Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydołączam sie do sebzy . Mamaliye wypowiadaj się dalej tutaj u nas. Na pewno wniesiesz przydatne informacje jako ta bardziej doświadczona, tym bardziej że w internecie jest potworny burdel informacyjny;]
kto chce skorzysta kto nie to nie.Mamaliye, Fedra, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
Mamaliye, nie obrażaj się i pisz tu czasem coś bo to są naprawdę cenne uwagi, przynajmniej dla mnie.
Ja nie ma cierpliwości siedzieć i wyszukiwać na 1000 stron internetowych wiedzy, naprawdę lubię rady doświadczonych mam.
A jak mnie irytuje co ktoś napisał staram się przemilczeć, a wejść na głowę sobie nie dam i zawsze zrobię tak jak mój rozum mi podpowiada, bo ja zawsze mam swoje zdanie i tyle.
Zostań z nami !!!!!!!!!!!! co tyle głów to nie jedna naprawdęsebza, Mamaliye, Sewerynka, Fedra, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:sylwia z tego co wyczytalam to prawidlowa dlugosc jest od 2.5 / 3 cm w gore... ponizej juz moga byc problemy. ale reki sobie nie dam uciac czy napewno...
-
nick nieaktualny
-
Sylwia, gin na ciąże zawsze da Ci L4 z kodem B czyli płatne 100% i najlepiej 2 czyli może chodzić. Jeśli chodzi o innych lekarzy to też tak powinni ale sprawdź sobie zawsze kod jak masz na L4, bo koleżance się internista pomylił i miała dużo wyjaśniania.
Co do szyjki nie wiem i nie czytam bo sama sobie nie sprawdzę, nakręcać się nie chce. A moja gin. sprawdza na każdej wizycie ale nie mówi długości tylko czy jest OK i czy zamknięta. -
Mamaliye wrote:Ja "wniebowzieta"... cała noc wstawania jak nie do jednego, to do drugiego na przemian z mezem, bo cos maluchy jakies chorobsko dopadło i siedzimy w domu i ciągle ktos mnie puka w rękę, szarpie za noge, jęczy, brzęczy, na podłodze leży... WSZYSTKO co mogło się tam znaleźć, ciężko przejść... a przez ta pogodę jak same mówicie tak mi sie nic nie chce... jestem jakas rozdrazniona też przez to niewyspanie dzisiaj. Mam ochotę zamknąć się na klucz w jakimś pokoju, w kocu z kubkiem czekolady pod ręką, albo wykąpać sie w ciszy w pełnej wody i jakichś olejków, a tu dupa blada
Jakoś zawsze poprawia mi humor poprawia mi powrót męża z pracy, lubię jak nawet po prostu jest obok i robi cos swojego a ja swojego, ale lubie jak jest. Więc czekam na moją poprawę humoru... niestety jeszcze z 5,5h
Aaa dziewczyny, bo kroi mi sie duze zamowienie na nosidło ergonomiczne TULA. Zebrało się 10 lasek już, albo nawet 12... jedna pamietala ze w styczniu zamawiaalm dwie tury, i zapytala czy nadal bym mogla taniej sprowadzić, powiedzialam jej zasady, a ta w ciagu paru dni zorganizwala istną ekipę! Wiec jak tak dalej pojdzie to bede miala po 310 zł (im wieksza grupa tym taniej - zasada producenta) + kurier 17zł (lub odbior osobisty). ANYBODY?
http://www.babytula.pl/collections/nosideka-ergonomiczne?page=1
ale super sprawa w sumie jest prostrze od chusty o której myślałam... właśnie wysłałam mojemu żeby sobie zobaczył... a kiedy będziesz zamawiać bo nieukrywam że potrzebuje troche czasu...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mamaliye spodziewalam sie takiej odpowiedzi ze sie obrazisz... my do porodu mamy kupe czasu wiec nie musimy wszystkiego wiedziec JUZ i teraz i mamy czas wyrobic sobie ftez swoje zdanie. i mamy tu luzna atmosfere i nikomu nie przeszkadzaja zabawne posty na prywatne tematy a nie tylko suche fakty na ten czy inny temat..
a napisalam przeciez ze wiele dziewczyn bardzo ceni Twoje opinie... moze ja do nich nie naleze .
mnie poprostu irytuja osoby ktore wszystko wiedza lepiej bo kazdy ma prawo sie pomylic ale Ty chyba nigduy sie nie mylisz. nie musisz zrezygnowac z naszego watku z3 wzgledu na mnie bo inne dziewczyny sa zadowolone z Twoich zlotych mysli. to tylko moje zdanieJanuszkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lara 82 wrote:A jak mnie irytuje co ktoś napisał staram się przemilczeć, a wejść na głowę sobie nie dam i zawsze zrobię tak jak mój rozum mi podpowiada, bo ja zawsze mam swoje zdanie i tyle.
No dokładnie. Ale każdy głos jest cenny, bo może dać do myślenia. A jak nam się nie chce myśleć, bo już mamy swoją decyzję, to luz. Nie widziałam, żeby Mamaliye tego nie respektowała.
Poza tym, z całym szacunkiem, jakby mi ktoś mówił, jak mam pisać na publicznym forum to nie wiem czy bym potrafiła skleić taką grzeczną wypowiedź jak ostatnia Mamaliye
Poza tym nie lubię jak ktoś generalizuje... Dopiero Mamaliye dołączyła, a już ktoś pisze, że coś robi "zawsze". Mówię, nie chcę się bawić w adwokata, bo nikt go tu nie potrzebuje, ale szkoda by była, jakby czasem cenne info od Mamaliye miało nie być wypowiedziane, bo ktoś może się poczuć urażony podważeniem jego opinii.
Chociaż wiadomo... moje zdanie jest najmojsze.. a już na pewno bardziej mojsze niż twojsze....
ech..Lara 82, Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:mamaliye bo mnie tez tak jak sloneczna zaczyna irytowac troche fakt ze ktora z dziewczyn cos napisze to Ty zawsze mowisz nie, to jest zle ja wiem lepiej to ma byc tak...
wiem ze jestes bardzo doswiadczona ale postaraj sie tak konstruawac wypowiedzi zeby zadna z nas nie czula sie jak gorsza i nie mogaca podejmowac swoich decyzji tylko dla tego ze nie ma dziecka...
nie chce cie obrazic bron Boze... wiem ze w wielu sprawach masz racje bo juz uzywalas niektorych produktow itd i Twoje rady sa cenne ale ze wszystko od A do Z wiesz lepiejto trioche (bynajmniej dla mnie) irytujace...
a ja sie nie czuje gorsza po czytaniu wypowiedzi Mamaliye nawet nie odebrałam jej wpisów w sposób że mozna się tak poczuć, ja odbieram jej wypowiedzi po prostu jak komentarz mamy która już przez pewne rzeczy przechodziła, ale może ja tak mam bo na innym wątku jestem z dziewczynami od poczatku które już urodziły na forum i dziela się swoimi wypowiedziami w ten włąśnie sposób...
nie zebym była czyimś adwokatem napisałam tylko jak ja to odbieram i odczuwam...Lara 82, Mamaliye, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mamaliye wrote:A dziękuję sebzo, choć nie chcialam by uwazano moje wszystkie decyzje za najlepsze, bo z pewnoscia jest pare ciekawych alternatyw na wiele z nich. Pozostawcie sobie prawo do własnych opinii. Tylko niektóre muszą zrozumieć, że to że ktoś pisze coś jako informację, to nie znaczy, że nakłania wszystkich do brania tej informacji jako jedynej słusznej i że niby nie wolno robic inaczej. To jest subiektywna nadinterpretacja. Nie chce też z faktu, tego czym sie zajmuje, uchodzic za kogos kto sie ma za nieomylnego, bo z pewnoscia wielu rzeczy nie wiem. Nie pozjadałam wszystkich rozumów, na tle położnych czy bardziej doswiadczonych czuje się malutka jak mróweczka.
Ale przecież to się wie i rozumie ... i dotychczas miałam wrażenie, że nie trzeba takich rzeczy nikomu tłumaczyć, chociaż wydaje mi się (acz mogę się mylić), że już były na forum takie akcje, że ktoś coś zrozumiał, coś przekręcił i klops.. Ale naprawdę, ja słucham jak ktoś ma coś mądrego do powiedzenia i staram się to przepuścić przez sito własnego rozumu, ba czasem nawet głupich rzeczy muszę słuchać. Dziwię się czasem, że niby dorośli ludzie, a jakoś nie idzie przyjąć do wiadomości argumentów innych.Lara 82, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość
-
Oj Laski Laski :* Mamaliye odzywaj się czasami, ja czytam Twoje posty i podziwiam za wiedzę którą posiadasz. Dziewczyny ja nigdy pieluchy nie przebierałam dziecku
Co to będzie co to będzie.
Januszkowa Mojego przyślę na obiad do Ciebie i Lara pewnie też heheh
Sue, Katiś gratuluje zdrowych dzieciaczków i udanych wizyt:)
Słoneczna, ja też wizytuje we wtorek 16ego... Chyba mamy zawsze tak samo wizytyJuż któraś tak się zdarzyła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:48
słoneczna 85, Januszkowa, Sue lubią tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:dziewczyny co z ta szyjką ktoś wie?
STrasznie bola mnie mięśnie brzucha - tzn czuje wyrażnie zmęczenie w tym miejscu - tez tak macie? Czuję sie jak po serii brzuszków.............
z tego co pamiętam to szyjka powinna mieć około 3 cm i byc zamknięta i najlepiej twarda17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
madziutek 23 wrote:mamaliye spodziewalam sie takiej odpowiedzi ze sie obrazisz... my do porodu mamy kupe czasu wiec nie musimy wszystkiego wiedziec JUZ i teraz i mamy czas wyrobic sobie ftez swoje zdanie. i mamy tu luzna atmosfere i nikomu nie przeszkadzaja zabawne posty na prywatne tematy a nie tylko suche fakty na ten czy inny temat..
a napisalam przeciez ze wiele dziewczyn bardzo ceni Twoje opinie... moze ja do nich nie naleze .
mnie poprostu irytuja osoby ktore wszystko wiedza lepiej bo kazdy ma prawo sie pomylic ale Ty chyba nigduy sie nie mylisz. nie musisz zrezygnowac z naszego watku z3 wzgledu na mnie bo inne dziewczyny sa zadowolone z Twoich zlotych mysli. to tylko moje zdanie
bez sensu są te uszczypliwości... mogłabym napisać coś w podobnym stylu do Ciebie, ale po co? nie lepiej się czasem powstrzymać? -
Mamaliye wrote:Jak mam pisać tylko, że zjadłam kolejna czekolade i boje sie, ze mi dupa urosnie, to nie bede tracić czasu. Macie swoja droga racje... bylyscie sobie w swoim sosie, jakas tu wlazła i zasypała Was morzem informacji, których moze nie każda chce słuchac, bo macie swoje tempo. Ja nie mam czasu bawić sie w jakieś poprawne konstruowanie tresci, zeby te 30-40 kobiet wszystkie usatysfakcjonować, mam 2 dzieci i mase spraw na głowie, dosiadam z doskoku, pisze co wiem widząc, że może się cos komus przydać (ma dowolnosc wyboru i moze ale nie musi skorzystac- w najmniejszym stopniu nie jestem przywiazana do tego, by ktos robił jak piszę), albo że ktos pisze wprowadzajac inne w bład, wiec wole poprawic i spadam dalej do pracy, do dzieci. Przepraszam jesli ktos sie poczuł urażony jak widać, ale w takim razie zostawie Was w spokoju, bo nie umiem przejsc nic nie mowiac obok 15stu tematów, jesli wiem, że mam sprawdzoną wiedze i wiem, że bede sie męczyć. Teraz to juz jak cokolwiek napisze, nawet jako uzupelnienie czyjejs wiedzy, to wywrocicie oczami, wiec spadam do swojej paczki dzieciatych cięzarnych.
ejjj bez kitu ale ja bardzo lubie czytać co piszesz więc teraz poprosze na priv dzienną dawke info albo daj namiar gdzie mogę Cię znaleść w razie pytań????17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra, gdyby to ode mnie zależało, mogłabym zamawiać i za miesiąc, mnie nsie nie spieszy, ale tamte laski wywieraja tak dużą presję, ze jeszcze listy z adresami nie dostałam, cen nie potwierdziłam na 100%, konta im nie podawałam, a już chciały płacić, żeby już dostać. Wiec pewnie do konca tygodnia bede zamawiać.
madziutka -a co ty myślałas, że jak napiszesz pięknie obudowaną tresc, to nie wyczuje się niechęci? oooj mylę się i to często. Czyjas informacja nie ogranicza Twojej swobody do kreowania wlasnych opinii, ani nie narzuca ci co masz robić - nadal masz pełne pole do popisu. Wlasne zdanie kreuje sie przeicez na bazie zbieranych informacji z wielu żródeł, wiec masz prawo wyboru. smieszne, ze w ogole trzeba takie rzeczy pisac. Mnie tez nie przeszkadzaja czyjes zabawne prywatne posty o gotowaniu czy coś, ale napisalam, że JA jako JA, jeśli mam spedzac kawal czasu na forum w necie na pisaniu tylko o tym co zjadłam, albo czy dobrze spałam, to w moim przypadku - nie moge sobie na to pozwolić.
aaaaa oswieciło mnie, czemu Ty sie na mnie obraziłas - za tą korektę o tych tygodniach. cóż... napisałam licz jak chcesz, ale że poprawnie jest jak jest. Jak wolisz sobie inaczej liczyć, spoko. A słoneczna, bo myślała ze zmuszam ją do rodzenia w zośce... . Dajcie spokój... Nie dla mnie takie fochy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:39
Fedra, Sue lubią tę wiadomość
-
...
A ja ostatnio narzekam na zmeczenie i niewyspanie, rozmawaialm o tym z kolazanka, ktora ma juz 2-letniego synka, i tak mnie bardzo pocieszylaze ona to juz zawsze jest niewyspana, ze juz natura mnie przygotowuje na to co nadchodzi i ze tak juz bedzie niestety, no i ze organizm sie przyzwyczai (o no) ........ a ja tak kocham spac i byc wyspana zeby sie dobrze czuc ... Ale za to mam nadzieje, ze dzidzia mi to wynagrodzi no i ze warto mimo wszystko - kolezanka tez tak twierdzi
MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:ejjj bez kitu ale ja bardzo lubie czytać co piszesz więc teraz poprosze na priv dzienną dawke info albo daj namiar gdzie mogę Cię znaleść w razie pytań????
Fedra, nie pisz tak, bo wyjdzie, że jesteś zindoktrynowana przez Mamaliye i nie masz własnego zdania i rozumu... tak bezkrytycznie podchodzisz do jej rad... Ogarnij sięchociaż z raz się sprzeciw
Dla zasady...
PS. Moje miejsce na ziemi to Wawa i chociaż teraz jestem w CH i nie żałowałam decyzji o tym, że tutaj będę rodzić, to przez tę okropną Mamaliye zaczynam...
PS.2 Nie rób sobie jaj i piszWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:01
Mamaliye, Fedra, Sue lubią tę wiadomość