X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 5 miesiacu :)

Sewerynka ciesze sie ze juz jestes w domu i oby juz nie bylo takich nieprzyjemnych niespodzianek...

Ja mam 173 cm i bebetto nie bylo najgorsze ale wlasnie wydawalo mi sie ze wozek nisko jest osadzony a camarello jeszcze nie ogladalam ale znalazlam w katoicch jeden sklep gdzie maja te wozki bo niestety w jrk nie ma...

Strasznie podobaja mi sie Wasze zakupy maluszkowe i Wasze brzuszki...

Co do zakopow dowiedzialam sie ze laktator jesli mialby byc uzywany ciagle lepiej kupic elektroniczny jesli tylko sporadycznie to reczny i lepiej kupic po porodzie tak samo jak steliryzator do butelek...

Zycze udanego tygodnia bez ekscesow szpitalbych jak rowniez aby zakupione sprzety nie byly bublami ;)

Januszkowa, Sewerynka lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny a czy jak Wam podrosły troszkę brzuszki to macie wrażenie, że nosicie tam w brzuszku coś? I ta część brzuszka jest taka bardziej zwarta? Tzn jakby pokryta mięśniami, twardsza?

Bo ja powiedzmy, że nie jestem już taka całkiem deska, ale tak mi ten brzuszek ciąży jakby coś tam było (bo faktycznie jest)

Angelcia ja ewidentnie czuję, że w brzuchu jest maluch:) czasami jest niewygodnie jak sie położę ns plecach i mam wrażenie że coś mi się rozpycha w brzuchu ;) poza tym mam już brzuch, który wystaje i muszę uważać żeby go nie dusić:)

c7hyim7.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a i mam pytanie .. do tych ktore biora luteine dopochwowo. w pudeleczku jest aplikator ale ja sie boje go uzywac ;/ czy moge ta tabletke palcem wkladac a nie tym patyczkiem?

Ja aplikowalam palcem tak czulam sie komfortowo i moj gin nie widzial w tym problemu :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dzień Dobry :)
    No to wakacje się skończyły a zaczynają codzienne poranne korki ;P
    Będę musiała chyba sobie zmienić godziny jeżdżenia do pracy, bo jeździłam na 12 sobie, ale teraz będzie to najgorszy powrót z możliwych, bo 16...
    10-14 powinna być chyba ok :)

Ja odnoszę wręcz przeciwne wrażenie - w końcu skończyli sie turysci i korki wszędzie. Dzisiaj z okazji 1 dnia szkoły to faktycznie jakos tłoczno ale teraz będzie już tylko lepiej na drogach i w ogóle. W wakacje w gdyni mozna było ocipieć. Dojechac gdzieś do centrum, do knajpy czy gdzies graniczyło z cudem ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero od kilku dni czuje, ze moje już duże cycki jeszcze się powiekszyly, no koszmar!

Sewerynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra masz dzisiaj wizytę!! Trzymam kciuki

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie miałam duzych cycków - raczej słabe B - teraz troszkę podrosłu i zrobiły się pełniejsze ale to ciągle rozmiar B

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek dobrze, że wszystko OK. Leż i nie zastanawiaj się jak coś cie zakuje raz czy dwa staraj się zrelaksować.
    Ja już odstawiłam luteinę ale nigdy nie używałam aplikatora tylko zawsze palcem do samego końca wkładałam.
    Tym aplikatorem bym się pewnie pokaleczyła.

relge6yd3cl8y0me.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Madziutek dobrze, że wszystko OK. Leż i nie zastanawiaj się jak coś cie zakuje raz czy dwa staraj się zrelaksować.
    Ja już odstawiłam luteinę ale nigdy nie używałam aplikatora tylko zawsze palcem do samego końca wkładałam.
    Tym aplikatorem bym się pewnie pokaleczyła.
    no ja tez sie boje ze sie tam w srodku drapne, zobacze krew i znowu panika gotowa.. ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny według Belly 3 września będę już w 5 miesiącu ciąży.. Łoo.. Ale to leci!

Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja opryszczka nabrala rozmiarow xxl. doslownie leci od obu kacikow na twarz i prawie po calej dolnej wardze. tragedia... az mowic nie moge i cala biala twarz wymazana masciami... ;/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a moja opryszczka nabrala rozmiarow xxl. doslownie leci od obu kacikow na twarz i prawie po calej dolnej wardze. tragedia... az mowic nie moge i cala biala twarz wymazana masciami... ;/
    Moja mama mi opowiadała, że jak była ze mną w ciąży, to miała opryszczkę na pół twarzy.

madziutek 23, Vel lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja pocieszylas:)

madziutek 23, Laurka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile normalnie np w diagnostyce kosztuje morfologia i mocz?tak mniej wiecej

ja zawsz emialam od rodzinnego, mam nadzieje ze i tym razem da mi skierowanie-

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    No faktycznie, nie taki miałam zamiar. Bardziej chciałam napisać, że opryszczki w ciąży to normalna rzecz i zdarzają się dość często.
    Wyszedł mój ścisły umysł - krótko i na temat :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:17

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

no faktycznie ;) pocieszycielka z tego gosiaka ;))

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno sa jakies domowe sposoby- nei wiem czyn ei czosnkiem sie smaruje

trzeba poczytac

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczyny ile normalnie np w diagnostyce kosztuje morfologia i mocz?tak mniej wiecej

ja zawsz emialam od rodzinnego, mam nadzieje ze i tym razem da mi skierowanie-

u mnie po 9zł :) takze jeszcze w miare :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to spoko- to ciekawe czemu my u psow i kotow za morfologie z biochemia az 40 placimy:) zdzirusy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    u mnie po 9zł :) takze jeszcze w miare :D
    Ojej, ale tanio... :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ