X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, że jesteście zgranym małżeństwem. Oby tak dalej :)

Życzę spokojnej i przespanej nocy - ja padam. Dobranoc!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie. a co sadzicie o dawaniu dziecku biblijnych imion? Eneasz, Jonasz,Samuel,Abdiasz,Jeremiasz itp
    Znam takie dzieci ;)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dostalam nospe na twardnienie brzucha i zurawit na polepszenie wynikow moczu, magnez na skurcze lydek, nadal mam brac witaminy, duphaston. Przez krociutenka chwile podejrzal twixy. Sa, serduszka bija, ruszaja sie :-D wiec jestem bardzo szczesliwa :-) z drugiej jednak strony troszke mi szkoda, bo powiedzial, ze to raczej chlopcy... mialam wielka nadzieje na dziewczynke.
    Wiem, ze bedzie co ma byc, ale 4:1 w domu i zadnych sukieneczek, kokardek itp to szkoda... na 4 dziecko raczej sie juz nie zdecydujemy, wiec nie ma co marzyc o coreczce. Oczywiscie najwazniejsze, zeby byly zdrowe i pewnie po porodzie zakocham sie w nich bez opamietania :-) tylko musze przywyknac do tej mysli -prawie jak rodzinka.pl ;-)

Penelope, Sewerynka, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mega zgage, wzięłam manti ciekawe czy pomoże :-(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyniwkokamciem.... rodzinka.pl to super sprawa, to kochane chlopaki i zawsze sie cos tam dzieje :)

Dziwczyny, a jak sie czujecie?? Ja mama wrazenie, ze jestem bardziej zmeczona nawet niz w I trymestrze. Czuje sie ciagle niewyspana a po pracy padam z nog. Chyba pokombinuje z jakims zwolnieneim bo czuje sie po prostu przemeczona ..

na9fxa5.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) Doczytałam Was wkońcu po tylu dniach, wczoraj zerwało mi połączenie jak przeszłam do tego rytuału. Laski Wy o 22 chodzicie już spać :)?? Ja nie wiem jak się przestawię jak będzie dzidzia, przecież uwielbiam noce <3

Wczoraj miałam wizytę, wszystko jest w porządku z mamą i dzidzią, widziałam jajcochy i kutaska i będzie Synek. Jak na razie przegryzam tę nowinę, tak bardzo nastawiłam się na córeczkę , że te różowe bodziaki mogę komuś oddać :P Mój za to pręży się z dumy , że ma Syna. Poprosiłam doktora o zmierzenie miał 13cm a z nóżkami mówił, że nawet z 20:D taki olbrzym:)

Witaj Suri :)

Sue spóźnione życzenia urodzinkowe, zdrowego silnego chłopca :):** I gratuluje Synka :)) Mąż pewnie pęka z dumy co:)

Penelope przepiękny pokoik, trafiłaś w moje gusta <3 Niestety u Nas jak w większości z tego co czytam będzie tylko kącik w sypialni z łóżeczkiem, na resztę warunków brak.

Katiś ale Ty zgrabniulka jesteś, uroczo Ci z tym brzusiem:) <3
    Mój brzuchol z godziny na godzinę wyskoczył w długi weekend i tak już ze mną pozostał :)) Ciągle się po nim głaszczę i miziam. Czasami czuje też te smyrnięcia co jest mega przyjemne, ale doktor stwierdził, że to za szybko i buzie rozdziabił, że dziwne...:D

Mistrzyni gratuluje Męskich Twixów, rozumiem Cię poniekąd, mi wcześniej powiedział ,że czuje dziewczynkę i każdy mi tak wróżył a tu jajcochy :P Niepotrzebnie się tak bardzo nastawiałam. I wózek morelowo bordowy wybraliśmy a tu zmiana będzie.

Vel poproszę o dopisanie na listę połówkowych 16.09. Słoneczna znów mamy tak samo wizytę :-)

Aaaa Dziewczyny miałyście rację, Mój zakochał się w Synku odkąd był ze mna na USG i widział maluszka. Aż mi się łezka zakręciła jak słyszałam jego stękania i westchnienia, nie mógł nic powiedzieć z wrażenia <3

Co do zwolnień lekarskich.. Mi się w październiku kończy okres zasiłkowy i czeka mnie komisja lekarska w sprawie przyznania świadczenia rehabilitacyjnego.Składam papiery w piątek do ZUS. Jeśli nie przyznają to będę zmuszona wrócić do pracy której nienawidzę ( a raczej kierowniczki która jest nade mną) po 10 miesiącach przerwy w 6 mcu ciąży:( A wtedy to nie wiem czy ją donoszę w tych stresach.. Takie mam czarne myśli przez to, nie śpię po nocach i rozmyślam co to będzie..

Buziaki Mamusie :)))) :******* Nadrobiłam wpisem za cały tydzień. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 01:39

Gosiak, LadyDi, Penelope, cath, madziutek 23, Bietka, kasia_1988, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam małą sytuację kryzysową. Poradźcie. (Z góry przepraszam za może zbyt szczegółowe informacje. Wrażliwi niech nie czytają :P)

Męczą mnie od prawie początku ciąży zaparcia. Dziś był tak ciężko i twardo, że aż poleciała krew. Było jej trochę. Przestraszyłam się! Po obserwacji stwierdziłam, że to raczej nie było z pochwy, ale jednak przestraszyłam się, że od takiego parcia może coś się w końcu stać.

Miałyście tak?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam tego problemu, a naczytałam się trochę o tym i się obawiałam, także nie pomogę :(

Witam się ładnie z rana, zaczynamy dziś 17-ty tydzień :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożyłam sobie badanie połówkowe z racji wyjazdu na 17.09 (akurat skończę 20 tydzień i niemiła pani w rejestracji powiedziała, że nie wie czy to nie będzie za wcześnie, ale co tam, pójdę - sprawdzę). W inviccie upierają się, że to ma być między 20 a 22 skończonym tygodniem, natomiast widziałam też info, że między 18 a 22.
    No nic, proszę o podmiankę terminu. Jak będzie za wcześnie, zapiszę się na początek października, bo od 19 do 29 września mnie nie będzie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MS Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mam identyczna widzę sytuację bo dziś zaczynam 16tc, wylatuje do Anglii 19.09 i wracam 29 i tez się zastanawiam gdzie tu zmieścić polowkowe;D

W Invikcie z tego co wiem robią między 20 a 22 i wolą zrobić po upływie tego terminu niż przed jak Maluszek jest większy żeby jak najwięcej dokładnie zbadać.
    Za tydzień mam wizytę wiec moja pani dr musi pokombinować żeby dobrać dobrze mi dobrać termin badania:)

Miłego dnia Wszystkim:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• MS Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Dziewczyny, mam małą sytuację kryzysową. Poradźcie. (Z góry przepraszam za może zbyt szczegółowe informacje. Wrażliwi niech nie czytają :P)

Męczą mnie od prawie początku ciąży zaparcia. Dziś był tak ciężko i twardo, że aż poleciała krew. Było jej trochę. Przestraszyłam się! Po obserwacji stwierdziłam, że to raczej nie było z pochwy, ale jednak przestraszyłam się, że od takiego parcia może coś się w końcu stać.

Miałyście tak?

Miałam ten sam problem, szczególnie ze progesteron wzmaga zaparcia a biorę wysoka dawkę dziennie. Próbowałam wszystkiego chyba i pomogło mi w końcu zaczynanie dnia od owocow-śliwki, winogrona, nawet brzoskwinie. Po pół godzinie pozbywam się z łatwością zmartwienia i jem normalne sniadanie:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:

Miałyście tak?
    Może spróbuj jeść takie śniadania jak ja?
    Płatki owsiane, orkiszowe do tego garść orzechów, rodzynki, suszone morele - Ty możesz dodać jeszcze śliwki, jakiś owoc (jabłko, gruszka) pokrojony - to wszystko zalać woda i pogotować na wolnym ogniu 30-40 minut.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola a nie boli Cie? moze hemoroidy sie zaczynaja? czytalam ze to czesty problem- popatrz na forum - byl taki watek.

a jakbys rano mala kawke wypila ? to troche pomaga- albo platki wlasnie z blonnikiem albo moze jakas activie jedz

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) w deszczowy dzień. Topola też pomyślałam o hemoroidach, że może pękł. Najlepiej weź lusterko i zobacz ( czasem hemoroidy pojawiają się przy wylocie ). A jak wiadomo hemoroidy w ciąży się zdarzają i to całkiem często, dlatego ważne jest aby nie dopuszczać do zaparć.
    Tak jak słoneczna pisze jedz suszone śliwki, jogurty, błonnik. Mnie kawa również rusza. Teraz zaczęłam pić normalną parzoną - słabą- codziennie rano.

Już się nie mogę doczekać usg połówkowego. A tu jeszcze cały miesiąc. Moja kuzynka, która ciąże ma starszą o 5 miesięcy, była ostatnio na połówkowych.
    Będzie miała dziewczynkę :) Ojj jakby u nas Pola się potwierdziła, to byłyby z nich niezłe agentki ( z resztą jak z nas kiedyś :) )

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bede dzis z wami na biezaco bo zaraz lece na 11 godzin do pracy ( o zgrozo)

wiec bede w miedzyczasie siedziec i czytac- czytac czytac:D

ps- wymioty z rana dzis mnie nie opuscily

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką macie dzisiaj pogodę? U mnie tragedia, leje cały czas. Podejrzewam, że nic się nie zmieni do niedzieli, a tak bardzo chcieliśmy jechać do Ustronia - nie wiem dlaczego, uwielbiam tam być.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:

Miałyście tak?

ostatnio czytałam o takich czopkach bezpiecznych dla kobiet w ciązy.

Eva/qu® czopki przeciw zaparciom – naturalnie, skutecznie i bezpiecznie przywracają normalne wypróżnienie.

Eva/qu® czopki doodbytnicze

Nie działają przeczyszczająco
    Nie uzależniają, mogą być stosowane często i długotrwale
    Działają miejscowo, łagodnie i fizjologicznie
    Zawierają wyłącznie substancje naturalne, całkowicie nietoksyczne, nie wchłaniające się, które po aplikacji uwalniają dwutlenek węgla i wodę
    Pozwalają zaplanować moment wypróżnienia
    Działają w oparciu o fizjologiczne mechanizmy – bezpieczne dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dla osób z hemoroidami
    Nie powodują działań ubocznych, odwodnienia, zaburzeń równowagi elektrolitowej
    Dają szybki efekt w ciągu kilku minut od zastosowania

Polecane dla:

Kobiet w ciąży i karmiących piersią
    Osób przed zabiegami chirurgicznymi
    Osób niepełnosprawnych motorycznie
    Osób podróżujących
    Osób w podeszłym wieku
    Osób obłożnie chorych w okresie rekonwalescencji

Dostępne opakowanie: 6 czopków

Chociaż też słyszałam o skutecznym sposobie ze śliwkami, że na noc zalewa się zwykłą wodą 3 śliwki i rano się je i pije wodę.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece na wizyte.
    Kciukajcie zeby z dzidzia bylo wszystko ok. ;)
    Po wizycie napisze :)

gusiaa, kasia_1988, Gosiak, Penelope, juska19, Fedra lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:

Miałyście tak?

Spróbuj siemie lniane rano i duuużo płynów

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:

Miałyście tak?

Ja miałam problemy. Lekarz kazał mi pić, albo jeść activię. Najpierw dwa razy dziennie przez kilka dni. Jest dość droga więc znalazłam sobie tańszy zamiennik. W Lidlu kupuję czteropak takich jogurcików L.Casei. Nie mam pojęcia czy są w polskim lidlu, ale część produktów się pojawia i w PL i w DK. Wyglądają tak:
    http://iv.pl/images/25595912889956657479.jpg
    Piję jeden taki jogurcik raz na 2 dni i nie mam już żadnych problemów w toalecie.

Suri kciuki trzymam i daj znać koniecznie po wizycie co i jak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 09:59

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ