Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel wrote:Tak ale napisalam juz dwie strony temu że bylam wtedy w 9tc
ostatnia miesiaczke mialam 29 kwietnia, a umowa wygasla mi 30 czerwca
Sorki, musiałam tego nie doczytać. Szkoda, bo brakło 3 tygodni
Czasami lekarze wystawiają zaświadczenia, ze jestes w starszj ciazy.
Teraz załatwiaj z ta działalnością. Moja kumpelka tez tak zrobiła będąc w ciazy, jak dostanie zasiłek to Ci powiem co i jak:)
-
Ja też raczej na Borowskiej, ewentualnie Kamińskiego, ale nie wiem czy mnie tam przyjmą.
Sue wrote:Vel, a jak zaszłas w ciaze to jaka miałas umowę? Umowę o prace? Bo jesli miałas umowę na czas określony to pracodawca ma obowiązek ja przedłużyć do czasu porodu a po porodzie dostajesz zasiłek macierzyński. Dotyczy to sytuacji, jesli w momencie końca umowy byłaś co najmniej w 12 tygodniu ciazy.
Co do nacinania, to ja tez sie na to nie zgodzę. Mozna temu zapobiec, potrzeba minim zaangażowania położnej.
Ja chce chyba rodzic na borowskiej. Byłam za brochowem, ale tam poród tylko na leżąco i z rutynowym nacinaniem. Dziekuje bsrdzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:01
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
sloneczna u mnie chlebek z masłem czekoladowym to podstawa od jakiegoś czasu, taki ratunek w razie jakby nic się nie przyjmowało
dziś zjadłam racuchy...a obecnie gotuję sos do spaghetti, choć miałam go jutro robić...ale zachcianka rzecz święta:Psłoneczna 85 lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualny
Vel mam te plastry, sa fajne tylko niekiedy mocno przygrzeją w głowę ;p
LadyMK ja też kupiłam ten rożek w Pepco, jest fajniutki.
Katiś ja mam ostatnio cały czas fazę na gofry ze śmietaną, i gdziekolwiek pójdę/pojadę to muszę zjeść pół, bo już mam dość ;d
Jeszcze moj D trafil do szpitala z powodu tego krwotoku i muszę go niańczyć.. Masakra.. Jeszcze 28-go ma urodziny i mimo, że dostał prezent to jest mi go żal i muszę mu coś kupić eh;p -
Suri wrote:Hej. Troche mnie tu nie było a na razie nie mam czasu nadrobić więc wybaczcie za zmiane tematu jak co
Czy któraś z was rodziła już albo chce rodzić w szpitalu Ujastek w Krakowie? Czy macie jakiekolwiek opinie o tym szpitalu?
Rozważam poród właśnie w tym miejscu i szukam teraz indywidualnych osób żeby ich pytać o wszystko
Jedna znajoma ostatnio tam rodziła i bardzo zachwalała. Ogólnie w internecie też dobre opinie ale chcialabym jeszcze was zapytać
Moja szwagierka miala tam dwie cesarki bardzo sobie chwalila ja tez tam zamierzam rodzic...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sue wrote:Sorki, musiałam tego nie doczytać. Szkoda, bo brakło 3 tygodni
Czasami lekarze wystawiają zaświadczenia, ze jestes w starszj ciazy.
Teraz załatwiaj z ta działalnością. Moja kumpelka tez tak zrobiła będąc w ciazy, jak dostanie zasiłek to Ci powiem co i jak:)
No ja nie zakladam dzialalnosci tylko sie zatrudniam na umowe o prace u kogos, z kasa wyjdzie tak samo jak z dzialalnoscia przez te nowe przepisy a pozatym i tak nie zaplace najwyzszej skladki przy dzialalnosci bo beda mocne kontrole w przypadku zalozenia nagle w 5msc ciazy a pozatym nie mam nawet pomyslu jaka zeby faktycznie przynosila taki dochod zeby stac mnie bylo na oplacenie takich skladek, argument ze pozyczylo sie od znajomych nie przechodzi dla zusu
dlatego nie oplaca sie dzialalnosci, wiecej kombinowania
a myslisz ze jak teraz lekarka mi wystawi takie zaswiadczenie ze to byl 12tydz to moglabym rzadac macierzynskiego z tamtej pracy ?bo to by mi ulatwilo ;p tzn nie macierzynskiego tylko przedluzenia mi umowy aneksem do dnia porodu
jak ja tam juz nie pracuje dwa miesiace i od dwoch miesiecy zus mi placi zasilek chorobowyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:27
-
angelcia wrote:Vel mam te plastry, sa fajne tylko niekiedy mocno przygrzeją w głowę ;p
LadyMK ja też kupiłam ten rożek w Pepco, jest fajniutki.
Katiś ja mam ostatnio cały czas fazę na gofry ze śmietaną, i gdziekolwiek pójdę/pojadę to muszę zjeść pół, bo już mam dość ;d
Jeszcze moj D trafil do szpitala z powodu tego krwotoku i muszę go niańczyć.. Masakra.. Jeszcze 28-go ma urodziny i mimo, że dostał prezent to jest mi go żal i muszę mu coś kupić eh;p
a to one grzeja ?bo madziutek pisala, ze one sa chlodzace
a pomogly?
A co Twojemu mezowi sie stalo? tzn jak zdiagnozowali ta krew i wymiociny?
-
nick nieaktualnyVel wrote:a to one grzeja ?
bo madziutek pisala, ze one sa chlodzace
a pomogly?
A co Twojemu mezowi sie stalo? tzn jak zdiagnozowali ta krew i wymiociny?
Mnie tak z zimna chyba przygrzały, że aż parzyły.. Nie wiem czy pomogły, bo to były moje wspaniałe czasy, gdy rzygałam jak kot - nie da się tego inaczej określić. Głowa, brzuch i inne bolały mnie cały czas.
A co do mojego Męża to niby już nie znaleźli żadnych śladów krwi w przewodzie pokarmowym, ale jutro czeka go mimo wszystko gastroskopia. Jak to nasi lekarze - nie wiedzą czemu tak się stało. -
angelcia wrote:Mnie tak z zimna chyba przygrzały, że aż parzyły.. Nie wiem czy pomogły, bo to były moje wspaniałe czasy, gdy rzygałam jak kot - nie da się tego inaczej określić. Głowa, brzuch i inne bolały mnie cały czas.
A co do mojego Męża to niby już nie znaleźli żadnych śladów krwi w przewodzie pokarmowym, ale jutro czeka go mimo wszystko gastroskopia. Jak to nasi lekarze - nie wiedzą czemu tak się stało.
czyli musi zostac do jutra na obserwacji i niewiadomo nic do jutra? masakra.
gastroskopia jest straszna, zawsze jak ogladalam w tv to myslalam oby mnie to nie spotkalo, oni jakos znieczulaja przelyk przed tym? chyba musza co :> ja sie w ogole nie znam
a co do bolu glowy to juz Ci przeszlo?tzn teraz
-
nick nieaktualnyVel nie mam pojęcia, jak ta PANI CHIRURG ma z 28 lat to będzie dobrze, a rozmawiając ze mną tak się jąkała jakby miała nóż na gardle.. Jedyne co się dowiedziałam to tyle, że ma do jutra nic nie jeść.
A na tą chwilę głowa mnie nie boli, chyba - sama już nie wiem, bo mi się już nic nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:56
-
angelcia wrote:Vel nie mam pojęcia, jak ta PANI CHIRURG ma z 28 lat to będzie dobrze, a rozmawiając ze mną tak się jąkała jakby miała nóż na gardle.. Jedyne co się dowiedziałam to tyle, że ma do jutra nic nie jeść.
A na tą chwilę głowa mnie nie boli, chyba - sama już nie wiem, bo mi się już nic nie chce.
eh nie martw sie, bedzie dobrzedaj jutro znac co tam wyszlo
a co do urodzin to ja zawsze przez rok slucham co moj mowi, ze chcialby miec przy roznych okazjach i pozniej wiedzialam co kupic, my sie poznalismy pod koniec pazdziernika, a on ma ury 14listopada i po 3tyg znajomosci kupilam mu radio do samochodu na usbnie wiem co mi wtedy odbilo ale czulam, ze nie moge inaczej
na allegro są fajne pomysly na prezent http://allegro.pl/wyposazenie-zabawne-gadzety-121237?order=qd i na http://toys4boys.pl/ -
nick nieaktualnyW sumie to się nie martwię, ale caly czas wypada nam coś i mnie to już meczy.
Zamowilam mu butki - Salomony, bo bardzo chciał. Teraz jeszcze rodzice mi suszą głowie, co oni mają mu kupić masakra;p Ale są dobrzy dla niego, mnie teściowa nic nie kupiła i chwała jej w sumie za to, bo i tak bym nie przyjela;]
Wielce była dzisiaj zdziwiona, ze pojechałam do D do szpitala o godzinie 18:30.. tak jakby było w tym cos dziwnego.. Powoli zastanawiam się czy ja jestem stuknięta, czy ona.. -
Vel
Tu masz artykuł na temat http://kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/501993,Przedluzenie-umowy-o-prace-do-dnia-porodu.html
Co prawda w artykule są informacje o ustawie antykryzysowej, a ona nie ma już racji bytu, ale najważniejsze informacje są.
Jeśli w momencie konca umowy masz ukończone 12 tyg ciąży umowa z automatu jest przedłużona do dnia porodu. Po porodzie ZUS wypłaca zasiłek macierzyński.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 21:44
-
Rudasek wrote:hej Dziewczynki...
ja sie martwie bo nic mi sie nie dzieje...zero mdlości, niczego..ide w srode do lekarza zeby zerknał na Małego czy wszystko oki :d
Rudasku ja tez nie mialam praktycznie żadnych objawów od początku a dzidzia rośnie :* spokojnie po prostu jesteś szczęściarą:* -
nick nieaktualny