Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    My z mężem mieliśmy krotko kota Ciastek (bo oglądał w TV Shreka,... prócz żużlu) i psa Kufla.

Pies Bubel i Kot Paskuda -> bomba! :D Gratki dla taty Sue

Mamaliye, najlepsze było to, że one żyły razem ;) Spały razem, jadły z jednej miski :)
    A Paskuda był Paskudą, bo miauczał tak paskudnie i tak mu zostało :)

Mamaliye lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, mam mam.. No i to, co mnie na początku w tej rasie urzekło, teraz często mnie denerwuje. Np. że ona chodzi i ciągle coś gada. Tak, tak, ona nie miauczy, tylko coś gada, narzeka sobie. No i jest jak pies - strasznie przywiązana do człowieka. I do miejsc się mocno przywiązuje. Jak się przeprowadzaliśmy, to cały tydzień chodziła i marudziła, że jest w nowym. Co jest śmieszne, to codziennie wieczorem przychodzi na kanapę, czeka aż zrobimy jej z mężem miejsce między nami, kładzie się na plecach i czeka na głaskanie po brzuchu. A podobno koty nie pozwalają dotykać brzucha :)
    Ale powiem Ci, że białe długie kłaki w całym mieszkaniu mnie już denerwują... to dramat. Mnóstwo sprzątania. NIe wiem jak to będzie przy dziecku.. No ale jakoś będzie :)

Moja babcia też jest Zosia i też taka jest :D Ale jednak imię mi się podoba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:46

cath lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny, ale produkujecie. Zanim doszłam do ramki żeby coś napisać, to już zapomniałam kto podał imię Zoja. I uwaga! Tak nam się spodobało, że będzie Zojka u nas :D

Także dziękujemy dziewczynie, która je wymyśliła! No i mój W. stwierdził, że dobrze, że znalazłam sobie takie forum, gdzie pomogą w każdej sytuacji!

Także Angelcia dopisz u mnie imię Zoja <3

Ciekawa jestem reakcji rodziny, bo oni to by chcieli właśnie jakąś Grażynkę, albo Halinkę, ale nam niestety się takie imiona nie podobają...

Sue, sebza, MoniaP, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, asia888 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja, ja podałam ;P o jej- To straszanie sie ciesze, że pomogłam niechcacy w takim razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:50

sebza, cath, MoniaP, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Cath, mam mam.. No i to, co mnie na początku w tej rasie urzekło, teraz często mnie denerwuje. Np. że ona chodzi i ciągle coś gada. Tak, tak, ona nie miauczy, tylko coś gada, narzeka sobie. No i jest jak pies - strasznie przywiązana do człowieka. I do miejsc się mocno przywiązuje. Jak się przeprowadzaliśmy, to cały tydzień chodziła i marudziła, że jest w nowym. Co jest śmieszne, to codziennie wieczorem przychodzi na kanapę, czeka aż zrobimy jej z mężem miejsce między nami, kładzie się na plecach i czeka na głaskanie po brzuchu. A podobno koty nie pozwalają dotykać brzucha :)
    Ale powiem Ci, że białe długie kłaki w całym mieszkaniu mnie już denerwują... to dramat. Mnóstwo sprzątania. NIe wiem jak to będzie przy dziecku.. No ale jakoś będzie :)
    No jak ja swoje po brzuchu glaszcze to by mnie zabili za to. :D a co do gadania to moja Puma mlodsza kotka tez ze mna gada. Serio. Czasem mąż jak jest w innym pokoju to słyszy jak gadamy i zchodzi zobaczyc to jest w szoku. :D wiec jestem w stanie ci uwierzyć :D no kłaki mogą byc uciążliwe :/

sebza lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się teraz podobają koty brytyjskie, ale takie co mają takie śmieszne małe i przyklapnięte uszka, nie pamiętam dokładnie jak się nazywają. Najpiękniejsze są te szare, srebrzyste. No ale mam już Ivę i mi póki co wystarczy. I tak ja muszę z pokoju wykopać z jej rzeczami, drapakami i innymi, żeby dziecku zrobić miejsce. Będzie jatka.
    ipqsd0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:58

Fedra lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye także zostałaś forumową matką chrzestną mojej córci! :D

Mamaliye lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku stron nic tylko placze ze smiechu jestescie wielkie tak czlowiekowi humor poprawic w taki paskudny dzien....

Co do imion jesli potwierdzi sie dziewczynka bedzie Zuzia a gdyby wyskoczyl chlopiec to bedzie Tadziu :)

sebza, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Mi się teraz podobają koty brytyjskie, ale takie co mają takie śmieszne małe i przyklapnięte uszka, nie pamiętam dokładnie jak się nazywają. Najpiękniejsze są te szare, srebrzyste. No ale mam już Ivę i mi póki co wystarczy. I tak ja muszę z pokoju wykopać z jej rzeczami, drapakami i innymi, żeby dziecku zrobić miejsce. Będzie jatka.
    ipqsd0.jpg

Masz moze na mysli Scottish Fold? One maja klapniete uszka i uwazam, ze sa przeurocze :D Nasz kot jest rudy i kocha ludzi. Jest wcielona miloscia. Daje sie glaskac po brzuchu i mozna go nawet glaskac po ogonie POD WLOS! Osobiscie nie jestem fanka nazywania zwierzat ludzkimi imionami, bo zeby nazwac pupila jest naprawde szerokie pole do popisu. I jakos mi po prostu przeszkadza, ze co piaty chlopiec odwroci sie na imie Maciek a moja s.p. ciotka wolala tak na jednego ze swoich kotow :/

sebza lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak Laurka, dokładnie! To ten kot :D Piękny jest :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie uciekam spać ;)
    Muszę pomyśleć chyba nad cebuszką, bo coraz gorzej się wysypiam ;/

Dobranoc :*

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze pomyslec nad odstrzeleniem sasiadki ktora katuje mnie disco polo i nie to ze w dzien tylko teraz i spac sie nie da ale jutro bedzie zemsta...

Spijcie slodko :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko! od rana mnie nie było, a tu 20 stron i 3 godz nadrabiania. Już po pierwszej, a ja chciałam odpisać... więc po kolei :P

LadyDi - bardzo Ci gratuluję udanej wizyty, stresowałaś się, a nie było czym. No i będzie dziewczynka Zoja! fantastycznie, czyli jednak pierwsze przypuszczenia się sprawdziły :)

kasia_1988 - gratuluje zdrowiutkiej dziewczynki, ja też się zastanawiałam nad Lilą - piękne imię <3

sebza - Tobie gratuluję syneczka!! cudownie :D
    dobrze, że bóle i naciąganie okazało się niegroźne, pod koniec ciąży często czuć taki nacisk na krocze, ale na naszym etapie ciąży to za wcześnie i zawsze dobrze jest sprawdzić.

Penelope - Tobie też kochana gratuluję chłopca! to Twoje pierwsze dziecko, prawda? będziesz miała teraz dodatkową motywację na powtórkę i może synek za kilka lat będzie miał młodszą siostrzyczkę ;)
    Poza tym synek wbrew pozorom jest baaaardzo pocieszny :) mój codziennie przychodzi, przytula się i mówi "mamo ko(ch)am!".
    A jak minął lot?

w ogóle to dzisiaj natłok informacji, czasami przez tydzień nic się nie dzieje, a wczoraj i dzisiaj gorrrący okres na poznawanie płci :D

Sylwia - jak po wizycie?, bo nie doczytałam. nie wiem, czy już pisałaś i jestem ślepa, czy trzymasz nas w niepewności... oczywiście nie pytam o płeć, tylko ogólnie. Fajnie jest mieć niespodziankę, ale ja bym nie wytrzymała, macie nerwy ze stali :P
    Gosiak wrote:
    http://www.tenzin_jangchub.republika.pl

Wyślę Ci na priva z pracy kilka wywiadów z nim i krótki program, który był w TV na jego temat. On był ochroniarzem Dalajlamy i grał w "7 lat w Tybecie" ;)
    jeśli możesz to wyślij i mi, zaintrygowałaś mnie tym mnichem :) może niedługo się przyda.

kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 12 września 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o biustonoszach - w poprzedniej ciąży, a nawet bardziej w okresie karmienia wypróbowałam biustonosze Alles, dokładnie mama by Alles i zakochałam się w nich. Co prawda kosztuja około 100zł, niektóre trochę więcej, ale na prawdę warto zainwestować w dwa lepsze biustonosze. Piersi pięknie się prezentują i są mega wygodne podczas karmienia.
    http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html
    Lara 82 wrote:
    Mistrzyni dwa dzidziole pod sercem a Ty masz taki power :-) nieźle :-)
    hehehe :) Muszę mieć power, bo jak się jest już mamą to niestety nie można poleżeć kiedy się chce, tylko kiedy dziecko na to pozwala np samo ma drzemkę popołudniową :P
    I tak zrezygnowałam z większości aktywności fizycznych, bo tak lekarz zalecił, więc odpuściłam sobie zumbę i cardio, ale raz w tygodniu chodzę na salsę kubańską. Kocham to i póki daję radę - nie wyobrażam sobie odpuszczenia treningów.

Lula ja na przeziębienia gotowałam mleczko i dodawałam pół łyżeczki masełka i łyżeczkę miodu, oprócz tego zawsze robię syrop z cebuli - cebulę kroję w paseczki, zasypuję cukrem i zostawiam na noc. piję taki syrop po łyżeczce co jakiś czas.
    Mamaliye wrote:
    Mowie Wam - po porodzie mija wszelki wstyd, i jakies tam zagladanie lekarza dzien i dwa dni po, czy dyskretne wystawienie cycka do karmienia to wydaje sie wtedy śmieszne. Nigdy nie myslalam, ze bede rodzić nago, ale to jest taki stan, ze na prawde ma sie w dupie WSZYSTKO i to czy jest jakas koszulka czy jej nie ma, to wam to zwisa... jak juz musialam sie rozebrac do wanny, a potem z niej wyszłam, to juz nie mialam nawet jak sie ubrac, bo mnie drazniły skurcze, a i tak nie obchodziło mnie, że położna mnie oglada, a na koniec lekarka, ani tym bardziej kto mi potem na chwilke zagladnie juz w ksozuli i pod koldra :) A karmienie piersia i brak krepacji tez stopniowo... najpierw to jest krepujace, bo to takie nowe, ale potem jak juz ma sie wprawe, i robi sie to regularnie, a wrecz czasem całymi dniami nie zmayka sie stanika w domu, to też zaczyna Wam byc wszystko jedno, byl tam tylko sie moze obrócić bardziej na boczek, czy zasłonic tetrą a tak to emocje jak przy parzeniu herbaty :P
    podpisuję się rękami i nogami pod każdym zdaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 01:50

sebza lubi tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 12 września 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś - niezła laska z Ciebie <3

cath - czekamy na zdjęcia pokoiku i grzechotek

Laurka - jesteście bardzo religijni? bo drugie imiona kojarzą mi się jednoznacznie - siostra Faustyna i ojciec Pio

Gosiak - masz jakiś pomysł na wykorzystanie cukinii? tylko nie chcę smażyć krążków w bułce tartej, ani faszerować mięsem mielonym.

Dobra, lecę się myć i do łóżka, bo 2 mnie zastanie, a o 7 standardowo pobudka. Bajo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 01:46

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni dobrze Ci sie kojarzy. Moj maz nie jest religijny, ale ja tak. I z takimi mocno niepolskimi imionami postanowilam, ze chce, zeby dziecko jednak mialo patrona. Stad te drugie imiona po moich ulubionych swietych :] I obojgu nam to rozwiazanie pasuje, bo szczerze powiedziawszy nie chcialabym na coreczke nigdy w zyciu wolac Faustyna ha ha ha xD

Oh jeszcze jutrzejszy dzien przemeczyc i jedziemy na weekend nad jezioro w gory! <3

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powariowałyście z tymi imionami ;) ;)
    Ja od dziecka marzyłam, żeby mieć zwierzaka, który by miał ludzkie imię, bo koleżanka z klatki obok miała psa Maćka, a ja miałam czarnego dużego pudla, który się wabił Togo :/ Potem była suczka Bajka a jak już zaczęłam mieć swoje zwierzęta, to brałam je zwykle z domu tymczasowego i już miały imiona - Lavazza, Przytulka…
    Jakieś dwa lata temu spełniłam jednak swoje marzenie i Przytulka, na którą wołaliśmy często Tulusia albo Lusia została Lucyną :D

Obudziłam się z pełnym pęcherzem i dobrze, że przypomniałam sobie o badaniach. Mocz pobrany :D Skomplikowana procedura łapania drugiego strumienia i wejście pod prysznic mnie obudziło i zastanawiam się jak przetrwam na głodniaka tyle czasu…

Miłego dnia wszystkim Paniom życzę! :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, ja bym z cukinii zrobiła albo ratatui - to jest taki gulasz warzywny - z cukinii, bakłażana, pomidorów (można dorzucić też ziemniaki… można sobie darować bakłażana)
    http://zwegowani.pl/ratatuj/

Albo jakąś zupkę krem - z samej cukinii może nie wyjść tak dobrze, więc dyniowo-cukiniowa, kalafiorowo-cukiniowa, brokułowo-cukiniowa… i na wierzch obowiązkowo pestki dyni albo słonecznika ;)

Zaraz dodam Cię do przyjaciółek i wyślę te materiały.

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś na badania morfologia i mocz, ale dopiero o 14 idę. Także pierwszy poranny mocz pobrany! Ciekawe jak wyjdą wyniki...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z samego rana. W Wawie zapowida sie piekny dzien :)
    wczorajsza dyskusja na temat imion pierwsza klas. Jeszcze chwila a i ja znajde imie dla mojego Frytka :)

Mialam dzis okropny sen. Snilo mi sie ze zapominam karmic malego, wogole o nim zapominalam, przez cale dnie lezal sam w poduszkach na fotelu. Ale nie plakal. Wszystko oczywiscie bylo bez sensu. Bo mieszkalam u babci, a akcja rozgrywala sie na urlopie, gdzies na poludniu Europy. No nic, lepiej za du z o o tym nie rozmyslac, bo w rzeczywistości nie wyobrażam sobie takiej sytuacji :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ