X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Pytam, bo u mnie podobna sytuacja, też nie wiedziałam, byłam zatrudniona, ale ja mam wszystkie badania lekarskie, kursy BHP porobione oraz w pracy jest prowadzona lista obecności, ale wypłaty są do ręki nie na konto, nie myślałam żeby odrazu iść na zwolnienie, umowa od czerwca a ja na zwolnieniu od sierpnia. Już niewiem co myśleć, głowa mnie boli, najgorsze jest to że ja nikogo nie chciałam oszukac, a boję się ze ZUS właśnie tak pomyśli...

Nic Ci nie zrobia jak jest tak jak piszesz :) i niewazne że dostajesz wyplate do reki oni z tego co ja sie orientuje obliczaja Twoje wynagrodzenie na podstawie podatku ktory pracodawca odciaga od Twojej pensji, a nie z przelewow bankowych, wiec jak nie dostajesz tej kasy "na lewo" tylko jest normalnie z niej podatek dochodowy odciagany no to wszystko bedzie okej :)

oni poprostu kontroluja bo nie chca kombinatorek, ktore wyludzaja pieniadze a de facto nie pracuja tylko podpisuja fikcyjne umowy, ale jesli Ty pracujesz i masz to udokumentowane to niczym sie nie przejmuj, wszystkie pieniadze dostaniesz tak jak powinnas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:00

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam 19 tydzień ;)

A ruchy pierwsze poczułam w moje imieniny 21\08 hehe ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Nic Ci nie zrobia jak jest tak jak piszesz :) i niewazne że dostajesz wyplate do reki oni z tego co ja sie orientuje obliczaja Twoje wynagrodzenie na podstawie podatku ktory pracodawca odciaga od Twojej pensji, a nie z przelewow bankowych, wiec jak nie dostajesz tej kasy "na lewo" tylko jest normalnie z niej podatek dochodowy odciagany no to wszystko bedzie okej :)

oni poprostu kontroluja bo nie chca kombinatorek, ktore wyludzaja pieniadze a de facto nie pracuja tylko podpisuja fikcyjne umowy, ale jesli Ty pracujesz i masz to udokumentowane to niczym sie nie przejmuj, wszystkie pieniadze dostaniesz tak jak powinnas :)

Oczywiście podatek był odprowadzany przez pracodawcę. Uspokoilyscie mnie trochę, bo już się zdenerwowalam...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Chociaz w poniedzialek w tym tyg bylam u lekarza i dzidzia miala sie dobrze... Tylko czemu wszyscy juz czuja a ja nie :(

ja tez nie czuje jescze, spokojnie
    wg moich madrych ksiag ktore posiadam od wczoraj - nawet ok 20 tyg mozemy poczuc dzidzie:)

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze zobacyzlam w gazecie ktorejs wozek quinny takie trzykolowy i tak, mi sie spodobal no ale cena duza- dla mnnie duza- wiec chyba Bebetto luca wybierzemy

ktoras wybrala ten Quinny ?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Quinny mi też się podobają <3

Ale któraś z dziewczyn pisała, że go nie poleca, niewiem czy dobrze pamiętam, ale chyba Catch

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja też miałam imieniny 21, również jestem Joanna:)
    Nie martw się, moja znajoma była w gorszej sytuacji od Ciebie i jej nie wzywali tylko pracodawcę więc myślę, że u Ciebie nie będzie żadnego problemu.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to super jesteś moją imienniczka ;)
    To spóźnione, ale szczere wszystkiego najlepszego ;)

Lecę się kąpać, zrelaksuje się trochę! ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Dla Ciebie też wszystkiego dobrego, zdrowego dzidziusia i spełniania marzeń:)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którymś temacie dziewczyna zapodała linka do takiego jakby rożka, podoba mi mi się bo jest miększy od tych co widziałam i tak fajnie opatula. Jeszcze do dziś myślałam o śpiworku do spania ale odradzono mi w pierwszych miesiącach ze względu na częstotliwość wyciągania dziecka w nocy do przewijania, rzeczywiście męczące dla obojga. Ale to to zdaje mi mi się rozwiązywać problem.
    http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4523441313.html
    Myślę o nim jako do łóżeczka (kołdry i poduszki nie będę używala) i jako opatulacz do wózka. Kolory ma też fajne. Może któraś ma zdanie, doświadczenie to proszę o rady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:49

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra juz jestem spokojniejsza:) z wozkow mi sie podoba mondial duo combi emajljunga ora myo foppapedretti ( wersja nie elektryczna) ja bede szukac 2 w 1 bo kupilismy auto i mamy w gratisie fotelik roemer babe safe plus :) chyba ze nie bedzie opcji 2 w 1 z tego co nam sie spodoba to 1 fotelik na sprzedaz pojdzie :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie podoba ten polarek dla mamy i taty. Dla zimowego bobasa wydaje sie idealny :D http://allegro.pl/kurtka-kangur-polar-bluza-dla-mamy-taty-i-dziecka-i4448136698.html

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel co do tej starszej ciazy to sa rozne opinie, moj lekarz twierdzi ze liczy sie termin jednak z om a nie z usg, gdzie wg on mam termin na 12 luty a wg usg - prenatalne - 3 luty, , standardowe- 8 luty wiec ciaza wychodzi min 4 dni starsza a max to nawet 9 gdzie byly bardzo dokladne pomiary robione, moj lekarz twierdzi ze jedne dzieci sie rodza z waga i wzrostem takim inne takim dlatgo termin z on sie liczy a nie z usg :) ale jak to bywa co lekarz to pewnie bedzie mial inna opinie... Ja wiec sie trzymam tego terminu z om...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Vel co do tej starszej ciazy to sa rozne opinie, moj lekarz twierdzi ze liczy sie termin jednak z om a nie z usg, gdzie wg on mam termin na 12 luty a wg usg - prenatalne - 3 luty, , standardowe- 8 luty wiec ciaza wychodzi min 4 dni starsza a max to nawet 9 gdzie byly bardzo dokladne pomiary robione, moj lekarz twierdzi ze jedne dzieci sie rodza z waga i wzrostem takim inne takim dlatgo termin z on sie liczy a nie z usg :) ale jak to bywa co lekarz to pewnie bedzie mial inna opinie... Ja wiec sie trzymam tego terminu z om...

Na suwaczku i na belly rowniez mam termin z OM, ale kazde USG, doslownie kazde od 7 tygodnia ciazy gdzie wiek ciazy mozna zbadac najdokladniej podczas calego okresu trwania ciazy wychodzila mi zawsze starsza, pozatym znam dni w ktorych moglo dojsc do zaplodnienia, a byly tylko dwa i wszystko wskazuje na to ze w tym miesiacu mialam cykl 26dniowy stad tez uwazam, ze moja dzidzia jest na bank 3-4dni starsza :)

i u mnie nie ma takich widelkow jak u Ciebie :) zwykle USG pokazuje ciaze starsza o tyle samo dni, a mialam juz robione na roznych maszynach przez roznych lekarzy :P

bo najpierw bylam u jednego gina na usg przed 10tc (becikowe)
    potem u drugiego mojego prowadzacego
    potem na sorze mialam usg wiec trzeci
    potem u czwartego tego od badan prenatalnych
    potem u piatego 4d

w zasadzie mialam jeszcze dwa inne usg, jedno w drugim szpitalu jak jeszcze byl sam pecherzyk, a drugie przedpotopowe w mojej przychodni ale tego juz nie pisze bo sie nie liczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:48

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Mamusie :) :** Dziękujemy Wam z Synkiem za wsparcie i ciepłe słowa, na pewno dużo pomogły bo jesteśmy już w domku jak pisała rano Cath :-* Dostałam luteinę 100mg 2 razy dziennie po 1 tabletce i magnez duuużo magnezu. Właśnie Synuś dał znać , że jest z Nami hehe.

Gratuluje kolejnym Mamusiom kopniaczków, to piękne uczucie prawda :)?? Taki cud w brzuszku :-*

Penelope super ten rożek ,wydaje się być taki milusi <3
    Asiu mi cały czas płaci pracodawca zasiłek chorobowy więc dostaje go zawsze na czas tak jak wypłata powinna przyjść, ale też słyszałam , że z ZUSem to długo trwa do 30 dni nawet :/

Katiś śliczne ciuszki zakupiłaś, mamy podobne gusta :) Januszkowa Twoje zdobycze też mi się podobają.

Angelcia na śniadanko jesz lasagnie :)? Dobra jesteś hiihih :-)

Cath pięknie jak zawsze :) Foto do ramki idealne ! <3

A w tym szpitalu można się naoglądać i dołka złapać.. Dziś rano jak mnie wypisywali lekarz dzwonił przy mnie do drugiego z tekstem " masz czas bo do wyskrobania jest po poronieniu.. " I to dziewczyna obok z pokoju , wczoraj coś narzekała słyszałam a dziś poroniła albo w nocy może. Straszne cierpienie, aż mi się ryczeć chciało.
    I dziewczynki położne krzyczały, że się po brzuchu nie masować do 22 tygodnia bo można wywowałać skurcze. Tylko rękę przytknąć można przywitać dzidzię i nie masować.. .Ja ciągle się miziałam po tym brzuchu ale jak mnie dwie opieprzyły to przestałam:D

Buziaki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:46

Penelope, Januszkowa, cath, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope nie wiem czy chodzi Ci o mój rożek, ale kiedyś już wrzucałam to zdjęcie. Jest ciepły, frotowy. Kupiłam go w smyku.
    http://www.iv.pl/images/11772519532992233408_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:47

z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    kurcze zobacyzlam w gazecie ktorejs wozek quinny takie trzykolowy i tak, mi sie spodobal no ale cena duza- dla mnnie duza- wiec chyba Bebetto luca wybierzemy

ktoras wybrala ten Quinny ?
    Tak ja pisalam wlasnie o tym trzykołowym :) pilnowalam chłopca który go mial. I byl straszny. Jezdzil jak chcial, po niecalym roku sie zepsuł i sie sam skladal jak sie nim jeździło. Mama tego chłopca bardzo zalowala ze go kupila bo tyle kasy na niego poszło a tu taka kicha. :/ jednak po takiej cenie spodziewa sie czegos lepszego i dobrego :) moze poprawili juz ten model. :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka, też się przestanę miziac. Dobrze Dobrze ze juz wszystko w porządku :)
    Ja w weekend zrobiłam swoją listę potrzebnych rzeczy :)

Sewerynka lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, ja tam w poście podałam link do rożka, ale Twój tez mi bardzo podoba, właśnie chodzi mi o to żeby był miękki a nie sztywny. Żeby się naddawał w owijaniu, ale Twój wygląda na taki też :) ten co ja oglądam to taki
    ae4ei8.jpg
    Januszkowa wrote:
    Penelope nie wiem czy chodzi Ci o mój rożek, ale kiedyś już wrzucałam to zdjęcie. Jest ciepły, frotowy. Kupiłam go w smyku.
    http://www.iv.pl/images/11772519532992233408_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:11

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już.tydzień temu zrobiłam taką listę i co mi się przypomni to dopisuje ;)
    A ja już czysta, pachnąca i zrelaksowana po kąpieli, pisze do Was z wyrka;)
    Jest fajny film na TVNie "Zapowiedź"

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ