X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten chyba zabawny dzień ale bynajmniej dla mnie bardzo udany bo się wyspałam jupi zmiana miejsca spania i pozycji cebuszki zdziałała cuda na moje bóle biodrowo-krzyżowe :)

prawie się ze smiechu popłakałam jak czytałam opisy odnośnie spowolnienia mózgu i od razu przypomniało mi się jak w pierwszym trymestrze siedzac w gabinecie chciałam o coś zapytać lekarza i zapomniałam jak się to nazywa potem się rozpłakałam z bezsilności mój maż był przerażony a gin mu powiedział "spokojnie to normalne będzie gorzej" wtedy wpadłam w chisteryczny śmiech...

ale coś w tym jest że mózg zwalnia a człowiek wszystko robi 10 razy wolniej mniej mu się chce mnie to nawet czytanie na głos ostatnio sprawiało problemy...

a włąśnie apropo któraś pytała czy czytamy maleństwu lub czy słuchamy muzyki? a więc tak ja zawsze biore wieczorem ksiażke i czytam przez godzinke na głos obecnie czytamy Baltazara Gabkę ;)
    co do muzyki moje dziecko chyba nie lubi disco polo i Manamu od razu ja się irytuje jak słysze te dzwięki, ale jak byliśmy na koncercie gdzie grali w plenerze ostrą rokową muzykę to byłam mocno szczęśliwa więc dziecko chyba tez :)

Rudasku o jakim zamkniętym kręgu mówisz bo wiesz od razu skojarzyło mi się to z jakimiś czarownicami i takimi tam :D

oczywiście czekam na info z wizyt jakbym czekała na swoją własną jest to strasznie ekscytujące :D

a co do stanów gdzie nie czuć dziecka to ja Wam coś powiem ja ostatnio to już nie wiem czy czuje czy nie swoje dziecko i czasem tak siedze w wpadam w taki stan: "czy ja w ogóle jestem w ciaży, moze te usg to wcześniej nagrane filmiki i tylko teraz odtwarzane?" - i powiedzcie czy ja jestem normalna :P

madziutek 23, Effcia28 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie ze dziś pełnia?? Dlatego czuje sie jak wyjęta z du**y ;//
    jestem ciekawa kiedy ja poczuje ruchy..
    Dzis sniło mi sie ze bedę mnieć córkę ,a podobno sny są odwrotnenie?? czyli synek!!

Fedra lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

wczoraj przemilczałam,ale dzisiaj...
    angelicia dodała historię dziewczyny ze styczniówek, która wczoraj rano nie ukrywam poraziła mnie... w połowie ciąży dowiedzieć się że dziecko nie dożyje porodu,że jest śmiertelnie chore... nie 4,5 czy 6 tydzień- połowa ciąży!
    A Ty Vel tupiesz nogami bo masz zdrowe dziecko?? Bo nienawidzisz go że się dobrze rozwija? Nie chcesz go bo jest córką?? Czy Ty wiesz co Ty piszesz??
    Kobieta na Twoim etapie ciąży wie, że nie urodzi,że ma czekać na poronienie! A Ty ryczysz przy najlepszych wynikach? o których ona marzy! ? Idź je usuń! Powiedz że chcesz bo to nie syn, którego chcieliście! No idź do cholery! Co Cię powstrzymuje?
    Przecież to nie syn!
    i wiesz? Szkoda mi Twojej córki. Szkoda mi tego maleństwa, za które niejedna dała by się teraz zabić.

miłego dnia dla mam!

Rudasek, kasia_1988, juska19, madziutek 23, Fedra, Francuska25, cath, Sewerynka, LadyDi, Złota, sebza, maja35, Effcia28 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh - rozumeim MAdziutek doskonale:) ale i tak nie wyjdzie wczesniej jak nie bedzie chcial :) Termin to aż meisiac dookoła wyznaczonej daty (2 tygodnie w lewo i 2 w prawo)wtedy dziecko w kazdej chwili moze sie zdecydowac. Sama data tak na prawde nie ma wiekszego znaczenia. Jedynie kilkanascie % dzieci jak nie mniej rodzi się w terminie wyznaczonym przez lekarza, plus minus kilka dni. Takze ten tydzień niby bliżej dla mamy jest baaaardzo umownie bliżej :)Dziecko i tak jest na tym etapie rozwoju na jakim jest- na tym samym co jego rowiesnicy gdzie z medycznego punktu widzenia są w 17 tygodniu skonczonym, a nie 18stym rozpoczetym, nie zas na etapie dzieci tydzien pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:43

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Mówicie ze dziś pełnia?? Dlatego czuje sie jak wyjęta z du**y ;//
    jestem ciekawa kiedy ja poczuje ruchy..
    Dzis sniło mi sie ze bedę mnieć córkę ,a podobno sny są odwrotnenie?? czyli synek!!

coś w tym jest bo mnie sie śnił chłopczyk a będzie dziewczynka ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Witam się z rana :) Ostatni tydzień bardzo wyraznie czułam ruchy dziecka, nawet bez skupiania się w ciagu dnia. A teraz od niedzieli tak malutko odczuwam ze szok, az sie martwie. Całe szczescie wizyta jutro, mam nadzieje że lekarz zrobi mi usg i rozwieje moja watpliwosci czy wszystko w porzadku...

Nie denerwuj się :) U mnie też zależy od dnia. Może fika sobie kiedy śpisz, albo kiedy coś robisz, ruszasz się i dlatego czasami nie czujesz. Mam tak samo :-*

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka..lepiej bym tego nie napisała!!!!
    SZACUN !!!!!!!!!

madziutek 23, cath, juska19, LadyDi lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    heh - rozumeim :) ale i tak nie wyjdzie wczesniej jak nie bedzie chcial :) Termin to aż meisiac dookoła wyznaczonej daty (2 tygodnie w lewo i 2 w prawo)wtedy dziecko w kazdej chwili moze sie zdecydowac. Sama data tak na prawde nie ma wiekszego znaczenia. Jedynie kilkanascie % dzieci jak nie mniej rodzi się w terminie wyznaczonym przez lekarza, plus minus kilka dni. Takze ten tydzień niby bliżej dla mamy jest baaaardzo umownie bliżej :)Dziecko i tak jest na tym etapie rozwoju na jakim jest- na tym samym co jego rowiesnicy gdzie z medycznego punktu widzenia są w 17 tygodniu skonczonym, a nie 18stym rozpoczetym, nie zas na etapie dzieci tydzien pozniej.

a nie prawda u mnie dziecko wyjdzie wcześniej bo będzie CC :P

a tak na poważnie zaczęłam 19 tydzień ale moje dziecko jest starsze o ponad tydzień jak wychodzi z usg i jak to gin określił zobaczymy co będzie dalej bo nawet przypuszczalnej daty CC nie moze określić ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ją nie mogę tego zdjęcia twojego pomniejszyć zęby zobaczyć brzusio;/ widze tylko Twoja dupe ;p hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:44

Sue lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kobiety Matki! apeluję do Was nie stresujcie się już tak wiem ze to ciezki temat bo jak powiedziałam o tym mojemu meżowi to lepiej bym nie przytaczała tu jego słów...
    ale trzeba mieć nadzieje że Vel nie mówiła tego na poważnie, że się otrząśnie wykasuje posta przeprosi w sumie to nawet nie Nas ale samą siebie i będzie się cieszyć jak głupia swoją córeczką...

juska19 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Co do piesków to u mnie też jest śmiesznie bo jak zaczynam gadać do brzuszka to moja przychodzi i chce się przytulać bo myśli, że to do niej :-) :-) :-)
    No i jak tu z dzidzią pogadać :-)

Hihi jakbym siebie słyszała jest tak samo :)
    Gosiak bardzo zazdroszczę , że potrafiłaś wprowadzić te zdrowe nawyki w życie, ja niestety jem dużo śmieciuszków i nie potrafię tego zmienić nawet w ciąży. Nie mam cierpliwości też do stania w kuchni przy garach choć czasu mam duuuuużo, no i Mój to drugi problem schabowy i pizza jego jedyne potrawy :D Czyli u Nas tradycyjnie.

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku kobietki spokojnie naprawdę proszę Was, bo nam się nasza Vel zamknie w sobie i nie odezwie :-)
    Naprawdę spokój może Nas uratować, a co się w głowie każdej z nas urodzi, jaka myśl choćbyśmy tu najlepsze lub najgorsze rzeczy napisały to i tak nic tego nie zmieni.
    Choć nasz mózg zwalnia !!!!! :-) :-) jak to pisałyście :-) niezależnie od porad, wskazówek, miłych czy nie miłych słów działa po swojemu i myśli co myśli. Dopiero po chwili przychodzi czas na zastanowienie !!!

Kilka dni ciszy i Vel wróci do nas z innym spojrzeniem :-)

Nie jedźcie już po niej proszę tak od siebie :-) :-)

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, o są takie przypadki wyjątkowe jak Twój, które trzeba liczyć indywidualnie :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

To co ja mam myśleć jak mi się śniła i dziewczynka i chłopiec?;)

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie mi te pare dni nie robi, ale do tej pory nie bardzo wiedziałam jak liczyć ;]. Czyli co, jestem w 17tc? rozumiem, że 17tc+0 oznacza skończony 16 tydzień???

• Francuska25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane;)

I mi brakuje checi do zycia. Za 30 minutek musze isc po syncia do przedszkola. pozniej obiadek...pewnie jakis spacer popoludniu. Ale nie chce mi sie ze hej!

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek a przesuń sobie paskiem w prawo :-) na kompie się da :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    To co ja mam myśleć jak mi się śniła i dziewczynka i chłopiec?;)
    że będzie chłopiec i dziewczynka ;D

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Madziutek a przesuń sobie paskiem w prawo :-) na kompie się da :-)

Ją na tablecie albo telefonie... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    "Tez w pierwszej ciazy liczyłam jak Ty, ale w kolejnych i potem juz jak zajelam sie tym bardziej zawodowo zostałam wyprowadzona z błedu.

Tzn.. bedziesz sobie liczyla jak chcesz, napisalam tylko co wiem.
    "

tzn? kim jestes z zawodu?[/QUOTE]

aktualnie -> z przymusu windykatorem na Francję, dla peugota i citroena, a drugi zawód z pasji jestem doulą ze Stowarzyszenia Doula w Polsce, chciałabym jeszcze połączyć to z położnictwem, ale studia są zbyt czasochłonne i bez zmiłuj, jak na trójkę malutkich dzieci... charakter studiów mnie bardzo kręci, a nie przeraża, ale jestem odpowiedzialną mamą i nie chcę się za wszelką cenę rozwijać kosztem moich dzieci i równowagi w naszej rodzinie. Nie mniej jednak szukam jakiegoś rozwiązania dla sytuacji, gdyż bardzo mnie to intersuje. Na razie nieustannie kształcę się jako doula, opiekun ciężarnych i kobiet w połogu, bede robic na wiosne instruktora szkoły rodzenia. Mogłam teraz, ale to troche kosztuje, a że wyszło nam baby surprise to wydatki musiał zostać zrewidowane :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:54

Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ