Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa za bete też dałam dużo, bo 30zł. Jeszcze myslalam, ze wyniki będę miała w ten sam dzien.. a tu jednak nie.
Folik też łykam, 10zł zapłaciłam za 30 tabsów.
Prenatal ma różne nazwy tzn Prenatal classic,dha itp. Jest nawet jakieś na przeziębienie, ale tylko 15 tab. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyangelcia wrote:Masakra bylam w aptece kupic sobie Prenatal 90 tabletek - 55zł, szok!
Jeśli chodzi o witaminy to najtańszą wersją jest chyba wita miner dla ciężarnych. Ja płaciłam 22 zł i tam są tabletki z witaminami i kwasy dha które też są ważne do zażywania by rozwijał sie mózg dziecka.po 1 tabl dziennie sie bierze. -
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Masakra bylam w aptece kupic sobie Prenatal 90 tabletek - 55zł, szok!
Ja też kupiłam ten Prenatal Classic podobno dobry ale ginekolog powiedział żeby jeść je co drugi dzień bo jest lato i najlepiej witaminki czerpać z owoców i warzyw płaciłam 59 zł -
nick nieaktualny
-
Asiaa1201 wrote:Moja beta kosztowała 21 zł, a zaraz jade na te nieszczęsne TSH i kosZtuje 14 zł. Wyniki w ten sam dzień! Trzymac.kciuki za dobry wynik tarczycy!
Trzymam kciuki!!!! -
nick nieaktualny
-
hej kobietki
ktos pytał o zioła...rozmaryn, tymianek...
ja bym uwazała w ogole z ziolami, bo ich działanie moze byc roznie. niektore dzialaja szkodliwie na dziecko, inne moga powodowac poronienie. oczywiscie nie wszystkie, ale ja sie wole wystrzegac...
Wczoraj wymiotowałam znowu wieczorem oj matko, obyscie nie miały tak !
zycze Wam zeby Was omineło.
U nas dzis pochmurno, pogoda do d... i jakos chłodnawo...
małz był pobrac dzis grupe krwi i morfologie, troche go zmusiłam..musiałam z nim byc w gabinecie, bo bladzioch był okropny... ;p ale przezył -
nick nieaktualnyGroszek wrote:hej kobietki
ktos pytał o zioła...rozmaryn, tymianek...
ja bym uwazała w ogole z ziolami, bo ich działanie moze byc roznie. niektore dzialaja szkodliwie na dziecko, inne moga powodowac poronienie. oczywiscie nie wszystkie, ale ja sie wole wystrzegac...
Wczoraj wymiotowałam znowu wieczorem oj matko, obyscie nie miały tak !
zycze Wam zeby Was omineło.
U nas dzis pochmurno, pogoda do d... i jakos chłodnawo...
małz był pobrac dzis grupe krwi i morfologie, troche go zmusiłam..musiałam z nim byc w gabinecie, bo bladzioch był okropny... ;p ale przezył
wygonilas meza zeby zrobic tak z ciekawosci czy lekarz chcial? w sumie moj D nie wie jaka ma grupe krwi :b
/ nie ogarniam jak mozna nie wiedziec -
nick nieaktualny
-
hej hej ! witam i ja! my już dość intensywnie zaczęliśmy sobotę - dziś mieliśmy ostatni turniej syna w Toruniu... ufff już byłam zmęczona tym jeżdżeniem co sobotę przez kilka tygodni z rzędu. Wróciliśmy zjadłam rosołek (chyba pyszny ale ciągle nie mam smaku), przespałam się godzinkę i jestem:)
angelcia wrote:Ja za bete też dałam dużo, bo 30zł. Jeszcze myslalam, ze wyniki będę miała w ten sam dzien.. a tu jednak nie.
Folik też łykam, 10zł zapłaciłam za 30 tabsów.
Prenatal ma różne nazwy tzn Prenatal classic,dha itp. Jest nawet jakieś na przeziębienie, ale tylko 15 tab.
u mnie beta 38zł ale wyniki po max 2 godzinach. Za Folik ostatnio płaciłam 6,66zł
no ale dziewczyny szykujcie portfele... od teraz już nic nie będzie takie samo a pieniędzy wiecznie mało będzie macie już takiego pasożytka na brzuchu który jednocześnie zagnieździł się na Waszym portfelu i jeszcze baaaardzo długo z tego portfela nie zejdzie
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
truskawkax25 wrote:Chyba grupa krwi jest ważna czy czasami nie ma niezgodności krwi partnerów żeby nie było konfliktu serologicznego:)
ale to to przy drugim dziecku może być konflikt - przy pierwszym nie ma możliwości bo dopiero przy porodzie się miesza krew czy jakoś tak - tłumaczył mi gin w 1 ciąży - teraz trzeba będzie zrobić - nawet jak tatuś wie jaką ma to i tak musi mieć zrobione z pieczątką krwiodawstwa czy labo... inaczej (na słowo) się nie liczy...
a co do ziół to wiecie - żeby tymianek Wam zaszkodził to kurde chyba by trzeba było sam ten tymianek jeść i to w dużych ilościach;)truskawkax25, ako99 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif