Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:i ja sie witam z rana- dzieki cath za przestroge to dobrze ze wozek zle jezdil nei bede go chciala a troche kosztuje:)
patrze ze ten bebetto luca lub bebetto silwia jest fajny bo camarelo podobno ma dluga raczke i jest wysoki a ja nie jestem wysoka- a w ten bebetto silvia mozna wpiac fotelik na stelaz- to jest fajne a czy w bebetto luca tez tak mozna wpiac?
Ja właśnie muszę sobie camarelo na żywo obejrzeć, bo bebetto widziałam i mi się podobał, ale chyba właśnie był trochę niski. Ja mam 173, M. 180, więc pewnie stanie na Camarelo.
-
Witam Was serdecznie z o poranku
No do Częstochowy również zawitał deszcz wczoraj wieczorem a dziś tak jakoś pochmurnie.
Sewerynka dobrze, że jesteś już w domu. Z głaskaniem brzuszka to już wiedziałam bo przestrzegała mnie koleżanka, która miała bardzo trudną ciąże. Choć czasem ciężko się powstrzymać.
Mistrzyni superojej ja się zawsze nie mogłam nadziwić jak się jeden dzidziuś może w brzuchu zmieścić, a u Ciebie dwoje wow
Ty pewnie pierwsza powitasz dzieciaczki bo bliźniaki to chyba jakoś wcześniej się rodzą
, życzę Ci aby była jedna córeczka choć nie wiem jakie Ty masz ale jednojajowe to bardzo rzadko są innej płci
Ale nie martw się mój brat cioteczny ma 3 synów, pierwszy był a potem 2 bliźniaków jego żona trochę była przerażona, a potem to się nawet cieszyła, a jeden z nich uwielbia gotować i taki domownik jest więc zawsze miała pomocMistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
no wlasnioe wczoraj poczytalam fora o wozkach i tam gdzies dziewczyna pisala ze ma 170 i musiala wziac camarelo ale gdyby miala mniej to by go nei wziela bo jest wysoki0 wiec u mnie odpada- musze sie przejsc na zywo;)
jeszcze czas ale warto sie zorientowac:) -
nick nieaktualnyMistrzyni nasza JEDYNA bliźniaczkowa mamo.. Wygladasz super!
Sloneczna oczywiscie, że w Bebetto Luca można wpiąć przy pomocy adapterów. Ja ten wózeczek już pomacałam w sklepie i jest super, fajnie jeździ.
Ja poranek zaczęłam dość kiepsko.. Wstałam w super humorze, zrobiłam mojemu D śniadanie - salami, ser, jajka z majonezem, sałatka, chleb.. Po czym przyniosłam mu to do łóżka, a on do mnie z fochem, że jajek na pewno jeść nie będzie i mogę je sobie od razu zabrać. Mhm, wzięłam wszystko i wyrzuciłam do kosza, śmietnikowi smakowało. I KOLEJNA WOJNA GOTOWA!;]
Dziewczyny pokazcie swoje listy zakupów dla Maleństw!
MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłoneczna ja kupowałam w Tesco podczas tej promocji i zamiast 150zł zapłaciłam 110 - jakoś tak. A kupowałam bodziaki, spodnie, bluzkę i takie pierdółki. Do tego Pani była na tyle miła, że wyrobiła mi kartę ClubCard.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Penelope powiem Ci, że nie raz się pytałam koleżanek z dzieciaczkami o różne rzeczy i ile mam tyle opinii, a że gadżetów dla dzieci tysiące to naprawdę wydaje mi się, że każdy musi znaleźć coś dla siebie
.
Ze śpiworkami jest tak moja szwagierka sobie je strasznie chwali, bo maluszki jej a ma 2 nic nie mają w łóżeczku tzn. żadnych kołderek, poduszek pieluszek itd. Śpią tylko w śpiworkach (oczywiście rozmiar dobrany do wieku dziecka) ona twierdzi, że są bardzo bezpieczne bo dziecko nie ma możliwości się tym poddusić i ma pełną swobodę ruchów, a ona może spokojnie spać.
Choć wiele koleżanek używało kołderek kocyków itd. i też były zadowolone.
Rożek natomiast to wspaniała rzecz na spacer, czy po prostu do noszenia dziecka. Myślę, że nie każdy ma od razu odwagę wziąć takiego niemowlaka na ręce i nosić kiedy jeszcze sztywno nie trzyma głowy. Nie mówię o mamie ale często facet się boi czy goście. A w rożku zawsze bezpiecznie
Ja myślę, że jak już będę kupować to kupię i to i to i będę sama testować, żeby mieć swoje zdanie no i chyba dzidziuś też podpowie w czym mu lepiejPenelope lubi tę wiadomość
-
A ja nawiążę do USG 4D, któraś z Was tutaj pisała, że szkodliwe i że lekarze bodajże we Francji odradzają, ale nie napisała dlaczego.
Dziś w innym wątku znalazłam takie info i się dzielę: http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 09:12
-
Witam Was dziewczyny w nowym tygodniu
Co do wózków to u mnie zabawnie jestkażdy chce jakoś pomóc, albo się pozbyć bo stoją i zawadzają w domu
tak właśnie trafiły do mnie 2 wózki i jeszcze jedna się oferuje czy bym czasem nie chciała
no cóż jeden wózek będzie taki do domu albo do babci a drugi chyba sobie zakupimy
Suri widzę że też byłaś na dożynkachWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 09:13
-
A i jeszcze jedno Penelope miałam już kiedyś napisać. Dawno temu mówiłyście o elektronicznych nianiach. Te typowe mikrofon obok łóżeczka jak najbardziej OK.
Ty Penelope zastanawiałaś się nad taką monitorującą oddech dziecka w łóżeczku, wkładaną na materacyk.
Powiem Ci, że spośród wszystkich kumpeli tylko jedna bardziej przewrażliwiona kupiła to sobie. Wszystko było Ok do momentu jak jej syn nie zaczął być ruchliwy, a to szybko się stało bo już po 2 miesiącu bardzo wiercił się w łóżeczku. No i właśnie to ustrojstwo przez kilka nocy zaczęło alarmować, że nie ma oddechu dziecka, a on się po prostu poprzesuwał w sam róg łóżeczka. Ona tak się cholernie za każdym razem wystraszyła, że wyrzuciła to w kąt i nikomu nie poleca tego kupować.
Także to nie moja opinia tylko doświadczonej koleżanki, która teraz drugiej córeczce nawet nie próbowała tego wkładać.
Tak się tylko tą wiedzą dzielę, że można trochę się tego wystraszyć, może Ty znasz same super opinie, także nie chcę jakoś Ci odradzaćPenelope lubi tę wiadomość
-
No Gosiak powiem Ci, że ja chodzę do babki co ma 4D w gabinecie i jeszcze nie miałam robione, a nie przyszło mi do głowy, żeby poprosić. Ja zawsze tylko chcę usłyszeć, że bije serduszko, potem jak jest OK to ze mnie ciśnienie uchodzi i tylko zapytam czy wszystko ok.
No może teraz w czwartek pomęczę troszkę o płeć
No właśnie czwartek za 4 dni a ja już schiz czy wszystko OK!
No masakra ze mną!!! -
nick nieaktualnyWitam wszystkich!!
Ja mam wizytę u lekarza dopiero 11 września i chyb aumrę do tego czasu. Ostatnio co chwilę mi sie śni, że poroniłam albo dziecko jest martwe w brzuchu.... jakiś koszmar.....
Ja nie zaczęłam się jeszcze rozglądac za wózeczkami. Zacznę dopiero w okolicy Wszystkich Świętych. Na razie te modele o których mówicie to abstrakcja dla mnie, ale pewne do tematu wróce ;] -
nick nieaktualnyDziewczyny a czy jak Wam podrosły troszkę brzuszki to macie wrażenie, że nosicie tam w brzuszku coś? I ta część brzuszka jest taka bardziej zwarta? Tzn jakby pokryta mięśniami, twardsza?
Bo ja powiedzmy, że nie jestem już taka całkiem deska, ale tak mi ten brzuszek ciąży jakby coś tam było (bo faktycznie jest) -
nick nieaktualny
-
hey dziewczyny. Lara 82 wlasnie czytam ze pytasz o mnie
to mile.... u mnie dolegliwosci byly jeszcze w sobote ame mimo wszystko poszlam na wesele ... ok polnocy do 3 rano bylo mi niedobrze i sie strasznie zle czulam a do tego okropny bol glowy... juz sie pozbieralismy do domu i jak wychodzilismy to wpadl na mnie chlopak co tanczyl i odbil mi sie .od brzycha ;( wystraszylam sie bardzo ale wrocilam do domu i poszlam spac...
rano jak wstalam zobaczylam delikatne plamienia wiec z placzem pojechalam do szpitala... pani dokoktor mila mnie jspokoila ze napewno wszystko jest dobrze z dzidzia. usg nic zlego nie wykazalo wiec wr9cilam do domu.. na usg nie widzialam dzidzi bo monitor byl odwrocony ale dla mnie najwazniejsze bylo ze bije serduszko.
wiec skonczylo sie na tym ze tych kilka plam z wysilku bo troche potanczylam i pare dni musze lezec i zwiekszyla mi dawke duphastonu r4*1 i dodatkowo luteine... na drugi dzien wesela nie poszlismy ale nasze malenstwo na 1szym miejscu...
tylko od wczoraj mam dziwne bole... cos jakby skurcze..nie wiem. mam zawsze problemy z okresleniem -
Cześć Dziewczynki
Wróciliśmy....jaka szkoda
Najchętniej zostałabym tam jeszcze z tydzień, no ale cóż -wszystko co dobre szybko sie kończy
Odpoczęliśmy bardzo, troszke pochodziliśmy no i oczywiscie pojedliśmy masakrycznie...W miejscu gdzie nocowaliśmy mieliśmy posiłki plus jeszcze na mieści....no podczas tego wyjazdu to widziałam brzuch ciązowy non stop...hhehehebyło superrrrrrrrrrrrr.....
Dodaje foteczke....robiona specjalnie z pozdrowieniami dla Cioćwidok na miasto z Kotelnicy
http://wrzucaj.net/images/2014/09/01/DSC03423.jpgFedra, angelcia, LadyDi, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Asiaa1201, Sewerynka lubią tę wiadomość