Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLadyDi - > Moja kuzynka urodziła teraz córke niedawno, dała jej na imię Nina, rozważała tez Maję. Mnie sie podoba Gaja, Alicja, Liwia (bo Oliwek jest od cholery), Lilianna, Ewa, Marcelina (spodobało mi sie od dziewczynko z czesiociuszka), Zoja, Basia, Marysia, Zosia (ale też ich pełno wszedzie, wiec odpada u mnie), Rozalia, Róża, Ida, Iga (ale mam kuzynke Ige, wiec też u nas odpada), Izabela.
Jesli to dziewczynka to bedzie raczej Gaja u nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 21:54
-
Co do "Poli" to Ci coś opowiem...
Moja sąsiadka urodziła córkę - Polę
Było to jakoś przed świętami Bożego Narodzenia, wiadomo zima, śnieg hehe... Moja ciocia dosyć ciekawa kobieta, mówi do wujka, Eee Stasiu, goście do sąsiadów przyjechali, to będą oglądać pole, wujek nie zajarzył o co chodzi i mówi: czyś Ty zglupiala?!?!? No pole kazesz im zimą oglądać!!
Dlatego to imię też słabe jest heheMamaliye, sebza, Laurka lubią tę wiadomość
-
U mnie np. Bożena, Marzena, Elżbieta, Barbara, Milena, Weronika, Beata, Żaneta to te , których najbardziej nie lubię..
no, pewnie jeszcze kilka by się znalazło..
Jeśli chodzi o Kasie, Agnieszki, Magdy, Anie itd, nic do nich nie mam, ale bym nie dała tak córce ze względu na to, że w moim pokoleniu tych imion było mnóstwo..
Ogólnie podoba mi się Zosia, Antonina, Pola, Hanna, Kornelia, Róża, Melania, Marietta .. chociaż wiem,że większość z Was by tak dziecka nie nazwałaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 21:57
-
nick nieaktualny
-
sebza wrote:No a co powiesz na Ignację? U mojej znajomej się urodziła niedawno
A jej mama to Iga
O mój Boże! To imię też dołącza do mojej feee blee a fuuuj listy
U mnie w mieście jest sklep Gaja z płytkami
Dziewczyny ja się śmieje, ale rozumiem, że też szukacie jakiś nie powtarzalnych imion bo te wszystkie Julki, Oliwie, Ole, Nadie to już przereklamowane, no weźcie wyobraźcie sobie sytuacje jesteście z dzieckiem w piaskownicy wolacie Julkaaaaa a tam odwraca się takich Julek 10 ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:02
-
To ja powiem wam, że my już dawno postanowiliśmy, że jeżeli będzie syn to będzie miał na imię Alan. Koleżanka dziś powiedziała żebyśmy się zastanowili, bo jej znajomej syn ma na imię Alan i dzieci w przedszkolu( niektóre) mówią do niego Analek;)
Co do imion dziewczęcych to mi się podoba Liliana i Pola:) -
sebza wrote:Asia, powiem Ci, że z Tobą to lepiej o imionach nie rozmawiać
Chociaż takie historie też już słyszałam..
Albo kiedyś mi się podobało imię Alma, dopóki nie otworzyli takiego sklepu
Nooo sama widzisz
Ja też ciężko będę miała z imieniem, bo wszystkie imiona z czymś mi się kojarząmoje maleństwo będzie chyba bezimienne
-
nick nieaktualnyGaja spodobała mi sie po tej dziewczyne z poprzedniego osiedla, moja ulubienica osiedlowa, cudna, promienna, spokojna i sliczna. Gaja kojarzy mi sie nie z jakims tam sklepem, czy klube do ratowania koni, ale przede wszystkim z matką ziemią, siłą kobiecości, korzeniami
ale Basia, Izabela czy Marysia tez mi sie podoba, ale maż raczej odmawia. Ewa bardzo mi sie podoba, ale moja mama ma tak na imię, to nie będę tak nazywać.
Tak czy owak, mamy pomóc Lady Di wybrac -
Tak tak zastanow się, bo mają rację, bo mój bratanek ma w przedszkolu takich kolegow Alan - mówi na niego Anal
Leon - mówi Lelom
I kolezanke
Otylie - mówi Otyla
Ciężko takim dzieciakom w wymowie..
Alan mi się kiedyś podobało, póki nie zaczęłam oglądać programów o romach i cyganach co drugi miał na imie Alan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:11