X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    zrob kaszke manna albo kup taka kaszke smakowa dla dzieci i na wodzie.
    rano nie jedz pomiodorow ani ogorkow- mi sie wydawalo ze od razu jest zwrot.lepiej sama bulke biala z maslem i troche odczekac

wlasnie wpadłam na pomysł z tymi kaszkami i wóciłam z malinową i morelową... ale wielkie dzieki....

angelcia wrote:
    Jesli chodzi o ph moczu to ja mam 6.

Vel faktycznie, nie masz za fajnych relacji z mamą. Może kiedyś jej się odmieni. Z drugiej strony.. wolałabym mieć taką matkę niż jakąś alkoholiczkę, bo z tym jest o wiele gorzej. Ja w sumie też nie jestem jakoś zżyta z moją mamą - okres dojrzewania nas rozdzielił, kłóciłyśmy się non stop.. Ale nie ma tragedii.

Bylam u mojego Gina, Młoda odpowiada 17t4d czyli trochę podrosła i wyprzedza ciążę. Badania mam w porządku. Zapytałam go z ciekawości o prenatalne, bo on ogólnie nigdy mi o czymś takim nie mówił i powiedział, że jak chcę to jak najbardziej mogę iść. Nawet powiedział, że da mi skierowanie żebym nie musiała płacić. Tylko mu coś się pomyliło i powiedział, że mogę je do 17tc robić, a 1-sze prenatalne są do 13t5d a drugie to już same wiecie i kwalifikuje się jedynie na te drugie - będę 20t6d.

fajnie ze dostałaś skierowanie na prenatalne... a ile mierzyło dzieciątko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:45

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze dzis mialas taki zwrot bo bylas dlugo na czczo- ja dzis nie zwymiotowalam;) jakies swieto mam dzis:)

Gosiak, kasia_1988 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia nawet jak będziesz miała skierowanie to zapisz się już teraz. Wydaje mi się, że tak z dnia na dzień to ciężko żeby kogoś przyjęli, no ale może nie wszędzie tak jest.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny znikam z forum, muszę się wykąpać, coś zjeść mąż ok. 14 wróci z pracy ok. 15 jedziemy, wizyta niby 16.15 ale zawsze trzeba czekać więc pewnie gdzieś po 19 będę z powrotem z Katowic.
    Bardzo się boję :-(
    Trzymajcie kciuki, żeby dzidzi była zdrowa, łożysko na miejscu, mama pozamykana :-)
    A płeć to może przy okazji choć nie to najważniejsze dla mnie :-)

See you.

Gosiak, słoneczna 85, Penelope, kasia_1988, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie daj znac co i jak ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie wiem ile mierzyło, podał mi tylko, że główka odpowiada na 17t4d, a kość udowa na 16t5d.

Lara trzymamy kciuki;* Ja już jestem zapisana.

kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny dzień...

co do badań prenatalnych w II trymestrze pytałam o nie mojego gina powiedział ze jeśli w I tymestrze ryzyko było określone na bardzo niskie nie ma sensu robić drugich genetycznych teraz najważniejsze by skupic się na połówkowych które dokładnie sprawdzają i mierzą wszystkie organy i ogólnie maleństwo :)

zazdroszcze Wam że macie apetyt na takie fajne jedzenie ja najchętniej nic bym nie jadła a jak przychodzi co do czego to sama nie wiem co zjeść...

trzymam kciuki za wizyty :)

angelcia lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra a czym się różnią połówkowe od tych drugich prenatalnych? Gdzie je można wykonać? Ja myslalam, ze to jest to samo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na połówkowych lekarz okresla trochę inne parametry np. dł kości udowej, obwód główki, brzuszka, kość nosową itp i na tej podtsawie okresla czy wszytsko jest ok. Na pierwszych prenatalnych nie okresla sie jeszcze tych parametrów bo sa obardzone bardzo dużym błędem

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to czym sie rozni polowkowe od drugiego prenatalnego? bo to 18-22 tydz- wydaje mi sie ze to jest to samo - usg z ocena serca

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to to samo. ;] tylko krażą rózne nazwy

• Katiś Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzicie, oglądajcie wózki na żywo, broń boże nie sugerujcie się tylko internetem.
    Widziałam wczoraj Tako laret. Ciężki i ta kolorystyka. Zdjęcia z netu chyba były bardzo podrasowane...

Masakra, wybieramy z T Bebetto. Ten wózek widziałam w Smyku i podobał mi się, ale wcześniej uparłam się na Tako.

I tutaj CATH mam prośbę do Ciebie kochana <3 :)

U mnie w smyku jest tylko jasnoszary, a ja chciałabym ten ciemniejszy szary imitacja lnu z białą ramą. Wybrałam Bebetto Luca albo pascal. Kochana czy Ty widziałaś na żywo ten ciemniejszy szary? Podsyłam Ci zdjęcia które w necie znalazłam i jakbyś mogła mi napisać czy fajnie wychodzą na żywo i czy to faktycznie jest materiał imitujący len.

d38cd73afa7b4812med.jpg 30887c3d45b8bfa4med.jpg 963a2250795a72cfmed.jpg 62998c5219ce8b31med.jpg

Będę bardzo wdzięczna :)

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm, a jak testy pappa wyszły idealne to chyba już nic tam wyjść nie może czy się mylę? :O

no i dzień dobry, ja niewychowana :P

słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Fedra a czym się różnią połówkowe od tych drugich prenatalnych? Gdzie je można wykonać? Ja myslalam, ze to jest to samo..

no wąłśnie sie okazuje ze nie jest to samo ponieważ tak połówkowe wykonuje każda kobieta i to są te wszystkie usg które Dziewczyny robią teraz po 20 tyg ma na celu ocene narzadów czy wszystko jest ok i czy się dobrze rozwija...

natomiast genetyczne czy jak kto woli prenatalne maja na celu wykrycie wad płodu np pod kątem zespołu Dauna wtedy się określa te wszystkie ryzyka pierwsze genetyczne robi się w I trymestrze a jeśli coś wychodzi niepokojacego a ryzyko jest zwiększone to robi się powtóre genetyczne w II trymestrze po 18 tyg...

nie wiem czy jasno to wyjaśniłam :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    no tak to to samo. ;] tylko krażą rózne nazwy

drugie prenatalne a połówkowe to niestety nie te same badania i ocenia się zupełnie co innego - dość długo na ten temat rozmawiałam z moim ginem w poniendziałek bo na poczatku nie rozumiałam róznicy...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    hm, a jak testy pappa wyszły idealne to chyba już nic tam wyjść nie może czy się mylę? :O

no i dzień dobry, ja niewychowana :P

jesli pappa wyszły idealnie nie robi się już genetycznych tylko połówkowe ;) gdzie się sprawdza narzady wewnętrzena i takie tam :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    drugie prenatalne a połówkowe to niestety nie te same badania i ocenia się zupełnie co innego - dość długo na ten temat rozmawiałam z moim ginem w poniendziałek bo na poczatku nie rozumiałam róznicy...

ok dzieki ;]

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, to ja akurat wizytę mam za 2 tyg. to będę się na połówkowe umawiać :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na połówkowe jeszcze się nie umawiałam. Mi wypada termin mniej więcej koniec wrzesnia październik. 11 wrzesnia mam izyte to wtedy sie umówię. I chyba pójdę do Doeringa

• Fedra Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja mam wizyte 22 września dzidzia jest i tak większa o ponad 9 dni od tego co na suwaczku a dopiero 22 września gin powiedział ze wyznaczymy połówkowe jak zobaczy czy dzidziuś już jest na tyle duzy zeby wszystko ładnie zbadać a jeśli się okaze na wizycie że wymiary są ok to zrobi od razu połówkowe ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ