X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest cały twardy poniżej pepka

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jak dawna? Krzyż tez dokucza? Zdarzało sie tak wczesniej? zmiana pozycji np z lezenia na chodzenie nie pomaga? ciepła kąpiel niczego nie zmieni?- sprawdź. Obserwuj też przy okazji wszelkie wydzieliny. Jak nic to nie zmieni w przeciagu najblizszych 30-60 minut, pojechalabym na IP dla swietego spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 22:17

• sebza Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, zrobisz jak zechcesz, ja bym powiedziała, żeby wypić większą dawkę magnezu i wziąć więcej nospy i starać się poczekać do jutra, ale mówię tak tylko dlatego, że sama mam różne bóle (czasem naprawdę mocne) ale wszystko jest podobno ok. Stres też nie pomaga, stąd może być gorzej, bo ciało się spina. Ja sama z różnymi bólami byłam na IP kilka razy i zawsze mnie uspokoili,dlatego teraz już nie panikuję, bo wiem, że u mnie tak jest i koniec... więc może to rzeczywiście dobry pomysł. Uspokoisz ciało i umysł jak się okaże, że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 22:21

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w krzyżu nie boli. Zdarzało sie wcześniej ale nie przez tak długi czas jak dzisiaj. Wydzielina normalna jak zawsze. Może wezme ciepła kapiel magnez i nospę i zobaczę. Jak za 2-3h nie będzie poprawy to chyba pojade na IP

Mamaliye lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch nie powinien sie spinac jak do skurczu na tym etapie ciazy. Co innego jakies kłucia, pobolewania jak na okres, czy pobolewania ogolnie to tu tam, a co innego jesli brzuch sie stawia. Jesli wlasciwie opisuje to co czuje, to tak to by wygladało. Dlatego lepiej to sprawdzic. Moze za duzo wlasnie jakiegos stresu ostatnio było... magnez swoja droga dobrze brac w ciazy, taki bez witaminy B, bo ta jest juz w suplemencie dla ciezarnych. Magnezin 500 jest takim magnezem bez witaminy B. nie wiem czy nie jedynym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    w krzyżu nie boli. Zdarzało sie wcześniej ale nie przez tak długi czas jak dzisiaj. Wydzielina normalna jak zawsze. Może wezme ciepła kapiel magnez i nospę i zobaczę. Jak za 2-3h nie będzie poprawy to chyba pojade na IP

noooo tak zrób i daj znac.

z tymi nospami juz tak abstrahujac od wyjatkowej sytuacji, tylko nie naduzywajcie w ciazy (czasem czytalam z niedowierzaniem, ze laski łykaja co i rusz, bo mozna tam kilka jednego dnia i chyba zbyt dosłownie to sobie brały i tak co pare dni, czy tygodni siup pchaly sie nospami niepotrzebnie a to jednak nie jest bez wplywu na malucha za czest to brane).

Lece spac dziewczeta, dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 22:28

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi w sprawie prezentu coś sobie wybiorę :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam, w 18 tc i mi pomagała kąpiel, ją to nazywalam wzdeciami i zaparciami, brzuch twardy taki dyskomfort myślę że nie powinnaś się martwić, mi przeszło..

500 zł zaprzyjaźniona położna ;)
    Bardzo fajna miła kobitka ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka jest róznica w odczuciach pomiędzy napinaniem a stawianiem sie brzucha?

• sebza Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wydaje mi się, że to dobry plan.
    Mamaliye, no właśnie myślę, że przy pierwszej ciąży trudno jest określić co się czuje. Mi się często wydawało, że czuję skurcze, ale właściwie to ani razu chyba nie miałam uczucia "stawiania się" brzucha i zupełnie nie wiem jak by to miało wyglądać. I jeździłam na IP jak mnie coś niepokoiło, ale jak po którymś razie wszystko było ok, skurcze widziałam tylko ja itd. to wyluzowałam. Czasem jest dobrze się wyciszyć i poczekać, ale wiadomo, że to nie jest złota rada w każdym przypadku...
    W każdym razie , ból jak na okres i ból pleców to była moja codzienność od 13 do 16 tygodnia. Teraz jest ciut lepiej z plecami i ból brzucha nie jest aż tak mocny, ale boli nada.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabulizator to super rzecz mam w domu. Często chorowałam na zapalenie oskrzeli i antybiotyk i antybiotyk, a na szczęście od kilku lat spokój. Kupiłam nebulizator 2 lata temu jak tylko pojawia się jakiś kaszel od razu inhalacje z soli fizjologicznej i bardzo mi to pomaga od razu przechodzi, oczyszcza super i na katar też świetny. Ponadto bałam się właśnie zapalenia oskrzeli w ciąży, a nebulizator pozwala używać różne leki (Czego nie daje inhalator) i np. w przypadku dróg oddechowych jest wiele aerozoli, specjalnych leków, które można podać nebulizatorem bezpośrednio do dróg oddechowych i nie wchłaniają się do krwiobiegu. Mój jest Philipsa. :-) Polecam nawet dla dorosłych, a jak dla dziecka się przyda to super, no i maseczki mogę wyparzać we wrzątku więc każdy może użyć.

relge6yd3cl8y0me.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki czy na zgage moge wziac rennie ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobry pomysł weź te leki ciepłą kąpiel, a przede wszystkim poleż w ciszy nie siedź. Ja wieczorem często mam wzdęty brzuch i uczucie dziwne w pępku, ale każdy ma inaczej. A też mam dziwne takie uczucie jak za dużo siedzę. Musze wtedy pochodzić albo poleżeć :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Magne B6 Max, a oprócz tego Centrum Materna plus DHA. Gin zaleciła. I nic nie mówiła o witaminie B ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok śpijcie dobrze babeczki :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara - lubie podwojnie wpis o nebulizatorze :)

Wiadomo, ze ciezko za pierwszym razem opisac co sie czuje, ale tez ciezko z drugiej strony wychwycic na pisząco, co autor miał na myśli, nie bedac obok, ani tym bardziej w czyjejs skórze. Jakoś trzeba dojść jak najbliżej w swoich opisach i wyobrażeniach... stawianie sie brzucha to jakby miesnie brzucha całe dookoła były opaską i nagle ta opaska sie zaciska i sztywnieje... juz nie wiem jak to inaczej opisac :P To moze przechdozić, ale nie powinno sie zdarzac, albo powinno zdarzac sie jak najrzadziej i na krotko.. powiedz o ty ginekolożce na wizycie.

mnie miedzy 26-30 tygodniem tez sie zdarzało tak (a to nadal za wczesnie) i trzymało po pare godzin, a z wiekszym brzuchem to nawet zginalo mnie nieco wpol, bo jak sie taka powierzchnia spinała to ciagnelo mnie do przodu i przechodziło po paru h, lub po nocy, ale to nie zmienia faktu ze nie bylo to wlasciwe zachowanie sie brzucha dla tego etapu. Ginka kazala mi wtedy obserwowac, odpoczac, wyjechac na tydzien dwa... kilku dniowy relaks faktycznie wiele pomógł. Moze sylwia wlasnie za duzo stresów ostatnio masz? Co nie zmienia faktu, że w razie gdyby nie przestał być spięty, to sprawdzic nie zaszkodzi dla swietego spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 22:53

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ten nebulizator też jest dobry jak ktoś ma zapalenie krtani i mu się rurka zwęża :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziewczyny Kobiety Matki! apeluję do Was nie stresujcie się już tak wiem ze to ciezki temat bo jak powiedziałam o tym mojemu meżowi to lepiej bym nie przytaczała tu jego słów...
    ale trzeba mieć nadzieje że Vel nie mówiła tego na poważnie, że się otrząśnie wykasuje posta przeprosi w sumie to nawet nie Nas ale samą siebie i będzie się cieszyć jak głupia swoją córeczką...
    Fedrii nie poznaje Cię :D

Fedra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja biorę Magne B6 Max, a oprócz tego Centrum Materna plus DHA. Gin zaleciła. I nic nie mówiła o witaminie B ?

A mi mówił Neurolog (bo mialam poprzednio bardzo duze zawroty głowy i migreny w I trym, to bylam ze 3 razy), a potem potwierdzałam u ginekolożki, ze jak masz w witaminach już, to podobno nie przedawkowywac B6 jeszcze w innych tabletkach.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Fedrii nie poznaje Cię :D

Effciu kochana a co Ty tu robisz ;)
    No widzisz jak ciaza zmienia czlowieka jaki staje sie spokojny :P

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ