Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy wymieniacie imiona to moja Konstancja będzie miała ciężkie życie w takim razie
chcialam tez Antonina ale mój mąż popukał sie w głowę
nasza mała będzie chyba Konstancja Ida
w grę wchodzilo tez Hanna i Lilianna. Ale tyle Liliann sie teraz pomnożyło ze odpuscilismy
No a dla chłopca mieliśmy od razu Leon Stanisławtu byla zgoda miedzy nami od poczatku
po moich dwóch pradziadkach
mój mąż mial pradziadka Wacława miedzy innymi
ale to odpadlo na starcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:19
-
sebza wrote:Tak tak, ale mi zależy,żeby tak samo się pisało i wypowiadało to imię i tu i w PL
Sebza ja mam identyczne kryterium. Musi sie pisac i mowic tak samo w dwoch jezykach i nie moze byc popularneNie wiemy czy bedzie chlopiec czy dziewczyka i dowiemy sie dopiero jak sie urodzi, ale imiona mamy w zasadzie wybrane. Domyslam sie, ze raczej tutaj nie przypadna do gustu, ale nam sie podobaja ) Dziewczynka bedzie Luna Faustyna a chlopiec Flynn Pio :]
A z Alanem no wlasnie... Mi sie podoba Lana dla dziewczynki, ale jak to przeczytac od konca... O takich rzeczach tez trzeba myslec.sebza, Fedra lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Mamaliye wrote:Konstancja bardzo mi sie podoba, tak dostojnie, ale sama bym tak nie nazwała córki, choć w sumie dziwne, skoro mi sie podoba
Zreszta mąż by mi nie pozwolił
ALe ładne podoba mi się i z Ida pasuje supera ze Konstancja podoba się tez mojemu mężowi to raczej 95% ze będzie to imię
chociaz jeszcze może się wszystko zmienić.
Mojej teściowej nie pasuje bo "jak to imię wg sie zdrabnia"a ja jestem osoba ktora nigdy imion nie zdrabniala
i mi to nie przeszkadza. Wole jak do mnie mówią Katarzyna nie Kasia
A Ida piękne żydowskie imięMamaliye lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cath, Konstantcja to bardzo ładne imię! Takie dostojne. Teraz co druga dziewczynka to Hania, Julka albo Zosia.
Poza tym, najważniejsze to dziecka imieniem nie skrzywdzić - typu Adolf (negatywne skojarzenia) albo Lusy (miałam taki przypadek w pracy), Rado, Udo itp..Asiaa1201, cath, Mamaliye lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:Sebza ja mam identyczne kryterium. Musi sie pisac i mowic tak samo w dwoch jezykach i nie moze byc popularne
Nie wiemy czy bedzie chlopiec czy dziewczyka i dowiemy sie dopiero jak sie urodzi, ale imiona mamy w zasadzie wybrane. Domyslam sie, ze raczej tutaj nie przypadna do gustu, ale nam sie podobaja ) Dziewczynka bedzie Luna Faustyna a chlopiec Flynn Pio :]
A z Alanem no wlasnie... Mi sie podoba Lana dla dziewczynki, ale jak to przeczytac od konca... O takich rzeczach tez trzeba myslec.a drugi owczarek kaukaski jest Karol hahah
-
Asia ja mam nastepna wizyte dopiero 14 pazdziernika wiec predzej sie zestarzeje chyba niz sie dowiem. Kombinuje z wizyta gdzie indziej bo nie wytrzymam tyle, ale nie jest lekko bo nie mieszkam w Polsce.
Mi sie podoba dla dziewczynki Maja nikola gaja elena lena liliana, u nas w razie dziewczynki bedzie nikola (lub elena)
Dla chlopaka szymon jakub michal mikolaj gabriel, nataniel, w razie chlopca bedzie Gabrys bo tatus sie uparl i koniec -
Widze debate nad imionami... ostatnio słyszałam dobre powiedzenie ze nie zdajesz sobie sprawy ile osob nienawidzisz dopoki nie zaczniesz myslec nad imieniem dla dziecka .... i cos w tym jest. Ja juz dawno wybralam imie dla chlopca Borys a dla dziewczynki Liliana bo to malo popularne imiona a i ja nikogo nieznam o tych imionach i z nikim mi sie nie kojarzą
sebza, cath, Mamaliye, Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Widze debate nad imionami... ostatnio słyszałam dobre powiedzenie ze nie zdajesz sobie sprawy ile osob nienawidzisz dopoki nie zaczniesz myslec nad imieniem dla dziecka .... i cos w tym jest. Ja juz dawno wybralam imie dla chlopca Borys a dla dziewczynki Liliana bo to malo popularne imiona a i ja nikogo nieznam o tych imionach i z nikim mi sie nie kojarzą
kasia_1988 lubi tę wiadomość