X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Rudasek nie możesz w ten sposób podchodzić do tematu :) jeśli któraś z mam ma ochotę na wózek droższy to nie możesz kwitowac tego za "glupote". Niestety za cena idzie jakość wykonania i funkcjonalność. Każda z nas chce dla dziecka jak najlepiej i dla siebie też :) i nie musimy kupować tanich niewygodnych używanych wózków, bo inne to "glupota" ;)

Kochana ja sie wypowiadam za siebie! a nie mówie ze bede miec starego grata ( jesli porównujecie do samochodów) to oczywiste ze kazda z nas chce mieć nowy itd! i gdyby nowy, wypasiony kosztował np ok max 800 to też bym kupiła nowy :):)
    ale ja np mam prawie nowy, jedno dziecko w nim było i to tylko przez ok pół roku-nawet nie wiem czy az tyle...i ktorego pierwsza cena kosztowała ok 1500zł...wiec sama bede mieć taki ale jest używany i dostane go za free :) wiec nie neguje Waszych wyborów, jakbym miała full kasy to bym nawet za 10 tysi kupiła, ale nie mam wiec wydaje mi sie ze uzywany wózek to zadnen wstyd , tym bardziej ze jak tu ktoras wspomniała czesto przekazuje sie z pokolenia na pokolenie bo te obecne wózki sa na prawde super jakości!

Madziulka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakupiony wózek firmy stokke i wcale nie uważam tego za lans moje dziecko ma jeździć x6 ;) córka pierwsza nie pojezdzila to druga ma jeździć za dwoje ;)

dora8201, sebza lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    wydaje mi sie ze uzywany wózek to zadnen wstyd , tym bardziej ze jak tu ktoras wspomniała czesto przekazuje sie z pokolenia na pokolenie bo te obecne wózki sa na prawde super jakości!

no pewnie, że żaden wstyd:) dokładnie jak nie wstydem jest kupić używane auto:) zależy tylko jakie auto:P ale każdy znajdzie swoich amatorów:) a Twój wózek jest bardzo fajny - oby służył Ci jak najdłużej i żebyś była zadowolona:)

ja za free i używki będę miała sporo rzeczy w tej ciąży co mnie mega cieszy :) i to nie kwestia jakiegoś sknerstwa ale wiem ile co kosztuje bo za pierwszym razem musieliśmy kupowac absolutnie wszystko sami - tych zaoszczędzonych pieniędzy i tak na konto nie wsadzę (jak w reklamie chyba ing) więc nie zaoszczędzę :P bo znajdzie się tysiac innych wydatków....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Ja mam zakupiony wózek firmy stokke i wcale nie uważam tego za lans moje dziecko ma jeździć x6 ;) córka pierwsza nie pojezdzila to druga ma jeździć za dwoje ;)

Kochana jak CIe stać to czemu nie...przecież nie powiedziałam ze nie, i nie pisałam o WAs jeśli chodzi o lans! Po prostu znam grono par w tym jedna jest w mojej rodzinie gdzie zarabiaja grosze a dziewczyna kupiła nowy wózek, gdzie po starszym synu miała supe fajny, ale teraz ma dziewczynke wiec jej kolor nie pasował ( był zielony), i kupiła nowy za 1600 a to wypłata jej męza! i chodzi i po prostu sie lansuje i zgrywa bogaczke :) o to mi chodzi...a nie o WAs...i powtarzam kazda kuuje taki jaki chce, taki kolor jaki chce, model, typ itd :)
    mnie sie też podobaja rózne, pisałam wczesniej retro itd..no ale nie kupie ( chyba ze wygram w totka) bo znajomi wczoraj oznajmili ze dadza nam swój! wiec to zupełnie bez sensu zebym kupowała nowy! :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    fajny jest tylko to kubełkowe siedzenie w spacerówce wydaje mi się takie maluchne i niewygodne... ale to tylko moje odczucia takie po zdjęciach bo nie widziałam na żywo nigdy dziecka w takim

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek a po co te wykrzykniki ? Mi się po prostu nie podoba, że czyjeś zdanie nazywasz "glupota" . Pozwól nam też mieć swoje ;)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki wychwalaly. Poza tym mega lekki, zwrotny, wygodny. Troszkę mała gondola, ale twierdził że nie za mała ;) mam nadzieje ze się sprawdzi ;)

dora8201 lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za free i używki będę miała sporo rzeczy w tej ciąży co mnie mega cieszy :) i to nie kwestia jakiegoś sknerstwa ale wiem ile co kosztuje bo za pierwszym razem musieliśmy kupowac absolutnie wszystko sami - tych zaoszczędzonych pieniędzy i tak na konto nie wsadzę (jak w reklamie chyba ing) więc nie zaoszczędzę :P bo znajdzie się tysiac innych wydatków....

dokładnie, ja tez bede mieć cześć rzeczy za free i tez sie mega ciesze, bo np z ciuszków dziecko mega szybko wyrasta a one sa na prawde drogie, jak rzucam okiem w smyku czy cos to jestem przerazona, ciuszki na niemowle kosztują niemalże jak na nas :):)

a masz racje..wydatków innych tysiace i kupa kasy!! :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny ja mam pytanko, bolą Was piersi czy nie ?:) Ja widziałam ładny wózek ale 2500 zł, no ale macie rację, te tańsze są nieco gorzej wykonane niestety, wiadomo, że każdy ma inne podejście.Inni patrzą na jakość a inni nie koniecznie i wiadomo, ze każdy ma inny gust:)

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Rudasek a po co te wykrzykniki ? Mi się po prostu nie podoba, że czyjeś zdanie nazywasz "glupota" . Pozwól nam też mieć swoje ;)

Kochana wykrzykniki nie maja tu nic do rzeczy, taki mam styl pisania, czesto tego uzywam tak samo jak trzykropka :)
    jesli chodzi o "hglupote" to nie pisałam ze TY jestes glupia czy kazda inna, pisałam "dla mnie" wiec ja tak uwazam ! a nie napisałam ze "uwazam ze jestescie głupie"...ja dostosuwuje sie do swojego portfela, wymagan itd! i pisałam ze najwazniejsza jest jakosc, funkcjonalność, bezpieczenstwo itd. WIele dziewczyn ma tu doswiadczenie i wypowiada sie z prespektywy czasu, ja w tym temacie nie mam, polegam na innych. Kolezanka mowiła mi ze jest mega zadowolona z wózka, ze w miare lekki, bezpieczny itd! wiec skoro daje to biore :D itd :)

Wiec kupujcie na co macie ochote, przecież nikt tu mojego zdania nie musi brac pod uwage, kazda ma swoj rozum, kazda bedzie dbac o swojje dziecko tak jak uwaza za odpowiednie itd! ja nie siedze w waszych portfelach, mózgach itd! wiec sie nie obrażaj itd, ja wyraziłam swoje zdanie i wy tez..uwazam temat za zamkniety!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 13:42

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia bolą na tyle ze czasem ciężko się na nich położyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora - zostaje im... MILCZEĆ :d

olcia - mnie przestaja bolec piersi, ale sa nadal ciezkie i twarde.

Nie chce zwracac na siebie uwagi, ale jezeli juz wchodzicie na tematy pieniezne to..
    Rozumiem, ze jednym sie lepiej wiedzie, innym mniej. Ja sama naleze do takich ktorym chyba zdecydowanie sie nie wiedzie. Mieszkamy z moimi rodzicami w bloku, na dodatek D zarabia tylko 1600zl z czego 600zl miesiecznie idzie na telefony, internet i inne. Okolo 200-300zl idzie na paliwo, nie daj boze cos w aucie sie zepsuje..

Takze mamy 800zl zalozmy ze 'luzu'. I to mamy zamiar odkladac na Bobasa. Tyle dobrze, ze teraz bierzemy slub i bedziemy miec wiecej pieniedzy z wesela, bo jak wiadomo to zawsze jakas kasa wpadnie.

Moze i bedziecie mnie krytykowac, ze to nieodpowiedzialne miec dziecko w takiej sytuacji finansowej... Ale jedzenie i mieszkanie daja nam moi rodzice. Nie wyobrazam sobie bez nich mieszkac, ani isc na wynajete mieszkanie gdzie 1600 to same oplaty.

Duzo rodzin ma o wiele gorsze warunki niz my - np 1600zl dochodu na 7 osob, jeden pokoj, brak ogrzewania...

Jestem z normalniej rodziny i dla mnie duzym gestem jest juz to, ze rodzice wyrazaja zgode na bytowanie moje i D pod ich dachem. Nie mialabym odwagi aby prosic ich o jakis grosz. Takze czy jezdzimy BMW Z6, czy Polonezem z dezolowanym zderzakiem to i tak bedziemy bezgranicznie kochac swoje dzidzie. One odwazjemnia nam rowniez swoja milosc BEZWARUNKOWO, a nie ze wzgledu na wozek ze skretnymi kolami czy tez nie.

olcia87, dora8201, MistrzyniWKochamCieMisiu, Daisy lubią tę wiadomość

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

no właśnie ja mam tak samo, bolały mocniej, a teraz mniej ale są twarde :)

angelcia wrote:
    dora - zostaje im... MILCZEĆ :d

olcia - mnie przestaja bolec piersi, ale sa nadal ciezkie i twarde.

Nie chce zwracac na siebie uwagi, ale jezeli juz wchodzicie na tematy pieniezne to..
    Rozumiem, ze jednym sie lepiej wiedzie, innym mniej. Ja sama naleze do takich ktorym chyba zdecydowanie sie nie wiedzie. Mieszkamy z moimi rodzicami w bloku, na dodatek D zarabia tylko 1600zl z czego 600zl miesiecznie idzie na telefony, internet i inne. Okolo 200-300zl idzie na paliwo, nie daj boze cos w aucie sie zepsuje..

Takze mamy 800zl zalozmy ze 'luzu'. I to mamy zamiar odkladac na Bobasa. Tyle dobrze, ze teraz bierzemy slub i bedziemy miec wiecej pieniedzy z wesela, bo jak wiadomo to zawsze jakas kasa wpadnie.

Moze i bedziecie mnie krytykowac, ze to nieodpowiedzialne miec dziecko w takiej sytuacji finansowej... Ale jedzenie i mieszkanie daja nam moi rodzice. Nie wyobrazam sobie bez nich mieszkac, ani isc na wynajete mieszkanie gdzie 1600 to same oplaty.

Duzo rodzin ma o wiele gorsze warunki niz my - np 1600zl dochodu na 7 osob, jeden pokoj, brak ogrzewania...

Jestem z normalniej rodziny i dla mnie duzym gestem jest juz to, ze rodzice wyrazaja zgode na bytowanie moje i D pod ich dachem. Nie mialabym odwagi aby prosic ich o jakis grosz. Takze czy jezdzimy BMW Z6, czy Polonezem z dezolowanym zderzakiem to i tak bedziemy bezgranicznie kochac swoje dzidzie. One odwazjemnia nam rowniez swoja milosc BEZWARUNKOWO, a nie ze wzgledu na wozek ze skretnymi kolami czy tez nie.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szpitalu, generalnie puknęli się w głowę i powiedzieli że mam chyba ciążę urojną, bo skoro zaczęłam plamić to znaczy że miesiączka się zaczyna!!! Zrobili USG na którym jeszcze nic nie widać i Wyp..... Nigdy w życiu już tam nie pojadę, wyszłam tylko zapłakana i tyle z tego mam.Coś gadali o podpisaniu papierów, że na własne życzenie wyszłam ze szpitala ale nic nie podpisałam.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • sebza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nikogo nie oceniam, jeśli chce kupić wózek nowy czy używany, drogi czy tani. Nie powiem, że ktoś jest głupi, bo kupuje wózek używany, albo głupi bo wydał na wózek więcej niż tyle, ile ja chcę wydać.
    Ja zdecydowanie kupię wózek za więcej niż tysiąc złotych… prawdopodobnie sporo więcej… I nie uważam, że to jest ani lans ani głupota. No ale każdy ma prawo do swojego zdania.

mandragora, dora8201, cath lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, mnie w ogole to podobają się X-landery, ale to już wogole koszt:)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale macie tematy nie lepiej teraz skupic sie na maluszku by rosl zdrowo i bylo wszystko ok...
    Na wozki i inne rzeczy przyjdzie czas...
    Co do plamien we wczesnej ciazy polecam zrobic progesteron jego niski poziom w ciazy moze powodowac plamienia jesli jest za niski trzeba sie wspomagac dupkiem lub lutkiem...

mandragora, ako99, benitka, Sewerynka lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie to w pełni popieram Fedrę! Za wczesnie na takie tematy za wcześnie... NIestety przyszło nam żyć w czasach gdzie dwie kreski nie równa się zdrowy piekny bobas za 9 miesięcy. Martwmy sie więc dziećmi a nie wózkami ;) Oj żeby wózki to był nasz jedyny problem...

Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

• maja35 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Byłam w szpitalu, generalnie puknęli się w głowę i powiedzieli że mam chyba ciążę urojną, bo skoro zaczęłam plamić to znaczy że miesiączka się zaczyna!!! Zrobili USG na którym jeszcze nic nie widać i Wyp..... Nigdy w życiu już tam nie pojadę, wyszłam tylko zapłakana i tyle z tego mam.Coś gadali o podpisaniu papierów, że na własne życzenie wyszłam ze szpitala ale nic nie podpisałam.

Kochana może nic nie znaczą te plamienia ale wiem jak to jest jak się wcześniej straci maleństwo. Ja tez cały czas jestem w strachu dopoki nie pójde do lekarza i mi nie powie,że wszystko jest ok. Sciskam Cie mocno i jestem, myślami z Tobą.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • sebza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to niech się każdy martwi tym, czym chce. Myśli i pisze o czym chce, tylko bez oceniania, że jedno zachowanie i myślenie jest głupie a drugie mądrzejsze. Ja nie myślę o wózku, po prostu wiem, jaki chcę kupić pod koniec ciąży. Nie chcę się też za bardzo zamartwiać o dziecko, bo to dziecku nie służy. Wystarczy, że przed ostatnią wizytą całą noc nie spałam modląc się, żebym uniosła jakoś tę złą wiadomość, bo takie miałam bóle jak na poronienie, a się na wizycie okazało, że dziecko jest, serce bije i wszystko książkowo..
    Co nie znaczy , że jestem rozkoszna jak prosie w deszcz, bo wiem, że się wszystko może wydarzyć, jednak nigdy nie powiem, że ktoś jest głupi bo się martwi, albo jest głupi bo się nie martwi, tylko planuje.

ot co :)

Kasika, ja też wcześniej pytałam o progesteron. Jak nie bierzesz, to moim zdaniem powinnaś teraz zaaplikować większą dawkę, może plamienia miną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 14:46

dora8201 lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ