X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Ja ruchy poczułam pierwszy raz na 3 dni przed Twoim obecnym wiekiem ciąży. Tylko, że to nie było bulgotanie tylko takie łaskotanie, ja to opisuje jako stado małych robaczków. Dziewczyny mówią o tym też, że to tak jakby pływały małe rybki. Dzień po poczułam coś jakby fikołek, śmieszne takie. Wydaje mi się, ze nie da się tego pomylić z bulgotaniem w jelitach, to coś zupełnie innego. Jeżeli to było właśnie to i poczujesz to jeszcze raz to na będziesz już pewna. Słuchaj swojego ciała.

Az tak bardzo sie nie wsluchiwalam bo byłam pewna ze za wcześnie ale to bylo ponizej linii majtek wiec w sumie to raczej nke jelita... ja poczulam tak jakby mnie ktos tak szybko palcem maznął od srodka i w sumie od paru dni takie rozne inne i dziwne rzeczy czuje ktorych nawet nie umiem opisac.. :P
    ale jeszcze nie jestem pewna na 100%:P a wogOle to nagle w poniedzialek mi brzuch wyskoczyl tak nagle i juz zostal i od wtedy zaczelam cos czuc...;) a waga w miejscu stoi wiec to juz chyba dobry znak ;):D

Gosiak lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja brałam w 12 tc ten antybiotyk Duomox ale na zapalenie oskrzeli!
    Bezpieczny w ciąży, tymbardziej w 2 trymestrze.

Czy pijecie wodę? Duzo?

Macie zaparcia?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Az tak bardzo sie nie wsluchiwalam bo byłam pewna ze za wcześnie ale to bylo ponizej linii majtek wiec w sumie to raczej nke jelita... ja poczulam tak jakby mnie ktos tak szybko palcem maznął od srodka i w sumie od paru dni takie rozne inne i dziwne rzeczy czuje ktorych nawet nie umiem opisac.. :P
    ale jeszcze nie jestem pewna na 100%:P a wogOle to nagle w poniedzialek mi brzuch wyskoczyl tak nagle i juz zostal i od wtedy zaczelam cos czuc...;) a waga w miejscu stoi wiec to juz chyba dobry znak ;):D

ha :D widzisz :D a tak panikowalas z tym brzuchem ze masz za maly ;D

mi też drga jakby ktos robil palcem, sama nie wiem :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Czy pijecie wodę? Duzo?

Macie zaparcia?

Ja nie pije duzo wody, pije bardzo malo, nie licze ile pije ale moze z pol litra dziennie? i do tego sok pomaranczowy z 300ml bo mnie mega ostatnio wzielo
    ewentualnie do tego kefir, albo sok pomidorowy wczoraj <3 kompot moze szklanke jeszcze, ale wody jako samej wody to malo

i ja zaparc nie mialam i nie mam :)

zjk3p18.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Czy pijecie wodę? Duzo?

Macie zaparcia?

ja wody pije duzo odkad pamietam... zawsze mialam 1.5l w torebce niegazowanwej ;) czasem nawet przez noc taka butelke wypije i mi braknie :P hihi
    ale mimo wszystko mam zaparcia... do ubikacji jak ide 2 razy w tyg to sie ciesze...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ha :D widzisz :D a tak panikowalas z tym brzuchem ze masz za maly ;D

mi też drga jakby ktos robil palcem, sama nie wiem :)

bo ja panikara jestem :P

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaparć nie mam, w toalecie bywam regularnie - rano i wieczorem bez wyjątków. Wody nie piję jakoś dużo więcej, ale chyba trzeba więcej, muszę zacząć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję tak 1l. dziennie, zaparć nie mam , na szczęście :)

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wodę patrzeć nie mogę, ogólnie pije albo kompot albo soki albo gazowane!

A zaparcia się u mnie chyba zaczynają! :'(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprawdzcie co Wam wychodzi w tym kalendarzu, podobno ten sie sprawdza, i inaczej wychodzi niz w chinskim :D

trzeba podac dokladny dzien owulacji ale nie musicie go znac, wystarczy wpisac orientacyjnie, on liczy miesiacami ksiezycowymi, jaa wpisalam 3 rozne daty maja i wyszlo to samo, wiec dokladna data sie nie przejmujcie jak nie znacie

te co znaja plec najlepiej ;p

http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kilka godzin mnie nie było, a stron nadrukowałyście, że szok :)

My dużo dostaniemy od brata P. więc mam nadzieję, że nie będę musiała kupować wózka, wanienki itd. Łóżeczku kupię w Ikei.

Vel - piękny brzuszek! Figurka fajna, wszystko chyba w brzuszek idzie ;)

Co do ruchów - ja poczułam raz, jakby mnie ktoś palcem dotknął od środka. I to na pewno było TO, raczej nie da się tego pomylić.

Byłam dziś na aqua aerobiku - na bank będę chodzić, czuje się cudownie! Przeszłam też ponad 3 km, więc w końcu aktywnie.

Byłam też na paznokciach, piękne kolorki mi zrobiła. Na zdjęciu kolor wyszedł fioletowy, przez flesza, ale one są takie pastelowo różowe bardziej.
    Proszę (to moje naturalne paznokcie, nie tipsy):
    2yjvrkx.jpg

A to stopa (sorry za zdjęcie giry, ale są takie ładne, że muszę się pochwalić):
    nwn7va.jpg

Rudasku, prosiłaś o linka do trampeczków, proszę:
    http://allegro.pl/markowe-buciki-niemowlece-40-wzorow-adidasy-hit-i4542591949.html

Justa, Angelique - gratuluję wizyt, maluszki pokażą wkrótce co mają między nóżkami, spokojnie :*

Vel, olcia87, Sewerynka, megg, Penelope, Fedra, justta lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Dziewczyny sprawdzcie co Wam wychodzi w tym kalendarzu, podobno ten sie sprawdza, i inaczej wychodzi niz w chinskim :D

trzeba podac dokladny dzien owulacji ale nie musicie go znac, wystarczy wpisac orientacyjnie, on liczy miesiacami ksiezycowymi, jaa wpisalam 3 rozne daty maja i wyszlo to samo, wiec dokladna data sie nie przejmujcie jak nie znacie

te co znaja plec najlepiej ;p

http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka

Vel, kalendarz mi źle obliczył wiek :D Bo pokazał "Chinka mająca 27 lat, zapłodniona w 7 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę."
    A ja mam 26 lat, skończone dopiero tydzień temu :P Więc wszystkie kalendarze, objawy mówią, że będzie dziewczynka, a ja będę mieć syna :P

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel, kalendarz mi źle obliczył wiek :D Bo pokazał "Chinka mająca 27 lat, zapłodniona w 7 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynkę."
    A ja mam 26 lat, skończone dopiero tydzień temu :P Więc wszystkie kalendarze, objawy mówią, że będzie dziewczynka, a ja będę mieć syna :P

Chinka majac 27 lat powinna urodzic dziewczynke
    rozumiesz? to tak po chinsku napisane :D chodzi o Twoj wiek w czasie porodu

bo patrzalam dla mnie, dla mojej mamy i jeszcze dla znajomej i tez wiek wyszedl inaczej i to liczy wiek w chwili porodu ;p

Sue Ty moze jestes wyjatek potwierdzajacy regule ;p
    nie pytam Cie wiecej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 22:18

Sue lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chyba podobny kolorek :)
    c32f5ecaaebcbc29m.jpg

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Chinka majac 27 lat powinna urodzic dziewczynke
    rozumiesz? to tak po chinsku napisane :D chodzi o Twoj wiek w czasie porodu

bo patrzalam dla mnie, dla mojej mamy i jeszcze dla znajomej i tez wiek wyszedl inaczej i to liczy wiek w chwili porodu ;p

Sue Ty moze jestes wyjatek potwierdzajacy regule ;p
    nie pytam Cie wiecej :D

Aaaaa, w ciąży naprawdę się mózg kurczy :D
    Ale ja jestem Polką i na przekór Chinczykom urodzę syna :D

Vel! A jak to nie były jajka, tylko pępowina i ja naprawdę będę mieć córkę? Byłyby jaja wtedy (a raczej ich brak :D)

Oglądam sobie Djokovica, wygrywa do 5:0 w 3 secie, fajnie jakby mój Junior też w tenisa grał :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    ja mam chyba podobny kolorek :)
    c32f5ecaaebcbc29m.jpg

Olcia, identyczny! ;)

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:

Takie maźnięcie jak to określiłaś to według mnie właśnie to. Jelita tak nie "maziają" ;-)Gratuluję, teraz będzie coraz częściej i intensywniej. Moje stado biegających robaczków powiększa się z dnia na dzień. Czekam na prawdziwego kopniaka ;-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa - taki ładny brzuszek, pozazdrościć.... u mnie na razie nic...

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Takie maźnięcie jak to określiłaś to według mnie właśnie to. Jelita tak nie "maziają" ;-)Gratuluję, teraz będzie coraz częściej i intensywniej. Moje stado biegających robaczków powiększa się z dnia na dzień. Czekam na prawdziwego kopniaka ;-)

no to mnie pocieszylas :D jesli to faktycznie to to w koncu w czyms nie bede ostatnia !!!:P:D;):)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Czy pijecie wodę? Duzo?

Macie zaparcia?

Mnie niestety zaparcia męczą. I to dość intesnywnie, nawet pokazała się krew. Staram się pić dużo wody, jem suszone śliwki ale póki co nic nie pomaga.
    Dostałam od mojej lekarki syrop, ale jeszcze go nie wykupiłam i nie próbowałam. Chciałam najpierw spróbować bez, ale chyba się nie obejdzie.

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ