Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sebza, mam czasami podobnie, tylko, ze zamiast kliknąć lubie to, klikam w zgłoś.
Nie mam termoforka, ale moze pomyśle o jakiejś kąpieli, zeby rozluźnic miesnie. Dzieki :*
Mamaylie, dzieki za info, jak mi nie przejdzie, to pojde do lekarza.
Mysle, ze musze sie wiecej gimnastykować, zeby miesnie sie rozruszaly.
-
U nas jest po dziadku mojego męża. Byli tak do siebie podobni że na mojego K. mówili "mały Maks". Mamy też sentyment do tego imienia bo dziadek był kochany. Do nazwiska też pasuje. I ma fajną forme skróconą i pełną, pasuje do każdego wieku
taka moja opinia
sebza, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue, czasem coś boli w okolicy miednicy. Mnie akurat boli wszystko, więc nie jestem najlepszym przykładem, ale nie sądzę, że to coś groźnego. Trzeba się wyluzować i obserwować. Kąpiel da to samo, co termofor.
A.... moja fizjo powtarza ciągle, żeby skończyć z siedzeniem "noga na nogę" . To w ogóle nie jest wskazane kobietom , ale wiaodmo, że się kulturowo utarło, a tym bardziej kobietom w ciąży, którym miednica mocno się rozluźnia.
No właśnie, czasem też tak może boleć z powodu tego rozluźnienia.
Nie martw się. Na pewno jest ok wszystko.Mamaliye lubi tę wiadomość
-
Sebza, jesli w Szwajcarii, to powinien sie nagrywać Roger:) ewentualnie Stanislas
chyba, ze nie jesteście fanami tenisa
Mnie sie Maksymilian tez zawsze podobał, ale po 1. tak na imię ma syn kolezanki, po 2. pies mojego sąsiada wabi sie Maks.
Moj drugi syn bedzie miec na imię BrunoMoniaP, sebza lubią tę wiadomość
-
Wiem, wiem... mój mąż też mówi, że Maksio to piesek
Ale ogólnie mam to w nosie. Bo ja kiedyś swojego szczurka nazwałam Tosia, a kota Leon. Oczywiście teraz uważam,że to było głupie, bo bym sobie tego syna Leon chętnie teraz nazwała, no ale....
Ja bym chętnie wybrała jakieś "tutajsze" imię, ale jak wrócimy do PL, to będzie dziwnie dziecku z obcym imieniem. Nie wiem, takie mam wrażenie.
A tutaj pani w szkole za nic w świecie nie przeczyta polskiego "ci" i "sz" we Franciszku
Ale inspirujecie mnie tymi swoimi pomysłami na imię, więc kto wie, kto wie... może mi się coś zmieni.. Póki co jest MaksymilianWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:59
MoniaP lubi tę wiadomość
-
Mamaliye wrote:Ale CI dobrze
ja nie mialam nawet co myslec o brafiterce przy obu ciazach i chyba niechcacy sama zepsułam sobie conieco w cyckach, inaczej sie układaja nawet, na bank od za ciasnego jednego stanika. To bardzo, bardoz wazne miec odpowiednio dobrane staniki.
Mi już w pierwszym miesiącu ciąży tak powiekszyly się piersi ze nie miałam wyjścia i musiałam kupić większe staniki. I chodzę w nich dzień i noc. Ściągam tylko do kąpieli i kremowanka. Teraz jestem z moich piersi mega zadowolona. Nigdy nie były tak duże i jędrneBoję się tego co z nich zostanie po ciąży. A jak to u Was wygląda. Zauwazylyscie już jakieś rozstępy? Zastanawiam się czy je widać od razu jak skóra jest taka napięta czy one uwidocznia się później?
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
nick nieaktualny
-
Sebza, teraz w Pl wchodzi ustawa, ze dziecku mozna nadać skrócona wersje imienia, np. Kuba, Majka, Zuzia, itd a także imię, ktore nie wskazuje płci
Ciekawe jakie imiona sie teraz posypią w Pl
A roger mi sie podobai imię, i Federer:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 21:10
MoniaP, sebza lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:Powiem wam ze wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja u mnie na syna wszystkie chinskie kalendarze i inne duparele :p ale jestem ciekawa co bedzie
Oooo to tak jak u mnie
Ja dowiem się w poniedziałek a Ty?
Mi takie imiona jak Max, Miriam, Leon, Heniek, Gracjan, Gniewko, Helena, Sara się nie podobają że względu na ich inność, Max, Leon, Sara jak dla psa imię..Miriam kojarzy mi się z kobieto-chlopem, Gracjan, Gniewko to z jakiejś przeszłości, historia coś w ten deseń, a Helena jak napój gazowany. To są imione, które jak słyszę to mi się nie dobrze robi
Ale każda ma własne zdanie, także proszę tego nie traktować zle
Cath wrzucaj zdjęcie jak najszybciej jestem bardzo ciekawa waszych zakupów
-
nick nieaktualny
-
sebza wrote:Asia, no to ładnie nam teraz pocisnęłaś z tymi imionami.
Ale mam nadzieję, że się jakoś od tych wymiotów powstrzymałaś
Hehe przepraszam!
Nie chciałam żeby to tak ostro zabrzmiało
Tak, mmiałam raczej na myśli, to że jak słyszę takie imiona jak gdzieś idę, na mieście, w sklepie itp
-
Nie no spoko, ja sobie żartuję
Mnie takie rzeczy nie urażają, bo każdy może mieć swoje zdanie i preferencje. Ja niektórych imion też po prostu nie lubię, niektóre mi się źle kojarzą - to normalne.
Ja miałam nauczycielkę, której córka miała na imię Pola i od czasów liceum było postanowione, że będę miała dziewczynkę i będzie PolaPóźniej jakoś wszędzie się Pole rodziły, więc już teraz w ciąży zastanawialiśmy się nad Hanną (miała być dziewczynka) a na koniec wyszło, że będziemy mieć syna
No i takie jajka
-
nick nieaktualny
-
Asiaa1201 wrote:A w rodzinie mam kuzynke, która ma syna i ma na imię Ignacy, mówiła na niego Ignac, Ignaś, nooo ten Ignaś to jeszcze jak malutki to fajnie, Ale IGNAC porazka!
No a co powiesz na Ignację? U mojej znajomej się urodziła niedawnoA jej mama to Iga