WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziewczyny licytujecie na te wózki :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ten test podwojnej glukozy nie jest od 24 tyg?
    Jest tylko mnie ginke wysłał ponieważ glukozę na czczo miałam na granicy normy i trzeba było zrobić :) i prawdopodobnie będę musiała zrobic jeszcze raz ale około 28 tygodnia bądź może póżniej :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jeszcze czarna magia, w ogóle nie widziałam ich na żywo, choć z tych Waszych zdjęć podoba mi się zarówno ten co wybrała Gosiak jak i ten Cath. Na pierwszy rzut oka naprawdę mała różnica :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ale się dziewczyny licytujecie na te wózki :-)
    Nie licytujemy :) mówię tylko to co słyszałam o żywych kolorach :D Sama chciałam piękny zieleń ale nie ryzykuję :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to nie wiem czym sie rozni luca od silivia - tylko troche jakby inny kroj:) a tak funkcje chyba te same, prawda?
    cath ? widze Ty bebetto dobrze juz obejrzalas:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nie licytujemy sie, dorbze ja bym chciala zeby kazda pwoeidzilaa jakas uwage skoro o niej wie- wczoraj cath mi wybila z glowy quinny:)
    juz sobie wyobrazilam ze wozek jezdzi mi jak chce i skalda sie z moja dzidzia w srodku:)

nie wiem jak to z tymi kolorami zywymi jest:) musze zpaytac bratowej - oni mieli zielony jak trawa;)

Gosiak, cath lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    szczerze to nie wiem czym sie rozni luca od silivia - tylko troche jakby inny kroj:) a tak funkcje chyba te same, prawda?
    cath ? widze Ty bebetto dobrze juz obejrzalas:)
    Tak obejrzałam dokładnie. Stawiałam wczesniej na jeden z modeli xlandera ale po porównaniu ich w smyku mąż wybrał bebetto. :) Pani nam pozwoliła wpinać gondole i spacerówkę złożyliśmy go i dla nas wózek idealny.

Ale zaznaczam każdy ma inny gust :)

Słoneczna może poprawili ten quinny :) Ale model który był w obiegu niecałe dwa lata temu był wadliwy. :) Dobrze by było gdybyś go zobaczyła na żywo ;)
    No a z tymi kolorami to od paru osób słyszałam. Nie wiem serio ja tego nie odświadczyłam, mówię tylko to co słyszałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:28

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie tez wybiore bebetto bo kazdy chwali ale czym sie rozni ten bebetto luca od bebetto silvia?
    bo silvia jest ciut drozszy? a luca nawet ciut lzejszy jest i tak patrze i szukam :) bo rzeczywiscie oba maja system antywstrzasowy

cath lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no u mnie w Częstochowie jest zagłębie producentów wózków więc zobaczymy jak już fizycznie będę oglądać czy zostanę lokalną patriotką czy jednak zdecyduję się na jakiś o którym pisałyście.

Zawsze strasznie podobały mi się X-landery po prostu tak jakoś może dlatego, że u nas dużo ich jeździ. No ale mają małe gondole.
    I tu Gosiak masz rację.
    Szwagierka urodziła pod koniec kwietnia mały miał 60 cm i 4 kg. ważył, pierwsza córeczka była 50 cm i 3 kg. Teraz już pożyczała inną gondolę, chyba jakąś 85 cm., bo mały ma już 8 kg a ubranka już nosi na 86. O spacerówce jeszcze nie ma mowy bo to za wcześnie a jej gondola za mała :-)

No wiem, że chcę kolor uniwersalny jakiś szary ale nie przez robaki itd. też nic takiego nie słyszałam po prostu takie kolory lubię. Kocyki będą w intensywnych kolorach :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja pewnie tez wybiore bebetto bo kazdy chwali ale czym sie rozni ten bebetto luca od bebetto silvia?
    bo silvia jest ciut drozszy? a luca nawet ciut lzejszy jest i tak patrze i szukam :) bo rzeczywiscie oba maja system antywstrzasowy
    Luca mi osobiście się bardziej podoba stylistyka tego wózka :) I to że można go złożyc tak że zmieści się do mojego Mini :D Co jest na plus bo tam jest bardzo mało miejsca w bagażniku :D hahah :D nawet nie mamy koła zapasowego bo się po prostu nie mieści :D i jest lżejszy tak jak piszesz od silvia :)
    Ale jestem tego zdania że jest to tez rzecz materialna i jak każda rzecz może się coś zepsuć :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) a to fakt dzielenie się uwagami jest cenne bo nikt nie jest alfa i omega. O kolorach fakt nie słyszałam, jedynie słyszałam o pompowanych kołach, że często się łapie gumę :-). I ja chyba takich nie będę chciała, uliczka przy której mieszkam jest żwirowa więc nie chciałabym gum łapać na każdym spacerze :-)
    Na szczęście z wagą wózka nie ma problemu bo nie muszę targać gdzieś wysoko :-)

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/forum/plotki-wozkowo-kolezenskie-f326/czy-do-wozka-w-kolorze-turkusowym-leca-meszki-52374/ tu macie na jakimś forum i co prawda opisują tylko trzy kolory żółty, zielony i pomarańcz.:) Do turkusu nie lecą ;)

Ja jeżdżąc czerwonym wózkiem z tym chłopcem nie zauważyłam więc to pewnie zalezy od koloru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:37

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak- ale ja wybiore jakis uniwersalny kolor i praktyczny bo wiaodmo jak to z dziecmi.

pozniej bedzie na drugie malenstwo:) chociaz po tych moich doswiadczeniach z mdlosciami i wymiotami to nei wiem czy sie predko zdecyduje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:44

Gosiak, cath, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i jeszcze wiecie nad czym się zaczęłam zastanawiać, bo w ogóle jeszcze nie czytałam o tym. Czy jak kupuje się 3 w 1 to ten fotelik jest tak samo bezpieczny jak taki oddzielnie kupiony i czy też ma np. te testy ADAC.
    No wydaje mi się, że 3 w 1 na pewno taniej ale jak to jest z bezpieczeństwem nic nie wiem na ten temat.
    Wiadomo każdy producent pisze, że przetestowany ale np. ADAC zajmuje się tym od lat i są naprawdę wiarygodni.
    No muszę się dokształcić.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    pewnie tak- ale ja wybiore jakis uniwersalny kolor i praktyczny bo wiaodmo jak to z dziecmi.

pozniej bedzie na drugie malenstwo:) chociaz po tych moich doswiadczeniach z mdlosciami i wymiotami to nei wiem czy sie predko zdecyduje:)
    Ja tam też dla drugiego dziecka chcę zatrzymać, a turkus jest i dla chłopca i dla dziewczynki moim zdaniem :) :)

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    O i jeszcze wiecie nad czym się zaczęłam zastanawiać, bo w ogóle jeszcze nie czytałam o tym. Czy jak kupuje się 3 w 1 to ten fotelik jest tak samo bezpieczny jak taki oddzielnie kupiony i czy też ma np. te testy ADAC.
    No wydaje mi się, że 3 w 1 na pewno taniej ale jak to jest z bezpieczeństwem nic nie wiem na ten temat.
    Wiadomo każdy producent pisze, że przetestowany ale np. ADAC zajmuje się tym od lat i są naprawdę wiarygodni.
    No muszę się dokształcić.
    Ja początkowo chciałam 3w1, ale teraz wiem, że kupię 2w1 i fotelik osobno.

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja początkowo chciałam 3w1, ale teraz wiem, że kupię 2w1 i fotelik osobno.
    Też kupimy fotelik osobno :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myśle o x-lander lub ten bebetto :) bardzo mi je polecano :D ze sa zwinne, lekkie i bezpieczne...quinny też sa fajne ale niestety na 3 kołach co dla mnie odpada, moja kuzynka go ma, jest malo bezpieczny i nie jezdzi sie nim jakoś super :(

cath, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że pokazujecie te wózki, bo człowiek przynajmniej ma jakieś rozeznanie :)
    My zgodnie wybraliśmy model Tako Laret Len. Koła duże pompowane idealne na nasze leśne wycieczki, no i kolorystyka jakby taka moja ulubiona ;) :

e338a69211b1669amed.jpg

cath, Januszkowa, juska19 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no wlasnie mi sie zdawalo ze Katis wybralas Bebetto luca ten szary ciemny len

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ