Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciesze się , cieszę, i to bardzo!!! A dzis mam wspaniały dzień bo widze się z moim ukochanym mężem. Niestety on miesiąc temu przeniósł sie do pracy do innego miasta wiec widujemy sie tylko w weekendy... taki mam miesiąc miodowyMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Aagnieszkaa ja też sądziłam, że nie dane mi będzie zostać mamą. W ogóle mając naście lat, postanowiłam, że nie będę miała męża, dzieci. Ale z wiekiem człowiek dojrzewa do takich decyzji. W sumie z M. niezabezpieczaliśmy się prawie 3 lata i nic, chociaż ja wtedy miesiączkowałam nieregularnie i nie w głowie mi było dziecko, a gdy zaczęliśmy się starać, to świra dostawałam, ciśnienie miałam, że szok, a teraz odpuściłam sobie i ciach, bach. A M. na badanie nasienia chciałam wysłać i jak mu oznajmiłam radosną wiadomość, to jego pierwsze słowa brzmiały : widzisz a ty mnie na badania chciałaś wysłać.
mój M. ostatnio mi uświadomił, że po porodzie będziemy musieli się zabezpieczać, co by drugiego dziecka tak szybko nie zmajstrować i zasmucił mnie ten fakt, bo przy cukrzycy nie bardzo mogę brać tabletki jedynie krążki wchodzą w grę, albo prezerwatywy, ale same wiecie z prezerwatywą seks traci na spontaniczności. Więc mu powiedziałam, że seks dopiero jak będziemy chcieli córeczkę. Bo jestem pewna, że teraz będzie Felek.Swoją drogą te starania to najlepszy okres w moim życiu seks bez zobowiązań kiedy i gdzie się chce
słoneczna, tą pizzą podsunęłaś mi pomysł, dawno z M. nigdzie nie byłam i chyba zabiorę go dziś do Da Grasso, będzie mógł sobie piwko do tego wypić. BajkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:54
Asiaa1201, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Asiaa mnie też, uwielbiam chałwę i żelki, a teraz mogę przejść obok obojętnie i nie rusza mnie ich widok. Ale to dobrze, bo i mój M teraz słodkości nie je więc wyjdzie nam to na zdrowie ;)Idziemy na pizze M. się zgodził super, dawno nigdzie nie byliśmy.
słoneczna 85, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
kasiatoja zazdroszczę, mi węch tak się wyostrzył, że czułam o 14, że M. o 9 kiełbaskę jadł....a dał mi tylko buziaka. Masakra. Jeszcze jak coś ładnie pachnie, a niektóre zapachy aż cofa i flaki się przewracają, że boję się, żeby nie było tak że wejdę do sklepu i haft.
Mnie dzić plecy bolą. Hehe wczoraj się najadłam trochę i kalafior trochę mnie wzdął, że brzuch miałam jak w co najmniej 3-4 msc. Ale fajny taki okrągły. -
Super cieszę się razem z Tobą!
Ja jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży, parę dni przed spodziewanym okresem miałam tak, że codziennie rano kanapka z pasztetem, ketchupem i majonezem, następne dni to była 4 dniowa biegunka ale tylko rano jak wstałam! Myślałam że najadlam się tych kanapek i to jest efekt, alpejski kolejnego dnia obudził mnie w nocy potworny ból piersi to podejrzewalam że jest coś na rzeczy i 4 dni po spodziewanej miesiaczce ukazaly się dwie grubasne krechy! Szok i niedowierzanie, staraliśmy się od stycznia 2014r.słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam, dołącze i ja do lutowych mamusiek choć do tej pory was tylko podczytywałam. Termin wg belly mam na 15 lutego, to moja pierwsza ciąża, mam 30 lat
Ja musze przyznać że nie mam ostatnio apetytu, jem mniej niż normalnie i mało tego, mam wzdęcia ze sie ledwo w spodnie dopinam.słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja też paliłam Ale to dlatego że nie spodziewałam się że tak szybko zajdę w ciążę. Wczesniej starałam się rok bardzo intensywnie (wtedy nie paliłam), a teraz myślałam, ze jeszcze zdążę rzucić Rzuciłam w dniu zrobienia testu i wcale mnie nie ciągnie. Bardziej ciągnie do kawki
-
A ja mam pytanie z innej beczki... Jak to jest z sexem w ciąży?
Ja w sumie już sama nie wiem. Pierwszą ciążę miałam zagrożoną od początku, to posucha była, a teraz? Niby nic się nie dzieje, ale piszecie że trzeba na siebie bardzo uważać, odpoczywać, nie przemęczać się, nie dźwigać..
To można spokojnie czy raczej nie?