Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a co do kawy to ja kawy nie pije bo mnie po kawie mdli, raz kiedys nawet po wypiciu rano kawy zwymiotowalam, podobno kawa i papieros to kwintesenca poranka
a dla mnie to jest smierc
odrazu byloby mi niedobrze i slabo, bleee
ale ostatnio mam smaka na taka kawe, z ekspresu cisnieniowego oczywiscie, ale to juz jest zboczenie zawodowetaka duuuuza latte na podwojnym albo potrojnym espresso z syropem amaretto
mniam
ale zdecydowanie wole herbate! najbardziej lubie zaparzyc sobie mega mocna english breakfast z fusow w pollitrowym kubku i do tego dodaje tak : cytryna, pomarancza, syrop malinowy, miod, swiezo TARTY imbir plus z mozdzierza zmiażdzone gozdziki,ziele angielskie, pieprz, cynamon, kolendra ewentualnie przyprawa do grzanca albo nawet do piernikai to wsypuje do herbaty !! mniam !!! chociaz to niezdrowe, raz ze czarna, dwa ze mega mocna czarna, trzy ze z cytryna
ale ja uwielbiam
a nie lubie bialych, zielonych bo smakuja dla mnie jak siano
podobno jedna slaba kawe dziennie mozna wypic w ciazy, ja pilam moze ze dwa albo trzy razy w ciagu calej ciazyjak herbata mocna to tez niezdrowe nawet poza ciaza.. mysle ze wszystko mozna ale z umiarem
-
Piszą, że Grey jest książką dla mamusiek więc kochane akurat na czasie dla nas:) Ja już przeczytałam wszystkie części. A ekranizacja jakoś w lutym, czuje, że to będzie moje pierwsze wyjście z domu po urodzeniu dziecka:)
Vel przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą, u mnie jest wręcz odwrotnie, nie możemy bez siebie żyć i nigdy się nie kłócimy. Może jak urodzi Ci się maluszek to obydwie zmiękniecie i Wasze relacje ulegną poprawie. -
cath wrote:Ja czekałam dwie godziny i szybko zleciało. Wez kogoś ze sobą. Ze mna byla Sewerynka i czas szybko zleciał.
Tak kazano mi kupic wczesniej glukozę w aptece i rozrobic w domu rano przed wyjściem na badanie. Zalezy jaki będziesz miala test czy 50g czy 75g glukozy. No i mialam najpierw na czczo potem przez 5 minut wypic glukozę, następnie siedzieć po godzinie nastepne pobranie krwi a na koniec jeszcze po godzinie. I tak dwie godziny minely jak z bicza strzelil
mi kazali glukoze 75mg kupic
ale jak rozrobic? wziac wody wlac i do butelki to przelac czy jak? -
cath wrote:No jakos tak
nie pamiętałam tych liczb dokladnie
no albo 6.5 jak podalas jest nawet dokladniejsze niz to co ja napisalam ze od 7 niby
w ogole zasadowe ph jest juz blizej gornej granicy normy i to mi sie slabe na okreslanie plci wydaje bo chyba wiekszosc dziewczyn ma 5,6 tak po srodku a nie 8.. tzn zdaza sie ale chyba rzadziej, nie wiem zreszta -
Vel wrote:no albo 6.5 jak podalas jest nawet dokladniejsze niz to co ja napisalam ze od 7 niby
w ogole zasadowe ph jest juz blizej gornej granicy normy i to mi sie slabe na okreslanie plci wydaje bo chyba wiekszosc dziewczyn ma 5,6 tak po srodku a nie 8.. tzn zdaza sie ale chyba rzadziej, nie wiem zresztaale mozna to jakos pewnie interpretować
-
Januszkowa wrote:Piszą, że Grey jest książką dla mamusiek więc kochane akurat na czasie dla nas:) Ja już przeczytałam wszystkie części. A ekranizacja jakoś w lutym, czuje, że to będzie moje pierwsze wyjście z domu po urodzeniu dziecka:)
Vel przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą, u mnie jest wręcz odwrotnie, nie możemy bez siebie żyć i nigdy się nie kłócimy. Może jak urodzi Ci się maluszek to obydwie zmiękniecie i Wasze relacje ulegną poprawie.
No niebo ona nie pochwala mojego pomyslu z maluszkiem
i raczej jest na NIE i jak z nia rozmawiam to w pracy wychodzi zeby nikt nie slyszal bo ma male biuro bo sie wstydzi ze ktos uslyszy ze jestem w ciazy
bo mama mieszka w sopocie, a ja w gdansku ale w mieszkaniu jej wlasnosciowym i pierwsze co mi powiedziala, ze dziecko mam meldowac u mojego Wiktora Mamy w mieszkaniu bo ona go u siebie napewno nie zamelduje
to nie jest typowa mama, ktora jara sie malymi dziecmi i wybieraniem ciuszkow, zreszta sama ma 2letnie dziecko i ono ja bardziej jara niz ja i moja ciaza
pozatym jest hipokrytka bo zaszla ze mna w ciaze w tym samym wieku, wczesniej tez byla w ciazy ale poronila i pozniej powstalam ja, bylam chciana i wyczekana, a nie wpadka a mimo to zarzuca mi ze to za wczesnie i najlepsze wytyka ciagle co to dziecko nie potrzebuje czego ja mu nie jestem oczywiscie w stanie dac a sama byla tak slaba matka ze w ogole w temacie potrzeb nie powinna sie wypowiadac
a najlepsze ze powiedziala ostatnio jak jej powiedzialam ze jest hipokrytka ze byla w tym samym wieku co ja to ona ze powinnam brac przyklad z jej bledow i ze ona tego zaluje no i takie tam podobne mile rzeczy od niej zawsze slysze
a jak zadzwonilam zaryczana z klinicznej ze mi nie zrobili usg a mialam krew na aplikatorze to uslyszalam, ze jestem histeryczka, ze powinnam isc do psychiatry i ze jak potrzebuje rady to mam dzwonic do swojego cudownego chlopca
i sie rozlaczyla
dziecko nic miedzy nami nie zmieni
-
Ojej Vel to faktycznie... Na prawdę bardzo mi przykro. Jesteś silną babką, sama sobie poradzisz. Zresztą masz faceta z którym chcieliście mieć dziecko więc dacie sobie rade sami. Jesteś zaradna, wszystko potrafisz załatwić!
Vel, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Vel smutne to trochę bo chyba każda potrzebuje jakiegoś tam wsparcia ze strony rodziców.
Ale dasz sobie radęmoże jak dzidziuś się urodzi to poczuje się babcią i kontakty się poprawią
Nie przejmuj się .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:48
Januszkowa, Gosiak lubią tę wiadomość
-
A co do ksiazek to a Greya nie czytalam ale mialam w planie
ja lubie kryminalyCzytalam cala trylogie Stiega Larsona Millenium, ogolnie powiem tak, film jest slaby, jak ogladalam sam film to mnie zaciekawil, pozniej przeczytalam ksiazke i znow oberzalam film i tak mnie znudzil ze nie dokonczylam, a ksiazke z zapartym tchem
czytalam tez kryminaly marka krajewskiego takie zbrodnie ktore mialy miejsce w przedwojennym wroclawiutez fajne
albo jest taki super kryminal nazywa sie Ósemka i jak go czytalam to bylam w szoku jaki trzeba miec mozg zeby ogarnac taka ksiazke tzn wymyslic i napisac, wplesc w to rzeczywiste fakty historyczne, wymyslic watek kryminalny i jeszcze ciagnac ksiazke na dwoch plaszyznach, terazniejszej i za czasow rewolucji francuskiej! super poprostu
ale co do romansidel jak sa jakies fajne to tez bym chetnie poczytala, ale nie zadne paulla cohello czy jakies takie..a o greyu czytalam zle opinie ze generalnie jego seks bdsm i ten klimat sado maso nijak ma sie do prawdziwego i ze to ma taka popularnosc bo wszystko co zwiazane z seksem sie sprzedaje
ale generalnie ksiazka jako ksiazka jest slaba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:53
Gosiak lubi tę wiadomość
-
cath wrote:No glukozę kupujesz w proszku ja rozpuscilam ja w 2/3 szklanki wody potem dalam cytrynę i przelalam do butelki.
a to dziekito juz wiem jak zrobie
-
Januszkowa wrote:Ojej Vel to faktycznie... Na prawdę bardzo mi przykro. Jesteś silną babką, sama sobie poradzisz. Zresztą masz faceta z którym chcieliście mieć dziecko więc dacie sobie rade sami. Jesteś zaradna, wszystko potrafisz załatwić!
ja sie nie przejmuje bo juz przywyklamwiec mnie to nawet nie boli
jedyne co czuje to poprostu wscieklosc czasami
ale dziekuje :*
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Vel wrote:A co do ksiazek to a Greya nie czytalam ale mialam w planie
ja lubie kryminalyCzytalam cala trylogie Stiega Larsona Millenium, ogolnie powiem tak, film jest slaby, jak ogladalam sam film to mnie zaciekawil, pozniej przeczytalam ksiazke i znow oberzalam film i tak mnie znudzil ze nie dokonczylam, a ksiazke z zapartym tchem
)
Vel, *Sylwia lubią tę wiadomość
-
A ja boję się iść spać. . .
Bo w nocy miałam taki brzydki sen!
Ze krwawilam taką żywą krwią!
Jak się zerwalam to myślałam że serce mi wyskoczy! I teraz leżę w wyrku, niesamowicie jestem zmęczona, a się boję usnąć, bo zawału dostane jak jeszcze raz coś takiego mi się przyśni!
-
Asiaa1201 wrote:A gdzie w wyniku można wyczytać czy zasadowy czy kwaśny mocz i czy 5, 6 czy 7?
Zasadowy to wlasnie powyzej 6, ponizej kwasny
a w wyniku moczu masz rozne kategorie ketony, przejrzystosc, ciezar wlasciwy i wlasnie PH i przy PH masz liczbe mowiaca wlasnie czy kwasne czy zasadoweWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 22:27