Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak zwykle spalam jak zabita. U mnie dzisiaj dzien pochmurny i kropi.
Zasypiajac w nocy przykladalam dlon do brzucha, probowalam cos wyczuc, ale nic z tego. Musze jeszcze poczekac. W sumie dopiero 16. tydzien. Znajac mnie, to jeszcze miesiac poczekam...08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Asiu jej pracodawca był wzywany na kontrole.
Właśnie wróciliśmy do domu, niedziela była idealna:) Obiad pyszny, chyba nigdy mi tak nie smakował- zupa- krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym, później filet z kurczaka ze szpinakiem w pysznym sosie + fryteczki (nie potrafiłam sobie odmówić) surówka z marchwi- ulubiona, a na deser mus bananowy z sosami i innymi owocami też. Dawno tyle nie zjadłam na raz, ale wszystko było pyszne:)
Byłam w smyku, kupiłam kilka rzeczy dla maluszka, poniżej wrzucam zdjęcia-
http://www.iv.pl/images/09652575695481681484.jpg
http://www.iv.pl/images/44208391743174573794.jpg Jedna pieluszka flanelowa (z owieczkami), może służyć jako podkład, a druga jest bambusowa, bardzo miła w dotyku, jak dla mnie rewelacja. Koszt jednej to 29 zł, ale wydaje mi się, że jest warta swojej ceny.
http://www.iv.pl/images/07370200289488453305.jpg
A tutaj dwie pary bodziaków, ale już z Tesco z F&F
Bietka, Suri, Penelope, Carola55, megg, Fedra, justta lubią tę wiadomość
-
Ja dostalam kase w zusu po miesiacu bez zadnych problemow
dokumenty do zusu zlozylam w pierwszym tygodniu lipca i zus mi wyplacil zasilek chorobowy jakos na poczatku sierpnia, potem poszlam do zusu z drugim zwolnieniem i mi babka powiedziala w okienku ze pod koniec sierpnia bedzie kasiora, ogolnie tak jak Bietka napisala oni maja 30dni.
U nas leje masakrycznie ale zaczelo gdzies dopiero o 16, moze nawet po.
A co do tych kopniakow to u mnie nigdy nie ma ruchow jak przyloze reke, niespodziewanie sie zdazaja i ciezko natrafic na ten momentale raz mi sie udalo przytrzymac i poczuc bo akurat kopnal raz, przylozylam reke i kopnelo drugi
ale ogolnie wazne ze cos czuc przynajmniej ma sie wewnetrzy spokoj, ze wszystko jest ok
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:Januszkowa ale to z jakiego powodu? ZUS przyczepil się do umowy, zakwestionował z góry, że fikcyjne zatrudnienie czy coś do zwolnienia miał?
Poza tym pracodawca nie prowadził listy obecności i nie wysłał jej na szkolenie BHP. Trochę mu się nazbierało i był wzywany. Podobno wszystko się już wyjaśniło, ale pieniędzy jeszcze nie dostała. -
Pytam, bo u mnie podobna sytuacja, też nie wiedziałam, byłam zatrudniona, ale ja mam wszystkie badania lekarskie, kursy BHP porobione oraz w pracy jest prowadzona lista obecności, ale wypłaty są do ręki nie na konto, nie myślałam żeby odrazu iść na zwolnienie, umowa od czerwca a ja na zwolnieniu od sierpnia. Już niewiem co myśleć, głowa mnie boli, najgorsze jest to że ja nikogo nie chciałam oszukac, a boję się ze ZUS właśnie tak pomyśli...
-
Wujek google podpowiada ze niektore kobiety czuja ok 20 tyg, a sa takie co nawet ok 22 tyg... Wiec widac my z tych jestesmy co musza sie w cierpliwosc uzbroic
dzisiaj dopadla mnie paranoja i zaczelam ogladac doglebnie moj brzuch w poszukiwaniu rozstrpow... Poki vo nie utylam zbytnio przez te wymioty ale brzuszek juz sie zaokraglil i oczywisc wkret ze cos tam widze :p kupilam wiec pod prysznic oliwke dla niemowlat i taka gabeczke delikatna do masazu
a i tak od miesiaca sie smaruje raz czasem 2 elancylem bo rzekomo taki dobry :p zastanawiam sie czy widac rozstepy jak zaczynaja sie tworzyc... I jak to wyglada? Czy to sie tobi jakies wglebienie? Wiem ze czerwone ale nieraz fioletowe paski sie pojawiaja... Ugh ciekawe... Dlatego zaczynam smigac na joge nawet 2 x w tyg
-
Asiaa1201 wrote:Vel ale masz własną firmę czy u kogoś jesteś zatrudniona?
Bylam zatrudniona na umowe o prace na czas okreslony, ale umowa ta wygasla w 9 tygodniu ciazy i nie mogla zostac przedluzona do porodu z racji ciazy, po wygasnieciu umowy w ciagu 14 dni mam prawo ubiegac sie o zasilek chorobowy po ustaniu zatrudnienia, ktory wyplaca mi ZUS. Do dnia porodu jesli bede zwolnienia lekarskie zanosic i zachowam ciaglosc to nalezy mi ta kasa, ale nie uprawnia mnie ona do macierzynskiego. Wiec narazie to ciagne ale zrezygnuje teraz zeby jakas umowe o prace inna wykombinowac i zeby miec macierzynski.cath lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Chociaz w poniedzialek w tym tyg bylam u lekarza i dzidzia miala sie dobrze... Tylko czemu wszyscy juz czuja a ja nie
Ja poczulam pierwszy raz 25 sierpnia czyli to byl moj 16+6 ale ciaze mam starsza o conajmniej 4 dni niz z suwaczka wiec nawet 17+3, takze sie nie przejmuj bo generalnie czuje sie ruchy dopiero w okolicach 20tygodnia, wcale teraz nie jest powiedziane ze trzebai wszystko jest ok
-
Bella, ja dopiero od wczoraj czuję, ostatnie dwa tygodnie miałam zupełnie bezobjawowe i też się martwiłam i dlatego kupiłam detektor tętna, uspokajał mnie. Więc nie martw się, tak jest, objawy mijają a ruchy przyjdą. żebella84 wrote:Chociaz w poniedzialek w tym tyg bylam u lekarza i dzidzia miala sie dobrze... Tylko czemu wszyscy juz czuja a ja nie