Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteina to hormon- progesteron, ktory podtrzymuje ciaze, a tym samym tez hamuje potencjalne skurcze

asia888 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No właśnie - jeszcze do tego chciałam się odnieść, ale mi gdzieś umknęło.
    Ja cycki zawsze miałam spore, dlatego też na początku ciąży wybrałam się do brafiterki, żeby mi dobrała kilka staników, które będę mogła nosić w czasie ciąży i po niej. Zmierzyła mnie dokładnie i dobrała naprawdę świetnie. Mam 75FF i 80G - jeden jest cały z elastycznej koronki, więc teraz leży super, a za 3 miesiące też się wszystko zmieści, natomiast pozostałe mają taką koronkę u góry. I dobierała mi stanik przy sprzączce najciaśniej zapiętej, żebym miała jeszcze możliwość poszerzenia obwodu. Zwykle dobiera się na odwrót na maksymalnym obwodzie się mierzy, żeby po ew. rozciągnięciu stanika przy dłuższym użytkowaniu można było sobie go jeszcze zwęzić.

Ale CI dobrze :) ja nie mialam nawet co myslec o brafiterce przy obu ciazach i chyba niechcacy sama zepsułam sobie conieco w cyckach, inaczej sie układaja nawet, na bank od za ciasnego jednego stanika. To bardzo, bardoz wazne miec odpowiednio dobrane staniki.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja nie czulam w ogole kopniakow jeszcze! ( podobno do 22 tyg mozna poczuc )

ja tez nie... ale byłam u ginekologa wczoraj i wiem ze z dzieckiem wszystko ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:14

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    ja tez nie... ale byłam u ginekologa wczoraj i wiem ze z dzieckiem wszystko ok...

dlatego sie nie martwimy jescze:)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    Ale CI dobrze :) ja nie mialam nawet co myslec o brafiterce przy obu ciazach i chyba niechcacy sama zepsułam sobie conieco w cyckach, inaczej sie układaja nawet, na bank od za ciasnego jednego stanika. To bardzo, bardoz wazne miec odpowiednio dobrane staniki.
    no ja teraz mam dobre B - szaleństwo :D
    zawsze miała małe cycki.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tez wlasnie ciezki cyc jak duzo rozmiarow sie przeskoczy, rozciaga skorę ktora potem juz sie nie daje rady skurczyc i flaczeją... a jeszcze jak sie nosi dziecko na rekach to dodatkowo sie je spłaszcza i ciagnie w dol... takze fajniej jak za bardzo ten rozmiar nie szaleje... JA zawsze z małego B skacze te 3-5 rozmiarów :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to strasznie dużo. Ja na razie nie zmieniam staników. mam taki jeden który po prostu lepiej leży - nosze tylko miękką miseczkę. Więc sa bardziej pełne. Chociaż to w zasadzie stanik C tak sobie uświadomiłam i teraz jest dobry hmmmm
    no ale tak czy siak i tak szału z rozmiarem nie ma

• asia888 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niekopniakowa jestem, nic jeszcze nie czuje :p
    cycki poki co bez zmian jedynie brzuch zaczal w koncu troszke rosnac

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez rzadko czuje ruchy .. moze ze 2 razy poczulam i nic

relge6yd0kju1g7d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

przepraszam że tak wparuję, ale juska jak Ewelinka?? Bo cisza i cisza :O

pozdrawiam <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was to pocieszy to ja juz zaczynam 19 tydzien i tez w sumie za wiele nie czyje, czasem sie zdarzy ze jak leze na plasko to laskotki ale baaaardzo rzadko :) za to dzisiaj odwiedzilam dermatologa bo niepokoila mnie krotka i zonk- mieczak zakazny , wymrozil wykwit wiekszy i jakies kropeczki i zobaczymy dalej:/ masakra bo rok czy 2 temu meczylam sie z tym swinstwem pol roku i juz plakac mi sie chce na sama mysl ze mialoby to wrocic :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co gorsza wtedy mialam jakies wytlumaczenie- kontakt z dziecmi, basen, a teraz to ja wogole z dziecmi kontaktu nir mam na basen nie laze, o higiene dbam i sie przypaletalo, a moj m twierdzi ze on u siebie nic nie widzi wiec pewnie znowu do mnie tylko sie przypaletalo :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...

gratuluje kolejnym Mamusią poznania płci :D
    Mistrzyni super ze będzie parka :)

trzymam kciuki za kolejne wizyty &&&

czy ktos ma kontakt z Vel? bo nie ukrywam ze zaczynam się martwic jej nieobecnością mam nadzieje ze u niej wszystko w pożądku...

co do tycia uważam ze nie ma znaczenia czy się siedzi w domu czy się pracuje ja od poczatku ciaży jestem w domu i do 1 września przytyłam 1 kg teraz dopiero przybrałam kolejne 1,5 a jakoś super zdrowo się nie odżywiam, jem ciemny chleb ale i białą bułke wciagnę słodyczy nie jadłam wcale ale czasem powstrzymac się nie mogę, słodze ksylitolem ale i do Maca czasem na zestaw wstapie (i nie mam wyrzutów sumienia o dziwo ;)), ale fakt jest taki 173 cm wzrostu waga przed ciążą 75 kg więc dziecko ma z czego pobierać :)

ma dzisiaj miałam cieżką noc brzuch mnie dziwnie bolał płakałam chyba przez pół nocy i w sumie to nie wiem czy mi się sniło czy było to naprawde ze poczułam mocne ruchy dziecka a noc wcześniej sniło mi się ze karmie piersią dziwne to wszystko...

żeby mi się tak chciało jak mi się niechce to moze bym poszła do kuchni zrobić sobie zupe ale mnie się niechce ehhh

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dorwałam się na chwile do neta. Miałam dziś super badanie w PL, USG i dopochwowo, szyjka piękna, 38 mm i wszystko ładnie i zdrowo.

Jest Syn :)

Nie byłam smutna że nie córka, wiecie że taką miałam preferencję, ale lekcję pokory miałam dwa dni temu jak nie znaleźli płci a dziś wiedziałam że będę cieszyć się cokolwiek usłyszę. Będę w domu jedyną księżniczką :) Imię dla dziewczynki już miałam, dla chłopca nie, ale tyle jeszcze czasu że znajdę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 13:13

słoneczna 85, Januszkowa, kasia_1988, przedszkolanka:), Gosiak, Francuska25, Lara 82, Fedra, olcia87, maja35, Mamaliye, Sue, MoniaP, justta, Bietka, LadyDi, juska19, cath, megg, sebza, Topola, MistrzyniWKochamCieMisiu, Carola55, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Pisałyście o pierniku- już się piecze:)
    Dzisiaj opiekuję się moją roczną siostrzenicą Laurą. Mam chwile luzu, bo poszła spać, ale daje nieźle popalić. A ciocia nie może jej cały czas nosić.

Penelope czekamy na wiadomość.
    Vel- wracaj już. Wystarczy!!!

Penelope lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope - gratuluję :D

Penelope lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratulacje!!! cały czas chłopcy dominują na naszej liście. Ciekawe co będzie u mnie za 3 tyg.:)

Penelope, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej, Penelope gratuluję <3
    ja za tydzień mam nadzieję że się dowiem...już się doczekać nie mogę :)

Penelope, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratuluję :)
    Jaki ja mam dziś dzień lenia ;/ musiałam długo się namawiać aby zafarbować włosy. No ale udało się :D brwi zrobione, włosy znowu mają piękny kolor :)

Penelope, Gosiak, Fedra, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, gratki!
    Kurcze, sami faceci... jaja normalnie ;)dosłownie i w przenośni :P

Penelope, Fedra, Sue, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ