WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a ja mialam 5, 6, 7 a teraz znowu 6

:)

zasadowe to chlopak
    kwasne dziewuszka

czyli tak do 6 dziewczynka jakos :)
    No jakos tak :D nie pamiętałam tych liczb dokladnie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kawy to ja kawy nie pije bo mnie po kawie mdli, raz kiedys nawet po wypiciu rano kawy zwymiotowalam, podobno kawa i papieros to kwintesenca poranka :D a dla mnie to jest smierc :D odrazu byloby mi niedobrze i slabo, bleee

ale ostatnio mam smaka na taka kawe, z ekspresu cisnieniowego oczywiscie, ale to juz jest zboczenie zawodowe :) taka duuuuza latte na podwojnym albo potrojnym espresso z syropem amaretto ;) mniam

ale zdecydowanie wole herbate! najbardziej lubie zaparzyc sobie mega mocna english breakfast z fusow w pollitrowym kubku i do tego dodaje tak : cytryna, pomarancza, syrop malinowy, miod, swiezo TARTY imbir plus z mozdzierza zmiażdzone gozdziki,ziele angielskie, pieprz, cynamon, kolendra ewentualnie przyprawa do grzanca albo nawet do piernika :D i to wsypuje do herbaty !! mniam !!! chociaz to niezdrowe, raz ze czarna, dwa ze mega mocna czarna, trzy ze z cytryna :) ale ja uwielbiam :) a nie lubie bialych, zielonych bo smakuja dla mnie jak siano :P

podobno jedna slaba kawe dziennie mozna wypic w ciazy, ja pilam moze ze dwa albo trzy razy w ciagu calej ciazy :) jak herbata mocna to tez niezdrowe nawet poza ciaza.. mysle ze wszystko mozna ale z umiarem :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszą, że Grey jest książką dla mamusiek więc kochane akurat na czasie dla nas:) Ja już przeczytałam wszystkie części. A ekranizacja jakoś w lutym, czuje, że to będzie moje pierwsze wyjście z domu po urodzeniu dziecka:)

Vel przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą, u mnie jest wręcz odwrotnie, nie możemy bez siebie żyć i nigdy się nie kłócimy. Może jak urodzi Ci się maluszek to obydwie zmiękniecie i Wasze relacje ulegną poprawie.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja czekałam dwie godziny i szybko zleciało. Wez kogoś ze sobą. Ze mna byla Sewerynka i czas szybko zleciał.
    Tak kazano mi kupic wczesniej glukozę w aptece i rozrobic w domu rano przed wyjściem na badanie. Zalezy jaki będziesz miala test czy 50g czy 75g glukozy. No i mialam najpierw na czczo potem przez 5 minut wypic glukozę, następnie siedzieć po godzinie nastepne pobranie krwi a na koniec jeszcze po godzinie. I tak dwie godziny minely jak z bicza strzelil

mi kazali glukoze 75mg kupic

ale jak rozrobic? wziac wody wlac i do butelki to przelac czy jak?

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No glukozę kupujesz w proszku ja rozpuscilam ja w 2/3 szklanki wody potem dalam cytrynę i przelalam do butelki. :)

Vel lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No jakos tak :D nie pamiętałam tych liczb dokladnie :)

no albo 6.5 jak podalas jest nawet dokladniejsze niz to co ja napisalam ze od 7 niby :)

w ogole zasadowe ph jest juz blizej gornej granicy normy i to mi sie slabe na okreslanie plci wydaje bo chyba wiekszosc dziewczyn ma 5,6 tak po srodku a nie 8.. tzn zdaza sie ale chyba rzadziej, nie wiem zreszta :)

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    no albo 6.5 jak podalas jest nawet dokladniejsze niz to co ja napisalam ze od 7 niby :)

w ogole zasadowe ph jest juz blizej gornej granicy normy i to mi sie slabe na okreslanie plci wydaje bo chyba wiekszosc dziewczyn ma 5,6 tak po srodku a nie 8.. tzn zdaza sie ale chyba rzadziej, nie wiem zreszta :)
    W sumie i tak nie wierze w to :D ale mozna to jakos pewnie interpretować :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Piszą, że Grey jest książką dla mamusiek więc kochane akurat na czasie dla nas:) Ja już przeczytałam wszystkie części. A ekranizacja jakoś w lutym, czuje, że to będzie moje pierwsze wyjście z domu po urodzeniu dziecka:)

Vel przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą, u mnie jest wręcz odwrotnie, nie możemy bez siebie żyć i nigdy się nie kłócimy. Może jak urodzi Ci się maluszek to obydwie zmiękniecie i Wasze relacje ulegną poprawie.

No nie :) bo ona nie pochwala mojego pomyslu z maluszkiem :) i raczej jest na NIE i jak z nia rozmawiam to w pracy wychodzi zeby nikt nie slyszal bo ma male biuro bo sie wstydzi ze ktos uslyszy ze jestem w ciazy :) bo mama mieszka w sopocie, a ja w gdansku ale w mieszkaniu jej wlasnosciowym i pierwsze co mi powiedziala, ze dziecko mam meldowac u mojego Wiktora Mamy w mieszkaniu bo ona go u siebie napewno nie zamelduje :) to nie jest typowa mama, ktora jara sie malymi dziecmi i wybieraniem ciuszkow, zreszta sama ma 2letnie dziecko i ono ja bardziej jara niz ja i moja ciaza :) pozatym jest hipokrytka bo zaszla ze mna w ciaze w tym samym wieku, wczesniej tez byla w ciazy ale poronila i pozniej powstalam ja, bylam chciana i wyczekana, a nie wpadka a mimo to zarzuca mi ze to za wczesnie i najlepsze wytyka ciagle co to dziecko nie potrzebuje czego ja mu nie jestem oczywiscie w stanie dac a sama byla tak slaba matka ze w ogole w temacie potrzeb nie powinna sie wypowiadac :) a najlepsze ze powiedziala ostatnio jak jej powiedzialam ze jest hipokrytka ze byla w tym samym wieku co ja to ona ze powinnam brac przyklad z jej bledow i ze ona tego zaluje no i takie tam podobne mile rzeczy od niej zawsze slysze :) a jak zadzwonilam zaryczana z klinicznej ze mi nie zrobili usg a mialam krew na aplikatorze to uslyszalam, ze jestem histeryczka, ze powinnam isc do psychiatry i ze jak potrzebuje rady to mam dzwonic do swojego cudownego chlopca :) i sie rozlaczyla :) dziecko nic miedzy nami nie zmieni :)

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Vel to faktycznie... Na prawdę bardzo mi przykro. Jesteś silną babką, sama sobie poradzisz. Zresztą masz faceta z którym chcieliście mieć dziecko więc dacie sobie rade sami. Jesteś zaradna, wszystko potrafisz załatwić!

Vel, Gosiak lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel smutne to trochę bo chyba każda potrzebuje jakiegoś tam wsparcia ze strony rodziców.
    Ale dasz sobie radę:) może jak dzidziuś się urodzi to poczuje się babcią i kontakty się poprawią :)
    Nie przejmuj się .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:48

Januszkowa, Gosiak lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ksiazek to a Greya nie czytalam ale mialam w planie :)

ja lubie kryminaly :) Czytalam cala trylogie Stiega Larsona Millenium, ogolnie powiem tak, film jest slaby, jak ogladalam sam film to mnie zaciekawil, pozniej przeczytalam ksiazke i znow oberzalam film i tak mnie znudzil ze nie dokonczylam, a ksiazke z zapartym tchem :)

czytalam tez kryminaly marka krajewskiego takie zbrodnie ktore mialy miejsce w przedwojennym wroclawiu :) tez fajne

albo jest taki super kryminal nazywa sie Ósemka i jak go czytalam to bylam w szoku jaki trzeba miec mozg zeby ogarnac taka ksiazke tzn wymyslic i napisac, wplesc w to rzeczywiste fakty historyczne, wymyslic watek kryminalny i jeszcze ciagnac ksiazke na dwoch plaszyznach, terazniejszej i za czasow rewolucji francuskiej! super poprostu <3

ale co do romansidel jak sa jakies fajne to tez bym chetnie poczytala, ale nie zadne paulla cohello czy jakies takie.. :P a o greyu czytalam zle opinie ze generalnie jego seks bdsm i ten klimat sado maso nijak ma sie do prawdziwego i ze to ma taka popularnosc bo wszystko co zwiazane z seksem sie sprzedaje :) ale generalnie ksiazka jako ksiazka jest slaba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:53

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No glukozę kupujesz w proszku ja rozpuscilam ja w 2/3 szklanki wody potem dalam cytrynę i przelalam do butelki. :)

a to dzieki :) to juz wiem jak zrobie :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ojej Vel to faktycznie... Na prawdę bardzo mi przykro. Jesteś silną babką, sama sobie poradzisz. Zresztą masz faceta z którym chcieliście mieć dziecko więc dacie sobie rade sami. Jesteś zaradna, wszystko potrafisz załatwić!

ja sie nie przejmuje bo juz przywyklam :) wiec mnie to nawet nie boli :) jedyne co czuje to poprostu wscieklosc czasami :) ale dziekuje :*

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A co do ksiazek to a Greya nie czytalam ale mialam w planie :)

ja lubie kryminaly :) Czytalam cala trylogie Stiega Larsona Millenium, ogolnie powiem tak, film jest slaby, jak ogladalam sam film to mnie zaciekawil, pozniej przeczytalam ksiazke i znow oberzalam film i tak mnie znudzil ze nie dokonczylam, a ksiazke z zapartym tchem :))
    Vel, to tak jak ja, po Larsonie przeczytałam dziesiątki szwedzkich kryminałów, m.in. wszystkie książki Jo Nesbo, Camilli Lacberg, Ake Edwardson itp...

Vel, *Sylwia lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja boję się iść spać. . .
    Bo w nocy miałam taki brzydki sen!
    Ze krwawilam taką żywą krwią!
    Jak się zerwalam to myślałam że serce mi wyskoczy! I teraz leżę w wyrku, niesamowicie jestem zmęczona, a się boję usnąć, bo zawału dostane jak jeszcze raz coś takiego mi się przyśni!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie w wyniku można wyczytać czy zasadowy czy kwaśny mocz i czy 5, 6 czy 7?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A gdzie w wyniku można wyczytać czy zasadowy czy kwaśny mocz i czy 5, 6 czy 7?

Zasadowy to wlasnie powyzej 6, ponizej kwasny

a w wyniku moczu masz rozne kategorie ketony, przejrzystosc, ciezar wlasciwy i wlasnie PH i przy PH masz liczbe mowiaca wlasnie czy kwasne czy zasadowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 22:27

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia już na pewno taki okropny sen się nie powtórzy, przytul się do męża i dobranoc!!!:) Ja też się już kładę. Do jutra mamuśki:*

z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Asia już na pewno taki okropny sen się nie powtórzy, przytul się do męża i dobranoc!!!:) Ja też się już kładę. Do jutra mamuśki:*

No właśnie się w niego wtulam i lecę spać dobranoc ;** buziaki

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam mój odczyn jest zasadowy czyli chlopak? Okaze się już niedługo 15/09 <3

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ