Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
juska19 wrote:Witam w ten piekny dzien
Dzis zaczynam nowy tydzien 14
jejku ale wam zazdrosze nie ktore z was juz znaja plec soper macie
ja jak dobrze pojdzie moze poznam w listopadzie to bedzie 24 tydzienale coz wtedy zaczne robic zakupy zeby teraz za bardzo nie szalec bo jeszcze jest przy wczesnie jak dla mnie ale rozumiem mamy te ktore juz kupuja
Teraz mam do was pytanko jak sobie radzicie ze snem pytam bo ja uwielbiam spac na brzuchu ale nie moge bo brzuszek rosnie a w nocy krece sie z boku na bok mozecie cos poradzic ??ja śpię z nią juz ze dwa/trzy tygodnie i codziennie jestem wyspana. Bole glowy mam rzadziej nic wczesniej
nawet mój M ja podkrada do spania
juska19 lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Witam Was w nowym tygodniu
Ja dzis standardowo sobotę rozpoczęłam od wymiotów
Miałam w planach zakupy, zrobienie tarty, ale czuje sie jak kupa i raczej nic nie zrobie
Sue- ja tez tak przywitalam dzien- a juz jestemw pracy i podgryzam herbatniki..
w nocy sie obudzialam bo mialam sen ze sikalam krwia i w nocy to dziwne czlowiek mysli ma, wydawalo mi sie ze brzuch az mnie boli ! ale wstalam zrobilam siku i poszlam spac...
wystarszylam sie tego snu bo to w sumie juz 15 tydzien i nie dopuszczam mysli ze moze sie cos stacWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:05
-
Cześć dziewczyny
ale Wam zazdroszczę poznania już płci
ja moooże się dowiem 4.09
wiecie co, tak się martwię bo od kilku dni boli mnie brzuch jak na @, do tego kłucia i wszystko co możliwe... ma któraś tak? Zadzwonię do mojej gin.ale dopiero w poniedziałek... -
Przedszkolanko mnie od wczoraj boli brzuch jakby lewy jajnik. Dzisiaj doszlo klucie w podbrzuszu i szczegolnie przy staniu/ chodzeniu bol w kroczu i taki ucisk w kierunku odbyty. Sorry za szczegoly. Wzielam nospe max i magnez ale nie czuje poprawy. Jak nie przejdzie to z M. wybiore sie na pogotowie, na szczescie mam blisko. Martwie sie.
sprawdzalam szyjke to jest wysoko, gladka i zamknieta, ale mimo to strach jest czy wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:54
-
Hej!
Mnie też czasami pobolewa brzuch, zdarza się przy schylaniu też, że coś boli.
Ja też już posprzątałam cały dom. Gotować specjalnie nie muszę, bo mam pierogi od mamy z kapustą i mięsem. Pospieszyłam się z wszystkim w domu od rana i teraz nie mam co robić. Mąż kosi trawę, a ja siedzę sama:)
Nawiązując do mojego wczorajszego wpisu to lekarz powiedział mi, że w moim przypadku jest 1%, że dziecko może mieć WPN, ale jeśli okazałoby się, że mąż tak samo jak ja jest nosicielem tej choroby to wtedy ryzyko wzrasta do 25%. Myślę, że gdyby mąż miał to samo co ja to musiałby być nieprawdopodobny pech. Jak na razie jestem dobrej myśli.Asiaa1201, olcia87, LadyDi lubią tę wiadomość
-
A ja pojechalam dzisiaj na baby market i sporo mozna tak fajnych rzeczy i ciuszkow kupic, jak bede znala plec to bardziej zaszaleje
Mnie brzuch akurat rzadko pobolewa ale jak tylko cos wiecej porobie czy pochodze bo boli mnie w krzyzu, dzisiaj znowu a jeszcze chcialam sie wziasc za sprzatanie ... podobno tak sie tez zdarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 14:57
-
Witam Was. Padam na pysk. Posprzątałam mieszkanie i mam dość, a przede mną jeszcze ze 3 pralki ciuchów.
Byłam rano z moim T i s psiakami na spacerze w lesie. Weszliśmy głębiej zobaczyć czy są grzyby. W myślach sobie pomyślałam, " jak faktycznie to córeczka to znajdę chociaż jednego" No i szukałam, szukałam i dupa ;/ mój T mówi chodź już wracamy. No i tak szłam ścieżką, patrze HA! GRZYB!!! Ale się uśmiałamI wykrzyknęłam, a widzisz jednak będzie córa!!!
wiem , wiem, że to niepoważne, ale taka już jestem
No i żeby nie było tak kolorowo moja psinka przecięła sobie tę dużą poduszkęKrwi co nie miara... Na szczęście szyć nie trzeba było, ale bidulka tak strasznie piszczała. Teraz śpi moja biedna
juska19, Penelope, Bietka lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Januszkowa, ja też prawie wcale nie mam brzucha, więc nie ma się czym martwić,jeszcze będziemy marudzić, że nam ciężko
Ja dziś miałam wielkie plany, ale źle się czuję, więc spędzę na leżąco..
Muszę tylko pograć, bo za tydzień gram u brata na ślubie w kościele, a póki co nie wychodzi mi zbyt dobrzeJanuszkowa lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś leżę z tabletem i oglądam filmy a w międzyczasie podczytuję forum. Nie czuję się źle, ale mam nieodpartą chęć na dzień lenistwa. Przed chwilą zjadłam 2 kawałki pizzy i karmelowy deser z koroną
No i zbałamuciłam M.
MistrzyniWKochamCieMisiu, Asiaa1201, sara_nar lubią tę wiadomość
-
Katis - biedna ta Twoja psinka...
Co do bolow jak na @ + klucia (ja mam przy wstawaniu, schylaniu, noszeniu dziecka itp) to normalne i nie ma czym sie martwic. Juz o to lekarza na poczatku dopytalam. Jesli bardzo dokucza wezcie nospe i magnez.
Sara - jesli po tym nie ma poprawy to skonsultuj sie z lekarzem, bo klucia w okolicach odbytu to nie mialam.
Najwazniejsze, zeby brzuch nie twardnial. Moja macica ma sie juz lepiej, ale musze brac nospe 3 razy dziennie przez nastepne tygodnie. Zdarzaja sie jeszcze skurczeale sporadycznie.
Od poczatku ciazy leca mi wlosy garsciami, chyba do porodu lysa bede