Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:zrob kaszke manna albo kup taka kaszke smakowa dla dzieci i na wodzie.
rano nie jedz pomiodorow ani ogorkow- mi sie wydawalo ze od razu jest zwrot.lepiej sama bulke biala z maslem i troche odczekac
wlasnie wpadłam na pomysł z tymi kaszkami i wóciłam z malinową i morelową... ale wielkie dzieki....
angelcia wrote:Jesli chodzi o ph moczu to ja mam 6.
Vel faktycznie, nie masz za fajnych relacji z mamą. Może kiedyś jej się odmieni. Z drugiej strony.. wolałabym mieć taką matkę niż jakąś alkoholiczkę, bo z tym jest o wiele gorzej. Ja w sumie też nie jestem jakoś zżyta z moją mamą - okres dojrzewania nas rozdzielił, kłóciłyśmy się non stop.. Ale nie ma tragedii.
Bylam u mojego Gina, Młoda odpowiada 17t4d czyli trochę podrosła i wyprzedza ciążę. Badania mam w porządku. Zapytałam go z ciekawości o prenatalne, bo on ogólnie nigdy mi o czymś takim nie mówił i powiedział, że jak chcę to jak najbardziej mogę iść. Nawet powiedział, że da mi skierowanie żebym nie musiała płacić. Tylko mu coś się pomyliło i powiedział, że mogę je do 17tc robić, a 1-sze prenatalne są do 13t5d a drugie to już same wiecie i kwalifikuje się jedynie na te drugie - będę 20t6d.
fajnie ze dostałaś skierowanie na prenatalne... a ile mierzyło dzieciątko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:45
-
Dobra dziewczyny znikam z forum, muszę się wykąpać, coś zjeść mąż ok. 14 wróci z pracy ok. 15 jedziemy, wizyta niby 16.15 ale zawsze trzeba czekać więc pewnie gdzieś po 19 będę z powrotem z Katowic.
Bardzo się boję
Trzymajcie kciuki, żeby dzidzi była zdrowa, łożysko na miejscu, mama pozamykana
A płeć to może przy okazji choć nie to najważniejsze dla mnie
See you.Gosiak, słoneczna 85, Penelope, kasia_1988, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam w ten piękny słoneczny dzień...
co do badań prenatalnych w II trymestrze pytałam o nie mojego gina powiedział ze jeśli w I tymestrze ryzyko było określone na bardzo niskie nie ma sensu robić drugich genetycznych teraz najważniejsze by skupic się na połówkowych które dokładnie sprawdzają i mierzą wszystkie organy i ogólnie maleństwo
zazdroszcze Wam że macie apetyt na takie fajne jedzenie ja najchętniej nic bym nie jadła a jak przychodzi co do czego to sama nie wiem co zjeść...
trzymam kciuki za wizytyangelcia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyna połówkowych lekarz okresla trochę inne parametry np. dł kości udowej, obwód główki, brzuszka, kość nosową itp i na tej podtsawie okresla czy wszytsko jest ok. Na pierwszych prenatalnych nie okresla sie jeszcze tych parametrów bo sa obardzone bardzo dużym błędem
-
nick nieaktualny
-
No i widzicie, oglądajcie wózki na żywo, broń boże nie sugerujcie się tylko internetem.
Widziałam wczoraj Tako laret. Ciężki i ta kolorystyka. Zdjęcia z netu chyba były bardzo podrasowane...
Masakra, wybieramy z T Bebetto. Ten wózek widziałam w Smyku i podobał mi się, ale wcześniej uparłam się na Tako.
I tutaj CATH mam prośbę do Ciebie kochana
U mnie w smyku jest tylko jasnoszary, a ja chciałabym ten ciemniejszy szary imitacja lnu z białą ramą. Wybrałam Bebetto Luca albo pascal. Kochana czy Ty widziałaś na żywo ten ciemniejszy szary? Podsyłam Ci zdjęcia które w necie znalazłam i jakbyś mogła mi napisać czy fajnie wychodzą na żywo i czy to faktycznie jest materiał imitujący len.
Będę bardzo wdzięcznaFedra lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
angelcia wrote:Fedra a czym się różnią połówkowe od tych drugich prenatalnych? Gdzie je można wykonać? Ja myslalam, ze to jest to samo..
no wąłśnie sie okazuje ze nie jest to samo ponieważ tak połówkowe wykonuje każda kobieta i to są te wszystkie usg które Dziewczyny robią teraz po 20 tyg ma na celu ocene narzadów czy wszystko jest ok i czy się dobrze rozwija...
natomiast genetyczne czy jak kto woli prenatalne maja na celu wykrycie wad płodu np pod kątem zespołu Dauna wtedy się określa te wszystkie ryzyka pierwsze genetyczne robi się w I trymestrze a jeśli coś wychodzi niepokojacego a ryzyko jest zwiększone to robi się powtóre genetyczne w II trymestrze po 18 tyg...
nie wiem czy jasno to wyjaśniłam17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
*Sylwia wrote:no tak to to samo. ;] tylko krażą rózne nazwy
drugie prenatalne a połówkowe to niestety nie te same badania i ocenia się zupełnie co innego - dość długo na ten temat rozmawiałam z moim ginem w poniendziałek bo na poczatku nie rozumiałam róznicy...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
przedszkolanka:) wrote:hm, a jak testy pappa wyszły idealne to chyba już nic tam wyjść nie może czy się mylę?
no i dzień dobry, ja niewychowana
jesli pappa wyszły idealnie nie robi się już genetycznych tylko połówkowegdzie się sprawdza narzady wewnętrzena i takie tam
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
właśnie ja mam wizyte 22 września dzidzia jest i tak większa o ponad 9 dni od tego co na suwaczku a dopiero 22 września gin powiedział ze wyznaczymy połówkowe jak zobaczy czy dzidziuś już jest na tyle duzy zeby wszystko ładnie zbadać a jeśli się okaze na wizycie że wymiary są ok to zrobi od razu połówkowe17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi