X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu moja ciaza mnie zaskakuje. Myslalam ze juz nic mnie nie zaskoczy serio. A tu dzis wybieram pizze i zawsze brałam margerite albo z pieczarkami a dzis doszłam do pozycji z szynka i aż mi ślinka zaczela lecieć. Boże jak ja mięsa nie jem :( no mąż sobie wziął za moja namowa z szynka i zjadlam jego pól pizzy. Nie moglam sie powstrzymać. Szok jestem w totalnym szoku. Przecie dla mnie mięso jest fuj, ble i inne tego typu epitety :( po zjedzeniu mój zaladeczek wraz z Konstancja byl mega zadowolony a ja czulam sie smutna i jakas winna . :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłabym cos mimo, ze jestem pojedzona - to dopiero paradoks.

cath, truskawkax25 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A ja zjadłabym cos mimo, ze jestem pojedzona - to dopiero paradoks.
    Tak to mam czesto :) zjem duży obiad dwudaniowy i po 10 minutach deser a po wszystkim bym zjadla cos jeszcze

Gosiak, Penelope, truskawkax25 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja dziś miałam wolne, ale jakoś nawet chwili nie miałam aby do was zajrzeć.

Piękne łóżeczko wybrałyście :) My tez chcemy białe, ale raczej na Ikea sie nie zdecyduje tym razem ( pierwsze miałam z Ikea ) teraz zaszaleje i jakieś takie aby mnie na kolana powaliło ;-)
    Ja też mam koty nawet 2 i jakoś mój lekarz nie kazał się ich pozbyć pomimo tego że oby dwa śpią z nami w łóżku. Niektórzy lekarze to chyba są daleko w tyle z wiedzą o zwierzętach :(

Miłego popołudnia

Gosiak, justta, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Bylam dzisiaj w pracy takiej w ktorej nie wiedza ze jestem w ciazy wiec moze uda sie po bozemu zalatwic bez kombinacji i placenia komus skladek ten macierzynski, normalnie pracujac itp, kwestia tego jeszcze ile mi zaproponuja brutto bo jak psi grosz z ktorego 80 procent czyli macierzynski to bedzie jakas smieszna sumka to zrezygnuje, a jeszcze nie ustalalam na ile umowe ze mna podpisza bo narazie bylam na test :D ale poki co chcociaz te pare dni sobie dorobie :D

caly dzien dzis nic nie jadlam, dopiero jakas godzine temu zjadlam miseczke zupy z soczewicy i kotlecika z kalafiora w green waya, jak na glodowke to naprawde niewiele i lekkostrawne ale zobaczcie co sie stalo z moim brzuchem :O

rano taki nie jest oczywiscie, ale wystarczy zjesc byle co i robie sie w ciazy z trojaczkami :O

TADAM :

http://www.iv.pl/images/97506980926114430883.jpg

a tak pozatym chcialam powiedziec, że czuje srednio 5 razy dziennie co kilka godzin to moje drgniecie o ktorym Wam pisalam, zadne ryby i bombelki od szampana mi w brzuchu nie bulgocza tylko drga mi jakby maluszek dawal mi kopniaki :P drga jeden raz i spokoj, nie wiem czy to to ale co innego ?

a teraz biore sie za nadrabianie :P

truskawkax25, juska19, megg, Sue, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia Blanka to tez moja faworytka :) bardzo ladne imie :) ja sama nie wiem bo zadne nie podoba mi sie na tyle, zeby tak nazwac corke ale wlasnie waham sie miedzy Blanka, Kornelia, Liwia, Celina, Inga, juz dalej nawet sama zapomnialam :D takze kibicuje Blaneczce !!!!!!

Gosiak dziekuje Ci za linki prawnicze, zaraz je przejrze,
    daj tez znac co sie dowiedzialas o znieczuleniu i gdzie i jak :) bo mowilas że moze sie zdecydujesz rodzic w wojewodzkim wiec jesli bys sie dowiedziala czy tam daja ten gaz to daj znac :) a tam gdzie chcesz prywatnie rodzic to na jaki koszt sie nastawiasz?

Katis ja chodze regularnie do dentysty od roku i mam super dentystke, poprostu najcudowniejszy lekarz z ktorym sie w zyciu spotkalam i napewno nie ma w dupie pacjenta, a sama 1,5roku temu byla na macierzynskim wiec napewno jest zaznajomiona z tematem ciazy i mnie znieczula za kazdym razem i wiedziala o mojej ciazy przed 12 tygodniem ciazy i nic nie mowila ze znieczulenie po 16tc, w necie tez czytalam ze znieczulenie u denta bezpieczne dla ciazy

ale moze zalezy jakie znieczulenie jeszcze

pisalas tez ze masz zasadowe PH w moczu, wedlug zabobonu to zasadowe jest na chlopczyka :D

Co do lozeczka to moja mama kupowala w IKEI dwa lata temu za 100zl plus materacyk za 80 i to jest fajna, tania opcja i tez takie planuje kupic, nie wiem czy jest biale :D ale pewnie tak, jest teraz moda na biale mebelki dla dzieci :)

Co do ruchow dziecka to powiem tyle, ze czytalam w necie że jak sie po 20 albo po 22 tyg nie czuje ruchow to powinno sie o tym powiadomic lekarza bo to juz jest czas kiedy je trzeba czuc :)

Cath ja staram sie nie jesc miesa, ogolnie jak ktos mi da to zjem i nie pogardze ale czuje sie po nim zle, nie sluzy mi i ogolnie tez uwazam, ze mieso i nabial są fuj, jogurtow to nienawidze poprostu i mleka tez :P

i jak zjem cos mega warzywnego kompletnie bez miesa to czuje sie tak cudownie <3 nasycona, ale nie tak że mi nie dobrze, i no czuje poprostu sie tak dobrze jak nigdy w zyciu po zjedzeniu miesa sie nie czuje i najlepsze, ze mam taka wewnetrzna dume ze zjadlam cos zdrowego dla maluszka i pysznego <3

wiec mi mieso w ciazy nie sluzy tak samo jak przed ciaza i milion razy wole zjesc warzywne rzeczy :)

ale duzo kobiet ma smaka na mieso i wegetarianki zaczynaja jesc mieso w ciazy! nawet w tym serialu Lekarze na TVN jest ten taki lekarz Jivan, ktory leczy naturalnymi sposobami i cala rodzine ma wlasnie taka naturalna i nie jedza miesa itp i jego zona zaszla w ciaze i tez zaczela wcinac mieso :D a on patrzal na nia i nie wierzyl co ona robi :P

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

Gosiak dziekuje Ci za linki prawnicze, zaraz je przejrze,
    daj tez znac co sie dowiedzialas o znieczuleniu i gdzie i jak :) bo mowilas że moze sie zdecydujesz rodzic w wojewodzkim wiec jesli bys sie dowiedziala czy tam daja ten gaz to daj znac :) a tam gdzie chcesz prywatnie rodzic to na jaki koszt sie nastawiasz?
    Ja chcę rodzić w Swissmedzie i tam dają wszystko w pakiecie, nawet aromaterapię, muzykoterapię,,jakieś żele znieczulające, zo, gaz. Liczą sobie za tą przyjemność 6000, ale rozkładają na dogodne dla Ciebie raty. Kumpelka powiedziała, że ona wzięła kredyt na to i drugi raz też by wzięła tak tam nad Tobą skaczą i dbają o komfort i samopoczucie. Ale tam można rodzić od 38 tygodnia. Jak coś tfu tfu by się zdarzyło wcześniej, to wtedy raczej do Wojewódzkiego - jak się dowiem jak u nich ze znieczuleniem, to dam znać.

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabobonu Vel to ja powinnam średnio co miesiąc mieć w brzuchu inną płeć :D

Kurcze Vel, to jak ty masz taki brzuch to dziwne, że nikt się nei zorientuje :D u mnie mniejszy i wszyscy widzą :D

Vel mleko, jogurty naturalne, nabiał są ważne ponieważ zawierają wapń, który ważny est dla naszej dzidzi.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja chcę rodzić w Swissmedzie i tam dają wszystko w pakiecie, nawet aromaterapię, muzykoterapię,,jakieś żele znieczulające, zo, gaz. Liczą sobie za tą przyjemność 6000, ale rozkładają na dogodne dla Ciebie raty. Kumpelka powiedziała, że ona wzięła kredyt na to i drugi raz też by wzięła tak tam nad Tobą skaczą i dbają o komfort i samopoczucie. Ale tam można rodzić od 38 tygodnia. Jak coś tfu tfu by się zdarzyło wcześniej, to wtedy raczej do Wojewódzkiego - jak się dowiem jak u nich ze znieczuleniem, to dam znać.

No w sumie, ludzie za 6 koła to plazmy kupuja wiec to faktycznie nie jest mega wydatek jak sie na raty wezmie ;) dzieki, daj znac jak tam w wojewodzkim :)

zjk3p18.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel jaki TY masz duzy brzusio....ja nie wiem czy ja jestem pusta wsrodku ? Moje Małe duze, prawidłowo sie rozwija itd a ja brzucha zero...nic...nikt nie jest w stanie zauwazyć ze jestem w ciazy! a dzieli nas tylko tydzien roznicy...i na pewno w tydzien mnie tak nie wybije :)

no ale lekarz mi wczoraj powiedział zebym sie cieszyła ze nie mam brzucha bo jak bede mieć siegający biustu to GO bede przeklinać :) hihiih

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:

Vel mleko, jogurty naturalne, nabiał są ważne ponieważ zawierają wapń, który ważny est dla naszej dzidzi.
    Jest wiele składników oprócz nabiału zawierających wapń - figi, morele, sezamki, quinoa mają ich bardzo dużo. Ja też nabiału staram się nie jeść, bo mi nie służy, teraz czasem mam zachcianki na ser albo jogurt, ale sporadycznie.

I jeszcze: W mleku występują tłuszcze zwierzęce - a tłuszcz zwierzęcy powoduje zwiększenie ilości cholesterolu W procesie trawienia mleka krowiego powstaje kwas palmitynowy, który musi w jelitach związać się z wapniem, a następnie zostaje wydalony. Tracimy w ten sposób cenny wapń.
    Stosunek wapnia i fosforu w mleku ma wpływ na równowagę w organizmie (w ludzkim mleku stosunek ten wynosi 1,83:1, a w krowim 1,22:1.). Jej zachwianie grozi powstawaniu środowiska kwasowego, w którym rozwijają się bakterie, również w jamie ustnej, powodując próchnicę. Spożywanie samego nabiału jako źródła wapnia może prowadzić od niedoboru magnezu i zaburzenia równowagi między tymi pierwiastkami. Lepszym źródłem wapnia są orzechy, ziarna i warzywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 19:25

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Co do zabobonu Vel to ja powinnam średnio co miesiąc mieć w brzuchu inną płeć :D

Kurcze Vel, to jak ty masz taki brzuch to dziwne, że nikt się nei zorientuje :D u mnie mniejszy i wszyscy widzą :D

No ja wiem, dlatego pije ostatnio sobie kefir, to jedyna rzecz z nabialu jaka akceptuje :D no i np jem salatke pomidor, ogorek, smietana, no to smietana to druga rzecz z nabialu jaka lubie :D bo i kefir i smietana sa kwasne. Zdazylo mi sie tez kilka razy zjesc nalesnika z twarogiem i smietana no wiec znowu nabial no i jak jem rzeczy w panierce np jak ide do babci na obiad to panierke tez zazwyczaj robi sie z jajka :) wiec cos tam z nabialu jem ale ogolnie jajek, mleka, jogurtow to wcale :P ble :P ale mleko sojowe za to jest super <3

a co do mojego brzucha.. rano jest plaski, na serio :) wiec nic sie nie kumaja ludzie, a pozniej ubralam czarna bluze z kieszeniami na brzuchu, taka na maksa sportowa i luzniejsza no to tez nie widac, jak wiadomo czarny wyszczupla :D i jak mowie wywala jak cos zjem, no rano plasko i miska glupiej zupy z warzyw i brzuch z 8miesiaca, nie wiem dlaczego tak sie dzieje :)

zjk3p18.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ze Szczecina chciała rodzić w Mammie też życzą sobie 6000 zł, ale oni robią rozmowy kwalifikacyjne oraz przyjmują tylko ciąże, które są "bezproblemowe" .
    Suma sumarum skończyła w publicznym ponieważ urodziła wcześniaka.

• justta Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie ;-) maluszek ruszał rączkami i nóżkami i uciekał jak chciała tętno sprawdzać, ale udało się i serduszko biło 144/min. Wszystkie wymiary zgadzają się z tygodniem ciąży więc jest ok i sobie rośnie maluszek ;-) wyniki mam wszystkie super więc teraz same witaminki już mam brać, luteina w odstawkę. Następne badanie, połówkowe 25 września, może wtedy dowiemy się czy chłopczyk czy dziewczynka ;-) tak się cieszę że wszystko ok, a był ze mną M i pierwszy raz widział dzidzika na żywo jak skacze ;-)

Gosiak, Bietka, Sue, Januszkowa, Sewerynka, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, Vel, ja prze długi czas byłam weganką i niestety nabawiłam się niedoczynności tarczycy, ponieważ jadłam dużo produktów sojowych, kalafiory, brokuły, kapusty, kaszę jaglaną prawie codziennie, a wszystkie te produkty źle wpływają na pracę tarczycy i mało kto o tym mówi. Zaczęłam się leczyć alternatywne i bez hormonów z tego wyszłam, ale zaczęłam jeść mięso - z wyjątkiem drobiu, bo tam same hormony i antybiotyki siedzą.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie mialam cos napisac !!!

Jak juz kiedys Wam mowilam, ja zawsze po jedzeniu albo nawet piciu mialam ciazowy brzuch, bo mi zaraz poprostu wywala, no taka juz moja uroda, ze moge byc mega szczupla, wypic dwie szklanki wody i brzuch jak w ciazy mi sie robi nawet jak w niej nie jestem, ale teraz jest inny element

184-pink-5.jpg

Pink ma takie kreski na tym zdjeciu, nie wiem jak to sie nazywa ale jak ludzie duzo cwicza to im sie takie kreski od pepka po skosie robia, jak faceci maja ladne brzuchy to tez maja takie kreski

no i mi brzuch tak wywala smiesznie do przodu teraz w ciazy ze jak na niego patrze w lustrze, ale nie z profilu tylko tak normalnie stoje na wprost to tez mam podobne kreski bardzo wyraznie i tylko ten brzuch sie odznacza, nigdy wczesniej nie mialam czegos takiego :) wiec to jakies takie ciazowe mi sie wydaje :)

na zdjeciu tak nie widac, ale w lustrze jest bardzo wyrazne :)

http://www.iv.pl/images/55504312611607906719.jpg

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta gratuluje a co do luteiny to z jakiej dawki odstawiasz? i czy tak poprostu, dzis wzielas jutro juz nie? czy zmniejszasz dawke?

Gosiak wrote:
    Cath, Vel, ja prze długi czas byłam weganką i niestety nabawiłam się niedoczynności tarczycy, ponieważ jadłam dużo produktów sojowych, kalafiory, brokuły, kapusty, kaszę jaglaną prawie codziennie, a wszystkie te produkty źle wpływają na pracę tarczycy i mało kto o tym mówi. Zaczęłam się leczyć alternatywne i bez hormonów z tego wyszłam, ale zaczęłam jeść mięso - z wyjątkiem drobiu, bo tam same hormony i antybiotyki siedzą.

No moje USG tarczycy wykazalo, ze moja wzrostem jest jak u 11letniego dziecka i o polowe za mala wiec na niedoczynnosc to juz jjestem skazana do konca zycia raczej, ale dobrze ze mowisz :) z tym że ja czasem sobie skubne jakis razowy z wedlinka albo cos miesnego, ale generalnie staram sie unikac

zjk3p18.png

• justta Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel brałam dwie tabletki dziennie, to miałam 100 mg dziennie, dzisiaj wzięłam tylko rano jutro już nie biorę mam nadzieję że będzie ok, jak coś to dzwonie do ginki, ale powinno być ok, ty też bierzesz ?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dużo nas na te połówkowe 25 września :D Super :)

justta lubi tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedna rzecz a propos zywienia mi sie przypomniala

kiedys czytalam w angorze artykul o kobiecie, ktora poznala faceta z nowej zelandii (polka) i dzieki niemu przeszla na witarianizm, czyli jedzenie i picie tylko i wylacznie surowych warzyn i owocow i nasion, zero obrobki cieplnej, zero slodyczy, no czegokolwiek.. i cala ciaze przeszla na takiej diecie, karmila na takie diecie i jej dzieci wraz z nia sa witarianami (ona ich nie zmusza, corka np teraz ma ciagi na podgotowane brokuly to jej nie zabrania ani nic z tych rzeczy)

a jej syn urodzil sie wielki i zdrowy i ta babeczka ma swojego bloga

http://chooselife.pl/2012/07/15/witarianska-ciaza/

i bardzo mnie zainspirowal jej artykul i mysle, ze ma racje, ona sama przed zajsciem w ciaze i przed przejsciem na witarianizm miala alergie na pylki, na wszystko wlasciwie miala alergie i w ogole chorowita byla, stopniowo zaczela jeszcze jako nastolatka odstawiac mieso i zaczela zdrowiec... pozniej stopniowo odstawiala coraz wiecej rzeczy i teraz minely jej wszelkie alergie i inne rzeczy i jest witarianka i jako przekaske zamiast gryzaka synkowi daje seler naciowy <3

i mysle, ze poprostu temat weganizmu, witarianizmu itp jest nieznany w ogole lekarzom i pieprza glupoty tak jak z pozbywaniem sie kotow i toxo

i mozna urodzic zdrowe, ba! mysle nawet że zdrowsze dziecko na takiej diecie niz niejedno ktore widze na ulicy i mi go szkoda bo wyglada jak honey boo boo :D

zjk3p18.png

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ