Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w ten chyba zabawny dzień ale bynajmniej dla mnie bardzo udany bo się wyspałam jupi zmiana miejsca spania i pozycji cebuszki zdziałała cuda na moje bóle biodrowo-krzyżowe
prawie się ze smiechu popłakałam jak czytałam opisy odnośnie spowolnienia mózgu i od razu przypomniało mi się jak w pierwszym trymestrze siedzac w gabinecie chciałam o coś zapytać lekarza i zapomniałam jak się to nazywa potem się rozpłakałam z bezsilności mój maż był przerażony a gin mu powiedział "spokojnie to normalne będzie gorzej" wtedy wpadłam w chisteryczny śmiech...
ale coś w tym jest że mózg zwalnia a człowiek wszystko robi 10 razy wolniej mniej mu się chce mnie to nawet czytanie na głos ostatnio sprawiało problemy...
a włąśnie apropo któraś pytała czy czytamy maleństwu lub czy słuchamy muzyki? a więc tak ja zawsze biore wieczorem ksiażke i czytam przez godzinke na głos obecnie czytamy Baltazara Gabkę
co do muzyki moje dziecko chyba nie lubi disco polo i Manamu od razu ja się irytuje jak słysze te dzwięki, ale jak byliśmy na koncercie gdzie grali w plenerze ostrą rokową muzykę to byłam mocno szczęśliwa więc dziecko chyba tez
Rudasku o jakim zamkniętym kręgu mówisz bo wiesz od razu skojarzyło mi się to z jakimiś czarownicami i takimi tam
oczywiście czekam na info z wizyt jakbym czekała na swoją własną jest to strasznie ekscytujące
a co do stanów gdzie nie czuć dziecka to ja Wam coś powiem ja ostatnio to już nie wiem czy czuje czy nie swoje dziecko i czasem tak siedze w wpadam w taki stan: "czy ja w ogóle jestem w ciaży, moze te usg to wcześniej nagrane filmiki i tylko teraz odtwarzane?" - i powiedzcie czy ja jestem normalnamadziutek 23, Effcia28 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mówicie ze dziś pełnia?? Dlatego czuje sie jak wyjęta z du**y ;//
jestem ciekawa kiedy ja poczuje ruchy..
Dzis sniło mi sie ze bedę mnieć córkę ,a podobno sny są odwrotnenie?? czyli synek!!Fedra lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
wczoraj przemilczałam,ale dzisiaj...
angelicia dodała historię dziewczyny ze styczniówek, która wczoraj rano nie ukrywam poraziła mnie... w połowie ciąży dowiedzieć się że dziecko nie dożyje porodu,że jest śmiertelnie chore... nie 4,5 czy 6 tydzień- połowa ciąży!
A Ty Vel tupiesz nogami bo masz zdrowe dziecko?? Bo nienawidzisz go że się dobrze rozwija? Nie chcesz go bo jest córką?? Czy Ty wiesz co Ty piszesz??
Kobieta na Twoim etapie ciąży wie, że nie urodzi,że ma czekać na poronienie! A Ty ryczysz przy najlepszych wynikach? o których ona marzy! ? Idź je usuń! Powiedz że chcesz bo to nie syn, którego chcieliście! No idź do cholery! Co Cię powstrzymuje?
Przecież to nie syn!
i wiesz? Szkoda mi Twojej córki. Szkoda mi tego maleństwa, za które niejedna dała by się teraz zabić.
miłego dnia dla mam!Rudasek, kasia_1988, juska19, madziutek 23, Fedra, Francuska25, cath, Sewerynka, LadyDi, Złota, sebza, maja35, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyheh - rozumeim MAdziutek doskonale:) ale i tak nie wyjdzie wczesniej jak nie bedzie chcial
Termin to aż meisiac dookoła wyznaczonej daty (2 tygodnie w lewo i 2 w prawo)wtedy dziecko w kazdej chwili moze sie zdecydowac. Sama data tak na prawde nie ma wiekszego znaczenia. Jedynie kilkanascie % dzieci jak nie mniej rodzi się w terminie wyznaczonym przez lekarza, plus minus kilka dni. Takze ten tydzień niby bliżej dla mamy jest baaaardzo umownie bliżej :)Dziecko i tak jest na tym etapie rozwoju na jakim jest- na tym samym co jego rowiesnicy gdzie z medycznego punktu widzenia są w 17 tygodniu skonczonym, a nie 18stym rozpoczetym, nie zas na etapie dzieci tydzien pozniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:43
-
gusiaa wrote:Mówicie ze dziś pełnia?? Dlatego czuje sie jak wyjęta z du**y ;//
jestem ciekawa kiedy ja poczuje ruchy..
Dzis sniło mi sie ze bedę mnieć córkę ,a podobno sny są odwrotnenie?? czyli synek!!
coś w tym jest bo mnie sie śnił chłopczyk a będzie dziewczynka17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Atakasobiejedna wrote:Witam się z rana
Ostatni tydzień bardzo wyraznie czułam ruchy dziecka, nawet bez skupiania się w ciagu dnia. A teraz od niedzieli tak malutko odczuwam ze szok, az sie martwie. Całe szczescie wizyta jutro, mam nadzieje że lekarz zrobi mi usg i rozwieje moja watpliwosci czy wszystko w porzadku...
Nie denerwuj sięU mnie też zależy od dnia. Może fika sobie kiedy śpisz, albo kiedy coś robisz, ruszasz się i dlatego czasami nie czujesz. Mam tak samo :-*
-
Mamaliye wrote:heh - rozumeim
ale i tak nie wyjdzie wczesniej jak nie bedzie chcial
Termin to aż meisiac dookoła wyznaczonej daty (2 tygodnie w lewo i 2 w prawo)wtedy dziecko w kazdej chwili moze sie zdecydowac. Sama data tak na prawde nie ma wiekszego znaczenia. Jedynie kilkanascie % dzieci jak nie mniej rodzi się w terminie wyznaczonym przez lekarza, plus minus kilka dni. Takze ten tydzień niby bliżej dla mamy jest baaaardzo umownie bliżej :)Dziecko i tak jest na tym etapie rozwoju na jakim jest- na tym samym co jego rowiesnicy gdzie z medycznego punktu widzenia są w 17 tygodniu skonczonym, a nie 18stym rozpoczetym, nie zas na etapie dzieci tydzien pozniej.
a nie prawda u mnie dziecko wyjdzie wcześniej bo będzie CC
a tak na poważnie zaczęłam 19 tydzień ale moje dziecko jest starsze o ponad tydzień jak wychodzi z usg i jak to gin określił zobaczymy co będzie dalej bo nawet przypuszczalnej daty CC nie moze określić17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny Kobiety Matki! apeluję do Was nie stresujcie się już tak wiem ze to ciezki temat bo jak powiedziałam o tym mojemu meżowi to lepiej bym nie przytaczała tu jego słów...
ale trzeba mieć nadzieje że Vel nie mówiła tego na poważnie, że się otrząśnie wykasuje posta przeprosi w sumie to nawet nie Nas ale samą siebie i będzie się cieszyć jak głupia swoją córeczką...juska19 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Lara 82 wrote:Co do piesków to u mnie też jest śmiesznie bo jak zaczynam gadać do brzuszka to moja przychodzi i chce się przytulać bo myśli, że to do niej
No i jak tu z dzidzią pogadać
Hihi jakbym siebie słyszała jest tak samo
Gosiak bardzo zazdroszczę , że potrafiłaś wprowadzić te zdrowe nawyki w życie, ja niestety jem dużo śmieciuszków i nie potrafię tego zmienić nawet w ciąży. Nie mam cierpliwości też do stania w kuchni przy garach choć czasu mam duuuuużo, no i Mój to drugi problem schabowy i pizza jego jedyne potrawyCzyli u Nas tradycyjnie.
-
O jejku kobietki spokojnie naprawdę proszę Was, bo nam się nasza Vel zamknie w sobie i nie odezwie
Naprawdę spokój może Nas uratować, a co się w głowie każdej z nas urodzi, jaka myśl choćbyśmy tu najlepsze lub najgorsze rzeczy napisały to i tak nic tego nie zmieni.
Choć nasz mózg zwalnia !!!!!jak to pisałyście
niezależnie od porad, wskazówek, miłych czy nie miłych słów działa po swojemu i myśli co myśli. Dopiero po chwili przychodzi czas na zastanowienie !!!
Kilka dni ciszy i Vel wróci do nas z innym spojrzeniem
Nie jedźcie już po niej proszę tak od siebieGosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:"Tez w pierwszej ciazy liczyłam jak Ty, ale w kolejnych i potem juz jak zajelam sie tym bardziej zawodowo zostałam wyprowadzona z błedu.
Tzn.. bedziesz sobie liczyla jak chcesz, napisalam tylko co wiem.
tzn? kim jestes z zawodu?[/QUOTE]
aktualnie -> z przymusu windykatorem na Francję, dla peugota i citroena, a drugi zawód z pasji jestem doulą ze Stowarzyszenia Doula w Polsce, chciałabym jeszcze połączyć to z położnictwem, ale studia są zbyt czasochłonne i bez zmiłuj, jak na trójkę malutkich dzieci... charakter studiów mnie bardzo kręci, a nie przeraża, ale jestem odpowiedzialną mamą i nie chcę się za wszelką cenę rozwijać kosztem moich dzieci i równowagi w naszej rodzinie. Nie mniej jednak szukam jakiegoś rozwiązania dla sytuacji, gdyż bardzo mnie to intersuje. Na razie nieustannie kształcę się jako doula, opiekun ciężarnych i kobiet w połogu, bede robic na wiosne instruktora szkoły rodzenia. Mogłam teraz, ale to troche kosztuje, a że wyszło nam baby surprise to wydatki musiał zostać zrewidowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:54
Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość