Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj deszczowa pogoda, mam nadzieje, że do piątku przyjdzie do mnie te 9 paczek, które zamówiłam.
Muszę się wziąć za coś w końcu, bo pogoda nie dopisuje. Jeszcze muszę jechać do T-mobile wygłosić umowę, jechać do Boti z Mamą, bo chciała kupic buty i po termometr. -
Asiaa1201 wrote:Ja też ją też
żeby nie brak okresu, w życiu nie domyslilabym się o ciąży
ja wlasnie tez tak mam... i np w nocy to wogole zapominam ze jestem w ciazy... czasem tak sie przeciagam dosyc intensywnie, czasem zdarzy mi sie na brzuch polozyc ... jeszcze tego brzucha nie widac... a tu dwa tyg do wizyty...
vel zaczynamy nowy tydzien -
Cześć
U mnie pogoda strasznie dołująca. Pada, szaro, buro i zimno
Wczoraj miałam śmieszną sytuację. Czekałam na mojego T przed klatką, kiedy wyszła moja sąsiadka- młoda babeczka, ma córeczkę 4 lata. Nagle słyszę : "Oooo będziemy mamusią? " , a ja na to że taki tak od słowa do słowa pyta czy znam płeć. Ja jej mówie, że chyba dziewczynka a ona mi: " Ojj tak to widać , zabiera Ci tą urodę, że hej. Zmieniłaś się
"
Po 1. strasznie się ucieszyłam, że ludzie postronni widzą brzuch
Po 2 . pomyślałam, że faktycznie trochę urody się pozbyłam
a po 3. żaliłam się ( i tu hormony zaszalały) mojemu T, że jestem brzydka i ludzie to widzą
Ehh ta ciąża
p.s. mnie ostatnio mdłości wróciły, ale tylko wieczoremprzedszkolanka:), Fedra, cath, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Sue wrote:Vel
Tu masz artykuł na temat http://kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/501993,Przedluzenie-umowy-o-prace-do-dnia-porodu.html
Co prawda w artykule są informacje o ustawie antykryzysowej, a ona nie ma już racji bytu, ale najważniejsze informacje są.
Jeśli w momencie konca umowy masz ukończone 12 tyg ciąży umowa z automatu jest przedłużona do dnia porodu. Po porodzie ZUS wypłaca zasiłek macierzyński.
Sue
ja to wszystko dobrze wiemale myslalam o tym ze jakby lekarz przesunal moj wiek ciazy o 3 tygodnie na tamten czas zebym sie lapala to czy takie cos przejdzie
bo nie mialam wtedy 12tc
-
angelcia wrote:Ja dziś chyba sobie kupie Merci, taka mam ochote...
Dziewczyny, a powiedzcie mi jedna rzecz.. Na połówkowe skierował Was lekarz (czy robi to badanie lekarz prowadzący?) czy same podjęłyście taką decyzję?
Sorry, ale jestem kompletnie zielona w tym temacie.. A wizyte mam w czwartek.
Ja mam ochote na rafaello
mnie skierowala ginka prowadzaca -
madziutek 23 wrote:ja wlasnie tez tak mam... i np w nocy to wogole zapominam ze jestem w ciazy... czasem tak sie przeciagam dosyc intensywnie, czasem zdarzy mi sie na brzuch polozyc ... jeszcze tego brzucha nie widac... a tu dwa tyg do wizyty...
vel zaczynamy nowy tydzien
ano ! zaczynamy nowy tydzien
dzis zrobie zdjecie brzucha
a ja dzis zaczynam 5 miesiacale fajnie
madziutek 23, juska19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:ja wlasnie tez tak mam... i np w nocy to wogole zapominam ze jestem w ciazy... czasem tak sie przeciagam dosyc intensywnie, czasem zdarzy mi sie na brzuch polozyc ... jeszcze tego brzucha nie widac... a tu dwa tyg do wizyty...
vel zaczynamy nowy tydzien
Ja w zasadzie tez bez objawów. Głównie to brak okresu i bolące/wrazliwe sutki. Zadarzały sie mdłości ale nie były dokuczliwe.
Mi tez zdarza się spać na brzuchu ale pomimo tego że nie jest wystający jest mi juz trochę niewygodnie - czuję że cos tam sie gniecie.
W ogóle przez ostatnie 3-4 nice nie mogę się wyspać bo uwiera mnie cos w brzuchu - ciezko wytłumaczyc uczucie, ale troszkę jakby bolał, troszkę był niewygodny.... ehhAsiaa1201 lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:Ja w zasadzie tez bez objawów. Głównie to brak okresu i bolące/wrazliwe sutki. Zadarzały sie mdłości ale nie były dokuczliwe.
Mi tez zdarza się spać na brzuchu ale pomimo tego że nie jest wystający jest mi juz trochę niewygodnie - czuję że cos tam sie gniecie.
W ogóle przez ostatnie 3-4 nice nie mogę się wyspać bo uwiera mnie cos w brzuchu - ciezko wytłumaczyc uczucie, ale troszkę jakby bolał, troszkę był niewygodny.... ehh
ja od dluzszego czasu tez mam tak... jakby cos tak ciagnelo przy nieodpowiedniej pozycji... -
nick nieaktualny
-
Vel wrote:Sue
ja to wszystko dobrze wiemale myslalam o tym ze jakby lekarz przesunal moj wiek ciazy o 3 tygodnie na tamten czas zebym sie lapala to czy takie cos przejdzie
bo nie mialam wtedy 12tc
-
Witam u mnie tez zimno buro i ponuro i leje...
Mnie usg prenatalne i polowkowe robil i robic bedzie moj lekarz prowadzacy
W sumie tez wczoraj mialam mila sytuacje na spacerze z psem znajomy zamiast sie przywitac ze mna poglaskal brzuch i zapytal czy juz kopie bylo to bardzo slodkie bo na spacerze bylo kilka osob i wywiazal sie temat ciaz
Z objawow ciazowych zostalo mi permamentne niezdecydowanie co zjesc oraz drzemki w ciagu dnia czasem tez poboli brzuch17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dzien Dobry
U nas zimno wieje leje masakra w irl chyba juz koniec lata i mozna przywitac jesiendziewczyny ale macie super brzuszki i figury
co do tycia to ja przytylam sporo bo 4 kg szok malo jem duzo ruchu a jednak sie odklada no szczuplych tez nie naleze wiec widac wszystko ale coz
nie bede teraz sie tym przejmowac urodzi sie maluch odczekam i wezme sie za siebie
jem normalnie wszystko przed ciaza slodyczy moglo nie byc a teraz kolo batonika nie przejde obojetnie teraz jak bede u gp chce sie zapytac czemu tak rzadko wizyty w szpitalu bede 3 na 40 tygodni bardzo malo
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
A ja dzis czuje sie tak grypowo
zimno mi, mam tak jakby dreszcze ale gorączki nie mam. Sezon chorobowy uważam za otwarty
zawsze lubiłam byc chora bo wtedy nic nie muszę. Jedyny czas kiedy mogę sie obijać w domu i mój mąż jest wtedy pełnoetatowym moim "paziem" hahaha
spełnia nawet najbardziej absurdalne moje rzeczy. ale teraz w ciąży nie chciałabym byc chora
-
Bardzo ladna sukienka Gosiak
sloneczna dzieki za odpowiedz, kurcze myslalam ze prenatalne juz bedzie takie fajne a tu byl zonk wiec teraz wole sie upewnic jakie to ma byc
a jak samopoczucie ? Wymiotujesz jeszcze? Ja co 2 dni srednio raz sobie zwroce z rana lub wieczorem po tabsach, wczoraj bylam na usg po miesiacu, az sie doczekac nie moglam, wszystko jet super tylko plci nie mamy dalej potwierdzonej, na oko strzelana dziewczyna ale nic pewnego bo ruszala sie krecila i odwracala i wogole slabo widac...odstawiam duphaston a wymieniam go na jakis jodid czy cos takiego
dzis zakupie, zawsze to pare tabsow mniej
bo duphastonu mialam 2x2 dziennie a jodid tylko 1 dziennie bedzie :p yeeeaaaah