X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dzisiaj rano sobie przypomniałam, ze musze leciec na morfologie:/ SKLEROZA.. Jutro wizyta u gina, mam nadzieje, ze nie wysle mnie do tego cholernego szpitala, bo po prostu nie pojde..

Rozmawialam z kilkoma koleżankami, które miały nagminnie w ciąży bakterie w moczu i jakos do szpitala nie tafily.. Jak dotrzeć do tego lekarza i rozsądnie wytlumaczyc mu, ze nie będę lezala PO NIC w szpitalu i zajmowala miejsca osobom, które faktycznie będą potrzebowaly opieki medycznej?

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lara Lara pamietaj ze to ja zawsze jestem we wszystkim ostatnia wiec nie odbieraj mi tej przyjemnosci... ;)
    22 pazdziernik sie klania ;) tez jestem lutowa wiec bierz mnie pod uwage ;))

Vel lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma chuste, nie używała jej, ale nie wiem z jakiego powodu. Wezmę od niej, spróbuje, nic mnie to nie będzie kosztować.
    Jeżeli okaże się, że będę mieć córeczkę to właściwie od siostry będę mieć praktycznie wszystko. Jej Laura będzie miała roczek w tą niedziele:) Jestem mamą chrzestną. Będzie impreza. 2 dni temu zaczęła chodzić i wszyscy są wniebowzięci:) Z wózka raczej od niej zrezygnuje, miała Quinny z trzeba kołami i był beznadziejny, wózek 3w1, a teraz kupiła jeszcze jedną spacerówkę. Dzisiaj dzwoniła i mówiła, że ma już tyle rzeczy odłożonych, segreguje:)
    Spodobało mi się chodzenie po smykach itd. i wybieranie rzeczy dla maluszka. Nowe są takie ładne. W pon. wizyta, bardzo chce już wiedzieć:)

Penelope, justta, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Moja siostra ma chuste, nie używała jej, ale nie wiem z jakiego powodu. Wezmę od niej, spróbuje, nic mnie to nie będzie kosztować.
    Jeżeli okaże się, że będę mieć córeczkę to właściwie od siostry będę mieć praktycznie wszystko. Jej Laura będzie miała roczek w tą niedziele:) Jestem mamą chrzestną. Będzie impreza. 2 dni temu zaczęła chodzić i wszyscy są wniebowzięci:) Z wózka raczej od niej zrezygnuje, miała Quinny z trzeba kołami i był beznadziejny, wózek 3w1, a teraz kupiła jeszcze jedną spacerówkę. Dzisiaj dzwoniła i mówiła, że ma już tyle rzeczy odłożonych, segreguje:)
    Spodobało mi się chodzenie po smykach itd. i wybieranie rzeczy dla maluszka. Nowe są takie ładne. W pon. wizyta, bardzo chce już wiedzieć:)

ja ciuszki bede miec tez od siostry ;)) ona miala neutralne kolory wiec beda super a duzo zaoszczedzimy ;))
    ja mam wizyte za 3 dni ;) w sobote ;) ciekawe czy zrobi mi usg bo mialam trobione w niedziele w szpitalu... ale mam nadzieje ze zobi bo chcalam zrnac plec ;)) jak czesto mozna robic usg? mialam robion3 przez brzuch...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wkręca w oglądanie, też już nie mogę się doczekać żeby soę dowiedzieć, ja mam wizytę dzień po Tobie, w następny wtorek :) Ja już się nawet cieszę że w ten weekend będę pracowała, to mi szybko zleci ;)

Vel, Ty to rzeczywiście masz "szczęście" do tych ginów ;) no to do poniedziałku
    Januszkowa wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 15:02

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 jeden dzień różnicy u nas, a ja mam na 30 września :) Wiec nie mam co się martwić :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek sorry no tak :-) nie zapominam o tobie :-) ale chyba Ty jeszcze nic o prenatalnych nie pisałaś :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja ciuszki bede miec tez od siostry ;)) ona miala neutralne kolory wiec beda super a duzo zaoszczedzimy ;))
    ja mam wizyte za 3 dni ;) w sobote ;) ciekawe czy zrobi mi usg bo mialam trobione w niedziele w szpitalu... ale mam nadzieje ze zobi bo chcalam zrnac plec ;))
    Moja siostra większość rzeczy ma konkretnie dla dziewczynki, także jeśli okaże się, że mam w brzuszku Igorka to będą mnie czekać większe zakupy, bo w różowe pajacyki nie będę go ubierać. Jeśli chodzi o płeć to jest mi ona naprawdę obojętna, po prostu chce już wiedzieć!!! :)
    We wrześniu myśle, że większość z nas będzie już znała płeć.
    Penelope to zaczynamy zakupy od przyszłego tyg.:)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zobaczyłam już moje wszystkie wyniki badań no jak to było z płcią i tym PH moczu?

Nie mam bakterii, nic mi nie wyszło ale PH za wysokie 8 nie wiem czemu ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wysokie ph to niby chłopiec chyba od 7 albo od 6,5 w gore. A dziewczynka do 6,5 ale nie jestem pewna ja mam 6 :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 7

z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zobaczymy czy coś w tym jest :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Madziutek sorry no tak :-) nie zapominam o tobie :-) ale chyba Ty jeszcze nic o prenatalnych nie pisałaś :-)

a no nie pisalam w sumie. a juz wiem od 8 tc ze wtedy bo jak zapisywalam sie na 12tydz to od razu mi wpisali na pazdziernik... a wydawalo mi sie to takie odlegle ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, poszalejemy ;) ja wczoraj coś tam tylko na ebay kupiłam, na 4 przesyłki teraz czekam :) ale w środe jestem w PL i mam zamiar polatać po sklepach :) Jest parę rzeczy których tu w UK nie dostaniesz, np. kaftanika zapinanego z boku, nie widziałam nigdzie, tak samo jak śpiochów. Tu body którtki i długi rękaw, koszulki przez głowę, półśpiochy , pajace ale tego nie ma. No i wózki pochodzę pooglądam w końcu na żywo, jak dotąd to tylko na lapku. Oj pochodzę :)
    Januszkowa wrote:
    Penelope to zaczynamy zakupy od przyszłego tyg.:)

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mi lekarz powiedzial ze na usg polowkowe pojde w 22 tyg bo wtedy lepiej widac i lepiej do pomiarow.

wizyte mam 16 wrzesnia a usg polowkowe jeszcze daleko.

wiec nie bedzie za pozno- przedzial masz 18-22tyg

atdcqtkf2affvuei.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A tak w ogóle to zobaczyłam już moje wszystkie wyniki badań no jak to było z płcią i tym PH moczu?

Nie mam bakterii, nic mi nie wyszło ale PH za wysokie 8 nie wiem czemu ?

he he he będzie chłopak wg przepowiedni oczywiście ;)
    ja mam poniżej 7 i jak na razie z usg wychodzi dziewczynka ;) choć z kalendarzy wychodzi chłopak :D

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dostałam w pracy od koleżanki totalnie niespodziewanie spodnie ciążowe - przyniosłam do domu, żeby przymierzyć i powiem Wam, że lezą wprost idealnie i tak niesamowicie wyszczuplają figurę. Patrzę teraz na metkę - a to happymum - H&M się nie umywa - to będą moje ulubione spodnie.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu prezent :)
    Gosiak wrote:
    A ja dzisiaj dostałam w pracy od koleżanki totalnie niespodziewanie spodnie ciążowe - przyniosłam do domu, żeby przymierzyć i powiem Wam, że lezą wprost idealnie i tak niesamowicie wyszczuplają figurę. Patrzę teraz na metkę - a to happymum - H&M się nie umywa - to będą moje ulubione spodnie.

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że chwalicie się brzuszkami to i ja pochwale się swoim :)
    To my w niedzielę czyli 18 tydzień i 2 dni :)
    fdfad76a9eaec240med.jpg
    51afe0f2eecc5e2dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 16:17

truskawkax25, Gosiak, Penelope, sara_nar, Januszkowa, kasia_1988, LadyDi, juska19, Katiś, megg, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazłam u nas takie coś :)

http://www.iv.pl/images/49183297978054620463_thumb.jpg

Zapisałam się bo jeszcze były wolne miejsca:) Płytkę dostanę. I może dowiem co tam w brzuszku się chowa :)

Gosiak, cath, Penelope, Vel lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ