Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wymieniacie imiona to moja Konstancja będzie miała ciężkie życie w takim razie :D chcialam tez Antonina ale mój mąż popukał sie w głowę :D nasza mała będzie chyba Konstancja Ida :) w grę wchodzilo tez Hanna i Lilianna. Ale tyle Liliann sie teraz pomnożyło ze odpuscilismy :)

No a dla chłopca mieliśmy od razu Leon Stanisław :) tu byla zgoda miedzy nami od poczatku :) po moich dwóch pradziadkach <3 mój mąż mial pradziadka Wacława miedzy innymi :D ale to odpadlo na starcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:19

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue właśnie tak myślałam ale nie chciałam pomylić :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebalam w necie jeszcze - Klementyna, Alojzy, Mesjasz, Loryncja, Kasandra, Patrycjusz, Wacek heheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:21

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Tak tak, ale mi zależy,żeby tak samo się pisało i wypowiadało to imię i tu i w PL :)

Sebza ja mam identyczne kryterium. Musi sie pisac i mowic tak samo w dwoch jezykach i nie moze byc popularne ;) Nie wiemy czy bedzie chlopiec czy dziewczyka i dowiemy sie dopiero jak sie urodzi, ale imiona mamy w zasadzie wybrane. Domyslam sie, ze raczej tutaj nie przypadna do gustu, ale nam sie podobaja ) Dziewczynka bedzie Luna Faustyna a chlopiec Flynn Pio :]

A z Alanem no wlasnie... Mi sie podoba Lana dla dziewczynki, ale jak to przeczytac od konca... O takich rzeczach tez trzeba myslec.

sebza, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstancja bardzo mi sie podoba, tak dostojnie, ale sama bym tak nie nazwała córki, choć w sumie dziwne, skoro mi sie podoba :) Zreszta mąż by mi nie pozwolił
    ALe ładne podoba mi się i z Ida pasuje super

cath lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONSTANCJA hmm coś w tym imieniu jest magicznego, ale nie dla mnie..

Mamaliye, cath lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    Konstancja bardzo mi sie podoba, tak dostojnie, ale sama bym tak nie nazwała córki, choć w sumie dziwne, skoro mi sie podoba :) Zreszta mąż by mi nie pozwolił
    ALe ładne podoba mi się i z Ida pasuje super
    Ja lubię staropolskie imiona :D a ze Konstancja podoba się tez mojemu mężowi to raczej 95% ze będzie to imię :) chociaz jeszcze może się wszystko zmienić.
    Mojej teściowej nie pasuje bo "jak to imię wg sie zdrabnia" :D a ja jestem osoba ktora nigdy imion nie zdrabniala :D i mi to nie przeszkadza. Wole jak do mnie mówią Katarzyna nie Kasia :D
    A Ida piękne żydowskie imię :)

Mamaliye lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Wygrzebalam w necie jeszcze - Klementyna, Alojzy, Mesjasz, Loryncja, Kasandra, Patrycjusz, Wacek heheheheh

Łoooch - to jeszcze nic ;P Co tam jeszcze jest, to witki opadają

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też podoba Konstancja, ale Asia na pewno będzie miała ciekawszy komentarz ode mnie :P
    Asia, nie zawiedź :D

Mamaliye, cath lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    KONSTANCJA hmm coś w tym imieniu jest magicznego, ale nie dla mnie..

Aasiiaaaaa! wreszcie jakiś pozytywniejszy wydzwiek :P :D

Asiaa1201, cath lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, Konstantcja to bardzo ładne imię! Takie dostojne. Teraz co druga dziewczynka to Hania, Julka albo Zosia.
    Poza tym, najważniejsze to dziecka imieniem nie skrzywdzić - typu Adolf (negatywne skojarzenia) albo Lusy (miałam taki przypadek w pracy), Rado, Udo itp..

Asiaa1201, cath, Mamaliye lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza już skomentowałam u góry ;)

cath, Mamaliye lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Sebza ja mam identyczne kryterium. Musi sie pisac i mowic tak samo w dwoch jezykach i nie moze byc popularne ;) Nie wiemy czy bedzie chlopiec czy dziewczyka i dowiemy sie dopiero jak sie urodzi, ale imiona mamy w zasadzie wybrane. Domyslam sie, ze raczej tutaj nie przypadna do gustu, ale nam sie podobaja ) Dziewczynka bedzie Luna Faustyna a chlopiec Flynn Pio :]

A z Alanem no wlasnie... Mi sie podoba Lana dla dziewczynki, ale jak to przeczytac od konca... O takich rzeczach tez trzeba myslec.
    My naszą sunie owczarka Kaukaskiego nazwaliśmy Lana :D a drugi owczarek kaukaski jest Karol hahah :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam nastepna wizyte dopiero 14 pazdziernika wiec predzej sie zestarzeje chyba niz sie dowiem. Kombinuje z wizyta gdzie indziej bo nie wytrzymam tyle, ale nie jest lekko bo nie mieszkam w Polsce.

Mi sie podoba dla dziewczynki Maja nikola gaja elena lena liliana, u nas w razie dziewczynki bedzie nikola (lub elena)
    Dla chlopaka szymon jakub michal mikolaj gabriel, nataniel, w razie chlopca bedzie Gabrys bo tatus sie uparl i koniec

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • sebza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooooooooo, Asia, nie wierzę.. Na pewno nie za bardzo "historyczne" ?? :D :D :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawajcie imiona jakieś jeszcze to pokomentuje hehe ;)

Ja glupiaaaa ;););)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze debate nad imionami... ostatnio słyszałam dobre powiedzenie ze nie zdajesz sobie sprawy ile osob nienawidzisz dopoki nie zaczniesz myslec nad imieniem dla dziecka .... i cos w tym jest. Ja juz dawno wybralam imie dla chlopca Borys a dla dziewczynki Liliana bo to malo popularne imiona a i ja nikogo nieznam o tych imionach i z nikim mi sie nie kojarzą

sebza, cath, Mamaliye, Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Oooooooooooo, Asia, nie wierzę.. Na pewno nie za bardzo "historyczne" ?? :D :D :D
    Hahaha Sebza :D dzis widze sie was humor trzyma :D i tak ma być na tym forum :D

MoniaP, Mamaliye lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie tez suczka byla Lana, pies Max i kot Oliwer i nirstety te imiona dla mnie juz odpadaja

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Widze debate nad imionami... ostatnio słyszałam dobre powiedzenie ze nie zdajesz sobie sprawy ile osob nienawidzisz dopoki nie zaczniesz myslec nad imieniem dla dziecka .... i cos w tym jest. Ja juz dawno wybralam imie dla chlopca Borys a dla dziewczynki Liliana bo to malo popularne imiona a i ja nikogo nieznam o tych imionach i z nikim mi sie nie kojarzą
    My tez chcieliśmy Lilianne ale znam trzy dziewczynki o tym imieniu i odpadlo :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ