Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Witaj AsiaSz.
Sewerynka ale masz super brzusio, mam podobna sukienkę ale jeszcze się nie mogę zdecydować, myślę że mój to taki przytyty wygląda, choć już duży, a Twój typowo ciążowy
Dotarł detektor tętna, mój Zdziebąd lub Zdziebąda żyje i ma się dobrze, serce dobiło do 150
Wczoraj mówię mężowi że mam pomysł na imię dla chłopca, i walę mu z poważną miną jakby nigdy nic : Zdziebąd ! Patrzy na mnie i widzę jak mu mina rzędnie, prosi żebym powtórzyła, to ja tak wyraźnie po polsku mu walę: ZDZIEBĄD, próba powtórzenia przez Niego imienia wychodzi marnie. pytam czy mu się podoba, bo to takie polskie i tak mi się podoba, na co on (który nigdy, ale to nigdy się nie przeciwstawia), mówi że temu imieniu będzie przeciwny i jednak będzie ze mną negocjował. Opuściła mnie powaga i zaczęłam się śmiać, to przerażenie w oczach, bezcenneImienia dla chłopca nie mam, Vincenzo (już tu gdzieś pisałyśmy imiona) jednak trochę za włoskie, więc używam Zdziebąd, ale tylko ja sama jak się śmieję
Dziś skupiłam się na czytaniu różnorakich list z męskimi imionami. Propozycje mojego męża: Stephen, Jack, Wiliam .... NO WAY ! No nic, coś znajdę samaPewnie po Zdziebądzie wszystko zaakceptuje hahaha
Gosiak, Laurka, kasia_1988, Carola55, Fedra, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Ha ha ha Penelope usmialam sie xD Powinnam zrobic to samo mojemu mezowi hihi. Predzej by sie oplul niz to powtorzyl!
Ja mam taki problem, ze mam faze na jedno imie przez miesiac lub trzy, a potem inne wskakuje na podiumOd dlugiego czasu najbardziej chce Logan dla chlopca (dla dziewczynki mamy juz ustalone), ale Jayowi sie nie podoba i juz dawno odrzucil i nie daje sie przekonac. Przedwczoraj jak zasypialam, to w glowie pojawil mi sie Flynn. Obsesyjnie teraz mysle o Flynnie. Oby Moje Kochanie sie zgodzilo
Penelope lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witaj AsiaSzw.
Pytalas o ruchy.Ja czuje dokladnie od 21 sierpnia. Poczulam jak czekalam na wizyte w poczekalni u gin. I od tego dnia cos tam poczuje raz na dzien ale.to takie bardzo delikatne na razie ale mam pewnosc ze to dzidzia. Przewaznie czuje jak jestem wyciszona i leze albo siedze dluzej.
Sewerynka: super masz ten brzuszek!Ja myslalam ze mam duzy ale jak zobaczylam twoj to jednak zmieniam zdanie ze jest malutki na razie
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:Cześć dziewczyny.
Witaj AsiaSz.
Sewerynka ale masz super brzusio, mam podobna sukienkę ale jeszcze się nie mogę zdecydować, myślę że mój to taki przytyty wygląda, choć już duży, a Twój typowo ciążowy
Dotarł detektor tętna, mój Zdziebąd lub Zdziebąda żyje i ma się dobrze, serce dobiło do 150
Wczoraj mówię mężowi że mam pomysł na imię dla chłopca, i walę mu z poważną miną jakby nigdy nic : Zdziebąd ! Patrzy na mnie i widzę jak mu mina rzędnie, prosi żebym powtórzyła, to ja tak wyraźnie po polsku mu walę: ZDZIEBĄD, próba powtórzenia przez Niego imienia wychodzi marnie. pytam czy mu się podoba, bo to takie polskie i tak mi się podoba, na co on (który nigdy, ale to nigdy się nie przeciwstawia), mówi że temu imieniu będzie przeciwny i jednak będzie ze mną negocjował. Opuściła mnie powaga i zaczęłam się śmiać, to przerażenie w oczach, bezcenneImienia dla chłopca nie mam, Vincenzo (już tu gdzieś pisałyśmy imiona) jednak trochę za włoskie, więc używam Zdziebąd, ale tylko ja sama jak się śmieję
Dziś skupiłam się na czytaniu różnorakich list z męskimi imionami. Propozycje mojego męża: Stephen, Jack, Wiliam .... NO WAY ! No nic, coś znajdę samaPewnie po Zdziebądzie wszystko zaakceptuje hahaha
WITAJ AsiuSz...
Penelopa cieszę się bardzo...
Widzę, że męza chcesz do zawału doprowadzić... he...
Penelope lubi tę wiadomość
-
Gosiak jestem fryzjerką :)gdzie w Sopocie ?? Ja pracuje w Sopocie
Dziekuje za serdeczne powitanie.
Penelope niezły wkręcik hihi
Suri ja od kilku dni tez czuje delikatne ruchy, z synem dopiero w 16 tc ale też wczesniej sie nie wsłuchiwałam aż tak, a teraz rano i wieczorem mam chwilę aby się wyciszyć, podobno w drugiej ciąży szybciej się czuje ?! Czekam na mocniejsze.
Sewerynka brzuszek boski
Ja mam juz tylko portki ciążowe, mój brzusio powiększył się w zastraszającym tępie i w 8tc musiałam już wyskoczyć z ulubionych spodni. Nadmienię, że niestety przez 3 tyg leżałam plackiem w łóżku od 6 tyg ponieważ bardzo plamiłampotem mogłam już troszkę chodzić ale nadal w piżamie i bardzo niewiele, a jak już wstałam to się okazało, że nie mam spodni
szok.
Penelope, juska19 lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Gosiak jestem fryzjerką :)gdzie w Sopocie ?? Ja pracuje w Sopocie
To może się kiedyś do Ciebie wybiorę
Na 3 maja, naprzeciwko Tawerny Hiszpańskiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 18:53
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Penelope, to widze ze test sie udal
no musiala byc to naprawde bezcenna mina, chyba wyczul, ze cos nie tak z tym imeniem, ze jednak zaprotestowal
Ja poki co czekam na poznanie plci, moze wtedy bedzie mi latwiej sie zdecydowac ...Penelope lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Dziewczyny czy czujecie juz ruchy swoich pociech?
Witam AsiaSzwja to czuje yhm ... ale motylki w brzuchu na myśl ze za pare miesięcy bede sobie leżeć z moim dzidziusiem i patrzeć na niego lub na nią całymi dniami :-*
A tak serio to nic nie czuje póki co;) nawet za bardzo po mnie nie widac ze jestem zaciazona -
Laurka, imię Logan zwróciło moją uwagę
Mi póki co dla dziewczynki utrzymuje się imię Reeva na pierwszym miejscu, Evita na drugim - lub jako imię drugie.
Carola, on nie wyczuł że coś z tym imieniem, On się najzwyczajniej w świecie przeraził hahaha teraz to już sobie mogę wybierać, nic nie pobije ZdziebądaA niby tylko taki sobie Zdziebąd hahahhahaha
Ale, właśnie znalazłam imię dla chłopca, niestety na liście 100 najpopularniejszych nie znalazłam nicale znalazłam
Ashton , no powiem że mi się podoba, Tak samo jak Reeva (dla potencjalnej dziewczynki) raczej się nie odmienia i brzmi twardo, takie imiona lubię, ładne dla każdego wieku, mężowi też w miarę się podoba. Wprowadzam więc w myśl imię Ashton, zobaczę jak mi póki co z nim będzie
Laurka wrote:Ha ha ha Penelope usmialam sie xD Powinnam zrobic to samo mojemu mezowi hihi. Predzej by sie oplul niz to powtorzyl!
Ja mam taki problem, ze mam faze na jedno imie przez miesiac lub trzy, a potem inne wskakuje na podiumOd dlugiego czasu najbardziej chce Logan dla chlopca (dla dziewczynki mamy juz ustalone), ale Jayowi sie nie podoba i juz dawno odrzucil i nie daje sie przekonac. Przedwczoraj jak zasypialam, to w glowie pojawil mi sie Flynn. Obsesyjnie teraz mysle o Flynnie. Oby Moje Kochanie sie zgodzilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 19:23
Carola55, Laurka lubią tę wiadomość
-
cześć
ja chyba wracam do normalności, na mdłości dobre jest jedzenie co 30-60 min. małe porcje
Witam AsiaSzw
a ja dzisiaj po promocji za 4zł. kupiłam body, niby 56 a takie to malusie jak na lalkę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0431c1fb5193.jpg
No i chyba wiem skąd bóle- rośnie mi brzuch, bo teściowa dzisiaj zauważyła jaki spory a widziała mnie 6 dni temu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/35a0018218d3.jpg
I zmieniliśmy imię, będzie Pola lub Rafałek
Penelope wkręt mega!! Zaraz go wypróbujęPenelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:
Belly pokazał mi, ze od dzis moge poczuć ruchy Tomka. Mimo, ze sie staram, to jeszcze nic nie czuje
Sue ja też nic nie czuję i myślę, że jeszcze z minimum 2 tyg poczekam.
Mój mąż dzisiaj stwierdził, ze jednak zastanawia się nad imieniem Alan, bo nie wie czy na pewno chce, zapytałam czy wymyślił inne, on n to, że nie, jak zapytałam jakie mu się podobają to odparł, że żadne;)haha
-
Katis szczerze mowiac to niezbyt mozesz cos podac, chyba ze masz opokan ( substancja czynna meloxicam) to jest zwykle to co dajemy w gabinetach tylko na goldenka to pol tabletki opokanu. zadnych apapow, ibupromow
najlepiej lapke umyj w rivanolu i zawin bandazem
odkazilas to?
a potem jak przyschnie to jakas masc z antybiotykiem- masz np jakis tribiotic w domu albo bactigras?
jesli masz pyralgine w czopkach to moze byc - z tabletkami z pyralginy to juz naprawde jak sie meczy ale lepszy bylby czopek