X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, a kiedy kończycie meblowanie pokoiku? Na razie tylko ściany i będzie stał pusty, czy już będziesz powoli kompletować mebelki? Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego :) Ja literki to zapewne sama sobie pędzlem i farbą wymaluję. Lubię takie rzeczy :)

cath, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tak bardzo jestem uczulona na ten różowy :D no na zdjęciu troszke inaczej wygląda :) wiecie zdjecie nigdy nie jest idealnym odwzorowaniem :) ale teraz weszlam do pokoiku i rzeczywiście nie wygląda tak zle :)

Sue, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Cath, a kiedy kończycie meblowanie pokoiku? Na razie tylko ściany i będzie stał pusty, czy już będziesz powoli kompletować mebelki? Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego :) Ja literki to zapewne sama sobie pędzlem i farbą wymaluję. Lubię takie rzeczy :)
    My w sumie mamy juz przygotowany do meblowania trzeba tylko listwy założyć i lampę zmienić :) mebelki musimy kupic juz jakos wrzesień październik bo mój mąż ma nietypowa prace i teraz mógłby tylko wolne wziac. Do swiat będą leżeć mebelki w kartonach raczej na święta chce juz miec pokoik bo jak pisałam wczesniej u mnie troche wcześniaków jest w rodzinie i wole byc przygotowana wczesniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:29

LadyDi lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ;)

Kasiu powodzenia dziś na wizycie! Wyobraź sobie, że mnie na mdłości pomaga kubek słabej kawy ;)

Właśnie robię przelewy - uwielbiam to ;/

Dziś idę z koleżanką do kina, może pojadę też do mojego ulubionego lumpeksu - mamom z Wrocławia i okolic polecam na fb "KokoRoko Styl" :)

kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przed świętami liczę na zdjęcie ;) My to po sylwestrze łóżeczko rozłożymy, bo też miesiąc wcześniej już wolę mieć wszystko na tip top, bo to różnie bywa.

A w ogóle dziewczyny macie jakiś wypróbowany patent na tzw. szuflady śmieciowe? Jak się tak zastanowiłam to jakbym ogarnęła komodę z kabli, innych rzeczy, które kiedyś się przydadzą to nie będę musiała kupować dodatkowego mebla na ciuszki. Tylko właśnie nie mam pomysłu jak miliony tych rzeczy tam zalegających ogarnąć. Najgorsze są wszelkie kabelki, przejściówki, wejściówki i inne pierdółki. Zajmują tyle miejsca no i się mega plączą.

cath, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath gdzie Ty tam widzisz różowy !!! :P Kolorki są piękne :) Ładny szary , można wiedzieć jaki to kolor i jakiej firmy?

Co do przelewów, ja właśnie czekam na pierwszą wypłatę z Zus.
    Kurcze my może w tym m-cu zaczniemy malować bo czuję, że tak się to odkładać będzie, że w końcu nie zdążymy.

U nas chyba również pasy będą chyba, że coś innego wymyślę

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha pasy królują;) Penelope też ma:)

Cath kolor wyszedł bardzo ładny:) U nas też będą pasy, tyle, ze szare na białym tle( wstępna wersja;) Cath powiedz te pasy masz tylko na tej ścianie? bo j właśnie zastanawiam się jak to zrobić, żeby było ładnie, mąż chce na dwóch, a ja nie wiem jeszcze;)

Ja też czekam na wypłatę z Zus, ale ma przyjść do mnie listonosz z pieniążkami w nast tyg:/ mimo, ze wspominałam od początku w pracy by wpisali nr konta...Cóż będę musiała się sama pofatygować.

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a skąd wiesz, że listonosz przyniesie? W pracy Ci powiedzieli?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie DZiewczynki, ze teraz jest taki przepis , ze jak zakład pracy ma zgłoszonych do Zusu ponad 20 pracowników to pracodawca wypłaca całe L4 ciązowe a nie ZUs ??? :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath -ładnie to wygląda ;]

LadyDi - a może jakies pudła ozdobne - zawsze troche porządkują i można je upchnąc gdzieś na półkę lub na góre szafy

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cath gdzie Ty tam widzisz różowy !!! :P Kolorki są piękne :) Ładny szary , można wiedzieć jaki to kolor i jakiej firmy?

Co do przelewów, ja właśnie czekam na pierwszą wypłatę z Zus.
    Kurcze my może w tym m-cu zaczniemy malować bo czuję, że tak się to odkładać będzie, że w końcu nie zdążymy.

U nas chyba również pasy będą chyba, że coś innego wymyślę
    Hahaha :D to jest ze śnieżki satynowej srebrzysty blask :D a ten mój "różowy" to spokojne mysli. :D nazwy sa the best :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    haha pasy królują;) Penelope też ma:)

Cath kolor wyszedł bardzo ładny:) U nas też będą pasy, tyle, ze szare na białym tle( wstępna wersja;) Cath powiedz te pasy masz tylko na tej ścianie? bo j właśnie zastanawiam się jak to zrobić, żeby było ładnie, mąż chce na dwóch, a ja nie wiem jeszcze;)

Ja też czekam na wypłatę z Zus, ale ma przyjść do mnie listonosz z pieniążkami w nast tyg:/ mimo, ze wspominałam od początku w pracy by wpisali nr konta...Cóż będę musiała się sama pofatygować.
    Moj mąż tez chcial na dwóch ale my potem w planie mamy pomalować jedna ścianę farba kredowa aby dziecko mogli kreda po niej rysowac wiec to juz za dużo by bylo :) i tylko ta sciana jest w pasy i tam łóżeczko będzie stalo :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Katiś, to daj znać jak tam :) Ja na L4 jestem nieprzerwanie od 19.08, a z tego co wiem po 33 dniach płaci ZUS. Ciekawa jestem czy to będzie jakoś podzielone czy dostane standardowo wypłatę 10, jak zwykle ;)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś u mnie w pracy nikt nic nie wie;) Albo udają, że nie wiedzą...

Dzwoniłam do Zus na infolinię zapytać.

Rudasek ja to wiedziałam już dawno, ale u mnie pracodawca mniej ludzi zatrudnia, więc to Zus mnie opłaca.

Cath ja też będę miała pasy na ścianie, gdzie będzie łóżeczko:)

Sue z wypłatą z Zus jest inaczej, oni mają 30 dni na wypłatę pieniędzy od czasu dostarczenia L4, ja np dostaję pensję zawszę do 5 dnia każdego miesiąca, a z Zus dostanę po 15.09

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 12:03

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No to przed świętami liczę na zdjęcie ;) My to po sylwestrze łóżeczko rozłożymy, bo też miesiąc wcześniej już wolę mieć wszystko na tip top, bo to różnie bywa.

A w ogóle dziewczyny macie jakiś wypróbowany patent na tzw. szuflady śmieciowe? Jak się tak zastanowiłam to jakbym ogarnęła komodę z kabli, innych rzeczy, które kiedyś się przydadzą to nie będę musiała kupować dodatkowego mebla na ciuszki. Tylko właśnie nie mam pomysłu jak miliony tych rzeczy tam zalegających ogarnąć. Najgorsze są wszelkie kabelki, przejściówki, wejściówki i inne pierdółki. Zajmują tyle miejsca no i się mega plączą.

Ikea ma dużo podpowiedzi jak sobie z tym syfem radzić. Może tam poszperać? Nie mam pojecia jakie masz warunki w mieszkaniu, zeby cos wiecej podpowiadac :)

LadyDi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    O Katiś, to daj znać jak tam :) Ja na L4 jestem nieprzerwanie od 19.08, a z tego co wiem po 33 dniach płaci ZUS. Ciekawa jestem czy to będzie jakoś podzielone czy dostane standardowo wypłatę 10, jak zwykle ;)

W małych firmach bodajze do 30 osob, czesto bywaja problemy z terminowoscia. W duzych firmach, korporacjach zwlaszcza, termin jest dotrzymywany jak dotychczas. Nie wiem, czy to nie jest tak, że płaci dalej pracodawca, a potem rozlicza sie z ZUSem we wlasnym zakresie. Najwazniejsze, że mama dostaje na czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moj mąż tez chcial na dwóch ale my potem w planie mamy pomalować jedna ścianę farba kredowa aby dziecko mogli kreda po niej rysowac wiec to juz za dużo by bylo :) i tylko ta sciana jest w pasy i tam łóżeczko będzie stalo :)

Widzaiłam u kogoś pomalowany fragment ściany na czarno farba kredową - świetnie widać wszytskie rysunki

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja tam również widzę łososiowy, słabiutki morelowy, no ale na pewno nie róż.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Mamaliye i co Ci położna powiedziała. Magia forum działa- jak ja kiedyś przeczytałam o sączących się wodach, to też mi się wydawało, że mi się sączą, a później o odchodzeniu czopa śluzowego i jak zobaczyłam kawałek glutka śluzowego na wkładce, to palpitacji serca prawie dostałam :D

Standard o jakimś sciegnie itp, ale ze jesli nie przejdzie po paracetamolu, skoro po nospie i magnezie nie przeszlo, to zeby lepiej to sprawdzic... no i nie wiem teraz, bo przeszło na 2,5 h na tyle, ze moglam wszystko juz robic, czujac tylko lekkie ciagniecie nieznaczace, ale teraz znow mi chyba wraca. Bede obserwowac

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a wiecie DZiewczynki, ze teraz jest taki przepis , ze jak zakład pracy ma zgłoszonych do Zusu ponad 20 pracowników to pracodawca wypłaca całe L4 ciązowe a nie ZUs ??? :)

Ja jestem zatrudniona w dwóch zakładach pracy i właśnie w jednym jest ponad 20 osob i rzeczywiści to jest prawda, że rozliczenie robi pracodawca tzn zakład pracy. Zus ma obowiązek wypłacić świadczenie 1 każdego miesiąca bez względu na to ze u pracodawcy wypłaty były 10 dnia kazdego miesiąca ( a ja tak miałam w pracy), a od zusu jedną wypłatę dostałam 1 i od drugiego zakładu pracy w tym miesiącu również...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ