X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj deszczowa pogoda, mam nadzieje, że do piątku przyjdzie do mnie te 9 paczek, które zamówiłam.

Muszę się wziąć za coś w końcu, bo pogoda nie dopisuje. Jeszcze muszę jechać do T-mobile wygłosić umowę, jechać do Boti z Mamą, bo chciała kupic buty i po termometr.

• cath Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    znalazlam taniej poduchy- chyba zakupie
    http://www.tomi.pl/ceba-poduszka-cebuszka-do-karmienia-i-do-wypoczynku.html
    Ja mam tą cebuszke od cebababy :) mam ta w groszki

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ja też ją też ;) żeby nie brak okresu, w życiu nie domyslilabym się o ciąży ;)

ja wlasnie tez tak mam... i np w nocy to wogole zapominam ze jestem w ciazy... czasem tak sie przeciagam dosyc intensywnie, czasem zdarzy mi sie na brzuch polozyc ... jeszcze tego brzucha nie widac... a tu dwa tyg do wizyty...

vel zaczynamy nowy tydzien :D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    U mnie pogoda strasznie dołująca. Pada, szaro, buro i zimno :(
    Wczoraj miałam śmieszną sytuację. Czekałam na mojego T przed klatką, kiedy wyszła moja sąsiadka- młoda babeczka, ma córeczkę 4 lata. Nagle słyszę : "Oooo będziemy mamusią? " , a ja na to że tak :) i tak od słowa do słowa pyta czy znam płeć. Ja jej mówie, że chyba dziewczynka a ona mi: " Ojj tak to widać , zabiera Ci tą urodę, że hej. Zmieniłaś się :D "

Po 1. strasznie się ucieszyłam, że ludzie postronni widzą brzuch :D :D
    Po 2 . pomyślałam, że faktycznie trochę urody się pozbyłam
    a po 3. żaliłam się ( i tu hormony zaszalały) mojemu T, że jestem brzydka i ludzie to widzą :D

Ehh ta ciąża :)

p.s. mnie ostatnio mdłości wróciły, ale tylko wieczorem

przedszkolanka:), Fedra, cath, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel

Tu masz artykuł na temat http://kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/501993,Przedluzenie-umowy-o-prace-do-dnia-porodu.html

Co prawda w artykule są informacje o ustawie antykryzysowej, a ona nie ma już racji bytu, ale najważniejsze informacje są.
    Jeśli w momencie konca umowy masz ukończone 12 tyg ciąży umowa z automatu jest przedłużona do dnia porodu. Po porodzie ZUS wypłaca zasiłek macierzyński.

Sue

ja to wszystko dobrze wiem :) ale myslalam o tym ze jakby lekarz przesunal moj wiek ciazy o 3 tygodnie na tamten czas zebym sie lapala to czy takie cos przejdzie :) bo nie mialam wtedy 12tc

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja dziś chyba sobie kupie Merci, taka mam ochote...

Dziewczyny, a powiedzcie mi jedna rzecz.. Na połówkowe skierował Was lekarz (czy robi to badanie lekarz prowadzący?) czy same podjęłyście taką decyzję?

Sorry, ale jestem kompletnie zielona w tym temacie.. A wizyte mam w czwartek.

Ja mam ochote na rafaello <3 :D

mnie skierowala ginka prowadzaca :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja wlasnie tez tak mam... i np w nocy to wogole zapominam ze jestem w ciazy... czasem tak sie przeciagam dosyc intensywnie, czasem zdarzy mi sie na brzuch polozyc ... jeszcze tego brzucha nie widac... a tu dwa tyg do wizyty...

ano ! zaczynamy nowy tydzien :D

dzis zrobie zdjecie brzucha :D

a ja dzis zaczynam 5 miesiac :D ale fajnie :)

madziutek 23, juska19 lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:

Ja w zasadzie tez bez objawów. Głównie to brak okresu i bolące/wrazliwe sutki. Zadarzały sie mdłości ale nie były dokuczliwe.
    Mi tez zdarza się spać na brzuchu ale pomimo tego że nie jest wystający jest mi juz trochę niewygodnie - czuję że cos tam sie gniecie.

W ogóle przez ostatnie 3-4 nice nie mogę się wyspać bo uwiera mnie cos w brzuchu - ciezko wytłumaczyc uczucie, ale troszkę jakby bolał, troszkę był niewygodny.... ehh

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://poofi.pl/jak-wybrac-poduszke-do-spania-w-ciazy/

Może się przyda tym co jeszcze poduszki nie mają i się zastanawiają jaką wybrać.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ja w zasadzie tez bez objawów. Głównie to brak okresu i bolące/wrazliwe sutki. Zadarzały sie mdłości ale nie były dokuczliwe.
    Mi tez zdarza się spać na brzuchu ale pomimo tego że nie jest wystający jest mi juz trochę niewygodnie - czuję że cos tam sie gniecie.

W ogóle przez ostatnie 3-4 nice nie mogę się wyspać bo uwiera mnie cos w brzuchu - ciezko wytłumaczyc uczucie, ale troszkę jakby bolał, troszkę był niewygodny.... ehh

ja od dluzszego czasu tez mam tak... jakby cos tak ciagnelo przy nieodpowiedniej pozycji... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no i czasami dopadają mnie cos jakby bóle mięśni brzucha - jak po ćwiczeniach ;]

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Sue

ja to wszystko dobrze wiem :) ale myslalam o tym ze jakby lekarz przesunal moj wiek ciazy o 3 tygodnie na tamten czas zebym sie lapala to czy takie cos przejdzie :) bo nie mialam wtedy 12tc
    Jeśli masz w porządku lekarza, to moze tak zrobic. Tylko nie wiem czy mozna tak zrobic teraz. Masz dane na badaniach, na karcie ciazy itd. I tak wg usg mowilas, ze ciaze masz starsza, moze warto zapytać.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie tez zimno buro i ponuro i leje...

Mnie usg prenatalne i polowkowe robil i robic bedzie moj lekarz prowadzacy :)

W sumie tez wczoraj mialam mila sytuacje na spacerze z psem znajomy zamiast sie przywitac ze mna poglaskal brzuch i zapytal czy juz kopie bylo to bardzo slodkie bo na spacerze bylo kilka osob i wywiazal sie temat ciaz :)

Z objawow ciazowych zostalo mi permamentne niezdecydowanie co zjesc oraz drzemki w ciagu dnia czasem tez poboli brzuch :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Trójmieście dziś bardzo słonecznie ale chłodno.
    Na drugie śniadanie ogórkowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:20

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)
    U nas zimno wieje leje masakra w irl chyba juz koniec lata i mozna przywitac jesien :/ dziewczyny ale macie super brzuszki i figury :) co do tycia to ja przytylam sporo bo 4 kg szok malo jem duzo ruchu a jednak sie odklada no szczuplych tez nie naleze wiec widac wszystko ale coz :) nie bede teraz sie tym przejmowac urodzi sie maluch odczekam i wezme sie za siebie :) jem normalnie wszystko przed ciaza slodyczy moglo nie byc a teraz kolo batonika nie przejde obojetnie teraz jak bede u gp chce sie zapytac czemu tak rzadko wizyty w szpitalu bede 3 na 40 tygodni bardzo malo :/

madziutek 23 lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis czuje sie tak grypowo :( zimno mi, mam tak jakby dreszcze ale gorączki nie mam. Sezon chorobowy uważam za otwarty <3 zawsze lubiłam byc chora bo wtedy nic nie muszę. Jedyny czas kiedy mogę sie obijać w domu i mój mąż jest wtedy pełnoetatowym moim "paziem" hahaha :D spełnia nawet najbardziej absurdalne moje rzeczy. ale teraz w ciąży nie chciałabym byc chora :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że takie dni jak dziś też lubię.
    Pranie w trakcie wykonywania, prasowanie jeszcze czeka, a ja przed TV z laptopem na kolanach leżę, a w ręku "kakałko" :)
    Wczoraj poszalałam w necie i kupiłam ciuszki :D JAk przyjdą to Wam pokażę :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra! Wygrałam licytację i za miesiąc będę się wylegiwać w Hiszpanii na plaży w czymś takim:
    http://wrzucaj.net/images/2014/08/26/strojNMHqg.jpg

madziutek 23, Sue, Fedra, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladna sukienka Gosiak :) sloneczna dzieki za odpowiedz, kurcze myslalam ze prenatalne juz bedzie takie fajne a tu byl zonk wiec teraz wole sie upewnic jakie to ma byc :) a jak samopoczucie ? Wymiotujesz jeszcze? Ja co 2 dni srednio raz sobie zwroce z rana lub wieczorem po tabsach, wczoraj bylam na usg po miesiacu, az sie doczekac nie moglam, wszystko jet super tylko plci nie mamy dalej potwierdzonej, na oko strzelana dziewczyna ale nic pewnego bo ruszala sie krecila i odwracala i wogole slabo widac...odstawiam duphaston a wymieniam go na jakis jodid czy cos takiego :) dzis zakupie, zawsze to pare tabsow mniej :) bo duphastonu mialam 2x2 dziennie a jodid tylko 1 dziennie bedzie :p yeeeaaaah :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my bylismy w Hiszpani w podrozy poslubnej ;)
    2 tygodnie raju :D

Gosiak lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ