X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Witaj AsiaSz.
    Sewerynka ale masz super brzusio, mam podobna sukienkę ale jeszcze się nie mogę zdecydować, myślę że mój to taki przytyty wygląda, choć już duży, a Twój typowo ciążowy :)

Dotarł detektor tętna, mój Zdziebąd lub Zdziebąda żyje i ma się dobrze, serce dobiło do 150 :)

Wczoraj mówię mężowi że mam pomysł na imię dla chłopca, i walę mu z poważną miną jakby nigdy nic : Zdziebąd ! Patrzy na mnie i widzę jak mu mina rzędnie, prosi żebym powtórzyła, to ja tak wyraźnie po polsku mu walę: ZDZIEBĄD, próba powtórzenia przez Niego imienia wychodzi marnie. pytam czy mu się podoba, bo to takie polskie i tak mi się podoba, na co on (który nigdy, ale to nigdy się nie przeciwstawia), mówi że temu imieniu będzie przeciwny i jednak będzie ze mną negocjował. Opuściła mnie powaga i zaczęłam się śmiać, to przerażenie w oczach, bezcenne :) Imienia dla chłopca nie mam, Vincenzo (już tu gdzieś pisałyśmy imiona) jednak trochę za włoskie, więc używam Zdziebąd, ale tylko ja sama jak się śmieję :)
    Dziś skupiłam się na czytaniu różnorakich list z męskimi imionami. Propozycje mojego męża: Stephen, Jack, Wiliam .... NO WAY ! No nic, coś znajdę sama :) Pewnie po Zdziebądzie wszystko zaakceptuje hahaha

Gosiak, Laurka, kasia_1988, Carola55, Fedra, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Penelope usmialam sie xD Powinnam zrobic to samo mojemu mezowi hihi. Predzej by sie oplul niz to powtorzyl!

Ja mam taki problem, ze mam faze na jedno imie przez miesiac lub trzy, a potem inne wskakuje na podium ;) Od dlugiego czasu najbardziej chce Logan dla chlopca (dla dziewczynki mamy juz ustalone), ale Jayowi sie nie podoba i juz dawno odrzucil i nie daje sie przekonac. Przedwczoraj jak zasypialam, to w glowie pojawil mi sie Flynn. Obsesyjnie teraz mysle o Flynnie. Oby Moje Kochanie sie zgodzilo ;)

Penelope lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AsiaSzw. :) Pytalas o ruchy.Ja czuje dokladnie od 21 sierpnia. Poczulam jak czekalam na wizyte w poczekalni u gin. I od tego dnia cos tam poczuje raz na dzien ale.to takie bardzo delikatne na razie ale mam pewnosc ze to dzidzia. Przewaznie czuje jak jestem wyciszona i leze albo siedze dluzej.

Sewerynka: super masz ten brzuszek! :) Ja myslalam ze mam duzy ale jak zobaczylam twoj to jednak zmieniam zdanie ze jest malutki na razie ;)

Sewerynka lubi tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Witaj AsiaSz.
    Sewerynka ale masz super brzusio, mam podobna sukienkę ale jeszcze się nie mogę zdecydować, myślę że mój to taki przytyty wygląda, choć już duży, a Twój typowo ciążowy :)

Dotarł detektor tętna, mój Zdziebąd lub Zdziebąda żyje i ma się dobrze, serce dobiło do 150 :)

Wczoraj mówię mężowi że mam pomysł na imię dla chłopca, i walę mu z poważną miną jakby nigdy nic : Zdziebąd ! Patrzy na mnie i widzę jak mu mina rzędnie, prosi żebym powtórzyła, to ja tak wyraźnie po polsku mu walę: ZDZIEBĄD, próba powtórzenia przez Niego imienia wychodzi marnie. pytam czy mu się podoba, bo to takie polskie i tak mi się podoba, na co on (który nigdy, ale to nigdy się nie przeciwstawia), mówi że temu imieniu będzie przeciwny i jednak będzie ze mną negocjował. Opuściła mnie powaga i zaczęłam się śmiać, to przerażenie w oczach, bezcenne :) Imienia dla chłopca nie mam, Vincenzo (już tu gdzieś pisałyśmy imiona) jednak trochę za włoskie, więc używam Zdziebąd, ale tylko ja sama jak się śmieję :)
    Dziś skupiłam się na czytaniu różnorakich list z męskimi imionami. Propozycje mojego męża: Stephen, Jack, Wiliam .... NO WAY ! No nic, coś znajdę sama :) Pewnie po Zdziebądzie wszystko zaakceptuje hahaha

WITAJ AsiuSz...
    Penelopa cieszę się bardzo...
    Widzę, że męza chcesz do zawału doprowadzić... he...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jestem fryzjerką :)gdzie w Sopocie ?? Ja pracuje w Sopocie :)
    Dziekuje za serdeczne powitanie.
    Penelope niezły wkręcik hihi
    Suri ja od kilku dni tez czuje delikatne ruchy, z synem dopiero w 16 tc ale też wczesniej sie nie wsłuchiwałam aż tak, a teraz rano i wieczorem mam chwilę aby się wyciszyć, podobno w drugiej ciąży szybciej się czuje ?! Czekam na mocniejsze.
    Sewerynka brzuszek boski :)
    Ja mam juz tylko portki ciążowe, mój brzusio powiększył się w zastraszającym tępie i w 8tc musiałam już wyskoczyć z ulubionych spodni. Nadmienię, że niestety przez 3 tyg leżałam plackiem w łóżku od 6 tyg ponieważ bardzo plamiłam :( potem mogłam już troszkę chodzić ale nadal w piżamie i bardzo niewiele, a jak już wstałam to się okazało, że nie mam spodni :-P szok.

Penelope, juska19 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam bombla kopniaczka hehe na dole brzucha po lewej stronie 22 sierpnia.. I cisza ;)

Witamy nową mamusie ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a co z tym psem Twoim bo nie wiem?

kupilam dwie pary spodni w hm:) ale fajnie:) i takie wygodne - tylko ten golf to pewnie do 7 mies max bedzie

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak jestem fryzjerką :)gdzie w Sopocie ?? Ja pracuje w Sopocie :)
    O proszę ;) To może się kiedyś do Ciebie wybiorę :)
    Na 3 maja, naprzeciwko Tawerny Hiszpańskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 18:53

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, to widze ze test sie udal :):) no musiala byc to naprawde bezcenna mina, chyba wyczul, ze cos nie tak z tym imeniem, ze jednak zaprotestowal :)

Ja poki co czekam na poznanie plci, moze wtedy bedzie mi latwiej sie zdecydowac ...

na9fxa5.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny czy czujecie juz ruchy swoich pociech?

Witam AsiaSzw ;) ja to czuje yhm ... ale motylki w brzuchu na myśl ze za pare miesięcy bede sobie leżeć z moim dzidziusiem i patrzeć na niego lub na nią całymi dniami :-*

A tak serio to nic nie czuje póki co;) nawet za bardzo po mnie nie widac ze jestem zaciazona ;) :D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, imię Logan zwróciło moją uwagę :) Mi póki co dla dziewczynki utrzymuje się imię Reeva na pierwszym miejscu, Evita na drugim - lub jako imię drugie.

Carola, on nie wyczuł że coś z tym imieniem, On się najzwyczajniej w świecie przeraził hahaha teraz to już sobie mogę wybierać, nic nie pobije Zdziebąda :) A niby tylko taki sobie Zdziebąd hahahhahaha

Ale, właśnie znalazłam imię dla chłopca, niestety na liście 100 najpopularniejszych nie znalazłam nic ;) ale znalazłam :) Ashton , no powiem że mi się podoba, Tak samo jak Reeva (dla potencjalnej dziewczynki) raczej się nie odmienia i brzmi twardo, takie imiona lubię, ładne dla każdego wieku, mężowi też w miarę się podoba. Wprowadzam więc w myśl imię Ashton, zobaczę jak mi póki co z nim będzie :)
    Laurka wrote:
    Ha ha ha Penelope usmialam sie xD Powinnam zrobic to samo mojemu mezowi hihi. Predzej by sie oplul niz to powtorzyl!

Ja mam taki problem, ze mam faze na jedno imie przez miesiac lub trzy, a potem inne wskakuje na podium ;) Od dlugiego czasu najbardziej chce Logan dla chlopca (dla dziewczynki mamy juz ustalone), ale Jayowi sie nie podoba i juz dawno odrzucil i nie daje sie przekonac. Przedwczoraj jak zasypialam, to w glowie pojawil mi sie Flynn. Obsesyjnie teraz mysle o Flynnie. Oby Moje Kochanie sie zgodzilo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 19:23

Carola55, Laurka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Szw. witaj:) gratulacje :)

Ja dzis zdycham, kiedy to minie...

Belly pokazał mi, ze od dzis moge poczuć ruchy Tomka. Mimo, ze sie staram, to jeszcze nic nie czuje :)

Bietka lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

ja chyba wracam do normalności, na mdłości dobre jest jedzenie co 30-60 min. małe porcje :)

Witam AsiaSzw :)

a ja dzisiaj po promocji za 4zł. kupiłam body, niby 56 a takie to malusie jak na lalkę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0431c1fb5193.jpg

No i chyba wiem skąd bóle- rośnie mi brzuch, bo teściowa dzisiaj zauważyła jaki spory a widziała mnie 6 dni temu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/35a0018218d3.jpg

I zmieniliśmy imię, będzie Pola lub Rafałek :P

Penelope wkręt mega!! Zaraz go wypróbuję :D

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co nabrał się?? Hehe

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, z poważną miną stwierdził że będzie ZDZIEBĄD :d

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, pytałam, bo chyba ją ta łapka boli i chciałam zapytać co można psu dać przeciwbólowego z ludzkich leków.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja swojego też bum nabrała, ale u nas już wybrane ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Belly pokazał mi, ze od dzis moge poczuć ruchy Tomka. Mimo, ze sie staram, to jeszcze nic nie czuje :)

Sue ja też nic nie czuję i myślę, że jeszcze z minimum 2 tyg poczekam.

Mój mąż dzisiaj stwierdził, ze jednak zastanawia się nad imieniem Alan, bo nie wie czy na pewno chce, zapytałam czy wymyślił inne, on n to, że nie, jak zapytałam jakie mu się podobają to odparł, że żadne;)haha

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis szczerze mowiac to niezbyt mozesz cos podac, chyba ze masz opokan ( substancja czynna meloxicam) to jest zwykle to co dajemy w gabinetach tylko na goldenka to pol tabletki opokanu. zadnych apapow, ibupromow

najlepiej lapke umyj w rivanolu i zawin bandazem
    odkazilas to?

a potem jak przyschnie to jakas masc z antybiotykiem- masz np jakis tribiotic w domu albo bactigras?

jesli masz pyralgine w czopkach to moze byc - z tabletkami z pyralginy to juz naprawde jak sie meczy ale lepszy bylby czopek

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal nie czuję ruchów, nic, żadnych opisywanych przez co niektóre z Was muśnięć ani nic. Też czekam, ja właśnie dlatego kupiłam ten detektor się zaczęłam denerwować.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ