X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Witam w ten piekny dzien :)
    Dzis zaczynam nowy tydzien 14 :)
    jejku ale wam zazdrosze nie ktore z was juz znaja plec soper macie :)
    ja jak dobrze pojdzie moze poznam w listopadzie to bedzie 24 tydzien :/ ale coz wtedy zaczne robic zakupy zeby teraz za bardzo nie szalec bo jeszcze jest przy wczesnie jak dla mnie ale rozumiem mamy te ktore juz kupuja :P
    Teraz mam do was pytanko jak sobie radzicie ze snem pytam bo ja uwielbiam spac na brzuchu ale nie moge bo brzuszek rosnie a w nocy krece sie z boku na bok mozecie cos poradzic ??
    Polecam Cebuszke :) ja śpię z nią juz ze dwa/trzy tygodnie i codziennie jestem wyspana. Bole glowy mam rzadziej nic wczesniej :) nawet mój M ja podkrada do spania :)

juska19 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Vel ja mam połówkowe 18.09 :) mozesz dopisać :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w nowym tygodniu :)

Ja dzis standardowo sobotę rozpoczęłam od wymiotów :/

Miałam w planach zakupy, zrobienie tarty, ale czuje sie jak kupa i raczej nic nie zrobie :(

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udało się usnąć jeszcze, i dopiero się obudziłam ;) pogoda u mnie nie za fajna!
    Wstaje i biorę się za kurczaka w słodkiej papryce, bo mój mąż już mnie męczy o niego tydzień..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Witam Was w nowym tygodniu :)

Ja dzis standardowo sobotę rozpoczęłam od wymiotów :/

Miałam w planach zakupy, zrobienie tarty, ale czuje sie jak kupa i raczej nic nie zrobie :(

Sue- ja tez tak przywitalam dzien- a juz jestemw pracy i podgryzam herbatniki..

w nocy sie obudzialam bo mialam sen ze sikalam krwia i w nocy to dziwne czlowiek mysli ma, wydawalo mi sie ze brzuch az mnie boli ! ale wstalam zrobilam siku i poszlam spac...
    wystarszylam sie tego snu bo to w sumie juz 15 tydzien i nie dopuszczam mysli ze moze sie cos stac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:05

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

ale Wam zazdroszczę poznania już płci <3
    ja moooże się dowiem 4.09 :)

wiecie co, tak się martwię bo od kilku dni boli mnie brzuch jak na @, do tego kłucia i wszystko co możliwe... ma któraś tak? Zadzwonię do mojej gin.ale dopiero w poniedziałek...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mnie od wczoraj boli brzuch jakby lewy jajnik. Dzisiaj doszlo klucie w podbrzuszu i szczegolnie przy staniu/ chodzeniu bol w kroczu i taki ucisk w kierunku odbyty. Sorry za szczegoly. Wzielam nospe max i magnez ale nie czuje poprawy. Jak nie przejdzie to z M. wybiore sie na pogotowie, na szczescie mam blisko. Martwie sie. :( sprawdzalam szyjke to jest wysoko, gladka i zamknieta, ale mimo to strach jest czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:54

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jest normalne na tym etapie ciąży bo od paru dni mam tak samo, tylko ze to jest sporadycznie :-!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mnie też czasami pobolewa brzuch, zdarza się przy schylaniu też, że coś boli.
    Ja też już posprzątałam cały dom. Gotować specjalnie nie muszę, bo mam pierogi od mamy z kapustą i mięsem. Pospieszyłam się z wszystkim w domu od rana i teraz nie mam co robić. Mąż kosi trawę, a ja siedzę sama:)

Nawiązując do mojego wczorajszego wpisu to lekarz powiedział mi, że w moim przypadku jest 1%, że dziecko może mieć WPN, ale jeśli okazałoby się, że mąż tak samo jak ja jest nosicielem tej choroby to wtedy ryzyko wzrasta do 25%. Myślę, że gdyby mąż miał to samo co ja to musiałby być nieprawdopodobny pech. Jak na razie jestem dobrej myśli.

Asiaa1201, olcia87, LadyDi lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f3e3bq.jpg

A to moje brzusio, pstryknelam fotkę w czasie gdy leniuchowalam :-D

truskawkax25, Januszkowa, Sue, juska19, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, LadyDi, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki duży brzusio. Asia pokaż jeszcze w pozycji stojącej:) Zaczynam się martwić moim małym brzuchem.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechalam dzisiaj na baby market i sporo mozna tak fajnych rzeczy i ciuszkow kupic, jak bede znala plec to bardziej zaszaleje :)

Mnie brzuch akurat rzadko pobolewa ale jak tylko cos wiecej porobie czy pochodze bo boli mnie w krzyzu, dzisiaj znowu a jeszcze chcialam sie wziasc za sprzatanie ... podobno tak sie tez zdarza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 14:57

na9fxa5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Padam na pysk. Posprzątałam mieszkanie i mam dość, a przede mną jeszcze ze 3 pralki ciuchów.
    Byłam rano z moim T i s psiakami na spacerze w lesie. Weszliśmy głębiej zobaczyć czy są grzyby. W myślach sobie pomyślałam, " jak faktycznie to córeczka to znajdę chociaż jednego" No i szukałam, szukałam i dupa ;/ mój T mówi chodź już wracamy. No i tak szłam ścieżką, patrze HA! GRZYB!!! Ale się uśmiałam :D I wykrzyknęłam, a widzisz jednak będzie córa!!!

wiem , wiem, że to niepoważne, ale taka już jestem ;)

No i żeby nie było tak kolorowo moja psinka przecięła sobie tę dużą poduszkę :( Krwi co nie miara... Na szczęście szyć nie trzeba było, ale bidulka tak strasznie piszczała. Teraz śpi moja biedna :(

juska19, Penelope, Bietka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, ja też prawie wcale nie mam brzucha, więc nie ma się czym martwić,jeszcze będziemy marudzić, że nam ciężko :)

Ja dziś miałam wielkie plany, ale źle się czuję, więc spędzę na leżąco..
    Muszę tylko pograć, bo za tydzień gram u brata na ślubie w kościele, a póki co nie wychodzi mi zbyt dobrze :(

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już spisalam numer do szkoły rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić, i w poniedziałek dzwonię i się zapisuję, zajęcia od 23 tc czyli niedługo od 18 do 20 w sumie musi być 10 godzin ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś leżę z tabletem i oglądam filmy a w międzyczasie podczytuję forum. Nie czuję się źle, ale mam nieodpartą chęć na dzień lenistwa. Przed chwilą zjadłam 2 kawałki pizzy i karmelowy deser z koroną ;) No i zbałamuciłam M. :P :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Asiaa1201, sara_nar lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a co oglądasz? Bo ja leżę na kanapie z laptopem i się zastanawiam co włączyć :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, a co oglądasz? Bo ja leżę na kanapie z laptopem i się zastanawiam co włączyć :)
    Nadrabiam dwa ostatnie sezony prawa Agaty, we wrześniu nowy się zacznie a ja daleko za Murzynami ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie dziś mamy dzień leniucha ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis - biedna ta Twoja psinka...

Co do bolow jak na @ + klucia (ja mam przy wstawaniu, schylaniu, noszeniu dziecka itp) to normalne i nie ma czym sie martwic. Juz o to lekarza na poczatku dopytalam. Jesli bardzo dokucza wezcie nospe i magnez.
    Sara - jesli po tym nie ma poprawy to skonsultuj sie z lekarzem, bo klucia w okolicach odbytu to nie mialam.
    Najwazniejsze, zeby brzuch nie twardnial. Moja macica ma sie juz lepiej, ale musze brac nospe 3 razy dziennie przez nastepne tygodnie. Zdarzaja sie jeszcze skurcze :-/ ale sporadycznie.

Od poczatku ciazy leca mi wlosy garsciami, chyba do porodu lysa bede :-(

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ