X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludziska, ale się rozpisałyście. Jeden dzień mnie nie było a drugi spędziłam na doczytywaniu, ale udało mi się :)

Witam nowe mamusie i gratuluję tym co widziały serduszka. U nas w porządku, nic specjalnego się nie dzieje. Piersi tylko mniej bolą ale mam nadzieję, że nie jest to jakiś zły znak.

Już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy kupować wózek, fotelik, łóżeczko itp. ale chyba jeszcze trochę z tym poczekamy. Co jednak nie przeszadza w tym żebym już sobie to wszystko zaczynała oglądać na necie :)

Nie mogę się już doczekać tej kruszynki.

Co do książki Heidi Murkoff to słyszałam, że bardzo dobra i przydatna. Może też sama zakupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 12:26

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja tez nie mam zamiaru oszczedzać ale sa takie mamusie "zastaw sie a postaw sie" zeby miec fajny wózek bo lans na ulicy! jak pisałam najwazniejsza jest funkcjonalnośc, wygodna i to zeby dziecko czulo sie wnim dobrze a czy on jest retro czy jaki to i tak dziecko o tymn nie wiem tylko kto..mamusia!!! wiec do dodatek do mamusi a nie do dziecka!
    kazda z nas kupi taki na jaki ja stac i jaki uwaza za stosowny! dla mnie glupota jest wydac na wózek ponad tysiac zlotych bo jest nowy i modny!
    Spokojnie. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zawsz od ostatniego czasu musiałam poklocic się z D, z reszta... to już chyba jest na porządku dziennym.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjjjjjjjj a o co poszło ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślę o wózku, łóżeczku, itd. Za wcześnie. We wtorek pierwsza wizyta u lekarza, trochę się stresuję ;/
    Jeszcze dziewczyny mnie nastraszyły TSH, cały czas się staram uspokoić, że wszystko będzie dobrze. Znając mnie, uspokoję się w 12 tygodniu.
    Jeśli ma być dobrze, to będzie i Junior będzie rósł zdrowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ojjjjjjjjj a o co poszło ?

standardowo o jego bardzo głupie dogadywanie i odzywki w moim kierunku. Chlop ma 24 lata, a zachowuje się gorzej niż 15latek.

Już zaczynam się zastanawiać czy cokolwiek z nim ma sens...

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhhh tzreba go olać albo to jego sposób na CIebie...taki "podryw "...heheh...no ale wierze ze CIe to moze irytować :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    standardowo o jego bardzo głupie dogadywanie i odzywki w moim kierunku. Chlop ma 24 lata, a zachowuje się gorzej niż 15latek.

jak to facet :* nie przejmuj sie :) moja mama mi powtarza abym pamiętała ze faceci rozwijają sie do 6 roku życia potem tylko rosną :) a teraz juz wg pewnie cię denerwuje jak jestes w ciąży co?

dora8201 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przed ciaza, czy w trakcie czy też po zapewne będzie tak samo. Tylko nie rozumiem jednego, jak mu mówie wyraźnie, że ma zniknąć to po nim to spływa.. Ja bym już się dawno obraziła i zebrała tyłek ;)

No coz.. uciekl od nienormalnej mamusi i teraz zaciska zęby bo tutaj jest lepiej :/

• cath Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg powiedźcie mi czy wasi faceci tez odczuwają "dolegliwości ciążowe"? :D
    Mój M. Od wczoraj mu niedobrze i ma serio zachcianki razem przed telewizorem jemu ogórki kiszone teraz stwierdzil ze ma ochote na lody z McDonalda gdzie nigdy ich nie jadł. Już sie go boje :D

Sue, justta lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    JA na dziecku nie mam zamiaru oszczędzać :) mój M tez nie. Dlatego chcemy co najlepsze. Dla nas wozek ma byc praktyczny ale oczywiscie nie ma być szkaradny :) Własie niedawno czytałam o tych skręcanych kołach to bardzo dużo osób mowi że ma je zablokowane bo nie da rady jeździc ;) Zobaczymy jak bedziemy jexdzić, szukać i sprawdzać ;) Wtedy może wybór padnie na co innego ;)

wiesz, wózek wózkowi nie równy i skrętne koła skrętnym kołom też - pierwszy wózek miałam 3-kołowca ze skrętnym kołem - rewelacyjnie się prowadził. Potem jak przesiedliśmy się w spacerówkę i kupiliśmy parasolkę to pierwsza miała tak okropne koła, tak masakrycznie się jeździło, że po prostu byłam zła jak miałam go zabierać ze sobą - lepiej mi było go ciągnąć niż pchać - na wyjeździe nam się zepsuł i kupiliśmy parasolkę tej samej firmy co pierwszy wózek mieliśmy i był super - niby podobna konstrukcja i rozwiązania a jednak niebo a ziemia.
    najlepiej pojeździć po sklepach, pojeździć w nich różnymi wózkami, sprzedawca niech pokaże jak się składa, rozkłada, wypina, przepina fotelik, gondolkę, popodnosić ile waży, na schody jakieś wciągnąć sprawdzić jak się zachowują... i dopiero dyskwalifikować konkretne wózki które nie podpasowały bo naprawdę szkoda skreślać wszystkich wózków jednego rodzaju bo zapędzimy się w kozi róg:)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, może się stresuje - widzę, że w Waszym życiu szykuje się wiele zmian: ślub, ciąża. Faceci też to przeżywają, musimy wziąć to pod uwagę.
    Najważniejsze, zebyś wiedziała, że wiążesz z nim swoje życie, bo i ślub, i dziecko łączy bardzo.
    Mieszkacie razem? Niektórzy ludzie dłużej się docierają.
    Ja kiedyś więcej kłóciłam się z moim P. Teraz jest inaczej, dojrzeliśmy. Facet jest młody, więc musisz pamiętać, że w metryce ma 24, w psychice jakies 5 mniej :)

• cath Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja będę jeździć szukać i próbować na dzień dzisiejszy nie chce takiego ale moze jakiś jeden mi podpasuje :) nie wykluczam na 100% :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja mam 2 yorki :D i są strasznymi pieszczochami :D za dziećmi szczególnie też nie przepadają, bo dzieciaki je męczą myśląc, że to maskotki na baterie. Zobaczymy, będą musiały się pogodzić z nowym lokatorem:)

Co do wózków, słyszałam od kilku doświadczonych mamusiek , że z gondoli krótko się korzysta bo dziecko szybko wyrastai ,i że wózki retro sa fajne ale na krótko,bo z reguły mają niepraktyczne spacerówki i trzeba kupić całkiem nowa. Ale ja dopiero w styczniu mam zamiar kupić wózek na ostatni gwizdek. Tak samo chyba z łożeczkiem.. Pokoiku niestety nie mam gdzie zrobić , brak warunków.

Z tymi kłótniami z Partnerem to u mnie to było często przed ciążą, teraz to mam wrażenie, że wcale nie potrafię się z nim dogadać.. :D Ach te hormony. My już dojrzałe emocjonalnie, oni jeszczą stoją w miejscu, może zaczną się przejmować ciąża jak zobaczą już brzuszek.. Angelcia nie martw się nasze hormony teraz potrafią zrobić z igły widły :-)

Leniwej niedzieli życzę :D

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja tez nie mam zamiaru oszczedzać ale sa takie mamusie "zastaw sie a postaw sie" zeby miec fajny wózek bo lans na ulicy! jak pisałam najwazniejsza jest funkcjonalnośc, wygodna i to zeby dziecko czulo sie wnim dobrze a czy on jest retro czy jaki to i tak dziecko o tymn nie wiem tylko kto..mamusia!!! wiec do dodatek do mamusi a nie do dziecka!
    kazda z nas kupi taki na jaki ja stac i jaki uwaza za stosowny! dla mnie glupota jest wydac na wózek ponad tysiac zlotych bo jest nowy i modny!
    generalnie wózek za tysiaka to żaden lans i drożyzna - ceny wózków są kosmiczne i te z najniższej półki kosztują niewiele mniej niż tysiak... a wózek to jednak jak samochód - ma być za przystępną cenę, ale ma być dobrze wykonany te tańsze wózki zostawiają wiele do życzenia - ja wolę kupić lepszy, sprawdzony i używany niż nowy ale niespełniający moich wymagań. Młody miał używany - ok 1500zł daliśmy za wszystko - przejeździł w nim 2 lata - bardzop intensywnie (lasy, plaże, wertepy), oddaliśmy koleżance, ona kolejne 2 lata i oddała kuzynce - podejrzewam, że jeszcze gdzieś jeździ :) a nie jestem pewna czy tańszy, kupiony jako nowy przeżyłby tyle lat....

cath lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek nie możesz w ten sposób podchodzić do tematu :) jeśli któraś z mam ma ochotę na wózek droższy to nie możesz kwitowac tego za "glupote". Niestety za cena idzie jakość wykonania i funkcjonalność. Każda z nas chce dla dziecka jak najlepiej i dla siebie też :) i nie musimy kupować tanich niewygodnych używanych wózków, bo inne to "glupota" ;)

dora8201, cath, sebza lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, niby jest wybor a jednak go nie ma..

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

pocieszę Cię - mój ma 36 i zachowuje się podobnie - od 2 tyg ciągle ma fochy, zmiany nastrojów, głupie dogadywania itp ale identycznie było w 1 ciąży więc to chyba ich sposób na przezywanie ciąży - nas coś tam pociągnie, zakłuje, w jakiś sposób tą ciążę czujemy, potem będzie brzuch rósł, dziecko kopało itd a oni co? nic im nie zostaje :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora zgadzam się ze wózek jest jak samochód a przecież każda chciała by jeździć nowiutka x6 a nie starym polonezem ; (

cath lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Dora zgadzam się ze wózek jest jak samochód a przecież każda chciała by jeździć nowiutka x6 a nie starym polonezem ; (
    mhmmm x6.... pojeździłoby się ;)

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ