X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath napisała:
    Witam was :)
    Mam pytanko do dziewczyn z trójmiasta :) jak byłam u ginka pytalam sie o usg 4d i zapisał mi trzy kliniki w ktorym mogę zrobić wlasnie w Gdyni i w Gdańsku. Oto one:
    -Invicta Gdańsk
    -Gameta Gdynia
    -przychodnia Evimed
    Moje pytanie brzmi czy któraś z was robila to usg w tych miejscach i jaki jest koszt orientacyjnie :) niestety u nas nie moja takiego sprzętu, a mysle zr fajnie by bylo to zrobić jesli jest możliwość :)

Cath, ja robilam sobie w lipcu USG w Gamecie w Gdyni, oni sie przeniesli do nowego budynku, specjalizuja sie w tym i maja bardzo dobry nowoczesny sprzet, pewnie bylabys zadowolona ...

na9fxa5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów gnije cały dzień w łóżku i tylko jem i jem, muszę się ogarnąć!
    Zaraz wstaje i biorę megaa odprezajaca kąpiel ;)

A kupujecie jakieś gazetki typu mamo to ja, m jak mama, będę mamą? Ja mam narazie 2 i powiem Wam że, dużo fajnych porad jest w nich ;)

Sewerynka lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

A kupujecie jakieś gazetki typu mamo to ja, m jak mama, będę mamą? Ja mam narazie 2 i powiem Wam że, dużo fajnych porad jest w nich ;)
    Ja na iPadzie mam wszystkie numery M jak mama i sobie czasem czytam. Papierowych na razie nie kupuję.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ty w porównaniu do mojego to masz mały brzusio <3 ale jeśli śliczny taki już widać ciążowy <3
    To ja przed ciążą w sumie pierwsze zdjecie jak sie dowiedziałam że będę mamą :
    Obraz%2B008.jpg
    A to z dziś rana jak jechalismy Łeby na dinozaury :D
    Obraz%2B018.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:04

Sewerynka, Gosiak, Bietka, Sue, Penelope, LadyDi, Januszkowa, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, lula88, megg lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia czasami zakupię takie fachowe gazetki ale zazwyczaj kazda gazeta zalega u mnie w szufladzie "na później"i tak sobie potrafią rok przeleżeć nietknięte:P Na początku ciąży zakupiłam sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko" ma ponad 800stron i jest nietknięta :P Też mam dziś dzień lenia i dobrze mi z tym:)! Aż jestem w szoku,że czas przy leniuchowaniu tak prędko leci:D Asia a Ty na L4 nadal jesteś??Zamierzasz tak do porodu:)?

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CATH

mozesz sobie porownac aparaty USG :)

doering ktorego Ci polecilam ma VOLUSON 6
    http://www.medinco.pl/volusone6.php
    http://www.doering-usg.pl/ceny.html

Gameta ma GE Voluson ® Expert
    http://www.gameta.pl/faq/na-czym-polega-usg-3d4d-i-dlaczego-warto-je-wykona%C4%87

evimed i invicta maja GE Voluson 730 Expert czyli chyba to samo co gameta :)

Invicta usg 4d 100zl, z plytka 180zl

gameta
    to chyba to :D USG ginekologiczne z obrazowaniem trójwymiarowym macicy
    http://www.gameta.pl/koszty-leczenia/gameta-gdynia 180 nie ma nic o plytce :( pewnie trzeba doliczyc

evimed

10 USG 4D 180,00 zł
    11 USG 4 D stała klientka evi-MED 160,00 zł
    12 USG bioderek 75,00 zł
    13 USG ciąży bliźniaczej 160,00 zł
    14 USG ciąży Doppler 120,00 zł
    15 USG ciąży z nagraniem DVD 90,00 zł
    16 USG ciąży zwykłe 85,00 zł
    17 USG genetyczne prenatalne 11-14 tydzień (wg FMF) 180,00 zł
    18 USG genetyczne – połówkowe prenatalne 18-23 tydzień 180,00 zł

TYLE ZNALAZLAM :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 19:25

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śliczna Cath<3 Konstancja się mocno rozpycha:)

cath lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znajoma mnie ostrzegała przed permanentnym L4, mówiła, że w pierwszej ciąży pracowała prawie do końca, przytyła 11 kg i dziecko ważyło 3300, w drugiej szybko poszła na l4 i przytyła 20kg a dziecko miało 4600 i przez to miała ciężki poród.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Vel ty w porównaniu do mojego to masz mały brzusio <3 ale jeśli śliczny taki już widać ciążowy <3
    To ja przed ciążą w sumie pierwsze zdjecie jak sie dowiedziałam że będę mamą :

No bo pisalam Wam wczoraj, ze ja brzucha nie mam, ruchow nie czuje, objawow nie mam, cycki mi nie urosly :) generalnie ze mna jest wszystko dokladnie tak jak 4miesiace temu :) poza brakiem @

ale ja sie nie przejmuje :) nawet moze lepiej jak mi nie wywali brzucha :D albo wywali ale dopiero za miesiac :) u mnie nie widac bo ja poprostu zawsze mialam ciazowy jak juz powyzej pisalam :) u Was widac jesli mialyscie wczesniej plaskie :)

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Moja śliczna Cath<3 Konstancja się mocno rozpycha:)
    Sewerynko nie publicznie :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    No bo pisalam Wam wczoraj, ze ja brzucha nie mam, ruchow nie czuje, objawow nie mam, cycki mi nie urosly :) generalnie ze mna jest wszystko dokladnie tak jak 4miesiace temu :) poza brakiem @

ale ja sie nie przejmuje :) nawet moze lepiej jak mi nie wywali brzucha :D albo wywali ale dopiero za miesiac :) u mnie nie widac bo ja poprostu zawsze mialam ciazowy jak juz powyzej pisalam :) u Was widac jesli mialyscie wczesniej plaskie :)
    To się ciesz :D ja się czuję jakbym trojaczki miała taki brzuch mam :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    CATH

mozesz sobie porownac aparaty USG :)

doering ktorego Ci polecilam ma VOLUSON 6
    http://www.medinco.pl/volusone6.php
    http://www.doering-usg.pl/ceny.html

Gameta ma GE Voluson ® Expert
    http://www.gameta.pl/faq/na-czym-polega-usg-3d4d-i-dlaczego-warto-je-wykona%C4%87

evimed i invicta maja GE Voluson 730 Expert czyli chyba to samo co gameta :)

Invicta usg 4d 100zl, z plytka 180zl

gameta
    to chyba to :D USG ginekologiczne z obrazowaniem trójwymiarowym macicy
    http://www.gameta.pl/koszty-leczenia/gameta-gdynia 180 nie ma nic o plytce :( pewnie trzeba doliczyc

evimed

10 USG 4D 180,00 zł
    11 USG 4 D stała klientka evi-MED 160,00 zł
    12 USG bioderek 75,00 zł
    13 USG ciąży bliźniaczej 160,00 zł
    14 USG ciąży Doppler 120,00 zł
    15 USG ciąży z nagraniem DVD 90,00 zł
    16 USG ciąży zwykłe 85,00 zł
    17 USG genetyczne prenatalne 11-14 tydzień (wg FMF) 180,00 zł
    18 USG genetyczne – połówkowe prenatalne 18-23 tydzień 180,00 zł

TYLE ZNALAZLAM :D
    Dziękuję Ci <3 poczytam sobie :) i będę dzwonić :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

Ale to nie fair;( ją też chce należeć do kobiet co im szybko brzusznek wyskakuje i się mogą chwalić ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Ale to nie fair;( ją też chce należeć do kobiet co im szybko brzusznek wyskakuje i się mogą chwalić ;*
    Zobaczysz będziesz miała taki brzuszek niedługo :* JA nie miałam wg brzucha przed ciażą. nie powiem że byłam płaska jak decha ale nie odstawało mi w sumie nic nawet w obcisłych ciuchach. A teraz w obcisłych ciuchac uwielbiam chodzić i eksponować to co rośnie :D

madziutek 23 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się czuję jakbym w środku miała trojaczki ;)
    http://wrzucaj.net/images/2014/08/24/brzuch1.jpg

Sue, cath, madziutek 23, juska19, Januszkowa, Fedra, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:

madziutek za wczesnie na to :) Cat ma 3 tygodnie starsza ciaze od Ciebie, a ja do tej pory nie mam sie czym chwalic i po mnie nie widac w ciuchach chociaz koncze 17 tydzien ciazy juz, Ty dopiero skonczysz 14 za kilka dni :) takze badz cierpliwa i nie mysl o tym :) poczekaj miesiac i porownasz sobie ze swoim zdjeciem z dzis i sie dopiero zdziwisz :)

moj brzuch 12tydz+4dzien z suwaczka jesli to Cie pocieszy jaki maly :) i specjalnie opuscilam majtki bo z naciagnietymi w ogole nic nie widac :P
    http://www.iv.pl/images/31693737081142085049.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 19:56

madziutek 23, juska19 lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba że mną faktycznie coś jest nie tak... ;(
    Gosiak piękny brzusio :* aż mi lezka z tęsknoty (i troszkę z zazdrości;)) poleciała jak na was tak patrzę :((

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, Gosiak - śliczne brzucholki! :)

Co do tycia na L4. Ja jestem od 2 tygodni, jem normalnie, staram się spacerować i nie tyję. Myślę, że to nie zależy od tego. MOja koleżanka w obu ciążach pracowała i w obu przytyła po 20kg, bo tak jej się woda zbierała ;/
    Ja nie wiem czy jeszcze wrócę do pracy, póki co nie czuję się nawet na siłach.

A oto mój brzunio ;) Jak widać, idzie w dupsko a nie w brzunio (zawsze miałam taki wystający tyłek :D)
    a1h6xx.jpg

a tu dla porównania - 5 tydzień, krótko po teście :)
    99ib7d.png

cath, Gosiak, Bietka, juska19, Fedra, LadyMK, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    madziutek za wczesnie na to :) Cat ma 3 tygodnie starsza ciaze od Ciebie, a ja do tej pory nie mam sie czym chwalic i po mnie nie widac w ciuchach chociaz koncze 17 tydzien ciazy juz, Ty dopiero skonczysz 14 za kilka dni :) takze badz cierpliwa i nie mysl o tym :) poczekaj miesiac i porownasz sobie ze swoim zdjeciem z dzis i sie dopiero zdziwisz :)

moj brzuch 12tydz+4dzien z suwaczka jesli to Cie pocieszy jaki maly :) i specjalnie opuscilam majtki bo z naciagnietymi w ogole nic nie widac :P
    http://www.iv.pl/images/31693737081142085049.jpg

Dzięki dziewczyny... ;* tak mnie jakoś smutasy naszly... jeszcze mi nie było dane mieć takiego brzeska... :(

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, Gosiak - śliczne brzucholki! :)

Co do tycia na L4. Ja jestem od 2 tygodni, jem normalnie, staram się spacerować i nie tyję. Myślę, że to nie zależy od tego. MOja koleżanka w obu ciążach pracowała i w obu przytyła po 20kg, bo tak jej się woda zbierała ;/
    Ja nie wiem czy jeszcze wrócę do pracy, póki co nie czuję się nawet na siłach.

A oto mój brzunio ;) Jak widać, idzie w dupsko a nie w brzunio (zawsze miałam taki wystający tyłek :D)
    a1h6xx.jpg

a tu dla porównania - 5 tydzień, krótko po teście :)
    99ib7d.png
    Też z natury odstającą pupcie :D Mój mąż zawsze mówił że moja pupcia jest najlepsza na świecie :D JAk on to mówi murzyński tyłek chociaż daleko mi do nich :D

madziutek 23 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ