X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no drogo.

ja za bete zaplacilam 34 zl- tez drogo!
    narazie koncze folik

ale moze 90 tabletek to na dluzej starczy

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bete też dałam dużo, bo 30zł. Jeszcze myslalam, ze wyniki będę miała w ten sam dzien.. a tu jednak nie.

Folik też łykam, 10zł zapłaciłam za 30 tabsów.
    Prenatal ma różne nazwy tzn Prenatal classic,dha itp. Jest nawet jakieś na przeziębienie, ale tylko 15 tab.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktos pytal o ksiazki- zobaczcie na stronei empiku- ksiazki- zdrowie itd tam sa rozne:)
    np
    http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-na-dziecko-murkoff-heidi-mazel-sharon,prod57562565,ksiazka-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:57

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachęcam Was również do pobierania e-bookow :)

• kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

A my z groszkiem bawimy się dziś na weselu ;)
    Przeziębienie ustępuje, apetyt wraca więc będziemy jeść i tańczyć do oporu ;)
    2glodny.gif 46dance.gif

Pozdrawiam wszystkie mamuśki i miłego weekendu życzę :)

211042976e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o na weselu to sobie podjesz:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Masakra bylam w aptece kupic sobie Prenatal 90 tabletek - 55zł, szok!
    Hej dziewczyny
    Jeśli chodzi o witaminy to najtańszą wersją jest chyba wita miner dla ciężarnych. Ja płaciłam 22 zł i tam są tabletki z witaminami i kwasy dha które też są ważne do zażywania by rozwijał sie mózg dziecka.po 1 tabl dziennie sie bierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszke tak wspomnienia mnie wzieły jak byłam na początku ciąży i dlatego weszłam na wasz wątek.

angelcia, sebza lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta kosztowała 21 zł, a zaraz jade na te nieszczęsne TSH i kosZtuje 14 zł. Wyniki w ten sam dzień! Trzymac.kciuki za dobry wynik tarczycy!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Masakra bylam w aptece kupic sobie Prenatal 90 tabletek - 55zł, szok!

Ja też kupiłam ten Prenatal Classic podobno dobry :) ale ginekolog powiedział żeby jeść je co drugi dzień bo jest lato i najlepiej witaminki czerpać z owoców i warzyw :) płaciłam 59 zł :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Troszke tak wspomnienia mnie wzieły jak byłam na początku ciąży i dlatego weszłam na wasz wątek.

Jak ja bym chciała być już w takim tygodniu jak Ty... <zazdrosna>

Aniqa lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Moja beta kosztowała 21 zł, a zaraz jade na te nieszczęsne TSH i kosZtuje 14 zł. Wyniki w ten sam dzień! Trzymac.kciuki za dobry wynik tarczycy!

Trzymam kciuki!!!! :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Jak ja bym chciała być już w takim tygodniu jak Ty... <zazdrosna>
    Ja znów zazdroszcze dziewczynom z tygodni powyżej 32.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :)

ktos pytał o zioła...rozmaryn, tymianek...
    ja bym uwazała w ogole z ziolami, bo ich działanie moze byc roznie. niektore dzialaja szkodliwie na dziecko, inne moga powodowac poronienie. oczywiscie nie wszystkie, ale ja sie wole wystrzegac...

Wczoraj wymiotowałam znowu wieczorem :( oj matko, obyscie nie miały tak !
    zycze Wam zeby Was omineło.

U nas dzis pochmurno, pogoda do d... :( i jakos chłodnawo...

małz był pobrac dzis grupe krwi i morfologie, troche go zmusiłam..musiałam z nim byc w gabinecie, bo bladzioch był okropny... ;p ale przezył :)

relge6yd309xm1zq.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc...
    wiecie ja pierwsza ciaze przechodzilam bezproblemowo... niczego za bardzo sie nie wystrzegalam typu przyprawy czy nawet biedny pasztet;p

Teraz tez nie odmawiam sobie;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    hej kobietki :)

ktos pytał o zioła...rozmaryn, tymianek...
    ja bym uwazała w ogole z ziolami, bo ich działanie moze byc roznie. niektore dzialaja szkodliwie na dziecko, inne moga powodowac poronienie. oczywiscie nie wszystkie, ale ja sie wole wystrzegac...

Wczoraj wymiotowałam znowu wieczorem :( oj matko, obyscie nie miały tak !
    zycze Wam zeby Was omineło.

U nas dzis pochmurno, pogoda do d... :( i jakos chłodnawo...

małz był pobrac dzis grupe krwi i morfologie, troche go zmusiłam..musiałam z nim byc w gabinecie, bo bladzioch był okropny... ;p ale przezył :)

wygonilas meza zeby zrobic tak z ciekawosci czy lekarz chcial? w sumie moj D nie wie jaka ma grupe krwi :b
    / nie ogarniam jak mozna nie wiedziec

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba grupa krwi jest ważna czy czasami nie ma niezgodności krwi partnerów ;) żeby nie było konfliktu serologicznego:)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Chyba grupa krwi jest ważna czy czasami nie ma niezgodności krwi partnerów ;) żeby nie było konfliktu serologicznego:)
    Owszem, ale w takim przypadku po urodzeniu dziecko dostaje antygen-d także, spokojnie :)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ! witam i ja! my już dość intensywnie zaczęliśmy sobotę - dziś mieliśmy ostatni turniej syna w Toruniu... ufff już byłam zmęczona tym jeżdżeniem co sobotę przez kilka tygodni z rzędu. Wróciliśmy zjadłam rosołek (chyba pyszny ale ciągle nie mam smaku), przespałam się godzinkę i jestem:)
    angelcia wrote:
    Ja za bete też dałam dużo, bo 30zł. Jeszcze myslalam, ze wyniki będę miała w ten sam dzien.. a tu jednak nie.

Folik też łykam, 10zł zapłaciłam za 30 tabsów.
    Prenatal ma różne nazwy tzn Prenatal classic,dha itp. Jest nawet jakieś na przeziębienie, ale tylko 15 tab.

u mnie beta 38zł ale wyniki po max 2 godzinach. Za Folik ostatnio płaciłam 6,66zł :)
    no ale dziewczyny szykujcie portfele... od teraz już nic nie będzie takie samo a pieniędzy wiecznie mało będzie :) macie już takiego pasożytka na brzuchu który jednocześnie zagnieździł się na Waszym portfelu i jeszcze baaaardzo długo z tego portfela nie zejdzie :P

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:

ale to to przy drugim dziecku może być konflikt - przy pierwszym nie ma możliwości bo dopiero przy porodzie się miesza krew czy jakoś tak - tłumaczył mi gin w 1 ciąży - teraz trzeba będzie zrobić - nawet jak tatuś wie jaką ma to i tak musi mieć zrobione z pieczątką krwiodawstwa czy labo... inaczej (na słowo) się nie liczy...

a co do ziół to wiecie - żeby tymianek Wam zaszkodził to kurde chyba by trzeba było sam ten tymianek jeść i to w dużych ilościach;)

truskawkax25, ako99 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ