Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
gagatka wrote:Do babki chodziłam do dr Waldman (nie polecam) przyjmuje na Morenie i we Wrzeszczu na Chrzanowskiego. nie słyszałam o lekarzach o których mówisz, ale najważniejsze, że mają dobre opinie. popytaj wśród koleżanek, najlepiej chodzić do kogoś z polecenia.
Ja mimo wszystko będę chodziła prywatnie do tego lekarza. Bardzo go lubię i jest bardzo kompetentny. Znam kilka dziewczyn które do niego chodzą i którym prowadzi/-ł ciąże i z ich opowieści jest świetnym specjalistą...
Jeśli chodzi o badania to będę robić w szpitalu na Klinicznej, tam robią najtaniej w Gdańsku, wyniki tego samego dnia przez Internet. Więc polecam, tylko nie chodź tam w poniedziałki, bo po weekendzie to chyba wszystkie dziadki z trójmiasta tam zjeżdżają...
Konflikt jest gdy kobieta ma minus, mężczyzna plus i dziecko dziedziczy plus po ojcu. wtedy kobieta wytwarza przeciwciała i dlatego konflikt uaktywnia się po porodzie, bo dopiero wtedy dodatnia krew dziecka miesza się z minusową matki.
bylam ostatnio na morenie ale tam maja takie terminy, ze nie udalo nam sie tam zarejestrowac:) a wlasnie na Kliniczej jest ten pan Zbiegniew Smiejkowski wiec go polecam, jesli zdecydujesz sie tam rodzic to może na niego trafisz na porodówce:) starszy Pan po 60tce niezwykle wesoly i poswiecil mi duzo czasu odpowiadajac na miliony pytan az inny lekarz po niego przyszedl i sie pytal co tak dlugo ze mna siedzi, bo jak sie rozgadal to nie mogl skonczyc:) widac ze ta praca to jego pasja
No nic w kazdym razie jak cos pojdzie nie tak na nfz i zdecyduje się isc prywatnie to dobrze wiedziec do kogo się udać, napewno skorzystam z Twojego polecenia:) dziękuję
Moja mama miała minus, a tata plus i ja urodziłam się z dodatnią a później mama zaszła w drugą ciąże w wieku 42lat z tym że już z kim innym i nie wiem jaka on ma grupe i czy to ma znaczenie, w kazdym razie ma zdrowe dziecko, a ciaze przeszla bezproblemowo i bezobjawowo wiec nie macie sie czym przejmowac:) i podobno w dzisiejszych czasach ten cały konflikt juz w ogole nie jest problemem bo wykrywany jest na samym poczatku i podawane są wlasnie na to jakies tam leki czy cokolwiek i nie ma żadnego problemu, kiedys to był problem ale w dzisiejszych czasach juz nie jest:) wiec bez stresu
jak kobieta ma dodatnia to niewazne jaka ma partner, konfliktu nie bedzie:) -
Sue wrote:Mnie bolą trochę, ale tylko w okolicach sutków. Czuje je cały czas, papa spanie na brzuchu
ja śpię na brzuchu póki mogę - to moja ulubiona pozycja i pamiętam jak mi było źle spać z brzuchem bo nie mogłam w "mojej" pozycji spać a w każdej innej to nie to samo....
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlok przede mna ktoś sobie urzadza wiesniacka impreze już chyba 3 raz w tym tygodniu... Drą pyski (wybaczcie za wyrażenie, ale inaczej nie potrafie tego nazwac). Nawet nie ma jak telewizora ogladnac, a co dopiero zasnąć..
Jak się wkurze to zadzwonię na policje jak jakaś stara społeczniara ! -
Widzę, że nie tylko ja już wybieram wózek łóżeczko i inne teraz w biedro jest przecena na body 3pary po 14,99 i planuję zakup nawet dwóch paczek
Dziś cały dzień czułam się znośnie, tak teraz mdli mnie okrutnie. W dodatku na nocce w pracy siedzę. Chciałam żeby M. zadzwonił i powiedział, że nie przyjdę, ale powiedział żebym nie wymyślała i szła do pracy .... no cóż więc poszłam, tak się zastanawiam, bo np. w razie plamienia od razu do szpitala mam się zgłosić i co jak np. będę w pracy ? Siedzę tu sama jak palec. Masakra. W pn napewno nie idę do pracy, bo jak ciężko dziewczynom przyjść na 1h bo mam do ginekologa, to niech wykombinują na cały dzień za mnie zastępstwo. Mam to gdzieś.
Ja i M mamy taką samą grupę krwi B rh -Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 00:11
-
nick nieaktualnyCath pokaż ten wóziu
Kasika!! KOCHANA!! Plamienia niekoniecznie musza oznaczać jedno, może macica się oczyszcza - bądź kontrolowana przez lekarza.. Nie porównuj ciąż do siebie - kazda jest inna.
uwierz w siebie i fasolke! :* Trzymam kciuki aby było okej -
hej DZiewczyny
co u Was??
Kasiu a moze pojedz do szpitala, u mnie była wczoraj koleżanka pielegniarka i powiedziała mi ze jak tylko zobacze kropelke swieżej krwi to od razu mam smigać do lekarza, bez zastanowienia! nawet jesli to nic złego!!!!samira lubi tę wiadomość
-
Kasika musisz koniecznie zgłosić się do lekarza tego nie wolno ignorować. :* Trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego :*
To jest nasz wózek i M też bardzo się podoba koszt 1530 zł ale w tym jest spacerówka, fotelik, gondola, folia, pokrowiec, moskitiera i torba
bądź jeszcze ten by wchodził w grę o 200 zł tańczyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 11:18
-
nick nieaktualnyCath a jaki ma rozmiar gondola? Bo ja jednak szukam większej 86x43 (jakoś tak).
I szukam czegoś z obracanymi kółkami i za wszelką cenę chcę ominąć koła pompowane, ale widzę, że większość wozkow ma niestety takie...
W Smyku widziałam okej wózek - Bebetto Luca. Bardzo zwrotny i gondolka właśnie odpowiada moim wymaganiom. Jednak zamówię go raczej na allegro, gdyż jest kompletem 3w1 ( a w Smyku 2w1. Cena to około 1640zł.
http://babyexpert.pl/zdjecia/702/lo276.jpg
oczywiście tutaj też jest moskitiera, folia, torba etcWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 11:45