X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Witam w ten piekny dzien :)
    Dzis zaczynam nowy tydzien 14 :)
    jejku ale wam zazdrosze nie ktore z was juz znaja plec soper macie :)
    ja jak dobrze pojdzie moze poznam w listopadzie to bedzie 24 tydzien :/ ale coz wtedy zaczne robic zakupy zeby teraz za bardzo nie szalec bo jeszcze jest przy wczesnie jak dla mnie ale rozumiem mamy te ktore juz kupuja :P
    Teraz mam do was pytanko jak sobie radzicie ze snem pytam bo ja uwielbiam spac na brzuchu ale nie moge bo brzuszek rosnie a w nocy krece sie z boku na bok mozecie cos poradzic ??
    Polecam Cebuszke :) ja śpię z nią juz ze dwa/trzy tygodnie i codziennie jestem wyspana. Bole glowy mam rzadziej nic wczesniej :) nawet mój M ja podkrada do spania :)

juska19 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Vel ja mam połówkowe 18.09 :) mozesz dopisać :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w nowym tygodniu :)

Ja dzis standardowo sobotę rozpoczęłam od wymiotów :/

Miałam w planach zakupy, zrobienie tarty, ale czuje sie jak kupa i raczej nic nie zrobie :(

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udało się usnąć jeszcze, i dopiero się obudziłam ;) pogoda u mnie nie za fajna!
    Wstaje i biorę się za kurczaka w słodkiej papryce, bo mój mąż już mnie męczy o niego tydzień..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Witam Was w nowym tygodniu :)

Ja dzis standardowo sobotę rozpoczęłam od wymiotów :/

Miałam w planach zakupy, zrobienie tarty, ale czuje sie jak kupa i raczej nic nie zrobie :(

Sue- ja tez tak przywitalam dzien- a juz jestemw pracy i podgryzam herbatniki..

w nocy sie obudzialam bo mialam sen ze sikalam krwia i w nocy to dziwne czlowiek mysli ma, wydawalo mi sie ze brzuch az mnie boli ! ale wstalam zrobilam siku i poszlam spac...
    wystarszylam sie tego snu bo to w sumie juz 15 tydzien i nie dopuszczam mysli ze moze sie cos stac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:05

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

ale Wam zazdroszczę poznania już płci <3
    ja moooże się dowiem 4.09 :)

wiecie co, tak się martwię bo od kilku dni boli mnie brzuch jak na @, do tego kłucia i wszystko co możliwe... ma któraś tak? Zadzwonię do mojej gin.ale dopiero w poniedziałek...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mnie od wczoraj boli brzuch jakby lewy jajnik. Dzisiaj doszlo klucie w podbrzuszu i szczegolnie przy staniu/ chodzeniu bol w kroczu i taki ucisk w kierunku odbyty. Sorry za szczegoly. Wzielam nospe max i magnez ale nie czuje poprawy. Jak nie przejdzie to z M. wybiore sie na pogotowie, na szczescie mam blisko. Martwie sie. :( sprawdzalam szyjke to jest wysoko, gladka i zamknieta, ale mimo to strach jest czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:54

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jest normalne na tym etapie ciąży bo od paru dni mam tak samo, tylko ze to jest sporadycznie :-!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mnie też czasami pobolewa brzuch, zdarza się przy schylaniu też, że coś boli.
    Ja też już posprzątałam cały dom. Gotować specjalnie nie muszę, bo mam pierogi od mamy z kapustą i mięsem. Pospieszyłam się z wszystkim w domu od rana i teraz nie mam co robić. Mąż kosi trawę, a ja siedzę sama:)

Nawiązując do mojego wczorajszego wpisu to lekarz powiedział mi, że w moim przypadku jest 1%, że dziecko może mieć WPN, ale jeśli okazałoby się, że mąż tak samo jak ja jest nosicielem tej choroby to wtedy ryzyko wzrasta do 25%. Myślę, że gdyby mąż miał to samo co ja to musiałby być nieprawdopodobny pech. Jak na razie jestem dobrej myśli.

Asiaa1201, olcia87, LadyDi lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f3e3bq.jpg

A to moje brzusio, pstryknelam fotkę w czasie gdy leniuchowalam :-D

truskawkax25, Januszkowa, Sue, juska19, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, LadyDi, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki duży brzusio. Asia pokaż jeszcze w pozycji stojącej:) Zaczynam się martwić moim małym brzuchem.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechalam dzisiaj na baby market i sporo mozna tak fajnych rzeczy i ciuszkow kupic, jak bede znala plec to bardziej zaszaleje :)

Mnie brzuch akurat rzadko pobolewa ale jak tylko cos wiecej porobie czy pochodze bo boli mnie w krzyzu, dzisiaj znowu a jeszcze chcialam sie wziasc za sprzatanie ... podobno tak sie tez zdarza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 14:57

na9fxa5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Padam na pysk. Posprzątałam mieszkanie i mam dość, a przede mną jeszcze ze 3 pralki ciuchów.
    Byłam rano z moim T i s psiakami na spacerze w lesie. Weszliśmy głębiej zobaczyć czy są grzyby. W myślach sobie pomyślałam, " jak faktycznie to córeczka to znajdę chociaż jednego" No i szukałam, szukałam i dupa ;/ mój T mówi chodź już wracamy. No i tak szłam ścieżką, patrze HA! GRZYB!!! Ale się uśmiałam :D I wykrzyknęłam, a widzisz jednak będzie córa!!!

wiem , wiem, że to niepoważne, ale taka już jestem ;)

No i żeby nie było tak kolorowo moja psinka przecięła sobie tę dużą poduszkę :( Krwi co nie miara... Na szczęście szyć nie trzeba było, ale bidulka tak strasznie piszczała. Teraz śpi moja biedna :(

juska19, Penelope, Bietka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, ja też prawie wcale nie mam brzucha, więc nie ma się czym martwić,jeszcze będziemy marudzić, że nam ciężko :)

Ja dziś miałam wielkie plany, ale źle się czuję, więc spędzę na leżąco..
    Muszę tylko pograć, bo za tydzień gram u brata na ślubie w kościele, a póki co nie wychodzi mi zbyt dobrze :(

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już spisalam numer do szkoły rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić, i w poniedziałek dzwonię i się zapisuję, zajęcia od 23 tc czyli niedługo od 18 do 20 w sumie musi być 10 godzin ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś leżę z tabletem i oglądam filmy a w międzyczasie podczytuję forum. Nie czuję się źle, ale mam nieodpartą chęć na dzień lenistwa. Przed chwilą zjadłam 2 kawałki pizzy i karmelowy deser z koroną ;) No i zbałamuciłam M. :P :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Asiaa1201, sara_nar lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a co oglądasz? Bo ja leżę na kanapie z laptopem i się zastanawiam co włączyć :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, a co oglądasz? Bo ja leżę na kanapie z laptopem i się zastanawiam co włączyć :)
    Nadrabiam dwa ostatnie sezony prawa Agaty, we wrześniu nowy się zacznie a ja daleko za Murzynami ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie dziś mamy dzień leniucha ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis - biedna ta Twoja psinka...

Co do bolow jak na @ + klucia (ja mam przy wstawaniu, schylaniu, noszeniu dziecka itp) to normalne i nie ma czym sie martwic. Juz o to lekarza na poczatku dopytalam. Jesli bardzo dokucza wezcie nospe i magnez.
    Sara - jesli po tym nie ma poprawy to skonsultuj sie z lekarzem, bo klucia w okolicach odbytu to nie mialam.
    Najwazniejsze, zeby brzuch nie twardnial. Moja macica ma sie juz lepiej, ale musze brac nospe 3 razy dziennie przez nastepne tygodnie. Zdarzaja sie jeszcze skurcze :-/ ale sporadycznie.

Od poczatku ciazy leca mi wlosy garsciami, chyba do porodu lysa bede :-(

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ