Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:No właśnie - jeszcze do tego chciałam się odnieść, ale mi gdzieś umknęło.
Ja cycki zawsze miałam spore, dlatego też na początku ciąży wybrałam się do brafiterki, żeby mi dobrała kilka staników, które będę mogła nosić w czasie ciąży i po niej. Zmierzyła mnie dokładnie i dobrała naprawdę świetnie. Mam 75FF i 80G - jeden jest cały z elastycznej koronki, więc teraz leży super, a za 3 miesiące też się wszystko zmieści, natomiast pozostałe mają taką koronkę u góry. I dobierała mi stanik przy sprzączce najciaśniej zapiętej, żebym miała jeszcze możliwość poszerzenia obwodu. Zwykle dobiera się na odwrót na maksymalnym obwodzie się mierzy, żeby po ew. rozciągnięciu stanika przy dłuższym użytkowaniu można było sobie go jeszcze zwęzić.
Ale CI dobrzeja nie mialam nawet co myslec o brafiterce przy obu ciazach i chyba niechcacy sama zepsułam sobie conieco w cyckach, inaczej sie układaja nawet, na bank od za ciasnego jednego stanika. To bardzo, bardoz wazne miec odpowiednio dobrane staniki.
-
słoneczna 85 wrote:a ja nie czulam w ogole kopniakow jeszcze! ( podobno do 22 tyg mozna poczuc )
ja tez nie... ale byłam u ginekologa wczoraj i wiem ze z dzieckiem wszystko ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:14
-
nick nieaktualnyMamaliye wrote:Ale CI dobrze
ja nie mialam nawet co myslec o brafiterce przy obu ciazach i chyba niechcacy sama zepsułam sobie conieco w cyckach, inaczej sie układaja nawet, na bank od za ciasnego jednego stanika. To bardzo, bardoz wazne miec odpowiednio dobrane staniki.
zawsze miała małe cycki..... -
nick nieaktualnyale tez wlasnie ciezki cyc jak duzo rozmiarow sie przeskoczy, rozciaga skorę ktora potem juz sie nie daje rady skurczyc i flaczeją... a jeszcze jak sie nosi dziecko na rekach to dodatkowo sie je spłaszcza i ciagnie w dol... takze fajniej jak za bardzo ten rozmiar nie szaleje... JA zawsze z małego B skacze te 3-5 rozmiarów
-
nick nieaktualnyto strasznie dużo. Ja na razie nie zmieniam staników. mam taki jeden który po prostu lepiej leży - nosze tylko miękką miseczkę. Więc sa bardziej pełne. Chociaż to w zasadzie stanik C tak sobie uświadomiłam i teraz jest dobry hmmmm
no ale tak czy siak i tak szału z rozmiarem nie ma -
Jak Was to pocieszy to ja juz zaczynam 19 tydzien i tez w sumie za wiele nie czyje, czasem sie zdarzy ze jak leze na plasko to laskotki ale baaaardzo rzadko
za to dzisiaj odwiedzilam dermatologa bo niepokoila mnie krotka i zonk- mieczak zakazny , wymrozil wykwit wiekszy i jakies kropeczki i zobaczymy dalej:/ masakra bo rok czy 2 temu meczylam sie z tym swinstwem pol roku i juz plakac mi sie chce na sama mysl ze mialoby to wrocic
-
Co gorsza wtedy mialam jakies wytlumaczenie- kontakt z dziecmi, basen, a teraz to ja wogole z dziecmi kontaktu nir mam na basen nie laze, o higiene dbam i sie przypaletalo, a moj m twierdzi ze on u siebie nic nie widzi wiec pewnie znowu do mnie tylko sie przypaletalo
-
Witam...
gratuluje kolejnym Mamusią poznania płci
Mistrzyni super ze będzie parka
trzymam kciuki za kolejne wizyty &&&
czy ktos ma kontakt z Vel? bo nie ukrywam ze zaczynam się martwic jej nieobecnością mam nadzieje ze u niej wszystko w pożądku...
co do tycia uważam ze nie ma znaczenia czy się siedzi w domu czy się pracuje ja od poczatku ciaży jestem w domu i do 1 września przytyłam 1 kg teraz dopiero przybrałam kolejne 1,5 a jakoś super zdrowo się nie odżywiam, jem ciemny chleb ale i białą bułke wciagnę słodyczy nie jadłam wcale ale czasem powstrzymac się nie mogę, słodze ksylitolem ale i do Maca czasem na zestaw wstapie (i nie mam wyrzutów sumienia o dziwo), ale fakt jest taki 173 cm wzrostu waga przed ciążą 75 kg więc dziecko ma z czego pobierać
ma dzisiaj miałam cieżką noc brzuch mnie dziwnie bolał płakałam chyba przez pół nocy i w sumie to nie wiem czy mi się sniło czy było to naprawde ze poczułam mocne ruchy dziecka a noc wcześniej sniło mi się ze karmie piersią dziwne to wszystko...
żeby mi się tak chciało jak mi się niechce to moze bym poszła do kuchni zrobić sobie zupe ale mnie się niechce ehhhMistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cześć dziewczyny, dorwałam się na chwile do neta. Miałam dziś super badanie w PL, USG i dopochwowo, szyjka piękna, 38 mm i wszystko ładnie i zdrowo.
Jest Syn
Nie byłam smutna że nie córka, wiecie że taką miałam preferencję, ale lekcję pokory miałam dwa dni temu jak nie znaleźli płci a dziś wiedziałam że będę cieszyć się cokolwiek usłyszę. Będę w domu jedyną księżniczkąImię dla dziewczynki już miałam, dla chłopca nie, ale tyle jeszcze czasu że znajdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 13:13
słoneczna 85, Januszkowa, kasia_1988, przedszkolanka:), Gosiak, Francuska25, Lara 82, Fedra, olcia87, maja35, Mamaliye, Sue, MoniaP, justta, Bietka, LadyDi, juska19, cath, megg, sebza, Topola, MistrzyniWKochamCieMisiu, Carola55, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Pisałyście o pierniku- już się piecze:)
Dzisiaj opiekuję się moją roczną siostrzenicą Laurą. Mam chwile luzu, bo poszła spać, ale daje nieźle popalić. A ciocia nie może jej cały czas nosić.
Penelope czekamy na wiadomość.
Vel- wracaj już. Wystarczy!!!Penelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny