X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna ja naprawdę mam problemy z pamięcią już. Jak nazywa się ten pasek z tygodniami ciąży, który mamy w podpisie :-)

Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dziewczyna ja naprawdę mam problemy z pamięcią już. Jak nazywa się ten pasek z tygodniami ciąży, który mamy w podpisie :-)
    suwaczek :)

Mamaliye lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam po dlugiej przerwie :) ciezko Was nadgonic oojj! jestem w trakcie przeprowadzki i rzadko tu zagladam poki co. I rowniez niestety od niedawna musze brac progesteron dopochwowo; martwie sie o maluszka ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Januszkowa lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś się u mnie rusza..... chyba :D

kto wie co oznacza dno macicy p/d czy jakos tak?

Fedra, megg lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki :)

Gosiak, Penelope, Fedra, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Mamaliye- moj synek w zyciu nie brał zadnego antybiotyku. Byl chory,owszem ale obeszlo sie bez, wiec nawet nie wiem jak to jest z dziecmi.

Ja sama chorowalam jakos w lutym, milam angine+zapalenie zatok-bralam antybiotyk i faktycznie nie dostalam nic oslonowo ale za to mialam jesc duzo jogurtow naturalnych ktore wywoluja taki sam skutek jak tabletki oslonowe;)

A ty mi powiedz jakim sposobem masz tyle czasu na forum majac w domu male dzieci? Bo ja jak moj synek w domu, ogarnac sie nie moge i czasu brak;p

Ja mieszkalam pare lat we Francji, teraz siedzi tam pare osob z rodziny, w tym kuzynka, ktora rodziła rok temu w lato i wlasnie jej synek musial od razu antybiotykoterapie miec, zaraz po porodzie i była w szoku, ze nic mu nie daja ani oslonowo, ani probiotyku, nic i nawet na jej prosbe nie chcieli. Maly sie meczyl z brzuszkiem na dzien dobry.

rodzajow roznych skurcżów w calym okresie ciazy troche jest, alvarezy, braxtony i inne (z czego skurcze trwaja krotko i puszczaja- pare sekund, pare minut i juz), nie ma sensu wszystkiego pisac. Ogolnie po prostu lepiej jak za wczesnie sie nie zdarzaja, szczegolnie twardnienie brzucha takie długotrwałe.

Tak na prawde nie mam czasu na to, piszę z doskoku, jak jeden śpi, a drugi sie bawi, albo je. Starszy przewaznie pol dnia w przedszkolu siedzi, wiec jak drugi spi, ja bedac w ciazy korzystam i siadam tak pół leżaco, bo mam tez dyskopatie i problemy ze stawem biodrowym cos tam kulszowego jest nei tak od roku... wiec jak mam spokoj, to korzystam na lezaco... jak przegielam z obowiazkami 2 tyg temu przez pare dni pod rzad, ciagle prasowanie spratanie mycie podlog, 2km w dwie strony do przedszkola dziennie 2 razy, zakupy dzwiganie małego itp, to potem tydzien kwiczalam z bolu krzyża, jakis stan zapalny miesni plecow mialam. MAz mi tez sporo pomaga, wraca myje jednego, wstawia zmywarke, sam sobie rano robi kanapki i jak jest wiecej czasu do wyjscia to robi wszystkim sniadanie i razem jemy, a ja w tym czasie ogarniam chlopakow... wszystko jest kwestia wprawy i organizacji mysle. Powiem Ci, że jak mialam tylko jedno dziecko, to też nie wiedzialam w co rece wlozyc i wydawalo mi sie, ze jak sie ma wiecej dzieci, to chyba nic tylko sobie w noge strzelic... a tu sie okazalo, ze to bylo trudne tylko chwile na poczatku. Maly dał nam niezłą szkołę organizacji bo sypiał tylko 2 razy po 20 minut dziennie, nigdy o stałych porach, wiec byłam rozdwojona non stop... wiec jak zaczl sypiac to jestem bardzo dobrze zorganizowana. Umieja sie tez sami zabawic, moge wtedy robic obiad w spokoju, a oni sie turlaja po namiocie i pierdzą sobie w brzuchy :) zdwojka jest o tyle wygodniej i m starsze, ze razem sie bawia i nie nudzą sie. Pisze tez raczej szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:47

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja nie wiem, ale na necie pisze, że litera P oznacza pępek no a d to dno macicy więc jest ono chyba na wysokości pępka :-)
    Ale ogólnie ja uważam, że lekarz nie jest po to by pocieszać i nie może zatajać prawdy więc jeśli było by coś nie tak to powinien powiedzieć.
    Ja przynajmniej tego oczekuję :-)
    Więc już się nie martw :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie zgadza, na tym etapie ciazy dno macicy powinno znajdowac siena wysokosci pepka.

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliey- masz racje ze dzieciaki sie mecza tutaj w Fr. Synek przyjaciolki mial straszne kolki i nic nie dali;/ kazali przeczekac i juz;//

Ja we Fr juz 3 lata, ale powiem szczerze ze kupilismy dom rok temu w Polsce i na przyszle lato mam zamiar wrocic z dziecmi bo nie wyrobie tutaj na dluzsza mete;)

Wlasnie taka mam nadzieje, ze jak to moje mlodsze jeszcze nie narodzone dzieci podrosnie to bedzie z moim starszakiem sie ladnie bawilo i bede mogla troszke odetchnac;) Dajesz mi nadzieje;)

Mamaliye lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dokończyliśmy malować pokoik. I tak jestem zła bo mi się wydaje że wyszedł różowy kolor, którego tak bardzo chciałam uniknąć :/
    d1d1680deccf0e26med.jpg
    No na zdjęciu wydaje mi się że aż tak źle nie wygląda, bardziej jak pomarańcz, beż coś w tym stylu. ale wiecie trudno zadowolić kobiete w ciąży, w dodatku niezdecydowaną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:53

lula88, Mamaliye, Penelope, Fedra, Bietka, Januszkowa, Sewerynka, megg lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Sylwia ja nie wiem, ale na necie pisze, że litera P oznacza pępek no a d to dno macicy więc jest ono chyba na wysokości pępka :-)
    Ale ogólnie ja uważam, że lekarz nie jest po to by pocieszać i nie może zatajać prawdy więc jeśli było by coś nie tak to powinien powiedzieć.
    Ja przynajmniej tego oczekuję :-)
    Więc już się nie martw :-)

juz się nie martwię - mówił że wszytsko ok więc nie spytałam. W domu mnie olśniło ;]

Jutro mam wizyte u swojego gina to o wsztsko wypytam. No i wezmę zwolnienie na tydzień bo czuję że jak siedze to znowu mi sie brzuch lekko napina - tzn męcza mi sie mięśnie czy jakoś tak. Więc chyba czas wypocząć lekko.
    Co prawda w pracy sie nie przepracowuje - jestem około 6h dziennie ale widac to i tak za dużo

• lula88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath piękny kolorek wcale nie różowy :) raczej taki łosoś chyba że zdjęcie troszkę kłamię rzeczywisty kolor. Mnie się bardzo podoba :)

cath lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, kolory mi się bardzo podobają. Jasny wygląda beżowo :)

cath lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, jestem takiego samego zdania jak Lula. U mnie na komputerze też właśnie taki łososiowy się wydaje. No i idealnie współgra z szarością.
    Zazdroszczę, że możecie sobie tak kombinować jak chcecie w pokoiku, u mnie dwa fotele i stolik wylecą na śmietnik, żeby łóżeczko zmieścić. W sumie mieszkanie duże, bo dwupoziomowe, ale dzieciątko chce mieć tam gdzie spędzam najwięcej czasu, czyli na górze, a nie co chwilę latać po schodach do dziecka. I też myślałam nad literkami nad łóżeczkiem, ale coś w tym stylu:
    515edd662055a32508e76a51089d8f2b.jpg

cath, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath mam podobnie wymalowany pokój. Przy czym cały jest amarantowy z jednym białym, szerokim paskiem na wysokości 150cm - na to mam w jednym miejscu naklejonego tygrysa.. Efekt super;)

Pasy są w modzie teraz jak widać.

Dzis na 18 mam być u fotografa i odebrać zdjęcia slubne. Podejrzewam, ze nie będzie mila wizyta, bo mu powiedziałam jak zachowywal się jego pracownik - pijany, dobierał się do panienek, nie miał żadnych pomysłow, ani nic od siebie..;] Będzie armagedon.

Aha, i standardowo od rana jest mi niedobrze i boli mnie głowa;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:23

cath lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, zapytaj gina o jakiś dobry magnez. Mi bardzo pomaga na rozluźnienie mięśni, ale nie wiem czy w PL jest magnesiocard. A progesteron rozluźni Ci trochę macicę i będzie git. Widać, jedne mają łatwiej, inne troszkę gorzej, no ale oby do przodu.

Mamaliye i co Ci położna powiedziała. Magia forum działa- jak ja kiedyś przeczytałam o sączących się wodach, to też mi się wydawało, że mi się sączą, a później o odchodzeniu czopa śluzowego i jak zobaczyłam kawałek glutka śluzowego na wkładce, to palpitacji serca prawie dostałam :D

Cath, kolor powiedziałabym morelowy. Nic wspólnego z różem nie ma :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Wczoraj dokończyliśmy malować pokoik. I tak jestem zła bo mi się wydaje że wyszedł różowy kolor, którego tak bardzo chciałam uniknąć :/
    d1d1680deccf0e26med.jpg
    No na zdjęciu wydaje mi się że aż tak źle nie wygląda, bardziej jak pomarańcz, beż coś w tym stylu. ale wiecie trudno zadowolić kobiete w ciąży, w dodatku niezdecydowaną.

jak dla mnie jest bardziej taki zgaszony brzoskwiniowy ale wiesz na zdjęciu moze wygladac inaczej niż w rzeczywistości ale moim zdaniem efekt ciekawy a mebelki dodatkowo zgaszą jeszcze ten kolor :)

cath, megg lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    d1d1680deccf0e26med.jpg

Cath różowy z pewnością nie. moze inaczej na żywo ale na zdjęciu beż z łososiem delikatnym. super połączenie.

cath lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Cath, jestem takiego samego zdania jak Lula. U mnie na komputerze też właśnie taki łososiowy się wydaje. No i idealnie współgra z szarością.
    Zazdroszczę, że możecie sobie tak kombinować jak chcecie w pokoiku, u mnie dwa fotele i stolik wylecą na śmietnik, żeby łóżeczko zmieścić. W sumie mieszkanie duże, bo dwupoziomowe, ale dzieciątko chce mieć tam gdzie spędzam najwięcej czasu, czyli na górze, a nie co chwilę latać po schodach do dziecka. I też myślałam nad literkami nad łóżeczkiem, ale coś w tym stylu:
    515edd662055a32508e76a51089d8f2b.jpg
    My tez chcemy Konstancja na tym szarym pasie trzecim od dolu :) mam wypatrzone literki ze sklejki juz. :) @le te naklejki tez super wyglądają :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle dzień dobry i miłego dnia :)

dzisiaj widze duzo spokojniej tutaj ;)

Sylwia dobrze że pojechałaś na IP zawsze to jednak gin obejrzy a i umysł spokojniejszy :) ciesze się zę wszystko dobrze :)

cath, Sue, Mamaliye lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ