Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jak? Francois :) Albo Frank to zależy jaka czesc SZwajcarii...

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, mam czasami podobnie, tylko, ze zamiast kliknąć lubie to, klikam w zgłoś.
    Nie mam termoforka, ale moze pomyśle o jakiejś kąpieli, zeby rozluźnic miesnie. Dzieki :*

Mamaylie, dzieki za info, jak mi nie przejdzie, to pojde do lekarza.
    Mysle, ze musze sie wiecej gimnastykować, zeby miesnie sie rozruszaly.

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    Jak to jak? Francois :) Albo Frank to zależy jaka czesc SZwajcarii...

Tak tak, ale mi zależy,żeby tak samo się pisało i wypowiadało to imię i tu i w PL :)

Mamaliye lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest po dziadku mojego męża. Byli tak do siebie podobni że na mojego K. mówili "mały Maks". Mamy też sentyment do tego imienia bo dziadek był kochany. Do nazwiska też pasuje. I ma fajną forme skróconą i pełną, pasuje do każdego wieku :) taka moja opinia :)

sebza, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, czasem coś boli w okolicy miednicy. Mnie akurat boli wszystko, więc nie jestem najlepszym przykładem, ale nie sądzę, że to coś groźnego. Trzeba się wyluzować i obserwować. Kąpiel da to samo, co termofor.
    A.... moja fizjo powtarza ciągle, żeby skończyć z siedzeniem "noga na nogę" . To w ogóle nie jest wskazane kobietom , ale wiaodmo, że się kulturowo utarło, a tym bardziej kobietom w ciąży, którym miednica mocno się rozluźnia.
    No właśnie, czasem też tak może boleć z powodu tego rozluźnienia.
    Nie martw się. Na pewno jest ok wszystko.

Mamaliye lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, jesli w Szwajcarii, to powinien sie nagrywać Roger:) ewentualnie Stanislas :) chyba, ze nie jesteście fanami tenisa :)

Mnie sie Maksymilian tez zawsze podobał, ale po 1. tak na imię ma syn kolezanki, po 2. pies mojego sąsiada wabi sie Maks.

Moj drugi syn bedzie miec na imię Bruno :)

MoniaP, sebza lubią tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem... mój mąż też mówi, że Maksio to piesek :D Ale ogólnie mam to w nosie. Bo ja kiedyś swojego szczurka nazwałam Tosia, a kota Leon. Oczywiście teraz uważam,że to było głupie, bo bym sobie tego syna Leon chętnie teraz nazwała, no ale.... :D
    Ja bym chętnie wybrała jakieś "tutajsze" imię, ale jak wrócimy do PL, to będzie dziwnie dziecku z obcym imieniem. Nie wiem, takie mam wrażenie.
    A tutaj pani w szkole za nic w świecie nie przeczyta polskiego "ci" i "sz" we Franciszku :)
    Ale inspirujecie mnie tymi swoimi pomysłami na imię, więc kto wie, kto wie... może mi się coś zmieni.. Póki co jest Maksymilian :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:59

MoniaP lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    Ale CI dobrze :) ja nie mialam nawet co myslec o brafiterce przy obu ciazach i chyba niechcacy sama zepsułam sobie conieco w cyckach, inaczej sie układaja nawet, na bank od za ciasnego jednego stanika. To bardzo, bardoz wazne miec odpowiednio dobrane staniki.

Mi już w pierwszym miesiącu ciąży tak powiekszyly się piersi ze nie miałam wyjścia i musiałam kupić większe staniki. I chodzę w nich dzień i noc. Ściągam tylko do kąpieli i kremowanka. Teraz jestem z moich piersi mega zadowolona. Nigdy nie były tak duże i jędrne :-) Boję się tego co z nich zostanie po ciąży. A jak to u Was wygląda. Zauwazylyscie już jakieś rozstępy? Zastanawiam się czy je widać od razu jak skóra jest taka napięta czy one uwidocznia się później?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie ma kogos na liscie to proszę krzyczeć do mnie, bron Boze nie obrazac się - robilysmy wczoraj swojego rodzaju 'liste obecnosci' ;)

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, teraz w Pl wchodzi ustawa, ze dziecku mozna nadać skrócona wersje imienia, np. Kuba, Majka, Zuzia, itd a także imię, ktore nie wskazuje płci :)

Ciekawe jakie imiona sie teraz posypią w Pl :)
    A roger mi sie podoba :) i imię, i Federer:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 21:10

MoniaP, sebza lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nauczycielka miala syna Olgierda strasznie to imię mi się podoba ale mój mąż kategorycznie powiedzial nie :( dla dziewczynki z takich nowoczesnych imion podobalo mi sie Miriam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Powiem wam ze wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja u mnie na syna wszystkie chinskie kalendarze i inne duparele :p ale jestem ciekawa co bedzie

Oooo to tak jak u mnie ;)
    Ja dowiem się w poniedziałek a Ty?

Mi takie imiona jak Max, Miriam, Leon, Heniek, Gracjan, Gniewko, Helena, Sara się nie podobają że względu na ich inność, Max, Leon, Sara jak dla psa imię..Miriam kojarzy mi się z kobieto-chlopem, Gracjan, Gniewko to z jakiejś przeszłości, historia coś w ten deseń, a Helena jak napój gazowany. To są imione, które jak słyszę to mi się nie dobrze robi ;)

Ale każda ma własne zdanie, także proszę tego nie traktować zle ;)

Cath wrzucaj zdjęcie jak najszybciej jestem bardzo ciekawa waszych zakupów ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, no to ładnie nam teraz pocisnęłaś z tymi imionami. :P Ale mam nadzieję, że się jakoś od tych wymiotów powstrzymałaś :P :P :P

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozstepy widac tez na napietej skorze - czerwone szramy, ktore z dłuzszym czasem zbledną.

juska19, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Asia, no to ładnie nam teraz pocisnęłaś z tymi imionami. :P Ale mam nadzieję, że się jakoś od tych wymiotów powstrzymałaś :P :P :P

Hehe przepraszam! ;)
    Nie chciałam żeby to tak ostro zabrzmiało
    Tak, mmiałam raczej na myśli, to że jak słyszę takie imiona jak gdzieś idę, na mieście, w sklepie itp ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie dawać jeszcze przykłady imion dla dziewczynek, bo my intensywnie myślimy. Jak dla chłopca nie mieliśmy problemu, tak tutaj normalnie armagedon!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w rodzinie mam kuzynke, która ma syna i ma na imię Ignacy, mówiła na niego Ignac, Ignaś, nooo ten Ignaś to jeszcze jak malutki to fajnie, Ale IGNAC porazka!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spoko, ja sobie żartuję :) Mnie takie rzeczy nie urażają, bo każdy może mieć swoje zdanie i preferencje. Ja niektórych imion też po prostu nie lubię, niektóre mi się źle kojarzą - to normalne.
    Ja miałam nauczycielkę, której córka miała na imię Pola i od czasów liceum było postanowione, że będę miała dziewczynkę i będzie Pola :) Później jakoś wszędzie się Pole rodziły, więc już teraz w ciąży zastanawialiśmy się nad Hanną (miała być dziewczynka) a na koniec wyszło, że będziemy mieć syna :P No i takie jajka :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o Liliance, Milence, Adriannie.. I nie wiem.. Ada, Adusia, Aduśka...?

Januszkowa lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A w rodzinie mam kuzynke, która ma syna i ma na imię Ignacy, mówiła na niego Ignac, Ignaś, nooo ten Ignaś to jeszcze jak malutki to fajnie, Ale IGNAC porazka!

No a co powiesz na Ignację? U mojej znajomej się urodziła niedawno :D A jej mama to Iga :)

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ