X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a ja mialam 5, 6, 7 a teraz znowu 6

:)

zasadowe to chlopak
    kwasne dziewuszka

czyli tak do 6 dziewczynka jakos :)
    No jakos tak :D nie pamiętałam tych liczb dokladnie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kawy to ja kawy nie pije bo mnie po kawie mdli, raz kiedys nawet po wypiciu rano kawy zwymiotowalam, podobno kawa i papieros to kwintesenca poranka :D a dla mnie to jest smierc :D odrazu byloby mi niedobrze i slabo, bleee

ale ostatnio mam smaka na taka kawe, z ekspresu cisnieniowego oczywiscie, ale to juz jest zboczenie zawodowe :) taka duuuuza latte na podwojnym albo potrojnym espresso z syropem amaretto ;) mniam

ale zdecydowanie wole herbate! najbardziej lubie zaparzyc sobie mega mocna english breakfast z fusow w pollitrowym kubku i do tego dodaje tak : cytryna, pomarancza, syrop malinowy, miod, swiezo TARTY imbir plus z mozdzierza zmiażdzone gozdziki,ziele angielskie, pieprz, cynamon, kolendra ewentualnie przyprawa do grzanca albo nawet do piernika :D i to wsypuje do herbaty !! mniam !!! chociaz to niezdrowe, raz ze czarna, dwa ze mega mocna czarna, trzy ze z cytryna :) ale ja uwielbiam :) a nie lubie bialych, zielonych bo smakuja dla mnie jak siano :P

podobno jedna slaba kawe dziennie mozna wypic w ciazy, ja pilam moze ze dwa albo trzy razy w ciagu calej ciazy :) jak herbata mocna to tez niezdrowe nawet poza ciaza.. mysle ze wszystko mozna ale z umiarem :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszą, że Grey jest książką dla mamusiek więc kochane akurat na czasie dla nas:) Ja już przeczytałam wszystkie części. A ekranizacja jakoś w lutym, czuje, że to będzie moje pierwsze wyjście z domu po urodzeniu dziecka:)

Vel przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą, u mnie jest wręcz odwrotnie, nie możemy bez siebie żyć i nigdy się nie kłócimy. Może jak urodzi Ci się maluszek to obydwie zmiękniecie i Wasze relacje ulegną poprawie.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja czekałam dwie godziny i szybko zleciało. Wez kogoś ze sobą. Ze mna byla Sewerynka i czas szybko zleciał.
    Tak kazano mi kupic wczesniej glukozę w aptece i rozrobic w domu rano przed wyjściem na badanie. Zalezy jaki będziesz miala test czy 50g czy 75g glukozy. No i mialam najpierw na czczo potem przez 5 minut wypic glukozę, następnie siedzieć po godzinie nastepne pobranie krwi a na koniec jeszcze po godzinie. I tak dwie godziny minely jak z bicza strzelil

mi kazali glukoze 75mg kupic

ale jak rozrobic? wziac wody wlac i do butelki to przelac czy jak?

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No glukozę kupujesz w proszku ja rozpuscilam ja w 2/3 szklanki wody potem dalam cytrynę i przelalam do butelki. :)

Vel lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No jakos tak :D nie pamiętałam tych liczb dokladnie :)

no albo 6.5 jak podalas jest nawet dokladniejsze niz to co ja napisalam ze od 7 niby :)

w ogole zasadowe ph jest juz blizej gornej granicy normy i to mi sie slabe na okreslanie plci wydaje bo chyba wiekszosc dziewczyn ma 5,6 tak po srodku a nie 8.. tzn zdaza sie ale chyba rzadziej, nie wiem zreszta :)

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    no albo 6.5 jak podalas jest nawet dokladniejsze niz to co ja napisalam ze od 7 niby :)

w ogole zasadowe ph jest juz blizej gornej granicy normy i to mi sie slabe na okreslanie plci wydaje bo chyba wiekszosc dziewczyn ma 5,6 tak po srodku a nie 8.. tzn zdaza sie ale chyba rzadziej, nie wiem zreszta :)
    W sumie i tak nie wierze w to :D ale mozna to jakos pewnie interpretować :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Piszą, że Grey jest książką dla mamusiek więc kochane akurat na czasie dla nas:) Ja już przeczytałam wszystkie części. A ekranizacja jakoś w lutym, czuje, że to będzie moje pierwsze wyjście z domu po urodzeniu dziecka:)

Vel przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą, u mnie jest wręcz odwrotnie, nie możemy bez siebie żyć i nigdy się nie kłócimy. Może jak urodzi Ci się maluszek to obydwie zmiękniecie i Wasze relacje ulegną poprawie.

No nie :) bo ona nie pochwala mojego pomyslu z maluszkiem :) i raczej jest na NIE i jak z nia rozmawiam to w pracy wychodzi zeby nikt nie slyszal bo ma male biuro bo sie wstydzi ze ktos uslyszy ze jestem w ciazy :) bo mama mieszka w sopocie, a ja w gdansku ale w mieszkaniu jej wlasnosciowym i pierwsze co mi powiedziala, ze dziecko mam meldowac u mojego Wiktora Mamy w mieszkaniu bo ona go u siebie napewno nie zamelduje :) to nie jest typowa mama, ktora jara sie malymi dziecmi i wybieraniem ciuszkow, zreszta sama ma 2letnie dziecko i ono ja bardziej jara niz ja i moja ciaza :) pozatym jest hipokrytka bo zaszla ze mna w ciaze w tym samym wieku, wczesniej tez byla w ciazy ale poronila i pozniej powstalam ja, bylam chciana i wyczekana, a nie wpadka a mimo to zarzuca mi ze to za wczesnie i najlepsze wytyka ciagle co to dziecko nie potrzebuje czego ja mu nie jestem oczywiscie w stanie dac a sama byla tak slaba matka ze w ogole w temacie potrzeb nie powinna sie wypowiadac :) a najlepsze ze powiedziala ostatnio jak jej powiedzialam ze jest hipokrytka ze byla w tym samym wieku co ja to ona ze powinnam brac przyklad z jej bledow i ze ona tego zaluje no i takie tam podobne mile rzeczy od niej zawsze slysze :) a jak zadzwonilam zaryczana z klinicznej ze mi nie zrobili usg a mialam krew na aplikatorze to uslyszalam, ze jestem histeryczka, ze powinnam isc do psychiatry i ze jak potrzebuje rady to mam dzwonic do swojego cudownego chlopca :) i sie rozlaczyla :) dziecko nic miedzy nami nie zmieni :)

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Vel to faktycznie... Na prawdę bardzo mi przykro. Jesteś silną babką, sama sobie poradzisz. Zresztą masz faceta z którym chcieliście mieć dziecko więc dacie sobie rade sami. Jesteś zaradna, wszystko potrafisz załatwić!

Vel, Gosiak lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel smutne to trochę bo chyba każda potrzebuje jakiegoś tam wsparcia ze strony rodziców.
    Ale dasz sobie radę:) może jak dzidziuś się urodzi to poczuje się babcią i kontakty się poprawią :)
    Nie przejmuj się .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:48

Januszkowa, Gosiak lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ksiazek to a Greya nie czytalam ale mialam w planie :)

ja lubie kryminaly :) Czytalam cala trylogie Stiega Larsona Millenium, ogolnie powiem tak, film jest slaby, jak ogladalam sam film to mnie zaciekawil, pozniej przeczytalam ksiazke i znow oberzalam film i tak mnie znudzil ze nie dokonczylam, a ksiazke z zapartym tchem :)

czytalam tez kryminaly marka krajewskiego takie zbrodnie ktore mialy miejsce w przedwojennym wroclawiu :) tez fajne

albo jest taki super kryminal nazywa sie Ósemka i jak go czytalam to bylam w szoku jaki trzeba miec mozg zeby ogarnac taka ksiazke tzn wymyslic i napisac, wplesc w to rzeczywiste fakty historyczne, wymyslic watek kryminalny i jeszcze ciagnac ksiazke na dwoch plaszyznach, terazniejszej i za czasow rewolucji francuskiej! super poprostu <3

ale co do romansidel jak sa jakies fajne to tez bym chetnie poczytala, ale nie zadne paulla cohello czy jakies takie.. :P a o greyu czytalam zle opinie ze generalnie jego seks bdsm i ten klimat sado maso nijak ma sie do prawdziwego i ze to ma taka popularnosc bo wszystko co zwiazane z seksem sie sprzedaje :) ale generalnie ksiazka jako ksiazka jest slaba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:53

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No glukozę kupujesz w proszku ja rozpuscilam ja w 2/3 szklanki wody potem dalam cytrynę i przelalam do butelki. :)

a to dzieki :) to juz wiem jak zrobie :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ojej Vel to faktycznie... Na prawdę bardzo mi przykro. Jesteś silną babką, sama sobie poradzisz. Zresztą masz faceta z którym chcieliście mieć dziecko więc dacie sobie rade sami. Jesteś zaradna, wszystko potrafisz załatwić!

ja sie nie przejmuje bo juz przywyklam :) wiec mnie to nawet nie boli :) jedyne co czuje to poprostu wscieklosc czasami :) ale dziekuje :*

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A co do ksiazek to a Greya nie czytalam ale mialam w planie :)

ja lubie kryminaly :) Czytalam cala trylogie Stiega Larsona Millenium, ogolnie powiem tak, film jest slaby, jak ogladalam sam film to mnie zaciekawil, pozniej przeczytalam ksiazke i znow oberzalam film i tak mnie znudzil ze nie dokonczylam, a ksiazke z zapartym tchem :))
    Vel, to tak jak ja, po Larsonie przeczytałam dziesiątki szwedzkich kryminałów, m.in. wszystkie książki Jo Nesbo, Camilli Lacberg, Ake Edwardson itp...

Vel, *Sylwia lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja boję się iść spać. . .
    Bo w nocy miałam taki brzydki sen!
    Ze krwawilam taką żywą krwią!
    Jak się zerwalam to myślałam że serce mi wyskoczy! I teraz leżę w wyrku, niesamowicie jestem zmęczona, a się boję usnąć, bo zawału dostane jak jeszcze raz coś takiego mi się przyśni!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie w wyniku można wyczytać czy zasadowy czy kwaśny mocz i czy 5, 6 czy 7?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A gdzie w wyniku można wyczytać czy zasadowy czy kwaśny mocz i czy 5, 6 czy 7?

Zasadowy to wlasnie powyzej 6, ponizej kwasny

a w wyniku moczu masz rozne kategorie ketony, przejrzystosc, ciezar wlasciwy i wlasnie PH i przy PH masz liczbe mowiaca wlasnie czy kwasne czy zasadowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 22:27

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia już na pewno taki okropny sen się nie powtórzy, przytul się do męża i dobranoc!!!:) Ja też się już kładę. Do jutra mamuśki:*

z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Asia już na pewno taki okropny sen się nie powtórzy, przytul się do męża i dobranoc!!!:) Ja też się już kładę. Do jutra mamuśki:*

No właśnie się w niego wtulam i lecę spać dobranoc ;** buziaki

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam mój odczyn jest zasadowy czyli chlopak? Okaze się już niedługo 15/09 <3

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ