X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą trochę, ale tylko w okolicach sutków. Czuje je cały czas, papa spanie na brzuchu :(

• Vel Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagatka wrote:
    Do babki chodziłam do dr Waldman (nie polecam) przyjmuje na Morenie i we Wrzeszczu na Chrzanowskiego. nie słyszałam o lekarzach o których mówisz, ale najważniejsze, że mają dobre opinie. popytaj wśród koleżanek, najlepiej chodzić do kogoś z polecenia.
    Ja mimo wszystko będę chodziła prywatnie do tego lekarza. Bardzo go lubię i jest bardzo kompetentny. Znam kilka dziewczyn które do niego chodzą i którym prowadzi/-ł ciąże i z ich opowieści jest świetnym specjalistą...

Jeśli chodzi o badania to będę robić w szpitalu na Klinicznej, tam robią najtaniej w Gdańsku, wyniki tego samego dnia przez Internet. Więc polecam, tylko nie chodź tam w poniedziałki, bo po weekendzie to chyba wszystkie dziadki z trójmiasta tam zjeżdżają... ;)

Konflikt jest gdy kobieta ma minus, mężczyzna plus i dziecko dziedziczy plus po ojcu. wtedy kobieta wytwarza przeciwciała i dlatego konflikt uaktywnia się po porodzie, bo dopiero wtedy dodatnia krew dziecka miesza się z minusową matki. :)

bylam ostatnio na morenie ale tam maja takie terminy, ze nie udalo nam sie tam zarejestrowac:) a wlasnie na Kliniczej jest ten pan Zbiegniew Smiejkowski wiec go polecam, jesli zdecydujesz sie tam rodzic to może na niego trafisz na porodówce:) starszy Pan po 60tce niezwykle wesoly i poswiecil mi duzo czasu odpowiadajac na miliony pytan az inny lekarz po niego przyszedl i sie pytal co tak dlugo ze mna siedzi, bo jak sie rozgadal to nie mogl skonczyc:) widac ze ta praca to jego pasja

No nic w kazdym razie jak cos pojdzie nie tak na nfz i zdecyduje się isc prywatnie to dobrze wiedziec do kogo się udać, napewno skorzystam z Twojego polecenia:) dziękuję

Moja mama miała minus, a tata plus i ja urodziłam się z dodatnią a później mama zaszła w drugą ciąże w wieku 42lat z tym że już z kim innym i nie wiem jaka on ma grupe i czy to ma znaczenie, w kazdym razie ma zdrowe dziecko, a ciaze przeszla bezproblemowo i bezobjawowo wiec nie macie sie czym przejmowac:) i podobno w dzisiejszych czasach ten cały konflikt juz w ogole nie jest problemem bo wykrywany jest na samym poczatku i podawane są wlasnie na to jakies tam leki czy cokolwiek i nie ma żadnego problemu, kiedys to był problem ale w dzisiejszych czasach juz nie jest:) wiec bez stresu

jak kobieta ma dodatnia to niewazne jaka ma partner, konfliktu nie bedzie:)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mnie bolą trochę, ale tylko w okolicach sutków. Czuje je cały czas, papa spanie na brzuchu :(

ja śpię na brzuchu póki mogę - to moja ulubiona pozycja i pamiętam jak mi było źle spać z brzuchem bo nie mogłam w "mojej" pozycji spać a w każdej innej to nie to samo....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    niekoniecznie :) leworęczności się nie dziedziczy - od rozwoju mózgu to zależy i już :)
    będzie leworeczny, ja to wiem :D

• cath Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grupe 0rh+ :) a mój M nawet nie wie jaka ma :) ale juz na dniach wysle go na badania :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, dla mnie to bez znaczenia która reka będzie pisać Skubi Chrupka ;)

Tak z nudow dzisiaj usiadłam i zapisywałam sobie co trzeba kupic maluchowi... TRAGEDIA ILE TEGO JEST !! ;)

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też, ale fajnie już tak gdzieś w środku marzyć o takich rzeczach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blok przede mna ktoś sobie urzadza wiesniacka impreze już chyba 3 raz w tym tygodniu... Drą pyski (wybaczcie za wyrażenie, ale inaczej nie potrafie tego nazwac). Nawet nie ma jak telewizora ogladnac, a co dopiero zasnąć..

Jak się wkurze to zadzwonię na policje jak jakaś stara społeczniara ! :/

• cath Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek mamy juz wybrany :) i fotelik samochodowy na troszke wiekszego dzidziusia tez :D w sumie wszystko juz mamy upatrzone. Ale kupowac będziemy na początku 3 trymestru :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik TSH 0.053 czyli lekka nadczynność,Ale myślałam że gorzej będzie.. I tak we wtorek endo. Co do grupy krwi mam 0Rh+ a mój R ma ABRh+ chyba dobrze co?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio 3,15. Muszę się zbadać ponownie, bo ostatnio badałam jesienią.

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja już wybieram wózek łóżeczko i inne :) teraz w biedro jest przecena na body 3pary po 14,99 i planuję zakup nawet dwóch paczek ;)
    Dziś cały dzień czułam się znośnie, tak teraz mdli mnie okrutnie. W dodatku na nocce w pracy siedzę. Chciałam żeby M. zadzwonił i powiedział, że nie przyjdę, ale powiedział żebym nie wymyślała i szła do pracy .... no cóż więc poszłam, tak się zastanawiam, bo np. w razie plamienia od razu do szpitala mam się zgłosić i co jak np. będę w pracy ? Siedzę tu sama jak palec. Masakra. W pn napewno nie idę do pracy, bo jak ciężko dziewczynom przyjść na 1h bo mam do ginekologa, to niech wykombinują na cały dzień za mnie zastępstwo. Mam to gdzieś.
    Ja i M mamy taką samą grupę krwi B rh -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 00:11

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUE no to już jest lekka niedoczynność także idź do endo...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej niedzieli.
    Zmykam do domu odespać noc w pracy.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny załamałam się :-( Znowu mam plamienia ( tak jak ostatnio- jak się nie udało)
    :-( Chyba nic z tego kolejny raz nie będzie :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath pokaż ten wóziu :)

Kasika!! KOCHANA!! Plamienia niekoniecznie musza oznaczać jedno, może macica się oczyszcza - bądź kontrolowana przez lekarza.. Nie porównuj ciąż do siebie - kazda jest inna.

uwierz w siebie i fasolke! :* Trzymam kciuki aby było okej

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczyny :)
    co u Was??

Kasiu a moze pojedz do szpitala, u mnie była wczoraj koleżanka pielegniarka i powiedziała mi ze jak tylko zobacze kropelke swieżej krwi to od razu mam smigać do lekarza, bez zastanowienia! nawet jesli to nic złego!!!!

samira lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny załamałam się :-( Znowu mam plamienia ( tak jak ostatnio- jak się nie udało)
    :-( Chyba nic z tego kolejny raz nie będzie :-(

A bierzesz progesteron? Może masz jakąś niedomogę...

atdci09k89ytpjkc.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika musisz koniecznie zgłosić się do lekarza tego nie wolno ignorować. :* Trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego :*

s148.jpg To jest nasz wózek :) i M też bardzo się podoba :D koszt 1530 zł ale w tym jest spacerówka, fotelik, gondola, folia, pokrowiec, moskitiera i torba :)
    bądź jeszcze ten by wchodził w grę o 200 zł tańczy 30m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 11:18

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a jaki ma rozmiar gondola? Bo ja jednak szukam większej 86x43 (jakoś tak).

I szukam czegoś z obracanymi kółkami i za wszelką cenę chcę ominąć koła pompowane, ale widzę, że większość wozkow ma niestety takie...

W Smyku widziałam okej wózek - Bebetto Luca. Bardzo zwrotny i gondolka właśnie odpowiada moim wymaganiom. Jednak zamówię go raczej na allegro, gdyż jest kompletem 3w1 ( a w Smyku 2w1. Cena to około 1640zł.

http://babyexpert.pl/zdjecia/702/lo276.jpg
    oczywiście tutaj też jest moskitiera, folia, torba etc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 11:45

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ