Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Januszkowa wrote:https://www.youtube.com/watch?v=F1zc_06LJxs
Gosiak coś dla Ciebie. "Jak wiązać chustę"
Na filmiku wydaje mi się to fajne, ale to dziecko jest dosyć duże, z noworodkiem nie wyobrażam sobie tego.
-
Oglądałam też filmiki z kieszonką. Na filmikach gdzie są lalki wszystko wydaje się spoko, ale już z prawdziwym dzieckiem jest trudniej, z noworodkiem bardzo trzeba uważać na główkę. Nie wiem czy się odważę.
-
Dzisiaj znowu mam okropny dzień zjadłam dzisiaj po wynikach krwi na śniadanie jednego pomidora dwa jajka na twardo z sola i pieprzem 3 plasterki ogórka i pół bułki graham i oczywiście przywitałam się z kibelkiem ... pozniej zjadłam Twaróg tylko z sola i pieprzem i 5 plasterków ogórka i znowu powtórka z rozrywki... Gdzie ten obiecany przypływ energii, lepsze samopoczucie i brak wymiotów i mdłości? Czy to możliwe, że zrobiła mi się nietolerancja na nabiał? bo zauważyłam , że czasami te poranne ekscesy sa właśnie po nim... juz nie mam pojęcia co jesc na śniadania...
-
W tym zapachu mamy coś jest, koleżanka opowiadała, że karmiła swoją małą i jakoś przez pół roku za bardzo nie miała żadnych wyjść, jak to z małym dzieckiem więc na co dzień antyperspirant i tyle żadnych perfum. Jak mała miała jakieś pół roku wyszli na jakiś ślub, no więc się wystroiła i tak nawet nie myśląc popsikała perfumami. Mała do samego wieczora nie chciała chwycić się cyca. Nawet po kąpieli to czuła, dopiero późnym wieczorem, a ona już była w szoku i się zastanawiała co ma zrobić.
Także te małe istotki naprawdę stawiają świat na głowieGosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Cześć. Wróciłam ze zbiorowego pobierania krwi. Musiałam pobrać w dwóch przychodniach, więc łapa mnie boli że hej
Dziś wybieram się na urodziny z moim T, mam nadzieję, że pojemy sobie dobrze
A jutro moje drogie Panie jadę na weekend na wieś. Będą spacery, grzybki i relaks
Miłego dnia !Penelope, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Dzisiaj znowu mam okropny dzień zjadłam dzisiaj po wynikach krwi na śniadanie jednego pomidora dwa jajka na twardo z sola i pieprzem 3 plasterki ogórka i pół bułki graham i oczywiście przywitałam się z kibelkiem ... pozniej zjadłam Twaróg tylko z sola i pieprzem i 5 plasterków ogórka i znowu powtórka z rozrywki... Gdzie ten obiecany przypływ energii, lepsze samopoczucie i brak wymiotów i mdłości? Czy to możliwe, że zrobiła mi się nietolerancja na nabiał? bo zauważyłam , że czasami te poranne ekscesy sa właśnie po nim... juz nie mam pojęcia co jesc na śniadania...
-
*Sylwia wrote:jak masz wymoty to nie jedz świeżych owoców i warzyw. Ewentualnie można banany. Pomidor to nie najlepszy pomysł bo może skórka ci sie przykleiła do zołądka...
mam raz dziennie raz na dwa dni... może też racja z tym pomidorem... dzieki...
Lara 82 wrote:Ja od dziecka obieram pomidora ze skóry, mnie skórka z pomidora nie przszłaby przez gardło
Ale fakt surowe warzywa są ciężko strawne. A ogórek to na bank.
następnym razem obiorę i sprawdze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:55
-
W rossmanie jest fajna promocja. Ja wybrałam z niej ręcznik z kapturkiem za 34,00 zł, to jest bardzo dobra cena, wszędzie są te ręczniki po 50 zł. I jeszcze półśpiochy a 12,99 zł. Moja mama kupiła te rzeczy już dla mnie dzisiaj, ale zobaczę je dopiero jutro więc napisze czy dobre materiały. Do 30 września jest promocja.
A tutaj link:
http://www.rossnet.pl/promocja_rossne.aspx?utm_source=Redlink.pl&utm_medium=email&utm_campaign=rossn%C4%99%2002092014Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara 82 wrote:Sylwia, ja również mam problemy ze spaniem, też mam wrażenie, że coś mi przeszkadza, a jak się przekładam z boku na bok to aż mnie zaboli. A właśnie ja za bardzo nie mogę na lewym boku bo mnie boli brzuch wtedy.
no własnie - już od kilku dni chodzę niewyspana przez to. Masakra.
No ja przez kilka ostatanich lat śpię głównie na prawym boku. Na lewym mi dziwnie, ale czasami tez tak sie układam. Może ta cebuszka trochę pomoże - chyba ją kupię -
nick nieaktualny
-
Lara 82 wrote:Gosiak a ile dałaś za twoją chustę, super kolor i wg fajna. Podesłałabyś linka?
I ona ją pierwotnie chciała sprzedać za 200zł, ale mi sprzedała za 150 jako, że się bardzo lubimy.
A tutaj link: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.htmlFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesli chodzi o ph moczu to ja mam 6.
Vel faktycznie, nie masz za fajnych relacji z mamą. Może kiedyś jej się odmieni. Z drugiej strony.. wolałabym mieć taką matkę niż jakąś alkoholiczkę, bo z tym jest o wiele gorzej. Ja w sumie też nie jestem jakoś zżyta z moją mamą - okres dojrzewania nas rozdzielił, kłóciłyśmy się non stop.. Ale nie ma tragedii.
Bylam u mojego Gina, Młoda odpowiada 17t4d czyli trochę podrosła i wyprzedza ciążę. Badania mam w porządku. Zapytałam go z ciekawości o prenatalne, bo on ogólnie nigdy mi o czymś takim nie mówił i powiedział, że jak chcę to jak najbardziej mogę iść. Nawet powiedział, że da mi skierowanie żebym nie musiała płacić. Tylko mu coś się pomyliło i powiedział, że mogę je do 17tc robić, a 1-sze prenatalne są do 13t5d a drugie to już same wiecie i kwalifikuje się jedynie na te drugie - będę 20t6d.
Polecił mi poradnię FEMINA w Katowicach i ceny są następujące:
-180zł za badanie + 30zł za filmik
-280zł za badanie w 4D + 30zł za filmik.
Wizytę mam 25.09 więc da mi to skierowanie i trochę zaoszczędzę.
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Dzisiaj znowu mam okropny dzień zjadłam dzisiaj po wynikach krwi na śniadanie jednego pomidora dwa jajka na twardo z sola i pieprzem 3 plasterki ogórka i pół bułki graham i oczywiście przywitałam się z kibelkiem ... pozniej zjadłam Twaróg tylko z sola i pieprzem i 5 plasterków ogórka i znowu powtórka z rozrywki... Gdzie ten obiecany przypływ energii, lepsze samopoczucie i brak wymiotów i mdłości? Czy to możliwe, że zrobiła mi się nietolerancja na nabiał? bo zauważyłam , że czasami te poranne ekscesy sa właśnie po nim... juz nie mam pojęcia co jesc na śniadania...
zrob kaszke manna albo kup taka kaszke smakowa dla dzieci i na wodzie.
rano nie jedz pomiodorow ani ogorkow- mi sie wydawalo ze od razu jest zwrot.lepiej sama bulke biala z maslem i troche odczekacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:34
kasia_1988 lubi tę wiadomość