X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na morfologię to nie trzeba być na czczo? Byłam przekonana, że tak. Ja uciskam właśnie miejsce po pobraniu i zaraz biegnę coś zjeść :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy nie trzeba być na czczo... lepiej być, ale nie trzeba.

Witam się z Wami i zmykam szykować dzieciaki i lecimy do mojego ginekologa i do pediatry ze starszym. Także moje wyjście do gina bedzie dziś 3 osobowe :/ Już jestem spocona na sama myśl.

Sue - Ja mam do spania Kojec z motherhood, kupiłam używany, przegladnelam wszystkie foty i wybralam taki ktory wygladal na nieugnieciony i aktycznie, stan jak nówka. Jeszcze z tym nie śpię, ale mysle ze w przeciagu 2-3 tygodni zaczne.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nic nie mowil, że mam być na czczo, przegryze coś i już ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te koty z oklapietymi uszami to szkocki zwislouchy czy jakos tak, zajefajne sa :)

Zojka tez sliczne imie :) bardzo mi sie podoba

Ja na morfologie nie poszlam nigdy na czczo poki co nie wymagali tego a pobranie krwi mialam juz i przy usg genetycznym i przy badaniach a toxo hiv itd ale lepiej sie dopytac moze tu jest inaczej.

Dziewczyny ja ponarzekam dzis na drugi trymestr poki co znosz go gorzej naprzemian biegunki i zaparcia i przewlekle zmeczenie mam dosc :/ my kobietki to sie mamy a facetom przypada tylko najprzyjemiejsza czesc przy produkcji potomka gdzie tu sprawiedliwosc

LadyDi lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy Pappa, hiv, toxo, tsh moga byc po jedzeniu, ale morfologia - całe życie byłam przekonana, że na czczo. Jest tu jakaś eskpertka, która może nas oświecić?

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzwoniłam specjalnie do przychodni w sprawie tych badań i np na pappe tez kazali mi przyjśc na czczo..wiec ile przychodni tyle opini :) ja dałam rade i wszystkie robie na czczo, lece jak tylko otworze oczy z kanapką w torebce i ledwo wyjde już jem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 08:42

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam - trzeba być na czczo: http://www.resmedica.pl/badania-i-profilaktyka/badanie-krwi

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też morfologię zawsze robiłam na czczo

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie z wami wraz z nowym tygodniem <3 zaraz śniadanko robię i wstawie wam zdjecia tego co juz mamy złożone w pokoiku <3 trzy razy wczoraj tam wchodziłam bez celu <3 nie mogę w to uwierzyć hahah

Ten kot z takimi uszkami to brytyjski zwisłouchy :) moja przyjaciółka go miala i mieszka w Łebie i jej turyści go ukradli trzy lata temu :/

juska19, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morfologia na czczo- bo przeciez nawet glukoza wyjdzie wyzej po jedzeniu niz powinna byc.

widze, ze niektore z was wymieniaja ALicje jako typy:) ciesze sie. Vel pewnie tez:)

nikt nie wymienia imion takich jak Katarzyna, Monika, MAlgosia.

a dla chlopca? my nie mamy jeszcze wybranego- moze Krzys, Krzysztof , Krzysiek

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całe dzieciństwo marzyłam, żeby mieć faceta Krzyśka, strasznie mi się to imię podobało i nadal w sumie podoba. Niestety nigdy się Krzysiek nie trafił :D :D :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Ja dzisiaj się byczę w domu.Wczoraj byłam u lekarza i poprosiłam o zwolnienie - muszę trochę wypocząć.
    Płci nie znam - ale to z premedytacją ;]
    Po ostatnich problemach lekarz mnie zbadał i jest chyba wszystko ok. Jak zwykle będąc u niego nie zapytałam o połowę rzeczy....;/ zawsze w jakimś szoku stamtąd wychodzę ;]
    Kazał przyjść za 2 tygodnie - trochę szybko. Nie wiem dlaczego. Ja głupia go nie zapytałam o to! Muszę napisać do niego maila.

Do jedzenia polecam placki dyniowe - robi się je tak jak placki ziemniaczne tylko z dyni ;]

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak leży maluch - główkę ma po lewej stronie pępka a nózki poprawej tylko niżej. Leży główka do góry po skosie ;] przynajmniej tak było wczoraj ;]

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    u mnie dalej szaro i ponuro ;/ Dziś jadę do Leroy'a po próbki farb. Cath dzięki Tobie moja cierpliwość jest wystawiona na próbę, bo ja już też chciałabym mieć mebelki :P
    Póki co zadowolę się próbkami farb :D

Wczoraj do swojej listy zakupów Ikejowskiej dodałam fotel ( dzięki Cath, bo o tym zapomniałam). Wybrałam takie niedrogi bujany. Już widzę na nim siebie podczas karmienia naszej dziecinki <3

Pozdrawiam Was serdecznie. Cath ! A ty dajesz nam już te zdjęcia nooooooo

p.s. Katarzyna to ładne imię :D
    p.s.1 Moja dziecinka wczoraj była całą po lewej stronie pępka, aż mi tam brzuch wypięło :D ( w tym miejscu było twarde, reszta brzucha miękka :D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:13

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja przez całe dzieciństwo marzyłam, żeby mieć faceta Krzyśka, strasznie mi się to imię podobało i nadal w sumie podoba. Niestety nigdy się Krzysiek nie trafił :D :D :D

Gosiak ciesz sie , ze nie trafiłaś na Krzyska...ja trafiłam niestety i uwierz ze nie sa to dobre wspomnienia :) hihihi wiec nie polecam :)

Katiś jak wyglada ten fotel i jaka cena? mozesz link czy zdj podesłać ?:) no i wysyłam słoneczko ktore u mnie pieknie świeci:)

Moj też najcześciej jest po lewej i też czuje taki wzgórek :)

a ja sie zapisałam do szkoły rodzenia, 28.10 pierwsze zajęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:15

Gosiak lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    morfologia na czczo- bo przeciez nawet glukoza wyjdzie wyzej po jedzeniu niz powinna byc.

widze, ze niektore z was wymieniaja ALicje jako typy:) ciesze sie. Vel pewnie tez:)

nikt nie wymienia imion takich jak Katarzyna, Monika, MAlgosia.

a dla chlopca? my nie mamy jeszcze wybranego- moze Krzys, Krzysztof , Krzysiek

Ha ja mam męża Krzyśka, pod względem cech charakteru polecam... chociaż czasami uparty jak dziadkowski bicz.

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój były też Krzysiek i też nie są to dobre wspomnienia ;/ Był niezłym ch****.

Co do fotela to on : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80201740/

To takie bardziej krzesło bujane. Dokupię do tego jakieś poduszki pod pupę i plecy i będzie jak znalazł do karmienia. Podoba mi się,że ma podpórki na ręce, będę mogła oprzeć rękę podczas karmienia

olcia87 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;)

Sebza- dziekuje ze nie lubienie mojego imienia;p bo ja Marzena jestem wlasnie;ppp

Co do imion- ja podobnie jak mamy z zagranicy szukam takiego imienia co by sie chociaz latwo wypowiadalo we Francji;)

Myslalam nad Oliver i Filip- padlo na Filipa;)
    A dziewczynka- bylo do wyboru Emilia, Sandra i Lena - stanelo na Lenka;)

Milego dnia!

Lara 82, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś..fajowe..:) chyba tez sobie zrobimy wycieczke do Ikea w takim razie!
    ja chcialam taki bardziej bujany fotel, wiklinowy czy bambusowy :)

musze sasiadke przypilić bo odkad tu mieszkam to lezy jej bujany fotelik na balkonie i nigdy jej na nim nie widziałam, nie uzywa go..moze bym odkupiła albo pożyczyła na jakiś czas :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uciekam do pracy, milego dnia

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ