X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, Twój facet to jakiś zawodowy rajdowiec czy takie hobby?
    Podaj tą stronę ze znaczeniem imion. Poczytam sobie :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Vel tez oglądałam :) ja wierze w znaczenia imion i numerologie :) imię Konstancja jest idealne dla wodnikow :) jest nunerologiczna 9 czyli bardzo silna liczba :)
    Jakie jest dziecko o imieniu Konstancja
    Osoby noszące imię Konstancja w dzieciństwie i w młodości doskonale radzą sobie w sytuacjach, które wymagają koncentracji uwagi i zaangażowania sporych sił. W pierwszych latach życia osoby o tym imieniu są nie do zdarcia. Mając imię Konstancja z łatwością inspiruje się innych do działania. Młodość to nie jest czas rozczulania się nad sobą, ale pora wytężonej pracy i zdobywania praktycznych umiejętności.

Schyłek życia i starość osoby noszącej imię Konstancja
    Na starość imię Konstancja przyniesie bogactwo i uznanie. Schyłek życia spędzany jest w dobrze urządzonym otoczeniu. Silne więzi uczuciowe i zbudowane wcześniej związki w tym okresie życia mogą procentować. Konstancja posiada duże pokłady mądrości, z której się umiejętnie korzysta.

Jaki jest dorosły o imieniu Konstancja w życiu prywatnym, w związkach, w życiu zawodowym
    Praca
    Czas aktywności zawodowej osób o imieniu Konstancja nacechowany jest ambicją i przebojowością. Konstancja często dochodzi się w karierze dalej niż inni. Nieustannie inicjowane działania dają dobre zadatki na lidera. W oczy rzuca się silna indywidualność i prawne działanie na różnych stanowiskach. Widoczna jest także sprawność intelektualna. W pracy Konstancja ceni zasady moralne.

widzisz ja myslalam o imieniu Celina a przeczytalam ze to jest materialistka w takim znaczeniu imion co powyzej wyslalas :) wiec zrezygnowalam :P tez czytam o znaczeniu imion, ale tak malo imion mi sie podoba ze gdybym miala je podpasowac pod numerologie to dziecko nie mialoby zadnego imienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 20:42

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Konstancja też brzmi ładnie, jakoś nie kojarzę tego imienia ze staropolskim brzmieniem.
    Faktycznie Socha grała Konstancję w jakimś serialu :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja z innej beczki, co stosujecie na rozstępy? ja zauważyłam dzisiaj malutki na plecach na dole :(

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • MS Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a jaki koszt jest wizyty zwyklej z usg? bez badan recept, samo usg z okresleniem plci ? u doeringa 140 plus 20zl za plytke i przelcza na 4d i daje zdjecie <3

120zl usg poloznicze, 250zl polowkowe w 4d z płytką, zwykła wizyta kontrolna 100zl ale na każdej chociaż na 3min włącza usg żeby na szybko podejrzeć co słychać u Malucha.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze masakra, zostawić Was na 3 godziny a tu z 4 strony naskrobane ;)

Konstancja ładnie :)
    Ja dziś byłam w H&M-ie. Oszzz o mało co nie rozpłynęłabym się <3 ciuszki, śpioszki, kokardki ahhhh :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • MS Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety a ja zaczynam myśleć o imionach i nie mam bladego pojęcia, żadnych zupełnie typów i boję się że nic nie wymyslę;) może jak poznam płeć w końcu mnie oswieci:)

• cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Cath, Twój facet to jakiś zawodowy rajdowiec czy takie hobby?
    Podaj tą stronę ze znaczeniem imion. Poczytam sobie :D
    Moj mąż zawodowo na motocyklu scigaczu jezdzil pare lat w Poznaniu na torze :) tyle mamy jego pucharów ze hohohoh :D pare miesięcy przed zajściem w ciaze zdecydował ze konczy z tym. To byla jego decyzja :) i motor został sprzedany. :) od zawsze mial swój samochod sportowy Audi TT po naszym weselu zaczął ostro modzic i teraz będzie próbował sil w legalnych wyścigach samochodowych w slupsku :) na maly dystans. Szanse ma :) to on zarazil mnie miloscia do samochodów i motocykli :)
    Najfajniejsze jest to ze oprócz modzonych samochodów startować tez będą luksusowe auta jak lamborghini, porsche :)
    A co do stronki to czytam czesto na tej http://dzieci.pl/imiona.html jest wszystko fajnie napisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 20:53

LadyDi lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulietta wrote:
    dziewczyny a ja z innej beczki, co stosujecie na rozstępy? ja zauważyłam dzisiaj malutki na plecach na dole :(

Ja używam balsamu i oliwki z Palmersa na zmiane z balsamem i oliwka z BabyDream

te z baby dream kosztuja 12zl w rossmanie i maja super opinie wszedzie i naturalny sklad, zadnej chemii

palmers tez ma dobre opinie ale ma chemiczny sklad z tego co czytalam w analizie srodkow na rozstepy, ale ma maslo kakowe takie prawdziwe w skladzie

i uzywam oliwki rano po kapieli a na noc balsamu, i jednego dnia baby dream a drugiego palmers

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dla mnie Konstancja też brzmi ładnie, jakoś nie kojarzę tego imienia ze staropolskim brzmieniem.
    Faktycznie Socha grała Konstancję w jakimś serialu :D

prosto w serce sie serial nazywal

moj tata mnie rozwalil bo gdzies wyczytal że ten serial jest tym z czym kojarzy Ci sie mucha i bobek czyli nazwiska glownych bohaterów tzn aktorow :D

no MS to daj znac jak tam Ci pojdzie na badaniach :) i czy powiedza plec, moze tez sie zdecyduje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 20:57

zjk3p18.png

• Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze też używam balsamu z baby dream,wydawał się dobry,a może po prostu w te miejsca nie zawsze smarowałam.Bo na brzuchu to jak narazie nic nie zauwazyłam:)

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELANCYL 2 razy dziennie na rozstępy. Oliwki są dla mnie trochę za tłuste. Kupiłam z babydreama i pewnie się zmarnuje.

Wizytę mam dopiero 8 września, bardzo chciałabym poznać już płeć. W większości sklepów jest duży podział na ubranka dla dziewczynek i chłopców. Nic nie kupie dopóki się nie dowiem:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, dzięki wielkie, też sobie poczytam :)
    Powiem Ci, że w takim razie masz kolorowe życie ze swoim mężem :D A nie boisz się jak on bierze udział w tych wyścigach?
    Ja z samochodów to tylko marki rozróżniam, ładny/brzydki i jaki kolor :D a co do motorów to panicznie się ich boję. Tyle się słyszy o tych wypadkach i w ogóle. Przeraża mnie też to, że jak skręcają na tych całych ścigaczach to nogą o ziemię prawie trą. Dla mnie to jest straszne! No, ale fajnie, że macie taką wspólną pasję. Ja z moim facetem to niebo a ziemia. Jedyne co robimy wspólnie to się kłócimy :D

kasia_1988, juska19 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Cath, dzięki wielkie, też sobie poczytam :)
    Powiem Ci, że w takim razie masz kolorowe życie ze swoim mężem :D A nie boisz się jak on bierze udział w tych wyścigach?
    Ja z samochodów to tylko marki rozróżniam, ładny/brzydki i jaki kolor :D a co do motorów to panicznie się ich boję. Tyle się słyszy o tych wypadkach i w ogóle. Przeraża mnie też to, że jak skręcają na tych całych ścigaczach to nogą o ziemię prawie trą. Dla mnie to jest straszne! No, ale fajnie, że macie taką wspólną pasję. Ja z moim facetem to niebo a ziemia. Jedyne co robimy wspólnie to się kłócimy :D
    To kolanem o ziemie nazywa sie przycieranie sliga :) nie boje sie. Wiem ze dobrze jeździ reprezentował go klub Baltyk Gdynia swojego czasu zdobywal I, II i III miejsca w mistrzostwach polski :) wiem ze rozważnie jeździ :) nawet razem jeździliśmy na motorze nigdy sie nie balam bo wiedzial ze wiezie mnie i jezdzil ostrożniej ze mna niż jak jeździ sam :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj na pasach rozjechałby jakiś stary dziad lanosem! Przed pasami miał może 50m wcześniej próg zwalniający - pewnie z całym impetem przejechał przez niego, a następnie mi tuż przed stopami. Wielce był zdziwiony, że ktoś jest na pasach zaczął hamować, ale jak zobaczył, że odskoczyłam to pojechał w długą :/
    Dobrze, że mam nawyk ciągłego rozglądania się nawet na pasach i takie zboczenie, że wchodząc na przeciwny pas zwalniam żeby zobaczyć czy na pewno nic nie jedzie z danego pasa.

Marzyłam tylko żeby jechał w strone sklepu do którego szłam i po prostu bym go zrównała z ziemią!

Tak to jest jak takie STARUCHY (bez obraz dla nikogo, ale on miał dobre 75 lat.. gdybym ja tyle miała to bym nie poczuwała się do jazdy samochodem chociażby ze względu na słabszy refleks) poruszają się samochodami... Ciekawe co by zrobił gdyby szło jakieś dziecko..

Eh, kij ze mną.. Włosy mi stanęły dęba jak sobie pomyślałam, że mógł we mnie wjechać, a raczej w moje maleństwo ;]

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    To kolanem o ziemie nazywa sie przycieranie sliga :) nie boje sie. Wiem ze dobrze jeździ reprezentował go klub Baltyk Gdynia swojego czasu zdobywal I, II i III miejsca w mistrzostwach polski :) wiem ze rozważnie jeździ :) nawet razem jeździliśmy na motorze nigdy sie nie balam bo wiedzial ze wiezie mnie i jezdzil ostrożniej ze mna niż jak jeździ sam :D
    Mój M. też jeździ na moto, co prawda się nie ściga, ma szosówkę, ale też potrafi rozwinąć słuszną prędkość ;) Często jeździliśmy gdzieś razem. Jeździ 7 lat, wiem, że jeździ rozważnie i wiem też, że gdybym mu zabraniała takich rzeczy, to by był strasznie nieszczęśliwy. A lubię ten błysk w oku jak wraca skądś i opowiada jak mu się super śmigało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 21:15

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mój M. też jeździ na moto, co prawda się nie ściga, ma szosówkę, ale też potrafi rozwinąć słuszną prędkość ;) Często jeździliśmy gdzieś razem. Jeździ 7 lat, wiem, że jeździ rozważnie i wiem też, że gdybym mu zabraniała takich rzeczy, to by był strasznie nieszczęśliwy. A lubię ten błysk w oku jak wraca skądś i opowiada jak mu się super śmigało :)
    Ja M tez nigdy nie zabraniałam. Przecie to hobby jego milosc :) sam zadecydował ze sprzedaje motor. Powiedzial ze kiedys sobie kupi jeszcze jak bliżej tor zrobia mial byc gdzies w trójmieście :D niech kupuje :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee! Jak można zdrabniać imię Borys Bobek, albo Bolczyk. :/

Cath, w sumie Twój facet na pewno ma nieporównywalne umiejętności co do innych kierowców. Twarda dziewczyna jesteś powiem Ci. ;) Ja nawet jak wiem, że i tak będzie dobrze to gdzieś tam w głowie zawsze przesuwają mi się czarne obrazy. Nie cierpię siebie za to.
    To w sumie jesteś żoną znanego sportowca ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka - on mowil ze nawet w 26 tyg wiec pewnie w listopadzie bede chodzic- zobaczymy jak beda miejsca- ale dowiadywac sie bede pewnie w pazdzierniku.

no i poznam tam polozne i tam bym chciala rodzic- na Zelaznej moga odeslac wiec chyba nie dla mnie bylby taki stres a w praskim podobno malo porodow bo warunki srednie no ale leakrze dobrzy

cos za cos

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Nieeee! Jak można zdrabniać imię Borys Bobek, albo Bolczyk. :/

Cath, w sumie Twój facet na pewno ma nieporównywalne umiejętności co do innych kierowców. Twarda dziewczyna jesteś powiem Ci. ;) Ja nawet jak wiem, że i tak będzie dobrze to gdzieś tam w głowie zawsze przesuwają mi się czarne obrazy. Nie cierpię siebie za to.
    To w sumie jesteś żoną znanego sportowca ;)
    Nie no aż tak znany nie jest :D w środowisku motocyklistów którzy sie ścigają kojarzą go :) ostatni raz byl w 2009 roku :) rozumiem cie bo ja nawet jak samochodem jadę z kimś innym to sie boje. A z nim nie. Mam zaufanie. :)

LadyDi lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ