X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziewczyny licytujecie na te wózki :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ten test podwojnej glukozy nie jest od 24 tyg?
    Jest tylko mnie ginke wysłał ponieważ glukozę na czczo miałam na granicy normy i trzeba było zrobić :) i prawdopodobnie będę musiała zrobic jeszcze raz ale około 28 tygodnia bądź może póżniej :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jeszcze czarna magia, w ogóle nie widziałam ich na żywo, choć z tych Waszych zdjęć podoba mi się zarówno ten co wybrała Gosiak jak i ten Cath. Na pierwszy rzut oka naprawdę mała różnica :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ale się dziewczyny licytujecie na te wózki :-)
    Nie licytujemy :) mówię tylko to co słyszałam o żywych kolorach :D Sama chciałam piękny zieleń ale nie ryzykuję :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to nie wiem czym sie rozni luca od silivia - tylko troche jakby inny kroj:) a tak funkcje chyba te same, prawda?
    cath ? widze Ty bebetto dobrze juz obejrzalas:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nie licytujemy sie, dorbze ja bym chciala zeby kazda pwoeidzilaa jakas uwage skoro o niej wie- wczoraj cath mi wybila z glowy quinny:)
    juz sobie wyobrazilam ze wozek jezdzi mi jak chce i skalda sie z moja dzidzia w srodku:)

nie wiem jak to z tymi kolorami zywymi jest:) musze zpaytac bratowej - oni mieli zielony jak trawa;)

Gosiak, cath lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    szczerze to nie wiem czym sie rozni luca od silivia - tylko troche jakby inny kroj:) a tak funkcje chyba te same, prawda?
    cath ? widze Ty bebetto dobrze juz obejrzalas:)
    Tak obejrzałam dokładnie. Stawiałam wczesniej na jeden z modeli xlandera ale po porównaniu ich w smyku mąż wybrał bebetto. :) Pani nam pozwoliła wpinać gondole i spacerówkę złożyliśmy go i dla nas wózek idealny.

Ale zaznaczam każdy ma inny gust :)

Słoneczna może poprawili ten quinny :) Ale model który był w obiegu niecałe dwa lata temu był wadliwy. :) Dobrze by było gdybyś go zobaczyła na żywo ;)
    No a z tymi kolorami to od paru osób słyszałam. Nie wiem serio ja tego nie odświadczyłam, mówię tylko to co słyszałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:28

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie tez wybiore bebetto bo kazdy chwali ale czym sie rozni ten bebetto luca od bebetto silvia?
    bo silvia jest ciut drozszy? a luca nawet ciut lzejszy jest i tak patrze i szukam :) bo rzeczywiscie oba maja system antywstrzasowy

cath lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no u mnie w Częstochowie jest zagłębie producentów wózków więc zobaczymy jak już fizycznie będę oglądać czy zostanę lokalną patriotką czy jednak zdecyduję się na jakiś o którym pisałyście.

Zawsze strasznie podobały mi się X-landery po prostu tak jakoś może dlatego, że u nas dużo ich jeździ. No ale mają małe gondole.
    I tu Gosiak masz rację.
    Szwagierka urodziła pod koniec kwietnia mały miał 60 cm i 4 kg. ważył, pierwsza córeczka była 50 cm i 3 kg. Teraz już pożyczała inną gondolę, chyba jakąś 85 cm., bo mały ma już 8 kg a ubranka już nosi na 86. O spacerówce jeszcze nie ma mowy bo to za wcześnie a jej gondola za mała :-)

No wiem, że chcę kolor uniwersalny jakiś szary ale nie przez robaki itd. też nic takiego nie słyszałam po prostu takie kolory lubię. Kocyki będą w intensywnych kolorach :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja pewnie tez wybiore bebetto bo kazdy chwali ale czym sie rozni ten bebetto luca od bebetto silvia?
    bo silvia jest ciut drozszy? a luca nawet ciut lzejszy jest i tak patrze i szukam :) bo rzeczywiscie oba maja system antywstrzasowy
    Luca mi osobiście się bardziej podoba stylistyka tego wózka :) I to że można go złożyc tak że zmieści się do mojego Mini :D Co jest na plus bo tam jest bardzo mało miejsca w bagażniku :D hahah :D nawet nie mamy koła zapasowego bo się po prostu nie mieści :D i jest lżejszy tak jak piszesz od silvia :)
    Ale jestem tego zdania że jest to tez rzecz materialna i jak każda rzecz może się coś zepsuć :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) a to fakt dzielenie się uwagami jest cenne bo nikt nie jest alfa i omega. O kolorach fakt nie słyszałam, jedynie słyszałam o pompowanych kołach, że często się łapie gumę :-). I ja chyba takich nie będę chciała, uliczka przy której mieszkam jest żwirowa więc nie chciałabym gum łapać na każdym spacerze :-)
    Na szczęście z wagą wózka nie ma problemu bo nie muszę targać gdzieś wysoko :-)

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/forum/plotki-wozkowo-kolezenskie-f326/czy-do-wozka-w-kolorze-turkusowym-leca-meszki-52374/ tu macie na jakimś forum i co prawda opisują tylko trzy kolory żółty, zielony i pomarańcz.:) Do turkusu nie lecą ;)

Ja jeżdżąc czerwonym wózkiem z tym chłopcem nie zauważyłam więc to pewnie zalezy od koloru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:37

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak- ale ja wybiore jakis uniwersalny kolor i praktyczny bo wiaodmo jak to z dziecmi.

pozniej bedzie na drugie malenstwo:) chociaz po tych moich doswiadczeniach z mdlosciami i wymiotami to nei wiem czy sie predko zdecyduje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:44

Gosiak, cath, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i jeszcze wiecie nad czym się zaczęłam zastanawiać, bo w ogóle jeszcze nie czytałam o tym. Czy jak kupuje się 3 w 1 to ten fotelik jest tak samo bezpieczny jak taki oddzielnie kupiony i czy też ma np. te testy ADAC.
    No wydaje mi się, że 3 w 1 na pewno taniej ale jak to jest z bezpieczeństwem nic nie wiem na ten temat.
    Wiadomo każdy producent pisze, że przetestowany ale np. ADAC zajmuje się tym od lat i są naprawdę wiarygodni.
    No muszę się dokształcić.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    pewnie tak- ale ja wybiore jakis uniwersalny kolor i praktyczny bo wiaodmo jak to z dziecmi.

pozniej bedzie na drugie malenstwo:) chociaz po tych moich doswiadczeniach z mdlosciami i wymiotami to nei wiem czy sie predko zdecyduje:)
    Ja tam też dla drugiego dziecka chcę zatrzymać, a turkus jest i dla chłopca i dla dziewczynki moim zdaniem :) :)

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    O i jeszcze wiecie nad czym się zaczęłam zastanawiać, bo w ogóle jeszcze nie czytałam o tym. Czy jak kupuje się 3 w 1 to ten fotelik jest tak samo bezpieczny jak taki oddzielnie kupiony i czy też ma np. te testy ADAC.
    No wydaje mi się, że 3 w 1 na pewno taniej ale jak to jest z bezpieczeństwem nic nie wiem na ten temat.
    Wiadomo każdy producent pisze, że przetestowany ale np. ADAC zajmuje się tym od lat i są naprawdę wiarygodni.
    No muszę się dokształcić.
    Ja początkowo chciałam 3w1, ale teraz wiem, że kupię 2w1 i fotelik osobno.

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja początkowo chciałam 3w1, ale teraz wiem, że kupię 2w1 i fotelik osobno.
    Też kupimy fotelik osobno :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myśle o x-lander lub ten bebetto :) bardzo mi je polecano :D ze sa zwinne, lekkie i bezpieczne...quinny też sa fajne ale niestety na 3 kołach co dla mnie odpada, moja kuzynka go ma, jest malo bezpieczny i nie jezdzi sie nim jakoś super :(

cath, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że pokazujecie te wózki, bo człowiek przynajmniej ma jakieś rozeznanie :)
    My zgodnie wybraliśmy model Tako Laret Len. Koła duże pompowane idealne na nasze leśne wycieczki, no i kolorystyka jakby taka moja ulubiona ;) :

e338a69211b1669amed.jpg

cath, Januszkowa, juska19 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no wlasnie mi sie zdawalo ze Katis wybralas Bebetto luca ten szary ciemny len

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ