X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wady wzroku:

kolezanka miala tylko 1,5 wade- ale to chyba tu nie ma znaczenia jaka jest wada tylko jak wyjdzie badanie dna oka

bo mozna przy 0,5 miec ryzyko odklejenia siatkowki i to tez jest wskazanie

ja sie wybiore do okulisty - ale to chyba ok 30 tyg sie bada

atdcqtkf2affvuei.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Kurczę nie wiem ile to trwało, brzuch był napięty cały czas. To było dziwne stwardnienie, tylko na dole brzucha, jak się położyłam na boku to już prawie nic nie czułam. Żadnych aktywności fizycznych wcześniej nie miałam, brzuch smarowałam i masowałam z 2h wcześniej. Dzisiaj mi też się to pojawiło, brzuch jest twardy i to nie ustępuje prze jakiś czas.
    Na dole twardniało, bo macica w 17tc powinna być ok 1-2 palce nad spojeniem łonowym (u mnie 2 palce poniżej pepka jak w pojedynczej ciązy w ok 20tc).
    Jeśli te skurcze nie występują częściej niż 4 na godzinę i nie towarzyszy im plamienie, ból podbrzusza lub krzyża, to nie ma powodu do niepokoju. Może następnym razem weź nospe, albo zadzwoń do lekarza i się upewnij. Będziesz spokojniejsza.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Na dole twardniało, bo macica w 17tc powinna być ok 1-2 palce nad spojeniem łonowym (u mnie 2 palce poniżej pepka jak w pojedynczej ciązy w ok 20tc).
    Jeśli te skurcze nie występują częściej niż 4 na godzinę i nie towarzyszy im plamienie, ból podbrzusza lub krzyża, to nie ma powodu do niepokoju. Może następnym razem weź nospe, albo zadzwoń do lekarza i się upewnij. Będziesz spokojniejsza.

Ok dzięki za informację:)

c7hyim7.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję swoją macice jak położe się na wznak, wtedy czuć zgrubienie ;) moim zdaniem to całkiem normalne, bo jest ona wielkości melona ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A ja mam nowe postanowienie, oprocz smarowania postanowilam co tydzien rozpoczynajac nowy tydzien ciazy robic zdjecie brzucha/ w tej samej pozycji miejscu i ciuchu :P i tak troche pozno sobie to postanowilam ale zawsze :)

taki mam dzis na czczo ale cos duzy sie wydaje :P w ciuchach tak nie widac

http://www.iv.pl/images/29107278400090237318.jpg

a taki byl 2 tygodnie temu rowno

http://www.iv.pl/images/94347393848627548913.jpg

duzo nie urosl ;p pierwsze zdjecie z wiekszego bliska robione poprostu

Ja też robię te zdjęcia, już od szóstego tygodnia. Wszystko tak fajnie widać. Wtedy brzuch wydawała mi się ogromny a teraz patrzę na to ledwo odstające maleństwo ;-) Smaruję się już na 3 miesiące przed ciążą, oby pomogło ;-)
    Ja już wyjęłam kolczyk, narzeczony mi marudził ;-) śliczne brzucho, ja mam minimalnie większe.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, śliczny brzuszek! Fajnie widać różnicę jak wstawiłaś to drugie zdjęcie.
    Ja też robię zdjęcia co tydzień, ale muszę zacząć robić w tych samych ciuchach, najlepiej będzie widać różnicę.

Właśnie robię pierogi z kapustą, mam nadzieję, że się przyjmą, bo tak mi się zachciało.
    Wiem, że Tomek nie lubi winogrona, bo zauważyłam, ze po nim najczęściej wymiotuję :(

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym już chciała znać płeć ;-( wizytę mam w czwartek ale jak się źle ułoży to nic z tego. Zawsze strasznie się wierci więc szanse małe.

relgwn15ilhiioyg.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://oi60.tinypic.com/bj7hud.jpg
    A to mój brzusio;( i wcale nie rośnie jak wasze :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 16:16

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem nagle bach! Ci wyskoczy i nie będziesz mała co a siebie założyć;-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny,
    Ale naskrobałyście ledwo nadrobiłam, ale problem w tym że nie pamiętam wszystkich nicków i nie wiem komu miałam odpisać :(

Vel pracuje w Beauty Box Sopot na ul.Sobieskiego
    Dopisałam się do listy, aleeee dużo lutówek <3

A co do lekarza to ja chodzę do dr. Kwiecińskiego on był jednym z założycieli Envimedu ( z plotek usłyszane ), a teraz ma swoją przychodnię w Kolbudach. Trafiłam do niego bo zajść w ciążę nie mogłam bo słyszałam, że ma dużą skuteczność. Ma super sprzęt i u niego robiłam USG prenatalne będę robić połówkowe i też ma USG 4D. Płacę u niego za wizytę 130 zł i w tym mm już badania krwi wszystkie, które potrzebuję. Uważam, że krzywdy nie ma :)

Co do zakupów dla maluszka to ja także uważam, że spokojnie można darować sobie wszystko nowe.

Więcej nie pamiętam :)
    Miłej niedzieli!

P.S wiecie może czy belly jest jako aplikacja na smartfona?? Nie mogę znaleźć, ale może szukać nie umiem :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:))
    Witam nowe Mamusie<3 ale fajnie,że nasze mamusiowe grono tak się powiększa:-)!
    Penelope ja ta sukienkę dostalam w spadku po mega chudej kuzynce rozm xs i nigdy jej nie założyłam bo zawsze wielki bebzol sie odznaczał .a teraz brzusio można eksponować:)) I jest idealna:-) Tak naprawdę stwierdziłam że mam Malo dopasowanych ubrań,a te luźne które kiedyś kochałam odstają na dole na brzuszku.
    Fajny temat o macicach hehe,moja podobno jest ogromna:D Doktor kazał ja dotykać kiedy trzymał palce w środku mnie,trochę to było krępujące..Uh..Bietka też tak mam czasami że czuję w jednym miejscu stwardnienie:-)
    Vel słodki brzusio:)
    Dzisiaj leże po kocykiem cały dzień,a Mój Pan pichci obiadek.Chyba 3raz w ciągu 5lat:-)Ale fajnie być w ciąży:)
    Milego,leniwego popołudnia:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 16:30

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja często korzystam z forum poprzez telefon:-)ale aplikacji chyba konkretnej nie ma,po prostu wchodzę przez stronę www normalnie:**

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bj7hud.jpg

juska19, megg, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Witam się dziewczyny,
    Ale naskrobałyście ledwo nadrobiłam, ale problem w tym że nie pamiętam wszystkich nicków i nie wiem komu miałam odpisać :(

Vel pracuje w Beauty Box Sopot na ul.Sobieskiego
    Dopisałam się do listy, aleeee dużo lutówek <3

A co do lekarza to ja chodzę do dr. Kwiecińskiego on był jednym z założycieli Envimedu ( z plotek usłyszane ), a teraz ma swoją przychodnię w Kolbudach. Trafiłam do niego bo zajść w ciążę nie mogłam bo słyszałam, że ma dużą skuteczność. Ma super sprzęt i u niego robiłam USG prenatalne będę robić połówkowe i też ma USG 4D. Płacę u niego za wizytę 130 zł i w tym mm już badania krwi wszystkie, które potrzebuję. Uważam, że krzywdy nie ma :)

Co do zakupów dla maluszka to ja także uważam, że spokojnie można darować sobie wszystko nowe.

Więcej nie pamiętam :)
    Miłej niedzieli!

P.S wiecie może czy belly jest jako aplikacja na smartfona?? Nie mogę znaleźć, ale może szukać nie umiem :-/

Chyba nie ma aplikacji bo tez szukalam i dupa. w ogole nie ma zadnej dobrej ciazowej aplikacji :(

Ale dziewczyny które maja detektor tetna bez wyswietlacza!! Niektore pisaly ze maja taki serduszkowy nie pamietam nazwy chyba babysound czy angelsound jakos tak z funkcja nagrywania, ale bez wyswietlacza, mozecie sobie sciagnac apke, podlaczyc smartfona pod detektor i Wam bedzie wyswietlacz jakie tetno ma maluszek :) ale nie wiem jak to tam dokladnie jest bo nie mam detektora i nie obczajałam :)

madziutek to sie robi tak że sie pisze tutaj wklejasz link i wtedy wyswietla Ci zdjecie :)

Twoj brzuch :

bj7hud.jpg

fajna taka gulka :) jestes szczuplutka i dlatego tak :)

a co do zdjec ja ejszcze nie robie co tydzien z lenistwa, robilam od czasu do czasu byle jak, a teraz chce zaczac robic dokladnie we wtorki jak rozpoczynam nowy tydzien :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no udalo sie ;) wam tak fajnie od dolu rosnie a mi narazie nie bardzo a juz powinien... tylko oponka jak pojem ale to sie robi ponad linia majtek....
    Vel a szczuplutka to jest np Katis a nie ja ;) ja mam 172 a waze 68 kg ;) tylko ze mi sie odklada rownomiernie ....na zdjeciu jakos tak w miare to wyszlo :P a w sumie sie wstydzilam zdjecia wyslac...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    no udalo sie ;) wam tak fajnie od dolu rosnie a mi narazie nie bardzo a juz powinien... tylko oponka jak pojem ale to sie robi ponad linia majtek....
    Vel a szczuplutka to jest np Katis a nie ja ;) ja mam 172 a waze 68 kg ;) tylko ze mi sie odklada rownomiernie ....na zdjeciu jakos tak w miare to wyszlo :P a w sumie sie wstydzilam zdjecia wyslac...

Ja mam 163, waze teraz okolo 57.5kg a tak normalnie to 53-56, nie mam biustu wiec tam mi sie napewno nie odklada :P i mieszcze sie spokojnie w rozmiar 34, maks 36 (zalezy od sklepu) i wszyscy mowia "ale ty jestes malutka, ale Ty szczuplutka" bo tez mi sie tak odklada rownomiernie :P a jak schudne do 52 czy 53 kg to wszyscy mi mowia, ze wygladam juz anemicznie i zle i ze za chudo wiec to zalezy duzo od budowy, jak dziewczyna jest drobna to wazy 47kg i wyglada normalnie a inna mniej drobna przy 47 wyglada jak anorektyczka :P

Madziutek weź sobie majtki zsuń maksymalnie w dol i tam gdzie lekarz USG jezdzi, mniej wiecej na linii gumki od majtek przed lustrem z profilu obczaj czy nie masz lekko zaokraglonego :) u mnie nie bylo w ogole widac normalnie, a jak sobie majtki obsunelam to dopiero widac bylo kontrast :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 16:54

zjk3p18.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Ja mam 163, waze teraz okolo 57.5kg a tak normalnie to 53-56, nie mam biustu wiec tam mi sie napewno nie odklada :P i mieszcze sie spokojnie w rozmiar 34, maks 36 (zalezy od sklepu) i wszyscy mowia "ale ty jestes malutka, ale Ty szczuplutka" bo tez mi sie tak odklada rownomiernie :P a jak schudne do 52 czy 53 kg to wszyscy mi mowia, ze wygladam juz anemicznie i zle i ze za chudo wiec to zalezy duzo od budowy, jak dziewczyna jest drobna to wazy 47kg i wyglada normalnie a inna mniej drobna przy 47 wyglada jak anorektyczka :P

Madziutek weź sobie majtki zsuń maksymalnie w dol i tam gdzie lekarz USG jezdzi, mniej wiecej na linii gumki od majtek przed lustrem z profilu obczaj czy nie masz lekko zaokraglonego :) u mnie nie bylo w ogole widac normalnie, a jak sobie majtki obsunelam to dopiero widac bylo kontrast :)

ale na zdjeciu co wyslalas to byl juz 14 tydz? to juz ci ladnie okragly widac a mi nie bar_zo... no niby cosik tam jest wieksze niz zazwyczal ale odrobinke... i terazz sie zaczne znow martwic... no w koncu juz 14 tydzien za dwa dni sie konczy a tu dupa...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie moj brzuch nie robi jeszcze wrazenia, wiec fotek nie cykam. Mam jedna z 13. tygodnia (12 tydz. 4 dn.) i tak mi slabo wyszla (nie umiem sama sobie robic zdjec :P), ze dalam sobie na razie spokoj.

Ide chyba sobie drzemke uciac, bo padam na twarz.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ale na zdjeciu co wyslalas to byl juz 14 tydz? to juz ci ladnie okragly widac a mi nie bar_zo... no niby cosik tam jest wieksze niz zazwyczal ale odrobinke... i terazz sie zaczne znow martwic... no w koncu juz 14 tydzien za dwa dni sie konczy a tu dupa...

pierwsze zdjecie to dzisiaj to czerno biale

dugie zdjecie (to w kolorze) bylo 14tydz+5dni czyli dwa tygodnie temu rowno z suwaczka ale ja podobno mam starsza ciaze o kilka dni a pozatym ja ZAWSZE mialam ciazowy brzuch, taka moja uroda ze byle co sie napije nawet i mi wywala ciazowy bebzon, w zeszlym roku w szczyrku na wakacjach tak mnie wydelo ze kolezanki mi zabronily zamawiac piwa w knajpie bo ludzie pomysla ze ciezarna chleje alkohol

ponizej zdjecie z wakacji rok temu (fakt ze wtedy sie spasłam wazylam 60kg i w dodatku mnie wydelo :

http://www.iv.pl/images/32659733351672166248.jpg

także ja mialam wiekszy ciazowy brzuch nie bedac w ciazy niz teraz :)

dlatego madziutek nie panikuj, wszystko jest dobrze:*

madziutek Ty masz 13 tydzien plus 5 dni teraz czyli rowno tydzien mlodsza ciaze od mojej ze starszego zdjecia :) wiec spokojnie przez tydzien napewno nadrobisz :* zreszta niektorym kobietom w ogole brzuch nie rosnie bo dziecko sie rozklada poprostu tak w miare rownomiernie na przyklad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:08

juska19, madziutek 23 lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuch mam bardzo duży a wcześniej mimo rozmiaru 38/40 miałam płaski. Od początku ciąży przytyłam 2kg i wydaje mi się, że nogi mi zeszczuplały a wszystko poszło w brzuch ;) nie narzekam ;D
    Właśnie zajadam się ananasem i winogronami bezpestkowymi - mniam ;)
    I dziś pierwszy raz poczułam takie delikatne bulgotanie - to na pewno maluszek :)

megg, madziutek 23 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ