X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel figura od zawsze jest moją obsesją. W gimnazjum prawie miałam anoreksje, bo chcialam być szczupla...na szczęście się ogarnęłam:) Teraz żeby wyglądać dobrze po prostu Dbam o siebie ćwiczeniami i dietą.
    A piersi mi urosły późno dopiero pod koniec liceum, wcześniej byłam jak deska :)

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja po porodzie będę miala wentyle a nie sutki ;)

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath, model Luca jest również moim faworytem, ale tak jak pisałam.. Riko Nano też jest u nas na wysokiej pozycji.. Zobaczymy co to będzie;p
    Ja juz patrzyłam w czterech sklepach a trzy razy w smyku w tym na matarnii w gdańsku największy wybór i serio dla mnie Luca jest cudowna <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tez sie usmialam z tymi imionami, ale chyba faktycznie strach ryzykowac taki eksperyment, gdyby ime przylgnelo :)

Penelope, daj znac jezeli zrobisz test! :) Oni tego nie beda w stanie wymowic :)

Penelope lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    słuchajcie dziewczyny to jest niepewny grunt tak robić, bo u mnie w rodzinie była taka historia , że kuzynostwo bardzo długo nawet najbliższej rodzinie nie chciało powiedzieć czy spodziewaja się chłopczyka czy dziewczynki. Nagle w 7 miesiacy ciązy powiedzieli ze bedzie mały Zdziebąd (oczywiście było to dla jaj, chociaż oni utrzymywali wtedy ze to na serio). Ja to umierałam ze smiechu, ale nie skomentowałam nigdy, że nie takie imie.
    i najlepsze jest to ze rodzinie sie tak opatrzyło to imie ze teraz malec ( zresztą Pawełek) jest przez całą rodzine nazywany Zdziebądem... Porażka ... ile oni się teraz wściekają i poprawiaja rodzine od juz prawie 2 lat. I takim głupim sposobem można narobić sobie bigosu.
    ale bawi mnie do tej pory jak się rozmawia i ktoś powie, że widziałem się ostatnio z X i był mały Zdziebąd...
    Dokładnie tak było z moją koleżanką. Miała być dziewczynka i dla niej mieli imię, jak się okazało, że chłopiec roboczo mówili na brzuch Henryś - ale nie chcieli tak nazywać młodego. Jak się urodził żadne imię mu do niego nie pasowało i został Henrysiem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola, Dam znać, pewnie jutro bo dziś mam "wychodne" jak co środę do kolegi na kawę i pogaduchy, pewnie mąż będzie spał jak wrócę. Ale z kolegą też ten patent zrobię najpierw, bo też angol.
    Miłego wieczoru dziewczyny i miłych pogawędek :)
    Carola55 wrote:
    Dziewczyny, tez sie usmialam z tymi imionami, ale chyba faktycznie strach ryzykowac taki eksperyment, gdyby ime przylgnelo :)

Penelope, daj znac jezeli zrobisz test! :) Oni tego nie beda w stanie wymowic :)

Carola55 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Vel figura od zawsze jest moją obsesją. W gimnazjum prawie miałam anoreksje, bo chcialam być szczupla...na szczęście się ogarnęłam:) Teraz żeby wyglądać dobrze po prostu Dbam o siebie ćwiczeniami i dietą.
    A piersi mi urosły późno dopiero pod koniec liceum, wcześniej byłam jak deska :)

dobrze, ze chociaz pod koniec liceum Ci urosly :) bo mnie to nie chcialy :) ale w sumie zawsze sie z tego smieje ale nie mam kompleksow :) wole mniejsze niz za wielkie :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dokładnie tak było z moją koleżanką. Miała być dziewczynka i dla niej mieli imię, jak się okazało, że chłopiec roboczo mówili na brzuch Henryś - ale nie chcieli tak nazywać młodego. Jak się urodził żadne imię mu do niego nie pasowało i został Henrysiem.

to w Na Wspolnej byla taka akcja przed wakacjami :P

że zaszla laska w ciazy i jej matka mowila chyba Jozek a dziewczyna sie buntowala i buntowala i krzyczala na matke a w koncu sie przyjelo i tak zostalo

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MS wrote:
    Na bieżąco czytam sobie co piszecie,ale skoro Gosiak przypomniała o mnie czas się w końcu z Wami przywitać:)
    Jutro zaczynamy z moim Maleństwem 16-ty tydzień i od 2 dni nareszcie chyba delikatniutko daje mi poczuć swoją obecność subtelnym 'bulgotkami' różniącymi od tych wszelkich pokarmowych;)
    Ciążę prowadzę w Invikcie w Gdańsku, w Madisonie, u dr Brzoski-śmiało polecam zarówno klinikę, super dokładny sprzęt jak i bardzo dokładną lekarz prowadzącą.
    Moje oczekiwanie na Maluszka póki co-i oby tak do końca-odbywa się zupełnie bezproblemowo i praktycznie bezobjawowo. Czasami rosnący powoli brzusio musi mi przypominać o odmiennym stanie;) Cieszę się z tego powodu podwójnie bo zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu w 10tc i pierwszy cały trymestr drżalam ze strachu.
    Witaj :)
    Ja u dr Brzóski byłam na badaniach prenatalnych i będę się z nią widziała na kolejnych 29.09 - naprawdę świetny lekarz.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja juz po....nareszcie

Z maluszkiem wszystko ok, ryzyko niskie, jeszcze czekam na badania z krwi
    CRL 7,33 cm , machał nóżkami...no właśnie machał bo na 80% synuś :)

Gosiak, Penelope, Bietka, MS, Januszkowa, kasia_1988, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, juska19, asia888 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a zdradzili Ci w Inviccie płeć ? :)

bo ja robie rozeznanie, jak mi nie powiedza do 3 wrzesnia to ide prywatnie
    Mi właśnie w Inviccie powiedziała lekarka w 12 tygodniu, że trochę wcześnie, ale że raczej chłopak.
    Więc jeśli mi teraz w luxmedzie to potwierdzą 27.08, to dam znać i będę polecać Invictę jeśli chodzi o rozpoznanie płci na bardzo wczesnym etapie.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narazie przewaga chlopców chyba :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi właśnie w Inviccie powiedziała lekarka w 12 tygodniu, że trochę wcześnie, ale że raczej chłopak.
    Więc jeśli mi teraz w luxmedzie to potwierdzą 27.08, to dam znać i będę polecać Invictę jeśli chodzi o rozpoznanie płci na bardzo wczesnym etapie.

ja jednak doeringa obstawiam :)
    ktos gdzies pisal ze do niego nie ma zapisow na dluzej jak na tydzien zeby kazda kobieta miala rowna szanse dostania sie i odrazu w tym samym tygodniu sie ma wizyte :) ja ide na 4d do rumii, pozniej do mojej 3.09 i wtedy do doeringa jak nic nie wyjdzie

cath lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• MS Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

U mnie na usg genetycznym nie było widać bo Maluszek nie chciał się pokazać od 'właściwej'strony. Teraz mam wizytę w następny piątek i liczymy na lepszą współpracę bo Pani Dr powiedziała że na tym etapie spokojnie powinna być w stanie prawidłowo ocenić. Sprzęt mają naprawdę dobry bo już na początku 10tc przy usg przezbrzusznym i Maleństwie 25mm widzieliśmy bardzo dokładnie jak nam macha łapciami, mój M mało co nie płakał na ten widok:D

Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla odskoczni robię gołąbki - może któraś z Was wpadnie?;] hehe

MS, Bietka, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• MS Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ktos gdzies pisal ze do niego nie ma zapisow na dluzej jak na tydzien zeby kazda kobieta miala rowna szanse dostania sie i odrazu w tym samym tygodniu sie ma wizyte :) ja ide na 4d do rumii, pozniej do mojej 3.09 i wtedy do doeringa jak nic nie wyjdzie
    A Doering podobno nigdy się nie myli:)

Tez brałam go pod uwagę jako lekarza do dodatkowych konsultacji, jednak zupelnie zaufalam swojej prowadzacej.

• cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie śmiejecie ze staropolskich imion. A ja uwielbiam takie imiona :( no moze nie te akurat co wy podalyscie :P ale moje dziecko zawsze chciałam aby dziewczyna nazywała sie Konstancja :) moje zamiłowanie do starych rzeczy nawet w imionach sie ujawnia
    Ja w piatek sie dowiem na 100% :) 80% ze dziewuszka ale zobaczymy.

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Tez myślałam aby do Rumii skoczyć na to 4d ale tego dnia mój mąż się ściga i musze byc z nim :) nawdycham sie spalin <3 to jest to co uwielbiam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MS wrote:
    A Doering podobno nigdy się nie myli:)

Tez brałam go pod uwagę jako lekarza do dodatkowych konsultacji, jednak zupelnie zaufalam swojej prowadzacej.

a jaki koszt jest wizyty zwyklej z usg? bez badan recept, samo usg z okresleniem plci ? u doeringa 140 plus 20zl za plytke i przelcza na 4d i daje zdjecie <3

Cath Konstancja moze i jest staropolskie ale tak jakos dla mnie nie brzmi, nie brzmi tak dziadowsko jak inne imiona staropolskie :) ale to moze tak mi sie wydaje przez ten serial glupi na TVN co socha grala tam Konstancje :P

cath, Gosiak lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel tez oglądałam :) ja wierze w znaczenia imion i numerologie :) imię Konstancja jest idealne dla wodnikow :) jest nunerologiczna 9 czyli bardzo silna liczba :)
    Jakie jest dziecko o imieniu Konstancja
    Osoby noszące imię Konstancja w dzieciństwie i w młodości doskonale radzą sobie w sytuacjach, które wymagają koncentracji uwagi i zaangażowania sporych sił. W pierwszych latach życia osoby o tym imieniu są nie do zdarcia. Mając imię Konstancja z łatwością inspiruje się innych do działania. Młodość to nie jest czas rozczulania się nad sobą, ale pora wytężonej pracy i zdobywania praktycznych umiejętności.

Schyłek życia i starość osoby noszącej imię Konstancja
    Na starość imię Konstancja przyniesie bogactwo i uznanie. Schyłek życia spędzany jest w dobrze urządzonym otoczeniu. Silne więzi uczuciowe i zbudowane wcześniej związki w tym okresie życia mogą procentować. Konstancja posiada duże pokłady mądrości, z której się umiejętnie korzysta.

Jaki jest dorosły o imieniu Konstancja w życiu prywatnym, w związkach, w życiu zawodowym
    Praca
    Czas aktywności zawodowej osób o imieniu Konstancja nacechowany jest ambicją i przebojowością. Konstancja często dochodzi się w karierze dalej niż inni. Nieustannie inicjowane działania dają dobre zadatki na lidera. W oczy rzuca się silna indywidualność i prawne działanie na różnych stanowiskach. Widoczna jest także sprawność intelektualna. W pracy Konstancja ceni zasady moralne.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ