Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lara 82 wrote:No Madziutek Trylogia Grey'a jest super, mnie się podobała
Dobra jest też Sylwia Day i jej książki Crossa
ja nie lubie romansow ale u, mnie w pracy. wszystkie dziewczyny
ja przeczytaly i przezywaly alwe extra. mnie
jakos baardzo nie wciagnela ale przeczytalam. -
Ja Grey'a przeczytałam 2 części, trzecią już odpuściłam;) Szczerze myślałam, że nie będę w stanie jej przeczytać, ale była spokojnie do przejścia;p
Na ekranizację czekam, chętnie film obejrzę
Ja dzisiaj na obiad zrobiłam placki ziemniaczano-cukiniowe, były super chrupiące, właśnie tak jak lubię, do tego ogóreczek kiszony mniam:)
-
Witajcie kochane! Dawno mnie tu nie było,praca Praca i brak czasu na cokolwiek. Jutro mam wizyte miesiąc nie widziałam mojej fasolki
mam nadzieje ze sie dowiem kto tam u mnie w środku siedzi.Trzymajcie kciuki !!
Penelope, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Fajnie dziewczyny, ze znowu tyle z was ma wizyty i skany
Czekam na wiesci jak poznacie plec
Ja tez nie moge sie doczekac mojego ale to dopiero za trzy tygodnie. Dowiedzialam sie ze nie we wszystkich szpitalach chca zdradzac plec wiec mozliwe, ze jednak bede musiala isc jeszcze prywatnie -
Dżulietta wrote:Witajcie kochane! Dawno mnie tu nie było,praca Praca i brak czasu na cokolwiek. Jutro mam wizyte miesiąc nie widziałam mojej fasolki
mam nadzieje ze sie dowiem kto tam u mnie w środku siedzi.Trzymajcie kciuki !!
po miesiacu tio juz nie taka fasolka tylko powazny obywatelWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:07
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cath wrote:Vel to nie takie straszne
przygotuj sobie ja rano i wciśnij cytrynę
jak pijesz nawet smaczne tylko zostawia taki posmak w ustach dziwny
straszne jest 2h w bezruchu w poczekalni, lekarka powiedziala ze trzeba siedziec i nie wolno lazic i ze sobie ksiazke wziac
nie wyobrazam sobie tego
btw Wam tez kazali isc i kupic ta glukoze w aptece? bo mnie tak -
Dobry wieczór!
Dziewczyny, jak ja wam zazdroszcze, że wy macie czas tak pisać sobie tutaj. Ja nie mam czasu na nic ostatnio mam wrażenie. Już nawet nie pamiętam komu miałam odpisać, ale nie do końca pamiętam wasze niki
Wypowiem sie jedynie na temat Trojmiejskich szpitali. Ja rodziłam syna na zaspie, było ciężko i troche się boję. Jedyny plus jest taki, że teraz mam kierowanie na CC i właściwie powinno mi być bez różńicy, ale jednak zastanawiam się cały czas, na który szpital się zdecydować. W wojewódzkim nie podoba mi sie to, że dziecko musi zostać w wózeczku przed pokojem odwiedzin. Czyli tatuś może je wziąć na ręce tylko bezpośrednio po porodzie a potem dopiero w domusłabe to jest. Kliniczna chyba odpada w przedbiegach głównie ze względu na studentów. Zostaje Zaspa! I chyba ona u mnie wchodzi najbardziej w gre. Blisko pracy mojego chłopa i w każdej chwili będzie mógł do mnie wpaść.
Ja wizyte mam 12.09
Czekam niecierpliwie! -
Vel wrote:straszne jest 2h w bezruchu w poczekalni, lekarka powiedziala ze trzeba siedziec i nie wolno lazic i ze sobie ksiazke wziac
nie wyobrazam sobie tego
btw Wam tez kazali isc i kupic ta glukoze w aptece? bo mnie tak
Tak kazano mi kupic wczesniej glukozę w aptece i rozrobic w domu rano przed wyjściem na badanie. Zalezy jaki będziesz miala test czy 50g czy 75g glukozy. No i mialam najpierw na czczo potem przez 5 minut wypic glukozę, następnie siedzieć po godzinie nastepne pobranie krwi a na koniec jeszcze po godzinie. I tak dwie godziny minely jak z bicza strzelilWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:30
-
Ja na szczescie badanie glukozy mam z glowy.
Po wcześniejszej wizycie na forum nie zgadniecie co zrobilam : upieklam sobie frytki. Tak mi sie ich chciało do tego duzo ketchupu.
Angelcie domowe spa marzy mi sie, do szczęścia niestety potrzebna mi jest wanna ktora o losie nowiutenka stoi w garazu miesiac czasu juz. Maz nie ma czasu wstawic
No nic ide wymoczyc sie w brodziku, zrobie masaczke i ogarne nogi i nie tylko przed jutrzejsza wizyta. Na 9:15 mam nie wiem jak ja rano wstane, ale juz sie nie moge doczekac wizyty. -
nick nieaktualny
-
olcia87 wrote:To podobnie jak z soczewkami kontaktowymi, wśród użytkowników są różne opinie, Ja jako optometrysta pod względem zdrowotnym powinnam je odradzać zwłaszcza jak ktoś chce nosić codziennie po 8h. Po prostu wydaję mi się że specjaliści wiedzą opinie, o których głośno się nie mówi, bo padła by sprzedaż soczewek, chust i pewnie wielu innych rzeczy
A ja mam wade wzroku, osttanio jak sie badalam to bylo -0.75 w obydwu "okach"a teraz pewnie mam juz -1 bo czuje, ze mi sie pogorszylo... nosilam soczewki ale to nie dla mnie poniewaz zaczelam miec straszne problemy po tym... podobno raz na jakis czas mozna w tym pojsc spac, jak mi sie zdazalo to pozniej mialam swiatlowstret i musialam siedziec dwa dni w ciemnym pokoju z zaslonietymi roletami i w ciemnych okularach i nawet swiatlo z laptopa mnie oslepialo i nie moglam otworzyc oczu.... pozniej nawet jak je mialam kilka godzin w dzien to podobne objawy zaczynaly sie robic, oczy cale przekrwione i wyrzucilam to cholerstwo do smieci!!
musze sobie kupic okulary bo mialam jedne ale je dobilam i i tak ich nie nosilami teraz jak slepa kura ani numerkow autobusow ani napisow w kinie!
a co do chust.. wydaja mi sie fajna opcja zeby miec wolne rece, poprostu targania takiego dzieciatka w nosidelku takim do reki nie wiem jak to sie nazywa jest cholernie ciezkie o ile w ogole mozna, jesli zostaje sam wozek to faktycznie komfort slaby... co do wiezi z matka napewno sie tworzy ale napewno nie jest az tak to wazne, ze bez tego tej wiezi nie bedzie.. ale napewno takie male dzieciatko od takiej chusty moze byc w pierwszym okresie mniej zszokowane i czuc sie bezpieczniej i pewniej
ale.. cena mnie osobiscie odstrasza bo prawie 300 zl to jest jakis horror! 3 lozeczka w ikei za tyle kupie.. druga sprawa to wizanie, ja nie jestem manualna i na bank nie umialabym tego wiazac! ale jak ktos ma kase i cierpliwosc to ja nie widze w chuscie nic zlegoja bym chciala miec taka opcje miec dziecko na brzuchu i miec dwie rece wolne
a moja mama mnie nie nosila w chuscie i mialam tetrowe pieluchy i wiez miedzy nami od najmlodszych lat jest straszna! cale zycie sie klocimy, awantutujemy, nienawidzimy, rzucamy sluchawkami, przez nia przestalam chodzic na wigilie bo nawet przy dzieleniu sie oplatkiem potrafila wytknac przy calej rodzinie moja beznadziejnosc, miedzy nami nie ma zadnej wiezi, nie bylo i nigdy nie bedzie. pomaga mi i moge na nia liczyc w sensie ze nigdy sie na mnie nie wypnie fizycznie ale wszystko co mowi wiaze sie z wiecznym krytykowaniem mnie i wmawianiem psychologicznych gadek ktore w ogole nie maja racji bytu. ale szczerze mowiac mysle, ze mamy zbyt rozne charaktery i to nie jest kwestia chusty
Gosiak lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:no ja usg w 13tc miałam jeszcze przez pochwę. A czy długość szyjki też sie mierzy przez brzuch?
USG przez brzuch robi sie jak dziecko ma bodajze 6cm juz kiedys o tym pisalysmy
Truskawka a z tym liczeniem to nie tak.. jak jestes w 21 tyg i 1 dniu to my nie mowimy ze to 22 tydzien i 1 dzientylko liczymy tygodnie rozpoczete a nie tygodnie ukonczone, wiec liczymy ze zaczelas 22 tydzien ciazy
rozumiesz?
jestes umowiona idealnie moim zdaniem
ja jestem umowiona 21 tydzien i 0 dni na swoje
czyli zaczne 22 tydzien
a na niektorych stronach podaja ze nawet do 23 albo 24 mozna zrobic
a taki termin wydaje mi sie najoptymalniejszy co masz:)truskawkax25 lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Jak wysokie ph to niby chłopiec chyba od 7 albo od 6,5 w gore. A dziewczynka do 6,5 ale nie jestem pewna ja mam 6
a ja mialam 5, 6, 7 a teraz znowu 6
zasadowe to chlopak
kwasne dziewuszka
czyli tak do 6 dziewczynka jakosWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:05
-
Vel wrote:USG przez brzuch robi sie jak dziecko ma bodajze 6cm juz kiedys o tym pisalysmy
Truskawka a z tym liczeniem to nie tak.. jak jestes w 21 tyg i 1 dniu to my nie mowimy ze to 22 tydzien i 1 dzientylko liczymy tygodnie rozpoczete a nie tygodnie ukonczone, wiec liczymy ze zaczelas 22 tydzien ciazy
rozumiesz?
jestes umowiona idealnie moim zdaniem
ja jestem umowiona 21 tydzien i 0 dni na swoje
czyli zaczne 22 tydzien
a na niektorych stronach podaja ze nawet do 23 albo 24 mozna zrobic
a taki termin wydaje mi sie najoptymalniejszy co masz:)
Vel dziękuję za jasne wytłumaczeniejuż wszystko teraz rozumiem
Vel lubi tę wiadomość