Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj przestańcie
kazda ma swoje zdanie i tyle
A ja właśnie wyszlam od diabetologa i... Stwierdzil ze mój ginek przesadzajego zdaniem mam wyniki nienajgorsze.
sa lekko na granicy przekroczone o doslownie 0.1 i 0.3 widzi lekka hipoglikemię tylko i tyle. Dostalam receptę na paski do glukometru i mam mierzyć cukier ale nie 4 razy tylko 2 razy starcza
mam pilnować aby nie wyjść poza normy i tyle. Jak za Malo cukru wmusić cos słodkiego w siebie
ale sie ciesze
mogę normalnie jeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 14:27
Januszkowa, olcia87, Gosiak, Fedra, Penelope, madziutek 23, megg, Katiś, LadyDi, kasia_1988, sara_nar, juska19, lula88, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
truskawkax25 wrote:Dziewczyny jesteście już zapisane na usg połówkowe miedzy 18-22 ?
Bo ja już zgupiałam niby jestem w 17 tygodniu i 2 dniu. Lekarz zawsze mowi też wtedy, że jestem w 17 tygodniu, a Wy liczycie że jesteście w 18 tygodniu, tak ?
Zapisałam się na prenatalne według kalendarza na tej stronie będzie to 21 tydzień i 1 dzień czyli tak faktycznie to bedzie 22 tydzień i 1 dzień?
A jak robi się takie badanie do 22 tygodnia to nie pójde w takim razie za pózno?
Ale sobie wszystko teraz pomieszałam....
ja mam kolejną wizyte 22 wrzesnia i wtedy gin zdecyduje kiedy będzie połówkowe bo jak to określił najważniejsze zeby dzidiza miała odpowiedni rozmiar by można ją dokładnie przebadać
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cath to wspaniała wiadomość! Czasami lekarze przesadzają, zawsze warto skonsultować się innym.
Kilka lat temu byłam u lekarza i pani dr stwierdziła, że mam nadżerkę i musimy natychmiast ją usunąć laserem (koszt chyba 700 zł wtedy), skonsultowałam się z dwoma kolejnymi lekarzami i okazało się, że nic tam nie mam:)
-
olcia87 wrote:Myślę, że taki żart wrażliwą osobę też może urazić.
Nikogo naprawdę do niczego nie mam zamiaru przekonywać i nie taki był mój zamiar, pisałam raczej o pozytywnych aspektach używania chust oraz poprosiłam Cię o te negatywne opinie, które słyszałaś, bo chętnie się z nimi zapoznam. Do tej pory nie słyszałam o chustach nic negatywnego, ale chętnie usłyszę i spróbuję zweryfikować u osób, które używają od dłuższego czasu.
Już doczytałam o napięciu mięśniowym. Spróbuję zgłębić temat, dzięki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 14:29
-
No głównie fizykoterapeuci mają negatywne opinie i ortopedzi, tak mi powiedziała też moja Pani doktor, trzeba umieć wiązać tą chustę idealnie, a podobno jest to dość ciężkie. Przekazuje tylko to co usłyszałam od lekarzaMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
cath wrote:Oj przestańcie
kazda ma swoje zdanie i tyle
A ja właśnie wyszlam od diabetologa i... Stwierdzil ze mój ginek przesadzajego zdaniem mam wyniki nienajgorsze.
sa lekko na granicy przekroczone o doslownie 0.1 i 0.3 widzi lekka hipoglikemię tylko i tyle. Dostalam receptę na paski do glukometru i mam mierzyć cukier ale nie 4 razy tylko 2 razy starcza
mam pilnować aby nie wyjść poza normy i tyle. Jak za Malo cukru wmusić cos słodkiego w siebie
ale sie ciesze
mogę normalnie jeść
cath lubi tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Cath to wspaniała wiadomość! Czasami lekarze przesadzają, zawsze warto skonsultować się innym.
Kilka lat temu byłam u lekarza i pani dr stwierdziła, że mam nadżerkę i musimy natychmiast ją usunąć laserem (koszt chyba 700 zł wtedy), skonsultowałam się z dwoma kolejnymi lekarzami i okazało się, że nic tam nie mam:)tym bardziej mowi ze wpływ na wyniki mogl miec stres, niewyspanie sie (bo kot mnie budzik w nocy ze chce wyjść i jest glodny) i jesli będzie cos nie tak przy badaniach glukometrem to sie zglosiv
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olcia a ja mysle ze zbyt bardzo bierzesz do siebie co jest tu napisane...
moja mama nie nosiła mnie w chuście i mam z nią więź nie chodziłam w pieluchach jednorazowych ale nigdy przenigdy nie będzie moje dziecko chodzić w tetrze
a co do chustowania i opini lekarzy czy rehabilitantów moja rehabilitantka w chustowaniu nie widzi nic złego jeśli robi się to w odpowiedni sposób...
jak to mówią wszystko jest dla ludzi i tylko od Nas zależy co wybieżemy np. przykład wózków jedne będą kupować 3w1 inne nie jedne będa kupować łóżeczka w ikei a inne na allegro kwestia wyboru i już
i czy ktoś wrażliwy czy nie to czasem warto wyluzowaćGosiak, LadyDi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
To podobnie jak z soczewkami kontaktowymi, wśród użytkowników są różne opinie, Ja jako optometrysta pod względem zdrowotnym powinnam je odradzać zwłaszcza jak ktoś chce nosić codziennie po 8h. Po prostu wydaję mi się że specjaliści wiedzą opinie, o których głośno się nie mówi, bo padła by sprzedaż soczewek, chust i pewnie wielu innych rzeczyMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
nick nieaktualny
-
No dokładnie i z tą opinią zgadzam się w 10000%
Fedra wrote:Olcia a ja mysle ze zbyt bardzo bierzesz do siebie co jest tu napisane...
moja mama nie nosiła mnie w chuście i mam z nią więź nie chodziłam w pieluchach jednorazowych ale nigdy przenigdy nie będzie moje dziecko chodzić w tetrze
a co do chustowania i opini lekarzy czy rehabilitantów moja rehabilitantka w chustowaniu nie widzi nic złego jeśli robi się to w odpowiedni sposób...
jak to mówią wszystko jest dla ludzi i tylko od Nas zależy co wybieżemy np. przykład wózków jedne będą kupować 3w1 inne nie jedne będa kupować łóżeczka w ikei a inne na allegro kwestia wyboru i już
i czy ktoś wrażliwy czy nie to czasem warto wyluzowaćGosiak, Fedra lubią tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
*Sylwia wrote:Dziewczyny czy usg w 17tc miałyscie już przez brzuch czy jeszzce przez pochwę?
ja już od genetycznych miałam przez brzuch w poniendziałek zrobił mi wyjatkowo przez pochwe by sprawdzić czy na pewno łożysko posżło do góry17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Truskawka ja zapisałam się na połówkowe później. Tzn według miesiączki będę miała skończonych 20 tyg i 3 dni , a według USG prenatalnego będę miała skończone 21 tyg i 1 dzień. To usg można wykonać do 24 tyg.
Ojj laski nie kłóćcie się. Ja mogę z ręką na sercu powiedzieć, że byłam zacofana jeżeli chodzi o gadżety dzieciowe.
Tak było np. z chustą. Zobaczyłam i bardzo mi się spodobało- nie wykluczam, że moje dziecko może tego nie lubić i porzucimy chustowanie, ale na chwilę obecną jestem za.
I nikogo nie będę przekonywała, bo nie mam takiego celu w życiu. Niech każda z nas ma własną opinię.
Fedra, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualny
-
Truskawka, ja jestem w 17 tyg i 1 dzień dziś na badania prenatalne i echo serca płodu zapisywałam się już na początku lipca, ze względu na duże zainteresowanie tą panią doktor, ale oni sami mnie się pytali o ostatnią miesiączkę i oni sami wybrali termin na 1 października, więc chyba będę miała najpóźniej z was jak dotąd słyszę