Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasika daj znać! Jutro leż jak najwięcej i odpoczywaj.
Przede wszystkim - nie stresuj się, to na pewno nie pomaga!
Lekarze w ogóle traktują ciężarne jak jakąś zarazę. W PL coraz mniej dzieci się rodzi, więc powinni walczyć o każde, jakby to było ich własne.
Dziewczyny - polecam książkę Mundra, jeśli nie czytałyście.
Książka to zbiór wywiadów z położnymi. Naprawdę piekne, a czasami straszne, smutne lub zabawne opowieści
Kasika - głowa do góry, Groszek się do mamy przyczepił, więc pewnie nie ma zamiaru nigdzie iść!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja wam polecam książkę "Położna. 3550 cudów narodzin” Jeannette Kalyty. Piekna książka ktora pisze położna"gwiazd" pieknie opisane historie rodzących kobiet, dzieci i mężów. Dzięki tej książce chcialabym poród w wodzie ale Trzeba przeczytać. Stawia wszystko jasno i mozna samemu sie zastanowić nad porodem. Przy niektorych historiach płakałam a przy niektórych sie śmiałam. Mój M sie śmiał że sie do książki śmieje
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki Powodzenia i dobranoc. Ja jutro idę na betę i tsh. a wpiątek wizyty u ginMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Trzymam kciuki :*
dziewczyny a czy wy u ginekologa dostałyście informacje o badaniach prenatalnych? Ja sie zastanawiam czy jest sens ich robienia. 11 lipca mam wizyte i do tego czasu musze podjąć decyzję poniewaz takie badania wykonuje sie w 11/13 tygodniu. A ja już dzis zaczęlam 8 tydzień. -
nick nieaktualny
-
DZIEWCZYNY miałam napisać jakiej firmy mam detektor tętna płodu... jest to firma sonoline b.
Na sobie nie zdążyłam sprawdzić ale razem z koleżanką w 10 tygodniu znalazłyśmy serduszko po 3 czy 4 min i używała go do 16 tyg az nie poczuła regularnych ruchów i była bardzo zadowolona .... niebieski
https://www.google.com/search?q=sonoline+b+fetal+doppler&rls={moz:distributionID}:{moz:locale}:{moz:official}&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=35ieU5fhNcPQ7AaggYGwAQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1565&bih=735 -
nick nieaktualny
-
Witajcie co do badań prenatalnych, myśle że warto je wykonać, w bazie wiedzy Belly jest ciekawy artykuł na ten temat https://bellybestfriend.pl/artykul/badania-prenatalne-w-ciazy-czym-sa-i-czy-warto-je-robic,6.html
na koniec piszą że "Jedno jednak jest pewne - nie należy zastanawiać się nad racjonalnością wykonania nieinwazyjnych badań prenatalnych, czyli podstawowych badań USG. Nie zagrażają one w żaden sposób dziecku, a mogą uratować mu życie"
Ja w pracy od 2 godz., na szczęście praca siedząca, biurowa, ale mi się chce spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:49
-
Koszt takich badan 500 zl w moich okolicach nie wiem jak reszta i tak ginekolog będzie wykonywal usg pod tym kątem jeśli będzie cos nie tak myślę ze dopiero wtedy zrobie. U mnie nie ma w rodzinie ani u męża żadnych wad genetycznych. No nie wiem jeszcze trochę czasu mam mój ginekolog jest specjalistą od niepłodności i wlasnie od wad wrodzonych tez. Zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:49
-
Czesć,
ja właśnie dotarłamdo pracy. I wiem że to będzie ciężki dzień. Pierwszy raz aż tak źle sie czuję. Aż żałuje że tak daleko od toalety siedzie. Cały czas mam mdłości, i mam ochotę sobie żygnąć. Coś okropnego. A jak Wy się czujecie?Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego