X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to muszę jeszcze nad tym popracować a zdjęcie też takie sobie bo troszkę jak słonik wyglądam :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A macie :-) choć jeszcze muszę poćwiczyć zmniejszanie zdjęć, takie z bliska :-)

A mi znów ciągle wkleja na leżący zamiast ładnie stać ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra
    Moja dzidzia tez bedzie wczesniej bo bede miala cc :) ale w sumie tylko tydzien wczesniej czyli okolo 14 lutego jesli bedzie wszystko ok .Swoja dwujke dzieci rodzilam wczesniej wiec zobaczymy jak bedzie tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:02

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Hihi jakbym siebie słyszała jest tak samo :)
    Gosiak bardzo zazdroszczę , że potrafiłaś wprowadzić te zdrowe nawyki w życie, ja niestety jem dużo śmieciuszków i nie potrafię tego zmienić nawet w ciąży. Nie mam cierpliwości też do stania w kuchni przy garach choć czasu mam duuuuużo, no i Mój to drugi problem schabowy i pizza jego jedyne potrawy :D Czyli u Nas tradycyjnie.

Sewerynka, no to mój M ma podobny gust smakowy. Po wielu latach go przekonałam, że leczo da się zjeść, no ale jeden dzień z rzędu i ewentualnie 2 razy w miesiącu, surówka może smakować no ale to też z 3 rodzaje tylko, no a kanapka z sałatą i pomidorem nie taka zła :-)
    A pizza i kotlecik z frytkami to i tak numer one :-)

Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    To co ja mam myśleć jak mi się śniła i dziewczynka i chłopiec?;)

Tego niewiem masz szanse 50/50 ;D

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu bedziesz miec cc?

atdcqtkf2affvuei.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85
    poniewaz moj drugi porod skonczyl sie nie ciekawie strasznie popekalam i kolejny porod zagrazalby mojemu albo dziecka zyciu mogloby byc tak ze moj maz musialby wybrac kto przezyje :/ wiec lekarze jak tylko poszlam powiedzieli ze bedzie cc wypytalam jak to tutaj wyglada i jesli z ciaza bedzie wszystko oki to zrobia w 39 cc

Mamaliye lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    cześć dziewczyny :)

wczoraj przemilczałam,ale dzisiaj...
    angelicia dodała historię dziewczyny ze styczniówek, która wczoraj rano nie ukrywam poraziła mnie... w połowie ciąży dowiedzieć się że dziecko nie dożyje porodu,że jest śmiertelnie chore... nie 4,5 czy 6 tydzień- połowa ciąży!
    A Ty Vel tupiesz nogami bo masz zdrowe dziecko?? Bo nienawidzisz go że się dobrze rozwija? Nie chcesz go bo jest córką?? Czy Ty wiesz co Ty piszesz??
    Kobieta na Twoim etapie ciąży wie, że nie urodzi,że ma czekać na poronienie! A Ty ryczysz przy najlepszych wynikach? o których ona marzy! ? Idź je usuń! Powiedz że chcesz bo to nie syn, którego chcieliście! No idź do cholery! Co Cię powstrzymuje?
    Przecież to nie syn!
    i wiesz? Szkoda mi Twojej córki. Szkoda mi tego maleństwa, za które niejedna dała by się teraz zabić.

miłego dnia dla mam!

Przedszkolanka:
    A jeśli chodzi o tą dziewczynę ze styczniówek, to tak się zastanawiałam i ona już chyba od 12 tyg. musiała wiedzieć, że coś jest nie tak po prenatalnych skoro dostała skierowanie na aminopunkcję.
    Oczywiście nic nie zmienia faktu tragizmu całej sytuacji bardzo jej współczuje i naprawdę nigdy ale to przenigdy nie chciałabym nawet w snach dowiedzieć się co oni czują, nawet nie chcę tego sobie wyobrażać i nigdy największemu wrogowi bym nie życzyła.
    Dobra nie gadam więcej w tym temacie bo aż mnie ciarki przechodzą :-( (OVER)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Gosiak bardzo zazdroszczę , że potrafiłaś wprowadzić te zdrowe nawyki w życie, ja niestety jem dużo śmieciuszków i nie potrafię tego zmienić nawet w ciąży. Nie mam cierpliwości też do stania w kuchni przy garach choć czasu mam duuuuużo, no i Mój to drugi problem schabowy i pizza jego jedyne potrawy :D Czyli u Nas tradycyjnie.
    Mi się też nie zawsze chce gotować i wymyślać co by tu zdrowego ugotować i wtedy ratują mnie dwie zdrowe knajpki, które mam blisko pracy - sieciówka bioway (wszystko robią na parze, bez dodatku polepszaczy smakowych, z eko warzyw) i wegańskie bistro avocado - naprawdę mistrzostwo świata w zdrowym jedzeniu. Dziś np. mam chęć na sałatkę od nich z suszonymi pomidorami, rucolą, avocado, pestkami dyni, słonecznika… mniam
    https://pl-pl.facebook.com/avocadoveganbistro w tych dwóch przypadkach wiem, że jem zdrowo w knajpce.

Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie, jak jest taka mozliwosc to trzeba robic:) ja sie boje naturalnego tez.

ale zycie pokaze co tam mi wymysla;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:* Ale skrobiecie od rana:)
    U mnie w Krakowie świeci słońce. Zabieram się za sprzątanie, ale ciężko o widzę:)
    Miłego dnia babeczki:)
    Penelope czekam na info jak po wizycie:)

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to mnie pocieszyłaś może to słońce do Częstochowy przyjdzie :-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko z dzieckiem w porządku , nic niepokojącego nie ma :) Dziecko miało cały czas założoną "nogę na noge" wiec płci nie udało się zobaczyć, nawet przypuszczalnie. Cieszę się że zdrowe, ale że się nie dowiedziałam to mi łzy napłynęły do oczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:18

juska19, słoneczna 85, Sewerynka, kasia_1988, madziutek 23, Fedra, sebza, Januszkowa, megg, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sewerynka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogle się nie przywitałam bezczelna :-) Witam Was serdecznie :* Moja nocka dziś wyjątkowo przespana.

Mamaliye po raz drugi to powiem- cieszę się, że z nami jesteś :) Na pewno wiele wiele ciekawych porad od Ciebie przeczytamy:*

Przedszkolanka mi się przypomniało rano o Twoich przygodach " z mokrymi majtami" hahah, a wiesz kiedy, jak aplikowałam rano luteinę :D I chciałam Ci powiedzieć, że też miałam takie 3 sytuacje , że było mokro choć i tak noszę wkładkę przez tą luteinę. I już myślałam, że to wody płodowe się sączą.. Ach ta nasza wybujała ciążowa wyobraźnia :-)

Mój mózg też słabo funkcjonuje, czasami nie potrafię skonstruować elokwentnej wypowiedzi, najgorzej jak rozmawia się z kimś na stanowisku i trzeba być na odpowiednim poziomie że tak powiem językowym ( np z doktorkiem :P). Co ja się wtedy napocę i język mi się naplącze heh:D

Madziutek jaki Słodki mini brzusio masz :) Ja taki miałam przed ciążą hihih..

przedszkolanka:), madziutek 23, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • juska19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85
    ja bym wolala naturlanie rodzic :) ale nie ma wyjscia
    jestem przerazona bo naogladalm sie filmikow jak cc wyglada i az sie boje

relge6yd0kju1g7d.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Trójmiasto to jednak metropolia, a nie moja mała Cz-wa, gdzie o takich knajpkach mogę pomarzyć. Choć i tak lubię tu mieszkać :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej:* Ale skrobiecie od rana:)
    U mnie w Krakowie świeci słońce. Zabieram się za sprzątanie, ale ciężko o widzę:)
    Miłego dnia babeczki:)
    Penelope czekam na info jak po wizycie:)

ja tez miałam sie zabrac za sprzątanie ale póki co poległam jak co rano mdłości... a co do Penelopy to tez czekam... lubie to oczekiwanie... milego dnia

Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty słoneczna skąd jestes?

porod boli, ale z góry ma sie swiadomosc, jak rzadko przy dolegliwosciach ciała, ze to ból ktory za pare godzin minie bezpowrotnie i to zwienczony najpiekniejszym spotkaniem życia, wiec jest to bardzo dobra wiadomosc.

Fedra lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    słoneczna 85
    ja bym wolala naturlanie rodzic :) ale nie ma wyjscia
    jestem przerazona bo naogladalm sie filmikow jak cc wyglada i az sie boje
    na spokojnie- jeszcze czas by sie zestresowac;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Wszystko z dzieciakiem w porządku , nic niepokojącego nie ma :) Dziecko miało cały czas założoną "nogę na noge" wiec płci nie udało się zobaczyć, nawet przypuszczalnie. Cieszę się że zdrowe, ale że się nie dowiedziałam to mi łzy napłynęły do oczu.
    Kurcze nooo, a tak się nastawiłam, że już będziemy wiedzieć.

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ