X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wymieniacie imiona to moja Konstancja będzie miała ciężkie życie w takim razie :D chcialam tez Antonina ale mój mąż popukał sie w głowę :D nasza mała będzie chyba Konstancja Ida :) w grę wchodzilo tez Hanna i Lilianna. Ale tyle Liliann sie teraz pomnożyło ze odpuscilismy :)

No a dla chłopca mieliśmy od razu Leon Stanisław :) tu byla zgoda miedzy nami od poczatku :) po moich dwóch pradziadkach <3 mój mąż mial pradziadka Wacława miedzy innymi :D ale to odpadlo na starcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:19

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue właśnie tak myślałam ale nie chciałam pomylić :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebalam w necie jeszcze - Klementyna, Alojzy, Mesjasz, Loryncja, Kasandra, Patrycjusz, Wacek heheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:21

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Tak tak, ale mi zależy,żeby tak samo się pisało i wypowiadało to imię i tu i w PL :)

Sebza ja mam identyczne kryterium. Musi sie pisac i mowic tak samo w dwoch jezykach i nie moze byc popularne ;) Nie wiemy czy bedzie chlopiec czy dziewczyka i dowiemy sie dopiero jak sie urodzi, ale imiona mamy w zasadzie wybrane. Domyslam sie, ze raczej tutaj nie przypadna do gustu, ale nam sie podobaja ) Dziewczynka bedzie Luna Faustyna a chlopiec Flynn Pio :]

A z Alanem no wlasnie... Mi sie podoba Lana dla dziewczynki, ale jak to przeczytac od konca... O takich rzeczach tez trzeba myslec.

sebza, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstancja bardzo mi sie podoba, tak dostojnie, ale sama bym tak nie nazwała córki, choć w sumie dziwne, skoro mi sie podoba :) Zreszta mąż by mi nie pozwolił
    ALe ładne podoba mi się i z Ida pasuje super

cath lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONSTANCJA hmm coś w tym imieniu jest magicznego, ale nie dla mnie..

Mamaliye, cath lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    Konstancja bardzo mi sie podoba, tak dostojnie, ale sama bym tak nie nazwała córki, choć w sumie dziwne, skoro mi sie podoba :) Zreszta mąż by mi nie pozwolił
    ALe ładne podoba mi się i z Ida pasuje super
    Ja lubię staropolskie imiona :D a ze Konstancja podoba się tez mojemu mężowi to raczej 95% ze będzie to imię :) chociaz jeszcze może się wszystko zmienić.
    Mojej teściowej nie pasuje bo "jak to imię wg sie zdrabnia" :D a ja jestem osoba ktora nigdy imion nie zdrabniala :D i mi to nie przeszkadza. Wole jak do mnie mówią Katarzyna nie Kasia :D
    A Ida piękne żydowskie imię :)

Mamaliye lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Wygrzebalam w necie jeszcze - Klementyna, Alojzy, Mesjasz, Loryncja, Kasandra, Patrycjusz, Wacek heheheheh

Łoooch - to jeszcze nic ;P Co tam jeszcze jest, to witki opadają

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też podoba Konstancja, ale Asia na pewno będzie miała ciekawszy komentarz ode mnie :P
    Asia, nie zawiedź :D

Mamaliye, cath lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    KONSTANCJA hmm coś w tym imieniu jest magicznego, ale nie dla mnie..

Aasiiaaaaa! wreszcie jakiś pozytywniejszy wydzwiek :P :D

Asiaa1201, cath lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, Konstantcja to bardzo ładne imię! Takie dostojne. Teraz co druga dziewczynka to Hania, Julka albo Zosia.
    Poza tym, najważniejsze to dziecka imieniem nie skrzywdzić - typu Adolf (negatywne skojarzenia) albo Lusy (miałam taki przypadek w pracy), Rado, Udo itp..

Asiaa1201, cath, Mamaliye lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza już skomentowałam u góry ;)

cath, Mamaliye lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Sebza ja mam identyczne kryterium. Musi sie pisac i mowic tak samo w dwoch jezykach i nie moze byc popularne ;) Nie wiemy czy bedzie chlopiec czy dziewczyka i dowiemy sie dopiero jak sie urodzi, ale imiona mamy w zasadzie wybrane. Domyslam sie, ze raczej tutaj nie przypadna do gustu, ale nam sie podobaja ) Dziewczynka bedzie Luna Faustyna a chlopiec Flynn Pio :]

A z Alanem no wlasnie... Mi sie podoba Lana dla dziewczynki, ale jak to przeczytac od konca... O takich rzeczach tez trzeba myslec.
    My naszą sunie owczarka Kaukaskiego nazwaliśmy Lana :D a drugi owczarek kaukaski jest Karol hahah :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam nastepna wizyte dopiero 14 pazdziernika wiec predzej sie zestarzeje chyba niz sie dowiem. Kombinuje z wizyta gdzie indziej bo nie wytrzymam tyle, ale nie jest lekko bo nie mieszkam w Polsce.

Mi sie podoba dla dziewczynki Maja nikola gaja elena lena liliana, u nas w razie dziewczynki bedzie nikola (lub elena)
    Dla chlopaka szymon jakub michal mikolaj gabriel, nataniel, w razie chlopca bedzie Gabrys bo tatus sie uparl i koniec

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • sebza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooooooooo, Asia, nie wierzę.. Na pewno nie za bardzo "historyczne" ?? :D :D :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawajcie imiona jakieś jeszcze to pokomentuje hehe ;)

Ja glupiaaaa ;););)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze debate nad imionami... ostatnio słyszałam dobre powiedzenie ze nie zdajesz sobie sprawy ile osob nienawidzisz dopoki nie zaczniesz myslec nad imieniem dla dziecka .... i cos w tym jest. Ja juz dawno wybralam imie dla chlopca Borys a dla dziewczynki Liliana bo to malo popularne imiona a i ja nikogo nieznam o tych imionach i z nikim mi sie nie kojarzą

sebza, cath, Mamaliye, Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Oooooooooooo, Asia, nie wierzę.. Na pewno nie za bardzo "historyczne" ?? :D :D :D
    Hahaha Sebza :D dzis widze sie was humor trzyma :D i tak ma być na tym forum :D

MoniaP, Mamaliye lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie tez suczka byla Lana, pies Max i kot Oliwer i nirstety te imiona dla mnie juz odpadaja

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Widze debate nad imionami... ostatnio słyszałam dobre powiedzenie ze nie zdajesz sobie sprawy ile osob nienawidzisz dopoki nie zaczniesz myslec nad imieniem dla dziecka .... i cos w tym jest. Ja juz dawno wybralam imie dla chlopca Borys a dla dziewczynki Liliana bo to malo popularne imiona a i ja nikogo nieznam o tych imionach i z nikim mi sie nie kojarzą
    My tez chcieliśmy Lilianne ale znam trzy dziewczynki o tym imieniu i odpadlo :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ