X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana.
    Tyle piszecie, że ja nie nadążam za Wami :) Za dużo na moją głowę tematów żeby się do nich odnieść :)

A propos, słyszałyście że w ciąży kurczy się mózg? :/ Potem ponoć wraca do normy, ale jednak. Wyczytalam to w mojej mądrej ciążowej książce :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to, że wczoraj i ja i Sue i Katiś poczułyśmy nasze "rybki" - i zgadzam się, że to coś innego niż bulgotanie w jelitach :)

Katiś, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas wkoncu słoneczko <3 odrazu inna chęc do zycia ale zyby nie bylo tak pieknie to cos mnie łapie;/ katar mam i psikam co chwila..

Pytam sie mojego K co by chcial syna czy coreczke a on ze niewazne zeby tylko zdrowe a jak bylismy na zakupach i weszlismy na dział dzieciecy i zobaczył malukie dżinsy i koszule w kratke mówi "Ja bede tak naszego syna ubierał " chyba tatus ma parcie na synka :)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy warto kupic od razu zestaw butelek tommy?
    bo co jak nie bedzie chcialo z nich pic? moze warto kupic pojedynczo ? co myslicie?

ja leze na boku zeby bulka sie przyjela..

ale jestem monotematyczna z tymi wymiotoami:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez płeć obojetna, ale jak się dowiedział ze córa to zwariował mówi ze będzie córeczka tatusia :) w to nie wątpię bo juz chce kupowac wszystko co najlepsze. A jak później będzie wieksza i zabierze go do sklepu to wiem ze co tylko mała powie to tatuś kupi. Jestem o tym przekonana :D ciesze sir bo mój mąż ma super podejscie do dzieci. Uwielbia dzieci. Jak jestesmy u znajomych to dzieci na rękach nosi i sir z nimi bawi :D

A ja dzis wybieram sie po farbę i będziemy na dniach malować pokoik. :D zobaczymy co mi wpadnie w oko bo jakos mam pustkę. Tak jak garderobę widzialam od razu w myślach jak ma wyglądać tak pokoiku dziecięcego nie mogę sobie wyobrazić :(

Penelope lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczynki czy warto kupic od razu zestaw butelek tommy?
    bo co jak nie bedzie chcialo z nich pic? moze warto kupic pojedynczo ? co myslicie?

ja leze na boku zeby bulka sie przyjela..

ale jestem monotematyczna z tymi wymiotoami:D
    Butelki tommee sa zaprojektowane tak aby imitować pierś mamy. Maja wolny przepływ. Znam dzieci ktore z butelek nie chciały pic a po przerzuceniu sie na tommee pily bez problemu i nie bylo problemu aby znów do cycka przystawić. Wiec sa to naprawde dobre butelki. :) pilnowalam dwójki dzieci do półtora roku i oboje mieli te butelki. Rewelacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 09:34

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja patrząc na moją listę zakupkową muszę na dzień dzisiejszy kupić jeszcze termometr (jaki wybieracie? ja myślę o tym bezdotykowym, dziś przejdę się do apteki), czapkę i szalik, wanienkę ze stojakiem.

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A ja patrząc na moją listę zakupkową muszę na dzień dzisiejszy kupić jeszcze termometr (jaki wybieracie? ja myślę o tym bezdotykowym, dziś przejdę się do apteki), czapkę i szalik, wanienkę ze stojakiem.

Widziałam wczoraj w smyku taki termometr za 99zł

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Gusia, co do płci, to ostatnio przeczytałam cos takiego "nieważna jest plec, ale wazne, zeby chłopczyk był
    Zdrowy". Znajomy napisał tak w życzeniach koleżance :)

Ja dzis pospalam, wzięłam teraz euthyrox i marze, zeby go nie zwrócić :/

Gosiak, gusiaa, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue czy to tylko my jeszcze zostalysmy w puli wymiotujacych?:)
    rano to tak mnie rwie takie silne torsje! widze ze moj maz bardzo mi wspolczuje:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u mnie bedzie chloapk to chyba bedzie Krzys:) albo Aleksander albo Szymek- takie nasze typy - dziewczynka ALicja na pewno

ladnie?:)

ktore z tych meskich wam sie najbardziej podoba? tyle ze Krzys juz jest w rodzinie no ale wazne zeby nam sie podobalo

Fedra lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki...

ja sie martwie bo nic mi sie nie dzieje...zero mdlości, niczego..ide w srode do lekarza zeby zerknał na Małego czy wszystko oki :d

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Witajcie:)

Gusia, co do płci, to ostatnio przeczytałam cos takiego "nieważna jest plec, ale wazne, zeby chłopczyk był
    Zdrowy". Znajomy napisał tak w życzeniach koleżance :)

Ja dzis pospalam, wzięłam teraz euthyrox i marze, zeby go nie zwrócić :/

heheh dobre.. No mi sie synus marzy zobaczymy ...

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny jak u mnie bedzie chloapk to chyba bedzie Krzys:) albo Aleksander albo Szymek- takie nasze typy - dziewczynka ALicja na pewno

ladnie?:)

ktore z tych meskich wam sie najbardziej podoba? tyle ze Krzys juz jest w rodzinie no ale wazne zeby nam sie podobalo

Mój Luby jest Krzysztof <3

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Krzyś i Szymek się podoba.

A myślałyście coś może już o laktatorze? Czy i jaki? Zaczełam się zastanawiać nad tym ostatnio.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Olek to nie- ALeksander ladnie ale i tak beda wolac Olek to odpada
    chyba jednak Krzys:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bardzo polecaja ręczny..np moja kolezanka położna i tym samym świeża mamuśka :D ja zamierzam karmić piersią i mam nadzieje, ze bede iec pokarm, Tak zakladam, wiec dlatego kupie reczny a pozniej jeśli bede musiala używać non stop to dokupie cś lepszego...choć mam nadzieje, ze bede karmić piersią a laktator bedzie mi potrzebny tylko kiedy bede sciagać pokarm do butelki, idać np na zakupy zostawaiajac w domu tatusia z Małym :D

Topola, Januszkowa lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się z rana i w nowym tygodniu :D

miałam się poodnosic do tylu tematów ale dzisiaj mam dzień rozkojarzenia a widze ze dziewczyny już i tak większość rzeczy napisały wię cbędę czytać dzisiaj co tam naskrobiecie :)

a widzicie jedno pamiętam sliczne fotki brzuszków :)
    jak się w końcu naucze to i moze ja swój pokaże ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 19:52

Sewerynka lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się Aleksander podoba. Moja znajoma ma syna o taki imieniu, a wołamy do niego Aleks. Nikt chyba nie mówi Olek i tak się przyjęło :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za Aleksandrem :)
    Chociaż do Krzysia mam sentyment, bo całe dzieciństwo marzyłam, że mój wybranek będzie miał na imię Krzysztof, tak mi się to imię podobało :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ