, pewnie jutro bo dziś mam "wychodne" jak co środę do kolegi na kawę i pogaduchy, pewnie mąż będzie spał jak wrócę. Ale z kolegą też ten patent zrobię najpierw, bo też angol.
Miłego wieczoru dziewczyny i miłych pogawędek
Carola55 wrote:Dziewczyny, tez sie usmialam z tymi imionami, ale chyba faktycznie strach ryzykowac taki eksperyment, gdyby ime przylgnelo
Penelope, daj znac jezeli zrobisz test!Oni tego nie beda w stanie wymowic
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Vel figura od zawsze jest moją obsesją. W gimnazjum prawie miałam anoreksje, bo chcialam być szczupla...na szczęście się ogarnęłam:) Teraz żeby wyglądać dobrze po prostu Dbam o siebie ćwiczeniami i dietą.
A piersi mi urosły późno dopiero pod koniec liceum, wcześniej byłam jak deska
dobrze, ze chociaz pod koniec liceum Ci uroslybo mnie to nie chcialy
ale w sumie zawsze sie z tego smieje ale nie mam kompleksow
wole mniejsze niz za wielkie
-
Gosiak wrote:Dokładnie tak było z moją koleżanką. Miała być dziewczynka i dla niej mieli imię, jak się okazało, że chłopiec roboczo mówili na brzuch Henryś - ale nie chcieli tak nazywać młodego. Jak się urodził żadne imię mu do niego nie pasowało i został Henrysiem.
to w Na Wspolnej byla taka akcja przed wakacjami
że zaszla laska w ciazy i jej matka mowila chyba Jozek a dziewczyna sie buntowala i buntowala i krzyczala na matke a w koncu sie przyjelo i tak zostalo
-
MS wrote:Na bieżąco czytam sobie co piszecie,ale skoro Gosiak przypomniała o mnie czas się w końcu z Wami przywitać
Jutro zaczynamy z moim Maleństwem 16-ty tydzień i od 2 dni nareszcie chyba delikatniutko daje mi poczuć swoją obecność subtelnym 'bulgotkami' różniącymi od tych wszelkich pokarmowych;)
Ciążę prowadzę w Invikcie w Gdańsku, w Madisonie, u dr Brzoski-śmiało polecam zarówno klinikę, super dokładny sprzęt jak i bardzo dokładną lekarz prowadzącą.
Moje oczekiwanie na Maluszka póki co-i oby tak do końca-odbywa się zupełnie bezproblemowo i praktycznie bezobjawowo. Czasami rosnący powoli brzusio musi mi przypominać o odmiennym stanie;) Cieszę się z tego powodu podwójnie bo zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu w 10tc i pierwszy cały trymestr drżalam ze strachu.
Ja u dr Brzóski byłam na badaniach prenatalnych i będę się z nią widziała na kolejnych 29.09 - naprawdę świetny lekarz. -
hej
ja juz po....nareszcie
Z maluszkiem wszystko ok, ryzyko niskie, jeszcze czekam na badania z krwi
CRL 7,33 cm , machał nóżkami...no właśnie machał bo na 80% synuś
Gosiak, Penelope, Bietka, MS, Januszkowa, kasia_1988, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, juska19, asia888 lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:a zdradzili Ci w Inviccie płeć ?
bo ja robie rozeznanie, jak mi nie powiedza do 3 wrzesnia to ide prywatnie
Więc jeśli mi teraz w luxmedzie to potwierdzą 27.08, to dam znać i będę polecać Invictę jeśli chodzi o rozpoznanie płci na bardzo wczesnym etapie.
megg lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Mi właśnie w Inviccie powiedziała lekarka w 12 tygodniu, że trochę wcześnie, ale że raczej chłopak.
Więc jeśli mi teraz w luxmedzie to potwierdzą 27.08, to dam znać i będę polecać Invictę jeśli chodzi o rozpoznanie płci na bardzo wczesnym etapie.
ja jednak doeringa obstawiam
ktos gdzies pisal ze do niego nie ma zapisow na dluzej jak na tydzien zeby kazda kobieta miala rowna szanse dostania sie i odrazu w tym samym tygodniu sie ma wizyteja ide na 4d do rumii, pozniej do mojej 3.09 i wtedy do doeringa jak nic nie wyjdzie
cath lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Mi właśnie w Inviccie powiedziała lekarka w 12 tygodniu, że trochę wcześnie, ale że raczej chłopak.
U mnie na usg genetycznym nie było widać bo Maluszek nie chciał się pokazać od 'właściwej'strony. Teraz mam wizytę w następny piątek i liczymy na lepszą współpracę bo Pani Dr powiedziała że na tym etapie spokojnie powinna być w stanie prawidłowo ocenić. Sprzęt mają naprawdę dobry bo już na początku 10tc przy usg przezbrzusznym i Maleństwie 25mm widzieliśmy bardzo dokładnie jak nam macha łapciami, mój M mało co nie płakał na ten widok:D
Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vel wrote:ja jednak doeringa obstawiam
ktos gdzies pisal ze do niego nie ma zapisow na dluzej jak na tydzien zeby kazda kobieta miala rowna szanse dostania sie i odrazu w tym samym tygodniu sie ma wizyteja ide na 4d do rumii, pozniej do mojej 3.09 i wtedy do doeringa jak nic nie wyjdzie
Tez brałam go pod uwagę jako lekarza do dodatkowych konsultacji, jednak zupelnie zaufalam swojej prowadzacej. -
Wy sie śmiejecie ze staropolskich imion. A ja uwielbiam takie imiona
no moze nie te akurat co wy podalyscie
ale moje dziecko zawsze chciałam aby dziewczyna nazywała sie Konstancja
moje zamiłowanie do starych rzeczy nawet w imionach sie ujawnia
Ja w piatek sie dowiem na 100%80% ze dziewuszka ale zobaczymy.
Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:ja jednak doeringa obstawiam
nawdycham sie spalin
to jest to co uwielbiam
-
MS wrote:A Doering podobno nigdy się nie myli:)
Tez brałam go pod uwagę jako lekarza do dodatkowych konsultacji, jednak zupelnie zaufalam swojej prowadzacej.
a jaki koszt jest wizyty zwyklej z usg? bez badan recept, samo usg z okresleniem plci ? u doeringa 140 plus 20zl za plytke i przelcza na 4d i daje zdjecie
Cath Konstancja moze i jest staropolskie ale tak jakos dla mnie nie brzmi, nie brzmi tak dziadowsko jak inne imiona staropolskieale to moze tak mi sie wydaje przez ten serial glupi na TVN co socha grala tam Konstancje
cath, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Vel tez oglądałam
ja wierze w znaczenia imion i numerologie
imię Konstancja jest idealne dla wodnikow
jest nunerologiczna 9 czyli bardzo silna liczba
Jakie jest dziecko o imieniu Konstancja
Osoby noszące imię Konstancja w dzieciństwie i w młodości doskonale radzą sobie w sytuacjach, które wymagają koncentracji uwagi i zaangażowania sporych sił. W pierwszych latach życia osoby o tym imieniu są nie do zdarcia. Mając imię Konstancja z łatwością inspiruje się innych do działania. Młodość to nie jest czas rozczulania się nad sobą, ale pora wytężonej pracy i zdobywania praktycznych umiejętności.
Schyłek życia i starość osoby noszącej imię Konstancja
Na starość imię Konstancja przyniesie bogactwo i uznanie. Schyłek życia spędzany jest w dobrze urządzonym otoczeniu. Silne więzi uczuciowe i zbudowane wcześniej związki w tym okresie życia mogą procentować. Konstancja posiada duże pokłady mądrości, z której się umiejętnie korzysta.
Jaki jest dorosły o imieniu Konstancja w życiu prywatnym, w związkach, w życiu zawodowym
Praca
Czas aktywności zawodowej osób o imieniu Konstancja nacechowany jest ambicją i przebojowością. Konstancja często dochodzi się w karierze dalej niż inni. Nieustannie inicjowane działania dają dobre zadatki na lidera. W oczy rzuca się silna indywidualność i prawne działanie na różnych stanowiskach. Widoczna jest także sprawność intelektualna. W pracy Konstancja ceni zasady moralne.